Ξενοδοχεία | Η βιωσιμότητα μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών
Το Frasers είναι μια πολυβραβευμένη φάρμα, με ξενοδοχείο 4 αστέρων και εστιατόριο, που βρίσκεται σε μια ιδιωτική έκταση τριακοσίων στρεμμάτων στην καρδιά της υπαίθρου του Κεντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο το εστιατόριο όσο και το ξενοδοχείο λειτουργούν με βιώσιμο τρόπο. Κάτι, που επιβραβεύεται κάθε χρόνο με Traveller Review Award της Booking.com.
H πλατφόρμα φιλοξένησε πριν από λίγες ημέρες τις απόψεις της ιδιοκτήτριας του Frasers, Lisa Fraser, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους τους οικοδεσπότες καταλυμάτων κάθε είδους, καθώς το ζήτημα της βιωσιμότητας θα βρίσκεται στο επίκεντρο για τα πολλά επόμενα χρόνια....
Διαβάστε τι γράφει η κυρία Lisa Fraser...
Η εμπειρία των επισκεπτών έχει πρωταρχική σημασία
"Η εμπειρία των επισκεπτών είναι ό,τι πιο σημαντικό για όσους εργάζονται στον κλάδο της φιλοξενίας.
Αυτό ισχύει για όλους και ιδιαίτερα για εμάς, ως ανεξάρτητο κατάλυμα στην αγροτική περιοχή του Κεντ. Δεν διαθέτουμε εξειδικευμένο τμήμα μάρκετινγκ και απέχουμε αρκετά από τα περισσότερα μέρη όπου σταματούν οι επισκέπτες που περνούν από την περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από τους βασικότερους τρόπους για να μάθει κανείς για εμάς είναι τα σχόλια και η διαφήμιση από στόμα σε στόμα.
Εκτός από το να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τους επισκέπτες, πιστεύουμε πως και η ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα μπορεί να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην εμπειρία των επισκεπτών.
Για πολύ καιρό, η εστίαση στους δύο αυτούς παράγοντες ταυτόχρονα μπορεί να φάνταζε παράλογο. Στο παρελθόν, επικρατούσε η αντίληψη πως η βιωσιμότητα στη φιλοξενία είχε να κάνει με την εξοικονόμηση χρημάτων και τη μείωση του φόρτου εργασίας με λιγότερους καθαρισμούς δωματίων, επαναχρησιμοποίηση πετσετών και άλλα. Βρισκόμαστε όμως σε μια συναρπαστική περίοδο για τον κλάδο, όπου καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο ενδέχεται να μην ισχύει. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι επισκέπτες, αρχίζουν να κατανοούν το πώς η βιωσιμότητα μπορεί και πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των πραγμάτων.
Πώς βλέπουμε εμείς τη βιωσιμότητα
Η βιωσιμότητα βρίσκεται σε ο,τιδήποτε κάνουμε.
- Είναι στην ενέργεια που καταναλώνουμε. Πάνω από τη μισή (55%) ενέργεια που χρησιμοποιούμε προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Μάλιστα έχουμε επιτύχει τον στόχο μας για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα αντισταθμίζοντας το υπόλοιπο ποσοστό.
- Είναι στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τις μετακινήσεις, όπου το προσωπικό μας φροντίζει ώστε οι μεταφορές να γίνονται με κοινή χρήση αυτοκινήτου και παραλαμβάνει τους επισκέπτες από τον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό για να είναι και οι δικές τους μετακινήσεις βιώσιμες.
- Είναι στο φαγητό που προσφέρουμε, προσπαθώντας να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά τοπικής προέλευσης. Για παράδειγμα, προμηθευόμαστε όλο μας το γάλα, την κρέμα γάλακτος και άλλα προϊόντα από την τοπική γαλακτοπαραγωγική φάρμα. Έπειτα, δίνουμε μεγάλη σημασία στην υπηρεσία παροχής τροφίμων από τον κήπο κατευθείαν στο τραπέζι, κάτι το οποίο μας βοηθά να μειώνουμε τη σπατάλη τροφίμων σε ποσοστό κάτω από 5% προσφέροντας ποιότητα και ποικιλία επιλογών που κάνουν τους επισκέπτες να θέλουν να ξανάρθουν. Πράγματι, συχνά λαμβάνουμε διθυραμβικά σχόλια για το φαγητό μας και μόνο, και οι επισκέπτες που έχουν μείνει στο κατάλυμά μας συνηθίζουν να επιστρέφουν έστω και για ένα κυριακάτικο γεύμα!
- Είναι και στον τρόπο με τον οποίο στηρίζουμε την τοπική κοινότητα. Με βάση τους υπολογισμούς μας, υποστηρίζουμε συνολικά 62 αγροτικές επιχειρήσεις, από την απευθείας συνεργασία με υδραυλικούς, κηπουρούς κλπ. έως την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών που μπορεί να ενδιαφέρουν τους επισκέπτες. Για παράδειγμα, μπορούμε να οργανώσουμε γευσιγνωσίες κρασιού για τους επισκέπτες σε κάποιον τοπικό παραγωγό χωρίς να χρεώσουμε διαχειριστικά έξοδα, απλώς για να βελτιώσουμε την εμπειρία των επισκεπτών στηρίζοντας ταυτόχρονα και μια τοπική επιχείρηση.
Η σημασία της βιωσιμότητας είναι μεγαλύτερη από ποτέ για τους επισκέπτες
Πήρα το πτυχίο μου στις περιβαλλοντικές επιστήμες το 1986, επομένως η βιωσιμότητα είναι ένας κλάδος που με ενδιέφερε από παλιά. Έχω παρατηρήσει, όμως, ότι αποτελεί όλο και περισσότερο έναν από τους λόγους για τους οποίους μας επιλέγουν οι επισκέπτες, ενώ αναφέρεται πιο συχνά και στα σχόλια που λαμβάνουμε.
Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Βιώσιμων Ταξιδιών της Booking.com βοηθάει τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα να μας βρίσκουν πιο εύκολα, αλλά ακόμα και εκείνοι που δεν μας επιλέγουν λόγω του προφίλ και των παροχών μας για τη βιωσιμότητα λένε ότι όταν έρχονται και το βλέπουν με τα μάτια τους, καταλαβαίνουν.
Φαίνεται πως η πανδημία ήταν ένα είδος ορόσημου. Ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται την αξία της τοπικής κοινότητας και να σκέφτεται τον αντίκτυπό του σε ευρύτερο επίπεδο στον πλανήτη. Όσο κι αν θέλουν να ταξιδέψουν και να συλλέξουν εμπειρίες, μερικές φορές νιώθουν ενοχές για τις πιθανές επιπτώσεις. Στην προσπάθειά μας για μεγαλύτερη βιωσιμότητα, προσφέρουμε στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν μια δόση πολυτέλειας χωρίς ενοχές.
Εξασφάλιση της αντοχής στον χρόνο
Αν και η βιωσιμότητα αφορά το περιβάλλον, δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτό και περιλαμβάνει πολλά ακόμα.
«Βιώσιμο» σημαίνει οικονοµικά εφικτό. Σημαίνει στήριξη των τοπικών κοινοτήτων. Σημαίνει αλλαγή με την πάροδο του χρόνου, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες αυτό που πραγματικά θέλουν, προστατεύοντας ταυτόχρονα αυτό που έχει πραγματικά αξία.
Είμαστε μια φάρμα τέταρτης γενιάς και τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από το ξεκίνημά μας. Αυτό που είμαστε στην ουσία, όμως, παραμένει το ίδιο. Πιστεύω πως αυτή η συνέχιση της προσφοράς έχει τεράστια σημασία.
Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια φιλοξενήσαμε ένα γλυκύτατο ζευγάρι. Απόλαυσαν τόσο πολύ την εμπειρία, που πρότειναν στην κόρη τους να κάνει τον γάμο της στον χώρο μας. Μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, μας επισκέφτηκαν και λίγους μήνες αργότερα παντρεύτηκαν εδώ.
Πρόσφατα, η κόρη και ο σύζυγός της μας επισκέφτηκαν ξανά, αυτήν τη φορά με τα δικά τους παιδιά.
Και ποιος ξέρει; Αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά βιώσιμο, ίσως μια μέρα κάποιο από αυτά τα παιδιά να έρθει κι αυτό στο κατάλυμά μας με τα παιδιά του".
-
Τo κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου έχει το δικό του μοναδικό σχεδιασμό. Ένας παραδοσιακός αχυρώνας έχει διαμορφωθεί για το δείπνο, με θέα στην ύπαιθρο του Κεντ. Το μπαρ "Garden" είναι το τέλειο μέρος για να απολαύσει ο επισκέπτης ένα ποτήρι τοπικό κρασί και να παρακολουθήσει τον ήλιο να δύει. Γι αυτό η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα στα ζευγάρια - τη βαθμολόγησαν με 9,0 για ένα ταξίδι δύο ατόμων.
Το Frasers
29/03 07:59
Η Ελλάδα στην 5η θέση των κυριότερων επενδυτριών χωρών στη Ρουμανία
29/03 07:58
Οι τιμές πώλησης πολυτελών ακινήτων στις δημοφιλέστερες περιοχές του Μιλάνου
29/03 07:11
Διαγωνισμός 140.000 ευρώ για διαμονή και ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία
29/03 07:08
Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιούνται οι 450 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στα Εμιράτα
29/03 07:01
28/03 17:31
United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις
28/03 17:18
Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη
28/03 16:51
Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού
28/03 16:13
28/03 15:02
Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;
28/03 14:58
Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι
28/03 12:13
Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023
28/03 11:43
28/03 11:30
Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"
28/03 11:23
3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ
28/03 11:00
Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο
28/03 10:56
28/03 10:12
28/03 10:01
28/03 08:07
28/03 07:59
Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη
28/03 07:56
Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης
28/03 07:54
28/03 07:01
Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία
27/03 16:58
27/03 16:56
Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων
27/03 14:42
27/03 13:22
Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";
27/03 12:39
Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
27/03 12:27
27/03 12:22
Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου
27/03 11:57
Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο
27/03 11:49
C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023
27/03 11:23
MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια
27/03 10:44
Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα
27/03 10:18
27/03 10:07
27/03 07:52
27/03 07:48
Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου
27/03 07:44
27/03 07:42
Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού
26/03 16:28
26/03 16:14
Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024
26/03 15:56
26/03 15:55
Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις
26/03 14:43
26/03 13:26
Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα
26/03 12:22
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού
26/03 12:19
Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης
26/03 12:17
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά
26/03 12:15
«Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης
26/03 12:08
Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη
26/03 12:08
26/03 11:42
26/03 11:22
26/03 11:05
26/03 07:18
Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι
26/03 07:16
26/03 07:15
Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023
26/03 07:13
Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία
26/03 07:09
Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων
25/03 11:12
25/03 07:06
25/03 07:04
24/03 11:57
24/03 07:24
Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες
24/03 07:21
Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία
23/03 19:49
19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία
23/03 19:43
Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα
23/03 19:30
Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό
23/03 07:07
22/03 22:39
22/03 22:34
22/03 22:24
22/03 22:14
Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη
22/03 22:04
22/03 14:57
4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025
22/03 14:50
Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο
22/03 14:45
H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή
22/03 14:39
22/03 12:20
Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα
22/03 11:57
Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"
22/03 11:43
Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"
22/03 11:22
Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
22/03 11:19
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ
22/03 11:07
Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια
22/03 10:31
Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο
22/03 10:19
ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας
22/03 07:55
Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο
22/03 07:13
Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης
22/03 07:09
Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες
22/03 07:04
Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο
22/03 07:02
21/03 17:05
21/03 16:51
Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market
21/03 16:40
21/03 16:32
Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου
21/03 16:18
21/03 14:51
1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο
21/03 13:43
Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα
Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;
Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη
United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις
Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023
Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού
Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι
3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ
Διαγωνισμός 140.000 ευρώ για διαμονή και ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία
Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"
Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιούνται οι 450 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στα Εμιράτα
Οι τιμές πώλησης πολυτελών ακινήτων στις δημοφιλέστερες περιοχές του Μιλάνου
Η Ελλάδα στην 5η θέση των κυριότερων επενδυτριών χωρών στη Ρουμανία
Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία
Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη
Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο
MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια
( 0 )