Accor: Πού κυμάνθηκε η μείωση εσόδων το α' 6μηνο

Accor: Πού κυμάνθηκε η μείωση εσόδων το α' 6μηνο

Mειωμένα κατά 52,4% είναι τα έσοδα της Accor το α' 6μηνο του 2020, τα οποία διαμορφώθηκαν  σε 917 εκατ. ευρώ με την καθαρή ζημιά στον όμιλο να φτάνει τα 1,512 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο όμιλος ξεκίνησε πρόγραμμα περιορισμού επαναλαμβανόμενων εξόδων ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ο Sébastien Bazin, Πρόεδρος και CEO της Accor, δήλωσε: “Το σοκ το οποίο αντιμετωπίζει ο κλάδος μας είναι “βίαιο” και άνευ προηγουμένου. Σε αυτό το περιβάλλον, καταφέραμε να περιορίσουμε τον αντίκτυπο της κρίσης. Αφενός στην απόδοσή μας, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για την προστασία των πόρων μας, αφετέρου για τους εργαζομένους μας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένα και άμεσα υποστηρικτικά μέτρα, χάρη στον μετασχηματισμό του Ομίλου των τελευταίων ετών και στην υγιή χρηματοοικονομική μας δομή. Το αποκορύφωμα της κρίσης έχει αναμφίβολα περάσει, ωστόσο η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή. Έχοντας λάβει αυτά τα μέτρα έκτακτης ανάγκης πρέπει τώρα να ολοκληρώσουμε τον μετασχηματισμό από ένα asset-light μοντέλο σε μια πλήρως asset-light εταιρεία. Αυτό είναι αναγκαίο πέραν του Covid-19. Η Accor πρέπει να γίνει πιο απλή, πιο λιτή, περισσότερο ευέλικτη και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο πεδίο της δράσης. 

Οι πρωτοβουλίες αυτές θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τον ηγετικό μας ρόλο, να κάνουμε τη διαδικασία λήψης των αποφάσεών μας πιο αποτελεσματική και να ενισχύσουμε την ανάκαμψή μας. Οι πρωτοβουλίες θα εφαρμοστούν με διαφάνεια και ειλικρίνεια με πνεύμα πιστό στις αξίες αλληλεγγύης και τις δεσμεύσεις μας”. 

Το RevPAR ήταν μειωμένο κατά 59,3% το πρώτο εξάμηνο του 2020. Αυτή η σημαντική μείωση αντικατοπτρίζει τη δραματική επιδείνωση του κλάδου, η οποία σχετίζεται με την εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 παγκοσμίως, καθώς και με τα μέτρα lockdown και το κλείσιμο των συνόρων που εφαρμόστηκαν από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. 

Ωστόσο, παρατηρούνται σημάδια ανάκαμψης σε όλες τις περιοχές, έπειτα από μια ιδιαίτερα δυσμενή περίοδο τον Απρίλιο και τον Μάιο, αρχικά στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού (το RevPAR μειώθηκε κατά 77,4% το 2ο τρίμηνο) πριν από τη σταδιακή εξάπλωση σε άλλες περιοχές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη (το RevPAR μειώθηκε κατά 90,6 % το 2ο τρίμηνο).

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020, η Accor άνοιξε 86 ξενοδοχεία, δηλαδή 12.000 δωμάτια, αποτυπώνοντας την ελκυστικότητα του Ομίλου στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων. Στα τέλη Ιουνίου του 2020, ο Όμιλος είχε ένα χαρτοφυλάκιο 747.805 δωματίων (5.099 ξενοδοχεία) και 206.000 δωμάτια (1.197 ξενοδοχεία) στο pipeline, εκ των οποίων το 75% σε αναδυόμενες αγορές.

Από τις 3 Αυγούστου 2020, το 81% των ξενοδοχείων του Ομίλου ήταν ανοιχτά, δηλαδή πάνω από 4.000 μονάδες.

Eνοποιημένα έσοδα

Τα ενοποιημένα έσοδα για το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθαν σε €917 εκατ., μειωμένα κατά 48,8% σε like-for-like επίπεδο και μειωμένα κατά 52,4% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019. 

Τα αναφερόμενα έσοδα για την περίοδο αντικατοπτρίζουν τους ακόλουθους παράγοντες:

Οι αλλαγές στο πεδίο ενοποίησης (εξαγορές και πωλήσεις) είχαν αρνητικό αντίκτυπο €57 εκατ., κυρίως λόγω της διάθεσης των μισθωμένων ξενοδοχείων Mövenpick.

Οι συναλλαγματικές επιπτώσεις είχαν αρνητικό αντίκτυπο -€13 εκατ., κυρίως λόγω του Δολαρίου Αυστραλίας (-4,6%) και του Ρεάλ Βραζιλίας (-19,1%).

Έσοδα HotelServices

Το segment HotelServices, το οποίο περιλαμβάνει αμοιβές από Management & Franchise (M&F) καθώς και από Υπηρεσίες προς Ιδιοκτήτες (Services to Owners), κατέγραψε έσοδα €650 εκατ., μειωμένο κατά 52,8% σε like-for-like επίπεδο, αντικατοπτρίζοντας τη μείωση στο RevPAR ως αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης και των κυβερνητικών μέτρων lockdown που επιβλήθηκαν παγκοσμίως. 

Τα έσοδα Management & Franchise (M&F) ανήλθαν σε €139 εκατ., μειωμένα κατά 72% σε like-for-like επίπεδο, αντικατοπτρίζοντας την κατάρρευση των incentive fees, που βασίζονται στο λειτουργικό περιθώριο κέρδους των ξενοδοχείων, όπως απορρέουν από τα συμβόλαια management.

Το ενοποιημένο RevPAR μειώθηκε συνολικά κατά 59,3% για το πρώτο εξάμηνο και κατά 88,2% για το δεύτερο τρίμηνο.

Τα έσοδα M&F σημείωσαν πτώση κατά 74,9% σε like-for-like επίπεδο στην Ευρώπη, αντανακλώντας μια πτώση 62,1% στο RevPAR σε όλα τα segments. 

Στη Γαλλία το RevPAR μειώθηκε κατά 60,4% σε like-for-like επίπεδο το πρώτο εξάμηνο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία της Accor παρέμειναν κλειστά τον Ιούνιο. Το Παρίσι και η περιφέρεια του Παρισιού (RevPAR μειωμένο κατά 62,2%) επλήγησαν περισσότερο από την υπόλοιπη Γαλλία (RevPAR μειωμένο κατά 58,9%). Αυτή η τάση ήταν ακόμη πιο έντονη τον Ιούλιο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το RevPAR μειώθηκε κατά 64,5%. Το RevPAR στο Λονδίνο σημείωσε πτώση κατά 64,8%, ελαφρώς πιο επηρεασμένο από την υπόλοιπη χώρα (-63,5%).  Το τέλος του lockdown ξεκίνησε αργότερα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το 99% των ξενοδοχείων του Ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν κλειστά στα τέλη Ιουνίου.

Στη Γερμανία, το RevPAR μειώθηκε κατά 58,3% καθώς τα μέτρα lockdown στη χώρα εφαρμόστηκαν νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Στην Ισπανία, το RevPAR μειώθηκε κατά 68,7% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τα έσοδα M&F στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού μειώθηκαν κατά 70,8% σε like-for-like επίπεδο ως αποτέλεσμα της μείωσης κατά 54,7% στο RevPAR. 

Στην Κίνα, καταγράφηκε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη στο RevPAR, το οποίο μειώθηκε κατά 51,9% τον Ιούνιο και κατά 65,2% τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Στην Αυστραλία, το RevPAR μειώθηκε κατά 49,3% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η μείωση ήταν λιγότερο σημαντική από ό,τι σε άλλες χώρες λόγω του περιορισμένου αντίκτυπου του Covid-19 κατά το πρώτο τρίμηνο (-18,2%). Τα μέτρα καραντίνας που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση ήταν η κύρια πηγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για τα ξενοδοχεία.

Στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή τα έσοδα Management & Franchise κατέγραψαν μείωση κατά 72,5%, ενώ το RevPAR μειώθηκε κατά 55,6% λόγω του κλεισίματος των συνόρων. Η έλλειψη πλήθους πιστών κατά τη διάρκεια θρησκευτικών προσκυνημάτων στις ιερές πόλεις της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχίσει να επιβαρύνει το RevPAR τους επόμενους μήνες.

Η Βόρεια Αμερική, η Κεντρική Αμερική και η Καραϊβική κατέγραψαν μείωση κατά 66,0% στα έσοδα M&F, σύμφωνα με τη μείωση του RevPAR κατά 64,3% κατά το πρώτο εξάμηνο. Η κατάρρευση των εσόδων από τα fees που βασίζονται στο λειτουργικό περιθώριο κερδοφορίας του ξενοδοχείου (“incentive fees”) αντισταθμίστηκε από τη σχετική ανθεκτικότητα άλλων εσόδων που δημιουργήθηκαν από Management & Franchise συμβόλαια.

Τέλος, η εξάπλωση της πανδημίας στη Νότια Αμερική είχε έντονα αρνητικό αντίκτυπο στο  περιφερειακό RevPAR, το οποίο μειώθηκε κατά 52,4% το 1ο τρίμηνο, με τα έσοδα του Management & Franchise να καταγράφουν μείωση κατά 62,1%.

Τα έσοδα του segment Services to Owners, το οποίο περιλαμβάνει τον κλάδο Sales, Marketing, Distribution & Loyalty, καθώς και κοινές υπηρεσίες και την απόδοση του κόστους προσωπικού, ανήλθαν στα €511 εκατ. έναντι €879 εκατ. στα τέλη Ιουνίου του 2019. 

Έσοδα Hotel Assets & Other

Τα έσοδα του segment Hotel Assets & Other μειώθηκαν κατά 40,2% σε like-for-like επίπεδο στα €237 εκατ. Αυτό το segment σημείωσε μια πιο μέτρια πτώση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, χάρη στον περιορισμένο αντίκτυπο του Covid-19 στην Αυστραλία το πρώτο τρίμηνο και την καθυστερημένη εξάπλωση της πανδημίας στη Βραζιλία. Η μείωση των εσόδων κατά 54,4%, επιδεινώθηκε από τη διάθεση του χαρτοφυλακίου των μισθωμένων ξενοδοχείων Mövenpick στις αρχές Μαρτίου του 2020.

Το τμήμα περιελάμβανε 168 ξενοδοχεία και 30.071 δωμάτια στις 30 Ιουνίου του 2020.

Έσοδα New Businesses

O κλάδος New Businesses (υπηρεσίες concierge, ενοικιάσεις πολυτελών σπιτιών, ιδιωτικές πωλήσεις πολυτελών διαμονών σε ξενοδοχεία και ψηφιακές υπηρεσίες προς ξενοδοχεία) δημιούργησε έσοδα ύψους €46 εκατ. στα τέλη Ιουνίου 2020, μειωμένα κατά 40,5% σε like-for-like επίπεδο. Η μικρή διαφορά σε σχέση με τη μείωση 40,3% αποδίδεται σε συναλλαγματικές διαφορές. 

H Αccor αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους παγκοσμίως. Έχοντας στόχο την ολιστική φιλοξενία (augmented hospitality), προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε περισσότερες από 5.000 ξενοδοχειακές μονάδες σε 110 προορισμούς. Με πάνω από 50 χρόνια εξειδίκευσης στον κλάδο της φιλοξενίας, ο Όμιλος παρουσιάζει ένα εκτεταμένο portfolio με ξενοδοχειακά brands που καλύπτουν ένα εύρος από οικονομικές μέχρι πολυτελείς επιλογές. Οι επισκέπτες έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα από καλύτερα προγράμματα ανταμοιβής στον κόσμο. Πέραν της φιλοξενίας, η Accor δίνει τη δυνατότητα νέων τρόπων ζωής, εργασίας και ψυχαγωγίας προσφέροντας πληθος επιλογών στην εστίαση, τη διασκέδαση και την ευεξία με συνεργαζόμενα brands. Προσφέρει επίσης ψηφιακές λύσεις που μεγιστοποιούν τις πωλήσεις, βελτιστοποιούν τις λειτουργίες του ξενοδοχείου και βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της αειφορίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Accor παρουσιάζει έντονη εταιρική κοινωνική δράση, προσφέροντας στον πλανήτη και την κοινωνία μέσω του προγράμματος “Planet 21 – Acting Here” καθώς και του επενδυτικού κεφαλαίου “Accor Solidarity”, το οποίο βοηθά στην επαγγελματική αποκατάσταση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσω της εκπαίδευσης. Η Accor SA είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris (κωδικός ISIN: FR0000120404) και στην αγορά OTC (Ticker: ACRFY) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 26/04 12:12

    Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά

  2. 26/04 11:46

    Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025

  3. 26/04 11:25

    Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

  4. 26/04 11:06

    Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί

  5. 26/04 10:57

    Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι

  6. 26/04 10:29

    Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5

  7. 26/04 10:06

    Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

  8. 26/04 07:23

    Δεν εγκρίθηκε η μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Κυκλαδικόν στην Ερμούπολη - Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος

  9. 26/04 07:22

    10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου

  10. 26/04 07:18

    Κως: 50% έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εργαζόμενους στον τουρισμό και καταστήματα

  11. 26/04 07:14

    Mουσείο εναλίων αρχαιοτήτων στον Πειραιά -Κοπή 7 δέντρων σε περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο

  12. 26/04 07:10

    Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο

  13. 25/04 22:42

    Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος

  14. 25/04 22:20

    Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν

  15. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  16. 25/04 15:25

    Hilton | 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  17. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  18. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  19. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  20. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  21. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  22. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  23. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  24. 25/04 12:11

    Κ. Χατζηδάκης | Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  25. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  26. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  27. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  28. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  29. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  30. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  31. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  32. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  33. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  34. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  35. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  36. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  37. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  38. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  39. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  40. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  41. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  42. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  43. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  44. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  45. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  46. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  47. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  48. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  49. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  50. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  51. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  52. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  53. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  54. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  55. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  56. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  57. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  58. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  59. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  60. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  61. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  62. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  63. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  64. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  65. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  66. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  67. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  68. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  69. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  70. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  71. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  72. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  73. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  74. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  75. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  76. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  77. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  78. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  79. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  80. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  81. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  82. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  83. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  84. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  85. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  86. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  87. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  88. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  89. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  90. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  91. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  92. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  93. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  94. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  95. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  96. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  97. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  98. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  99. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  100. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες