Ξενοδοχεία | Η βιωσιμότητα μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών

Ξενοδοχεία | Η βιωσιμότητα μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτώνΔωμάτιο του Frasers

Το Frasers είναι μια πολυβραβευμένη φάρμα, με ξενοδοχείο 4 αστέρων και εστιατόριο, που βρίσκεται σε μια ιδιωτική έκταση τριακοσίων στρεμμάτων στην καρδιά της υπαίθρου του Κεντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο το εστιατόριο όσο και το ξενοδοχείο λειτουργούν με βιώσιμο τρόπο. Κάτι, που επιβραβεύεται κάθε χρόνο με Traveller Review Award της Booking.com.

H πλατφόρμα φιλοξένησε πριν από λίγες ημέρες τις απόψεις της ιδιοκτήτριας του Frasers, Lisa Fraser, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους τους οικοδεσπότες καταλυμάτων κάθε είδους, καθώς το ζήτημα της βιωσιμότητας θα βρίσκεται στο επίκεντρο για τα πολλά επόμενα χρόνια....

Διαβάστε τι γράφει η κυρία Lisa Fraser...

Η εμπειρία των επισκεπτών έχει πρωταρχική σημασία

"Η εμπειρία των επισκεπτών είναι ό,τι πιο σημαντικό για όσους εργάζονται στον κλάδο της φιλοξενίας. 

Αυτό ισχύει για όλους και ιδιαίτερα για εμάς, ως ανεξάρτητο κατάλυμα στην αγροτική περιοχή του Κεντ. Δεν διαθέτουμε εξειδικευμένο τμήμα μάρκετινγκ και απέχουμε αρκετά από τα περισσότερα μέρη όπου σταματούν οι επισκέπτες που περνούν από την περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από τους βασικότερους τρόπους για να μάθει κανείς για εμάς είναι τα σχόλια και η διαφήμιση από στόμα σε στόμα.

Εκτός από το να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για τους επισκέπτες, πιστεύουμε πως και η ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα μπορεί να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στην εμπειρία των επισκεπτών.

Για πολύ καιρό, η εστίαση στους δύο αυτούς παράγοντες ταυτόχρονα μπορεί να φάνταζε παράλογο. Στο παρελθόν, επικρατούσε η αντίληψη πως η βιωσιμότητα στη φιλοξενία είχε να κάνει με την εξοικονόμηση χρημάτων και τη μείωση του φόρτου εργασίας με λιγότερους καθαρισμούς δωματίων, επαναχρησιμοποίηση πετσετών και άλλα. Βρισκόμαστε όμως σε μια συναρπαστική περίοδο για τον κλάδο, όπου καταλαβαίνουμε ότι κάτι τέτοιο ενδέχεται να μην ισχύει. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι επισκέπτες, αρχίζουν να κατανοούν το πώς η βιωσιμότητα μπορεί και πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των πραγμάτων.

Πώς βλέπουμε εμείς τη βιωσιμότητα

Η βιωσιμότητα βρίσκεται σε ο,τιδήποτε κάνουμε. 

 • Είναι στην ενέργεια που καταναλώνουμε. Πάνω από τη μισή (55%) ενέργεια που χρησιμοποιούμε προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Μάλιστα έχουμε επιτύχει τον στόχο μας για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα αντισταθμίζοντας το υπόλοιπο ποσοστό.
 • Είναι στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τις μετακινήσεις, όπου το προσωπικό μας φροντίζει ώστε οι μεταφορές να γίνονται με κοινή χρήση αυτοκινήτου και παραλαμβάνει τους επισκέπτες από τον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό για να είναι και οι δικές τους μετακινήσεις βιώσιμες.
 • Είναι στο φαγητό που προσφέρουμε, προσπαθώντας να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά τοπικής προέλευσης. Για παράδειγμα, προμηθευόμαστε όλο μας το γάλα, την κρέμα γάλακτος και άλλα προϊόντα από την τοπική γαλακτοπαραγωγική φάρμα. Έπειτα, δίνουμε μεγάλη σημασία στην υπηρεσία παροχής τροφίμων από τον κήπο κατευθείαν στο τραπέζι, κάτι το οποίο μας βοηθά να μειώνουμε τη σπατάλη τροφίμων σε ποσοστό κάτω από 5% προσφέροντας ποιότητα και ποικιλία επιλογών που κάνουν τους επισκέπτες να θέλουν να ξανάρθουν. Πράγματι, συχνά λαμβάνουμε διθυραμβικά σχόλια για το φαγητό μας και μόνο, και οι επισκέπτες που έχουν μείνει στο κατάλυμά μας συνηθίζουν να επιστρέφουν έστω και για ένα κυριακάτικο γεύμα!
 • Είναι και στον τρόπο με τον οποίο στηρίζουμε την τοπική κοινότητα. Με βάση τους υπολογισμούς μας, υποστηρίζουμε συνολικά 62 αγροτικές επιχειρήσεις, από την απευθείας συνεργασία με υδραυλικούς, κηπουρούς κλπ. έως την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών που μπορεί να ενδιαφέρουν τους επισκέπτες. Για παράδειγμα, μπορούμε να οργανώσουμε γευσιγνωσίες κρασιού για τους επισκέπτες σε κάποιον τοπικό παραγωγό χωρίς να χρεώσουμε διαχειριστικά έξοδα, απλώς για να βελτιώσουμε την εμπειρία των επισκεπτών στηρίζοντας ταυτόχρονα και μια τοπική επιχείρηση.

Η σημασία της βιωσιμότητας είναι μεγαλύτερη από ποτέ για τους επισκέπτες

Πήρα το πτυχίο μου στις περιβαλλοντικές επιστήμες το 1986, επομένως η βιωσιμότητα είναι ένας κλάδος που με ενδιέφερε από παλιά. Έχω παρατηρήσει, όμως, ότι αποτελεί όλο και περισσότερο έναν από τους λόγους για τους οποίους μας επιλέγουν οι επισκέπτες, ενώ αναφέρεται πιο συχνά και στα σχόλια που λαμβάνουμε.

Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Βιώσιμων Ταξιδιών της Booking.com βοηθάει τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα να μας βρίσκουν πιο εύκολα, αλλά ακόμα και εκείνοι που δεν μας επιλέγουν λόγω του προφίλ και των παροχών μας για τη βιωσιμότητα λένε ότι όταν έρχονται και το βλέπουν με τα μάτια τους, καταλαβαίνουν.

Φαίνεται πως η πανδημία ήταν ένα είδος ορόσημου. Ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται την αξία της τοπικής κοινότητας και να σκέφτεται τον αντίκτυπό του σε ευρύτερο επίπεδο στον πλανήτη. Όσο κι αν θέλουν να ταξιδέψουν και να συλλέξουν εμπειρίες, μερικές φορές νιώθουν ενοχές για τις πιθανές επιπτώσεις. Στην προσπάθειά μας για μεγαλύτερη βιωσιμότητα, προσφέρουμε στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν μια δόση πολυτέλειας χωρίς ενοχές.

Εξασφάλιση της αντοχής στον χρόνο

Αν και η βιωσιμότητα αφορά το περιβάλλον, δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτό και περιλαμβάνει πολλά ακόμα. 

«Βιώσιμο» σημαίνει οικονοµικά εφικτό. Σημαίνει στήριξη των τοπικών κοινοτήτων. Σημαίνει αλλαγή με την πάροδο του χρόνου, ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες αυτό που πραγματικά θέλουν, προστατεύοντας ταυτόχρονα αυτό που έχει πραγματικά αξία.

Είμαστε μια φάρμα τέταρτης γενιάς και τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από το ξεκίνημά μας. Αυτό που είμαστε στην ουσία, όμως, παραμένει το ίδιο. Πιστεύω πως αυτή η συνέχιση της προσφοράς έχει τεράστια σημασία. 

Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια φιλοξενήσαμε ένα γλυκύτατο ζευγάρι. Απόλαυσαν τόσο πολύ την εμπειρία, που πρότειναν στην κόρη τους να κάνει τον γάμο της στον χώρο μας. Μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, μας επισκέφτηκαν και λίγους μήνες αργότερα παντρεύτηκαν εδώ.

Πρόσφατα, η κόρη και ο σύζυγός της μας επισκέφτηκαν ξανά, αυτήν τη φορά με τα δικά τους παιδιά.

Και ποιος ξέρει; Αν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά βιώσιμο, ίσως μια μέρα κάποιο από αυτά τα παιδιά να έρθει κι αυτό στο κατάλυμά μας με τα παιδιά του".

 • Τo κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου έχει το δικό του μοναδικό σχεδιασμό. Ένας παραδοσιακός αχυρώνας έχει διαμορφωθεί για το δείπνο, με θέα στην ύπαιθρο του Κεντ. Το μπαρ "Garden" είναι το τέλειο μέρος για να απολαύσει ο επισκέπτης ένα ποτήρι τοπικό κρασί και να παρακολουθήσει τον ήλιο να δύει. Γι αυτό η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα στα ζευγάρια - τη βαθμολόγησαν με 9,0 για ένα ταξίδι δύο ατόμων.

 Το Frasers


       

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 28/03 21:37

  Τ. Θεοδωρικάκος | Ισχυρό μήνυμα η σύλληψη των τρομοκρατών: Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα - 100 επιπλέον αστυνομικοί στη Μύκονο

 2. 28/03 15:58

  Η British Airways ακυρώνει πτήσεις από το Χίθροου κατά την Πασχαλινή περίοδο

 3. 28/03 15:48

  Τουρισμός: Στους 5 κορυφαίους προορισμούς των Γερμανών για το Πάσχα η Ελλάδα

 4. 28/03 15:36

  Νέα εποχή για το Patmos Aktis Suites & Spa μετά την επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ του Επενδυτικού Ταμείου SMERC

 5. 28/03 15:26

  Κύπρος: Συνάντηση Υφυπουργού Τουρισμού με την Πρέσβειρα της Γερμανίας

 6. 28/03 14:36

  ΕΟΤ Γαλλίας | Απευθείας αεροπορική σύνδεση Παρίσι- Κεφαλονιά

 7. 28/03 14:33

  SKY express: Eμπλουτίζει το θερινό της πρόγραμμα με 12 χώρες, 29 πόλεις εξωτερικού και το μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού 

 8. 28/03 13:22

  Τα 12 πιο «καυτά» νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2023

 9. 28/03 11:57

  Τουρισμός | Σε επίπεδα 2019 οι αεροπορικές θέσεις στην Ευρώπη αυτό το Πάσχα – Αύξηση 7% στην Ελλάδα

 10. 28/03 11:27

  National Geographic: Αυτά είναι τα 25 καλύτερα Ελληνικά νησιά για διακοπές το 2023

 11. 28/03 11:17

  Κ.Μητσοτάκης | Στις 21 Μαΐου οι εκλογές

 12. 28/03 11:02

  Στρατηγικής σημασίας συνεργασία των Οργανισμών Τουρισμού Θεσσαλονίκης–Βελιγραδίου

 13. 28/03 11:00

  Disney Cruise Line: Κρουαζιέρες στη Μεσόγειο και τα Ελληνικά νησιά το 2024

 14. 28/03 10:31

  Tο «Μουσείο της Ακρόπολης» στα 100 με την υψηλότερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως το 2022

 15. 28/03 10:21

  Handelsblatt | Ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται και για άλλα λιμάνια

 16. 28/03 07:42

  Πράσινο φως για 2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Κάρπαθο και Κέρκυρα

 17. 28/03 07:40

  Νέο ξενοδοχείο στο Μαυροβούνιο από τη Meliá Hotels International

 18. 28/03 07:37

  Τα Choice Hotels παρουσιάζουν τη «νεραϊδονονά» των ξενοδοχείων

 19. 28/03 07:35

  Δήμος Τήνου: Προτάσεις επί της Περιβαλλοντικής Μελέτης της περιοχής NATURA στο νησί

 20. 28/03 07:33

  Αλβανία | Επενδύσεις 21 εκατ. ευρώ στις σιδηροδρομικές μεταφορές το 2022

 21. 27/03 19:44

  Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας | Ξεκίνησε η σεζόν με αισιοδοξία για μια καλή χρονιά στο νησί

 22. 27/03 15:54

  Sotheby’s International Realty: Η Ελλάδα στους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην παγκόσμια αγορά πολυτελών ακινήτων το 2023

 23. 27/03 14:15

  Για πλημμύρα τουριστών προετοιμάζεται η Μαγιόρκα το Πάσχα – Τα ξενοδοχεία δεν δέχονται νέες κρατήσεις

 24. 27/03 13:38

  Γαλλία: Η Ελλάδα πρώτη σε τουριστικές πωλήσεις τον Φεβρουάριο 2023

 25. 27/03 13:20

  The Social Athens Hotel: Νέα είσοδος της Radisson στην Ελλάδα με έκτο ξενοδοχείο στο Κολωνάκι

 26. 27/03 12:39

  Nammos | Από ταβέρνα στην Ψαρού σε διεθνές brand πολυτελών ξενοδοχείων – Έρχεται το πρώτο Nammos Hotel στη Μύκονο

 27. 27/03 12:33

  Πώς οι υπάλληλοι ξενοδοχείων μπορούν να καταλάβουν ένα παιδί - θύμα trafficking | «Κόκκινες σημαίες» και «καμπανάκια»

 28. 27/03 12:19

  The Sun: Το ελληνικό νησί που έχει γίνει η... νέα, προσιτή Μύκονος, για τους Βρετανούς

 29. 27/03 11:48

  Εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «Γνωρίζοντας την Κάσο»

 30. 27/03 11:13

  Ολλανδία: Καμπάνια κατά του πλαφόν στις πτήσεις που θα εκτοξεύσει τις τιμές – «Η μέση οικογένεια θα αποφεύγει τα ταξίδια»

 31. 27/03 10:55

  To Ην. Βασίλειο απέκτησε νέο tour operator κρουαζιέρας και είναι Ελληνικός! Πακέτα με διαμονή σε Αθηναϊκά ξενοδοχεία

 32. 27/03 10:32

  Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού | Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα Best Tourism Villages το 2023

 33. 27/03 10:20

  Τουρκικός τουρισμός | 3,9 εκατ. ξένοι τουρίστες το πρώτο δίμηνο του 2023- 507.000 ήταν Ρώσοι

 34. 27/03 10:05

  Τέλος σε rapid test και μάσκες στα μέσα μεταφοράς - Πού παραμένουν υποχρεωτικά

 35. 27/03 09:45

  Η Ελαφόνησος σε διεθνές φόρουμ στο Μονακό υπό τον Πρίγκιπα Αλβέρτο

 36. 27/03 07:31

  Αποφάσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Χαλκιδική

 37. 27/03 07:29

  Περιφέρεια Κρήτης | Ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών κατοικιών και επιχειρήσεων

 38. 27/03 07:27

  Πώς θα επηρεάσει η νέα χρηματοπιστωτική κρίση την ισπανική οικονομία

 39. 27/03 07:00

  Δεύτερο Acheron Health Run στο Καναλάκι Πάργας

 40. 27/03 01:05

  Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2023- στην 13η θέση η Κέρκυρα

 41. 26/03 20:34

  Ελληνικός τουρισμός- Ιανουάριος 2023 | +72% οι εισπράξεις, +86% οι αφίξεις, - 7,6% η μέση δαπάνη

 42. 26/03 20:27

  Αντίστροφη μέτρηση για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS - Πώς θα λειτουργήσει

 43. 26/03 19:55

  Ξεκίνησε και επίσημα η τουριστική σεζόν στα Χανιά

 44. 26/03 13:15

  Έρευνα Skift | Πώς το Άμστερνταμ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον υπερ - τουρισμό

 45. 26/03 08:47

  Σχέδιο στη Γαλλία για μείωση των δημόσιων δαπανών

 46. 26/03 08:45

  Ηνωμένο Βασίλειο: Έως το 2024 θα συντελεστεί η μεγαλύτερη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου από το 1956

 47. 25/03 22:22

  EE | Πιο οικονομική η επισκευή προϊόντων από την αντικατάσταση - νέα δικαιώματα στους καταναλωτές

 48. 25/03 21:46

  Βατικανό: Ιστορική η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα

 49. 25/03 12:43

  Βασίλης Κικίλιας: +15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι

 50. 25/03 12:39

  Επανεκκίνηση με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες…

 51. 25/03 08:19

  Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στο Λουτράκι, που κέρδισε τη Νότια Κορέα

 52. 24/03 20:03

  Ανησυχητικά τα στοιχεία για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα | Κέντρο για τους Πληθυσμούς ιδρύει στην Κρήτη ο ΟΟΣΑ

 53. 24/03 16:40

  Μια Ελληνίδα στο τιμόνι του φορέα Airlines for Europe

 54. 24/03 16:10

  Ο Τουρισμός το 2070: Διαβατήρια καρδιακών παλμών, 3D εκτύπωση φαγητού & ρούχων, ολογραφικό προσωπικό και ιπτάμενα ταξί

 55. 24/03 14:21

  ACI World: Πανευρωπαϊκές διακρίσεις για τα αεροδρόμια Αθήνας/ Θεσσαλονίκης στην ικανοποίηση επιβατών

 56. 24/03 14:00

  Ευρωπαϊκή Σύνοδος CLIA: 20% επάνω από το 2019 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα - Καθυστερήσεις στο σύστημα καταγραφής επιβατών

 57. 24/03 13:48

  Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης

 58. 24/03 13:21

  FedHATTA: Σειρά συναντήσεων του Λ. Τσιλίδη στην Κρήτη με Συνδέσμους-μέλη της Ομοσπονδίας για τον τουρισμό

 59. 24/03 13:20

  Η Αυστρία κάνει τη διαφορά φέτος: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός το καλοκαίρι στα αεροπορικά ταξίδια

 60. 24/03 12:44

  Η εταιρία που ανακάλυψε το last minute παρουσιάζει τον νέο της CEO

 61. 24/03 11:40

  WTTC | Τα ταξίδια και ο τουρισμός χρησιμοποιούν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου νερού

 62. 24/03 11:26

  Πουλήθηκε χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων- ποια είναι η κοινοπραξία, που το αγόρασε- τα μισά σε νησιά του Αιγαίου

 63. 24/03 10:42

  American Airlines | Εποχιακές πτήσεις Αθήνα- Νέα Υόρκη και Αθήνα- Σικάγο τον Μάιο και Ιούνιο

 64. 24/03 10:26

  TUI | Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια

 65. 24/03 10:09

  Κυπριακός Τουρισμός: Χάνει δυναμική το προσωπικό από τρίτες χώρες

 66. 24/03 09:56

  Συσκευή δίνει τη δυνατότητα για φιλί εξ αποστάσεως – Η τεχνολογία στα… καλύτερά της (video)

 67. 24/03 09:47

  Βασίλης Κικίλιας: "Αυξήσεις σε έσοδα, πτήσεις και επιβάτες σε σχέση με το 2022”

 68. 24/03 07:53

  Aνταλλαγή εκτάσεων μεταξύ Δήμου Παιονίας και Ιεράς Μονής Οσίου Νικοδήμου

 69. 24/03 07:51

  Από τη θάλασσα στον ουρανό: Η United επενδύει 5 εκατ. δολάρια σε καύσιμα από φύκια

 70. 24/03 07:45

  Συνέδριο | "Περισσότερο από βιομηχανία, ο τουρισμός ως δύναμη κοινωνικής αλλαγής στις Κυκλάδες στον 20ο και 21ο αιώνα"

 71. 24/03 07:45

  Προς παράδοση το εμβληματικό ακίνητο στην Πανεπιστημίου (π.Ιντεάλ) για τη δημιουργία ξενοδοχείου από τον Όμιλο Μήτση

 72. 24/03 07:01

  Προέγκριση μελέτης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το έργο «LIMNOS RESORT»

 73. 23/03 16:12

  TUI: Βραβεία Green IT σε Amazon, Deutsche Telekom και QA Ltd.

 74. 23/03 15:54

  ΥΠΑ: Ξεπέρασε τα επίπεδα 2019 η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' δίμηνο του 2023

 75. 23/03 15:51

  Ελληνικός τουρισμός: Αύξηση 72% των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Ιανουάριο

 76. 23/03 15:39

  Eurowings: Τρεις νέες εποχιακές συνδέσεις με Βόλο, Ζάκυνθο και Θεσσαλονίκη

 77. 23/03 15:25

  Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει εργαζομένους στον τουρισμό

 78. 23/03 15:04

  Στα Aria Hotels το Villa Pueblo στο Ναύπλιο

 79. 23/03 14:34

  10 χρόνια Marketing Greece με... χιουμοριστική ματιά

 80. 23/03 14:03

  Το πολυτελές all-inclusive brand "Paradisus by Meliá" ήρθε στην Ευρώπη – Στα Κανάρια τα δύο πρώτα ξενοδοχεία

 81. 23/03 13:33

  Conde Nast Traveller: Η Κρήτη στους 23 καλύτερους προορισμούς διακοπών για τον Απρίλιο

 82. 23/03 13:26

  E.E. | Ενεργειακή αναβάθμιση με κόστος για τους ιδιοκτήτες

 83. 23/03 13:04

  Emirates: Προσλαμβάνει νέα μέλη πληρώματος καμπίνας στην Ελλάδα

 84. 23/03 12:37

  Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το Διεθνές Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων 2023

 85. 23/03 12:27

  EΟΤ | 1 στους 3 Πολωνούς που θα έρθει το 2023 στην Ελλάδα έχει κάνει ήδη κράτηση

 86. 23/03 12:10

  Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στα κορυφαία της Ευρώπης - τιμή για την Fraport

 87. 23/03 11:35

  Ηράκλειο: Συμφώνησαν για μισθολογικές αυξήσεις διετίας 12% ξενοδόχοι – ξενοδοχοϋπάλληλοι

 88. 23/03 11:05

  ΙWG | Η επιβολή δουλειάς στο γραφείο στερεί τις επιχειρήσεις από τα ταλέντα

 89. 23/03 10:48

  Η Άνοιξη έρχεται μαζί με τις τουλίπες στην Κωνσταντινούπολη

 90. 23/03 10:24

  ΙΝΣΕΤΕ | Οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού στα ελληνικά ξενοδοχεία - ανά ειδικότητα και ανά περιφέρεια

 91. 23/03 10:02

  Προβολή του Ρεθύμνου ως ιδανικού τουριστικού προορισμού σε Μόναχο, Βαρσοβία και Βιέννη

 92. 23/03 09:50

  Στην κορυφή των προτιμήσεων των Γάλλων και των Αυστριακών η Κρήτη - Συμμετοχή στις εκθέσεις σε Παρίσι και Βιέννη

 93. 23/03 09:48

  Σε ποια εταιρεία υπεκμισθώθηκαν οι υπηρεσίες εστίασης του νέου 5άστερου ξενοδοχείου NYX Esperia 3 Palace Hotel Athens

 94. 23/03 08:51

  Διαγωνισμός για ξενοδοχειακές κλίνες στην Αλεξανδρούπολη

 95. 23/03 08:46

  Αλβανία | Οι επιχειρήσεις δίνουν αυξήσεις στους υπαλλήλους για να μη φύγουν στο εξωτερικό

 96. 23/03 08:42

  Επιτροπή Καθοδήγησης για τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Πρωτοβουλίας GR-eco islands

 97. 23/03 08:40

  Φόβοι για τριγμούς στην οικονομία του Βελγίου

 98. 22/03 19:29

  Ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας βρίσκεται στην Πλάκα - Έχει το ίδιο όνομα εδώ και 25 αιώνες

 99. 22/03 18:54

  Eurowings | Πτήσεις προς Νέα Αγχίαλο από Στουτγκάρδη

 100. 22/03 18:31

  Αφαλάτωση, η λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας