«WWF Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία» | Ακόμα 11 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο και Κω κατά της σπατάλης τροφίμων

«WWF Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία» | Ακόμα 11 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο και Κω  κατά της σπατάλης τροφίμων

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του προγράμματος και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων έως 25% στα τρία συμμετέχοντα ξενοδοχεία (Grecotel Cape Sounio, Aquila Rithymna Beach, Marriott Athens του Ομίλου Χανδρή) το καλοκαίρι του 2019, το πρόγραμμα «Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία» ξεκινά έναν νέο κύκλο δυναμικής δράσης κατά της σπατάλης τροφίμων με τη συμμετοχή 11ακόμα ελληνικών ξενοδοχείων σε Κρήτη, Ρόδο και Κω.

Ειδικότερα, οι όμιλοι και τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία με αλφαβητική σειρά είναι τα εξής: Apollo Hotels (Apollo Blue & Apollo Beach), Electra Hotels & Resorts (Electra Palace Rhodes) Esperia Group (Esperos Village Blue & Spa),  H Hotels Collection - Hatzilazarou Group (Princess Andriana Resort & Spa), Metaxa Hospitality Group (Creta Maris Beach Resort), Mitsis Hotels (Blue Domes Resort & Spa), Mitsis Hotels (Rodos Village Beach Hotel & Spa),Phaea Resorts (Cretan Malia Park), S Resorts- Sapounakis Group (Ikaros Beach Resort & Spa), Vasia Hotels (Vasia Resort & Spa).

Η συμμετοχή 11 νέων ξενοδοχείων στο πρόγραμμα έρχεται αφενός να επικυρώσει την έως τώρα επιτυχημένη πορεία του προγράμματος και αφετέρου να επιβεβαιώσει πως, παρόλο που ο ξενοδοχειακός κλάδος έχει πληγεί σοβαρά λόγω της πανδημίας, η μείωση της σπατάλης τροφίμων μπαίνει στο επίκεντρο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ξενοδοχείων και εμφανίζεται ως ένα βασικό μέσο εξοικονόμησης πόρων και ενίσχυσης των περιβαλλοντικών πρακτικών τους.

‘Ήδη, κατά την τρέχουσα φάση του προγράμματος, που στο σύνολό του υλοποιείται με την υποστήριξη της Unilever Food Solutions και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, προέκυψαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων στις εγκαταστάσεις τους, αποκομίζοντας παράλληλα, πολλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Τα ευρήματα θα συμβάλλουν ακολούθως στη δημιουργία μιας πολύτιμης και πρωτοποριακής δεξαμενής γνώσης για την χαρτογράφηση και καταπολέμηση του συγκεκριμένου προβλήματος στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ενδεικτικά, από τις πρώτες καταγραφές δεδομένων που υλοποίησαν τα ξενοδοχεία και ανέλυσε το WWF Ελλάς προέκυψε ότι για κάθε πελάτη ξενοδοχείου πετιούνται κατά μέσο όρο περίπου 350 γραμμάρια τροφής την ημέρα, από την προετοιμασία και τον καθαρισμό φρούτων και λαχανικών ως την τελική παράθεση στον μπουφέ και το σερβίρισμα. Όπως διαπιστώθηκε, όμως, η πολύτιμη τροφή δεν χάνεται μόνο στην κουζίνα, αλλά και στο πιάτο των επισκεπτών. Μάλιστα σε περισσότερα από τα μισά ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η σπατάλη στο πιάτο των επισκεπτών κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τη σπατάλη τροφίμων στην παράθεση του μπουφέ πρωινού!

 Στόχος της δεύτερης αυτής φάσης του προγράμματος είναι να εξελιχθούν περαιτέρω η μεθοδολογία και οι καλές πρακτικές που καταγράφηκαν το 2019, κατά την έναρξη του προγράμματος στην Ελλάδα. Πλέον, έμφαση θα δοθεί στη συλλογή δεδομένων μέσα από την καταμέτρηση της σπατάλης τροφίμων, στη μείωση και πρόληψη της σπατάλης μέσα από καλές πρακτικές που θα εφαρμοστούν και θα καταγραφούν στα 11 ξενοδοχεία, στη συνεργασία με τοπικούς φορείς (ξενοδοχειακά επιμελητήρια, κοκ) για τη διάχυση της τεχνογνωσίας και των ευρημάτων, καθώς και στη σύνδεση του προγράμματος με το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ξενοδοχείων με βάση το νέο νομοσχέδιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτοβουλία είναι συνυφασμένη και με τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας για την ανακύκλωση, σύμφωνα με την οποία τα ξενοδοχεία άνω των 100 κλινών θα κληθούν να καταγράφουν και να δηλώνουν την ποσότητα των απορριμμάτων τροφίμων στις εγκαταστάσεις τους.

Επίσης, κύριο στόχο του προγράμματος αποτελεί η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού μηχανισμού των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο για τη μεθοδική μείωση της σπατάλης τροφίμων, κάτι που όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, επιζητούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε ποσοστό 93% (σε δείγμα 342 εργαζομένων). Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των επισκεπτών κατά τη διαμονή τους μέσα από καμπάνιες ενημέρωσης, αλλά και τη διάχυση των αποτελεσμάτων σε εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που οργανώνει η Unilever Food Solutions για το δίκτυο του κλάδου (UFS All-inclusive Hotels Academy).

Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση των εργαζομένων και η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών αποτελούν, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, 2 από τα 4 πιο αποτελεσματικά μέτρα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στον κλάδο, μαζί με τη διάθεση περισσευούμενων τροφίμων σε Ιδρύματα, αλλά και τη διάθεση αυτών που δεν μπορούν να καταναλωθούν από ανθρώπους και είναι ασφαλή για τη δημιουργία ζωοτροφών. Φυσικά, η έξυπνη μεριδοποίηση, η ασφαλής παράθεση των εδεσμάτων στον μπουφέ και το σωστό σερβίρισμα αναδεικνύονται ως κυρίαρχοι παράγοντες για την τελική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως σημειώνει η Βίκυ Μπαρμπόκα, Υπεύθυνη προγραμμάτων βιώσιμης διατροφής στο WWF Ελλάς: «Η συμμετοχή 11 νέων ξενοδοχείων στο πρόγραμμα “WWFHotelKitchen” και το γεγονός ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος επιζητά σταθερά πλέον αλλαγές προς την αειφορία, επιβεβαιώνει ότι η αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων μπαίνει όλο και πιο ψηλά στην ατζέντα των ξενοδοχείων με στόχο τη σωστή αξιοποίηση της τροφής και την ταυτόχρονη προστασία του πλανήτη. Ειδικά τώρα, εν μέσω των σφοδρών επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία, το πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο οδηγό για την ορθή αξιοποίηση πόρων».

Ο Γενικός Διευθυντής της UnileverFoodSolutions στην Ελλάδα, Θοδωρής Σακελλαρίου, ανέφερε: «Με γνώμονα πάντα την ευαισθησία της Unilever Food Solutions κατά της σπατάλης τροφίμων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε έναν νέο κύκλο δυναμικής δράσης. Τόσο η συμμετοχή των 11 νέων ξενοδοχειακών ομίλων, όσο και η επιλογή της γεωγραφικής τοποθεσίας τους έχουν μεγάλη σημασία, καθώς θα καλύψουν διαφορετικές πτυχές του ξενοδοχειακού κλάδου μέσα από ουσιαστική αλλαγή. H ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των ξενοδοχείων γύρω από μείζονα περιβαλλοντικά θέματα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη μείωση σπατάλης τροφίμων αποτελούν για όλους εμάς υψηλή προτεραιότητα».

Η ιστορία του προγράμματος

  • Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017 στην Αμερική, όπου το WWF US και η Αμερικανική Ένωση Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Rockefeller, δημιούργησαν έναν αναλυτικό οδηγό που λειτουργεί ως εργαλείο για τη μέτρηση και την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων.
  • Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τον ηλεκτρονικό «Οδηγό για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία»
  • To WWF και η Unilever Food Solutions θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τα έντεκα ξενοδοχεία και τους εργαζόμενους τους που συμμετέχουν ενεργά πέρα και πάνω από τα καθήκοντα τους για την επιτυχία του εγχειρήματος κατά την τρέχουσα φάση του προγράμματος.
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

COVID-19
  1. 27/09 15:55

    Θεσσαλονίκη: Για δεύτερη συνεχή χρονιά χαμηλό επίπεδο διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία το οκτάμηνο

  2. 27/09 15:54

    Συνέδριο DRV στη Μεσσηνία: Φυσική παρουσία μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό

  3. 27/09 15:29

    Aegean: Νέο Business Lounge στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

  4. 27/09 14:39

    Συνάντηση Κικίλια με τον Γερμανό Πρέσβη Ερνστ Ράιχελ

  5. 27/09 14:34

    Olympic Day Run στη Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη

  6. 27/09 14:10

    Το 50% των Γερμανών έκαναν οικονομίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας – Προτεραιότητα η αξιοποίησή τους για διακοπές

  7. 27/09 13:56

    Βαλεαρίδες | Εσωτερικός τουρισμός: Συμφωνία με αερομεταφορείς για διεύρυνση της σεζόν μέχρι το Δεκέμβριο

  8. 27/09 13:14

    Ηνωμένο Βασίλειο: Προς ενσωμάτωση στο καθεστώς ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού της ΕΕ

  9. 27/09 12:47

    Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

  10. 27/09 12:45

    Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου: Τουρισμός για την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς

  11. 27/09 12:37

    «Χειμώνας των παθών» για τους Βρετανούς

  12. 27/09 12:33

    Περιπατητική δράση στην Ακρόπολη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού του BEACTIVE

  13. 27/09 12:09

    Π.Τοκούζης: Η ΣΕΤΚΕ με τον «Τουρισμό Εμπειρίας» καθοδηγεί τον ελληνικό Τουρισμό στην μετά-Covid εποχή

  14. 27/09 12:05

    FedHATTA | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: "Ας κάνουμε την πρόκληση ευκαιρία"

  15. 27/09 11:57

    Ταξίδι εξοικείωσης 38 πρακτόρων από την Αυστρία στην Πάρο

  16. 27/09 11:25

    Στο BCA College προσφέρουμε γνώσεις και δεξιότητες που είναι άμεσα διασυνδεδεμένες με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας

  17. 27/09 11:17

    Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού | Δ. Φραγκάκης: «Μείναμε όρθιοι στην κρίση-Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας»

  18. 27/09 11:10

    Μάλτα: Επιτρέπεται η είσοδος σε τουρίστες με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

  19. 27/09 10:35

    Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Ζάκυνθο και Νάξο

  20. 27/09 10:25

    Αποφάσεις για νέες τουριστικές κατοικίες σε Πάργα, Ηλεία και Ανατολική Μάνη

  21. 27/09 10:20

    Nafplion Action σε Τολό και Ναύπλιο

  22. 27/09 09:34

    Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Ίο και Αμοργό

  23. 27/09 09:34

    Ένωση δωματίων Ηρακλείου «Φιλοξενία»: Φέτος επιβεβαιώθηκε η οικονομική συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία

  24. 27/09 08:41

    Meliá Hotels International: Προώθηση των επαγγελματικών ταξιδιών με την καμπάνια Let’s Make The World Spin Once Again

  25. 26/09 12:33

    Χωρίς προβλήματα η προσγείωση του αεροσκάφους, με πρόβλημα στα φρένα, στην πτήση Ατλάντα- Αθήνα

  26. 26/09 12:13

    Συμφωνίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προβολή νέων ελληνικών προορισμών

  27. 26/09 12:10

    Ο κ.Τάσιος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Πετύχαμε να έχουμε μια σεζόν που ξεπέρασε τις προβλέψεις

  28. 26/09 11:57

    Google | Νέα εργαλεία για τις τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να συνδεθούν με το κόσμο διαδικτυακώς

  29. 26/09 11:42

    Για ένα νέο κεφάλαιο στον κοινωνικό διάλογο

  30. 26/09 10:01

    Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Ρόδο και Κρήτη

  31. 26/09 09:25

    Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας και Kallithea Night Run

  32. 26/09 09:00

    Αποφάσεις για νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Πήλιο και Νεμέα

  33. 25/09 14:59

    Σύμπραξη αεροπορικών εταιρειών για την απαγόρευση εισόδου απείθαρχων επιβατών

  34. 25/09 14:58

    Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία σε Σαντορίνη και Μύκονο

  35. 25/09 14:57

    Αποφάσεις για νέα ξενοδοχεία σε Ανατολική Μάνη και Γρεβενά

  36. 24/09 14:23

    Πρόσκληση για την αξιοποίηση παραθαλάσσιου ακινήτου της ΕΤΑΔ στον Ίμερο Ροδόπης

  37. 24/09 14:13

    Γερμανοί δημοσιογράφοι στα Χανιά για τη νέα σύνδεση της Corendon Airlines, Νυρεμβέργη - Χανιά

  38. 24/09 13:52

    Στην Αθήνα το ετήσιο Συνέδριο του περιοδικού Monocle «Quality of Life»

  39. 24/09 13:48

    Η ενεργειακή μετάβαση του ξενοδοχειακού τομέα

  40. 24/09 13:40

    Κύπρος: Νέες αλλαγές στο πρωτόκολλο για τα ταξίδια

  41. 24/09 13:24

    Συνεργασία ΟΑΕΔ-ΙΝΣΕΤΕ-Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για 7 Πειραματικά ΕΠΑΣ Μαθητείας στον τουρισμό

  42. 24/09 13:17

    Συμβούλιο της ΕΕ: Σύσταση για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στη Χιλή, το Κουβέιτ και τη Ρουάντα - Γράφημα

  43. 24/09 13:12

    Κλειστή η Ακρόπολη αυτό το Σάββατο μετά τις 17.30

  44. 24/09 12:59

    TUI: Λανσάρονται οι workations σε 30 ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Ισπανία, Μαρόκο και Τζαμάικα

  45. 24/09 12:50

    Το πρώτο animated video του ΕΟΤ που απευθύνεται σε παιδιά για να γνωρίσουν την Ελλάδα

  46. 24/09 12:14

    Ισπανία: "Γιατί έχει νόημα να επιστρέψουμε"

  47. 24/09 12:12

    Στο τοπικό Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο η μαρίνα Ναυπλίου – Επένδυση άνω των 23 εκατ. ευρώ

  48. 24/09 12:11

    Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Αχαΐα και Πάργα

  49. 24/09 12:10

    3 νέες άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Κρήτη και Θέρμη

  50. 24/09 12:09

    Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία στην Κέρκυρα

  51. 24/09 11:18

    Παράταση notam πτήσεων εξωτερικού έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

  52. 24/09 10:59

    Heartland of Legends – Μια διαδρομή αυθεντικών εμπειριών στην ενδοχώρα της Κύπρου

  53. 24/09 10:48

    Επιτυχημένη τουριστική χρονιά για την Ελαφόνησο- Αυξημένες αναζητήσεις από Αμερική και Κύπρο

  54. 23/09 16:43

    T+L: Τέσσερα ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα στον κόσμο για το 2021

  55. 23/09 16:25

    ETC: Η Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των Ευρωπαίων για ταξίδι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

  56. 23/09 16:01

    Gay Travel Index 2021: Πόσο φιλική είναι η Ελλάδα για ταξίδια της κοινότητας LGBTQ *

  57. 23/09 14:36

    Συνάντηση Κικίλια - Βασιλικού για τις προτεραιότητες του ξενοδοχειακού κλάδου

  58. 23/09 14:33

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή γευσιγνωσία του Wines of Crete

  59. 23/09 14:29

    Τουρ οπερέιτορ: «Αποκλείονται» σταδιακά από τα ταξίδια οι ανεμβολίαστοι – Πολιτική 2 κριτηρίων για κράτηση

  60. 23/09 14:18

    Trivago | Γιατί πρέπει οι ξενοδόχοι να προσαρμόσουν και όχι να μειώσουν τις δαπάνες μάρκετινγκ σε περιόδους κρίσης

  61. 23/09 13:48

    Όμιλος jet2: Από σήμερα πτήσεις και πακέτα διακοπών στην Αττάλεια και Νταλαμάν

  62. 23/09 13:03

    Τουρκία: Η TÜRSAB αναμένει 200.000 αφίξεις Βρετανών για το υπόλοιπο του 2021

  63. 23/09 12:30

    Αρνητική γνώμη για εγκατάσταση πλωτών οικιών στο Δέλτα του Καλαμά

  64. 23/09 12:24

    Πώς παραπλανώνται οι Γερμανοί τρώγοντας ελληνικού τύπου γιαούρτι που δεν είναι ελληνικό 

  65. 23/09 12:22

    Άδειες για θεματικό ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο και για ξενώνα στη Βόρεια Κυνουρία

  66. 23/09 12:19

    Άδειες για νέες τουριστικές κατοικίες σε Μύκονο, Γαύδο και Τυμπάκι

  67. 23/09 12:17

    Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία στη Λέσβο

  68. 23/09 12:16

    Οι Δήμοι Αλοννήσου, Δ. Σάμου και Σουφλίου οι ελληνικές υποψηφιότητες στην πρωτοβουλία Best Tourism Villages του ΠΟΤ

  69. 23/09 11:02

    Αφιέρωμα-οδοιπορικό γερμανικής εφημερίδας στην Τήνο

  70. 23/09 10:41

    O Άκης Κελεπέσης νέος αντιπρόεδρος στην ASTA Greece & Cyprus

  71. 22/09 19:35

    Συνάντηση Κικίλια με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας

  72. 22/09 19:24

    Μικρή και ευέλικτη task force για τον τουρισμό - Καμπάνια επικοινωνίας για τον χειμερινό τουρισμό

  73. 22/09 15:33

    H Aθήνα μπορεί να γίνει νέα Βαρκελώνη

  74. 22/09 14:01

    Τουρισμός: Οι μεγάλοι Βρετανοί τουρ οπερέιτορ προετοιμάζονται για "εκρηκτικό" καλοκαίρι το 2022

  75. 22/09 13:59

    DW: Εμβόλιο στα αγόρια παρά το υψηλό ρίσκο;

  76. 22/09 13:44

    DRV: Ισχυρή ζήτηση των Γερμανών για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα το φθινόπωρο

  77. 22/09 13:22

    Νέο πανεπιστημιακό σύγγραμμα από τον Αρκά Πανεπιστημιακό και Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου 

  78. 22/09 13:04

    ΞΕΕ: Χορήγηση σήματος boutique στο ξενοδοχείο Kιβωτός Σαντορίνη

  79. 22/09 13:01

    Η ΕΑΤΑ συνεκθέτης του ΕΟΤ στην διεθνή τουριστική έκθεση IBMT World 2021

  80. 22/09 12:50

    2 εκατ. Ρώσοι τουρίστες έδωσαν ζωή αυτό το καλοκαίρι στην Αττάλεια

  81. 22/09 12:16

    Πώς έχασε τη δυναμική του το ελληνικό ελαιόλαδο στη βρετανική αγορά

  82. 22/09 12:14

    Ο Δήμος Βόλου γίνεται φιλικός προορισμός για την ανάπτυξη ποδηλατικού τουρισμού

  83. 22/09 12:13

    Εγκρίσεις για νέα ξενοδοχεία σε Κω και Νάξο

  84. 22/09 12:12

    Άδειες για τουριστικές κατοικίες σε Τολό, Λευκάδα και για τουριστική μονάδα στο Φανάρι Κομοτηνής

  85. 22/09 12:09

    Υπουργείο Τουρισμού: Διαγωνισμός 290.000 ευρώ για την προμήθεια εκπαιδευτικών βιβλίων

  86. 22/09 12:07

    Εικονική περιήγηση στο Αχίλλειο Μουσείο και στα Σπήλαια Διρού

  87. 22/09 10:53

    Πώς εξελίχθηκε η τουριστική ζήτηση για την Αθήνα μέσω διαδικτύου τον Αύγουστο- Οι top εθνικότητες

  88. 22/09 09:05

    Mediterranean College-Τελετή Εγκαινίων Glyfada Campus

  89. 21/09 16:38

    ΚΙΝΑΛ: Ερώτηση στη Βουλή για να ενταχθούν στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ οι μη εποχικά εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία

  90. 21/09 16:35

    ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για 1.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω σε Αττική και Ν. Αιγαίο

  91. 21/09 16:24

    Σύγχυση για το αν θα μπορούν να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ τα ανεμβολίαστα παιδιά

  92. 21/09 13:58

    Θετικός ο απολογισμός των αφίξεων στην Πάρο

  93. 21/09 13:03

    Οι πωλήσεις EVs στην Ευρώπη θα ξεπεράσουν αυτές των συμβατικών έως το 2028

  94. 21/09 13:03

    Βασίλης Κικίλιας: Η αύξηση του τουρισμού ώθησε στην αναθεώρηση των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία

  95. 21/09 12:48

    Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στο περιοδικό της UNESCO 

  96. 21/09 12:46

    Fam trip ΕΟΤ: Προβολή της Κρήτης σε Γερμανούς επαγγελματίες του τουρισμού

  97. 21/09 12:45

    Έως 700% επάνω οι αναζητήσεις για διακοπές στις ΗΠΑ μετά την άρση των περιορισμών

  98. 21/09 12:37

    ΗΠΑ: Τέλος στην απαγόρευση των ταξιδιών από την Ευρώπη για τους πλήρως εμβολιασμένους

  99. 21/09 12:08

    Άδειες για τουριστικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Κρήτη, Λευκάδα και Αμφιλοχία

  100. 21/09 12:06

    Nέες δωρεές σε υγειονομικές δομές από κορυφαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες