Smartertravel: Πώς να "απολυμάνετε" το δωμάτιο του ξενοδοχείου την περίοδο των εξάρσεων γρίπης και ιώσεων

Α Decrease font Enlarge font
Smartertravel: Πώς να "απολυμάνετε" το δωμάτιο του ξενοδοχείου την περίοδο των εξάρσεων γρίπης και ιώσεωνΠηγή φωτο: pixabay.com

Το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας,  είναι ουσιαστικά το σπίτι σας μακριά από το σπίτι, με μία σημαντική διαφορά: Εκατοντάδες ή και χιλιάδες άγνωστοι από κάθε γωνιά του κόσμου έχουν κοιμηθεί σε αυτό. Το προσωπικό του ξενοδοχείου μπορεί να μην έχει τα δικά σας πρότυπα καθαριότητας. Είναι ωραίο να έχετε κάποιον να διπλώνει τις πετσέτες σας και να στρώνει το κρεβάτι σας ενώ είστε έξω, αλλά από άποψη υγιεινής σε αρκετές των περιπτώσεων ένα καθαρό κρεβάτι ξενοδοχείου, δεν ισούται και με ένα καθαρό δωμάτιο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μικρόβια συχνά κρύβονται σε μέρη όπως διακόπτες φωτισμού, τηλεχειριστήρια, ακουστικά και πληκτρολόγια τηλεφώνου, ακόμη και σε δωμάτια ξενοδοχείων που φαίνονται πολύ καθαρά.   Φυσικά είναι απίθανο ένα ελαφρώς λερωμένο πάτωμα μπάνιου να θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο, όμως ένα βρώμικο δωμάτιο ξενοδοχείου θα μπορούσε να επηρεάσει την υγεία σας. Οι πιο συνηθισμένοι κίνδυνοι είναι τα κρυολογήματα ή οι ιοί του στομάχου.

Η Smartertravel, θυγατρική της Tripadvisor, σας προτείνει  τα παρακάτω βήματα για την επίτευξη ενός καθαρού δωματίου και κατ’ επέκταση έναν πιο ήρεμο ύπνο στην επόμενη διαμονή σας.

Μην χρησιμοποιείτε το Blacklight

 Πολλοί ταξιδιώτες, κυκλοφορούν με μία συσκευή blacklight στις αποσκευές τους, ώστε να διαπιστώσουν αν το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους είναι καθαρό. Αυτή δεν είναι μία πολύ ρεαλιστική λύση, γιατί ευλόγως το φως θα αποκαλύψει λεκέδες και κηλίδες οι οποίες ούτως ή άλλως δεν θα απομακρυνθούν εύκολα. Αφήστε λοιπόν το blacklight για τους ντετέκτιβ στους τόπους εγκλημάτων.

Διαβάστε τις κριτικές

 Δεν υπάρχουν διεθνή πρότυπα για την καθαριότητα του ξενοδοχείου. Η τιμή, η τοποθεσία ή το εμπορικό σήμα δεν εγγυάται ολοκληρωμένες υγειονομικές επεμβάσεις. Συνεπώς,  η καλύτερη κίνηση είναι να διαβάσετε την άποψη των άλλων ταξιδιωτών. Οι περισσότερες πλατφόρμες αξιολόγησης αλλά και οι μηχανές αναζήτησης και κρατήσεων όπως TripAdvisor,   Booking.com,  Hotels.com και Expedia,   διαθέτουν στις αξιολογήσεις τους την κατηγορία «καθαριότητα» από όπου μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα για το κατάλυμά σας.

Πλύνετε τα χέρια σας

Το συχνό πλύσιμο των χεριών, με τα οποία αναγκαστικά πιάνετε τα περισσότερα αντικείμενα στο δωμάτιό σας, προσφέρει μια σχετική ασφάλεια από τα μικρόβια.

Αφαιρέστε το κάλυμμα του κρεβατιού

Πιθανώς να γνωρίζετε ότι τα ξενοδοχεία δεν πλένουν τα βαριά καλύμματα και σκεπάσματα μετά την αναχώρηση ενός επισκέπτη. Η συχνότητα των πλύσεων ποικίλλει από το ξενοδοχείο στο ξενοδοχείο, οπότε καλέστε το ξενοδοχείο και ρωτήστε πόσο συχνά το προσωπικό πλένει τις κουβέρτες και τα καλύμματα ή προσθέστε στις αποσκευές σας τη δική σας κουβέρτα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Χρησιμοποιείστε μαντηλάκια με αλκοόλ ή σπρέι για τα μικρόβια

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολυμάνετε τα αντικείμενα και τα σημεία που χρησιμοποιείτε περισσότερο, όπως το τηλέφωνο, τα χερούλια, τη λαβή τουαλέτας, την παγοθήκη, το τηλεχειριστήριο και βάνες του νιπτήρα. Μια άλλη επιλογή είναι περάσετε μια ράβδο υπεριώδους ακτινοβολίας πάνω από τα αντικείμενα που συγκεντρώνουν μικρόβια.

Αποφύγετε τα γυάλινα σκεύη

Κανείς δεν σας εγγυάται ότι τα ποτήρια και τα σερβίτσια που υπάρχουν στο δωμάτιό σας πλένονται καλά, με καυτό νερό και διαφορετικό σφουγγάρι από εκείνο που χρησιμοποιείται για τη γενική καθαριότητα του δωματίου σας. Ο γρήγορος τρόπος αντιμετώπισης  είναι να πλύνετε τα σκεύη μόνοι σας ή να φέρετε μαζί σας τα δικά σας.

Προστασία από ιούς και παράσιτα

Η παγκόσμια ταξιδιωτική κίνηση, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μετάδοση παρασίτων και ιών, ακόμη και στους χώρους που καθαρίζονται με επιμέλεια. Ακόμη και τα ξενοδοχεία των 5 αστέρων σε πολλές των περιπτώσεων δεν είναι δυνατόν να είναι πλήρως απολυμασμένα και να σας προστατεύσουν από τυχόν ασθένειες. Σύμφωνα με διαπιστώσεις υπευθύνων σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, συνήθως τα παράσιτα αυτά μεταφέρονται με τις αποσκευές των διεθνών ταξιδιωτών. Είναι σχεδόν αδύνατο να ελέγξει κανείς όλους τους χώρους για παράσιτα, μετά από την αναχώρηση κάθε επισκέπτη, και, δυστυχώς, κατά καιρούς θα υπάρχουν κρούσματα κυρίως δερματικών ενοχλήσεων.  Σε τέτοιες περιπτώσεις, το ξενοδοχείο επιστρέφει στον πελάτη τα χρήματα του, προτείνει αλλαγή δωματίου και καταστρέφει το παράσιτο, αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά από άποψη πρόληψης. Οι κοριοί είναι ενοχλητικοί, αλλά δεν είναι επικίνδυνοι - τα τσιμπήματα τους δεν μεταδίδουν ασθένειες, όπως και τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι.

Για να βρείτε στοιχεία τυχόν παρασίτων, κοιτάξτε πρώτα κάτω από το στρώμα. Βλέπετε κόκκινες καφέ κηλίδες (τα αποξηραμένα απομεινάρια των εντόμων) στην κάτω πλευρά του στρώματος ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κρεβατιού; Είναι δύσκολο να τα εντοπίσετε γιατί τα παράσιτα έχουν επίπεδα σώματα που τους επιτρέπουν να κρύβονται στις μικρότερες πτυχές στρώματος κατά τη διάρκεια της ημέρας - αλλά είναι πιθανό να τα ανακαλύψετε, ειδικά εάν υπάρχει μεγάλη μόλυνση. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ ή ανάμεσα στο χαλί και τον τοίχο.

Αν ανακαλύψετε κάτι από τα παραπάνω, καλέστε αμέσως τη ρεσεψιόν και μην βάζετε τη βαλίτσα σας, το παλτό σας ή οποιαδήποτε από τα προσωπικά σας είδη στο κρεβάτι ή κοντά στην περιοχή της μόλυνσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το προσωπικό του ξενοδοχείου θα γνωρίζει ήδη την κατάσταση και θα σας μεταφέρει σε άλλο δωμάτιο. Εάν δεν σας αρκεί η αντιμετώπιση του συμβάντος από το προσωπικό του ξενοδοχείου,  ζητήστε να μιλήσετε με τον διευθυντή ή ακόμα και τον ιδιοκτήτη, εάν είναι απαραίτητο.

Παρόλο που δεν υπάρχουν διεθνή πρότυπα για την καθαριότητα του ξενοδοχείου, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πληρώνει κάποιος ταξιδιώτης για δωμάτιο που έχει μολυνθεί. Εάν το προσωπικό του ξενοδοχείου αρνείται αλλαγή δωματίου ή επιστροφή χρημάτων και είστε 100% σίγουροι ότι το δωμάτιό σας είναι μολυσμένο, βρείτε εναλλακτικό κατάλυμα και γράψτε μια κριτική στον ιστότοπο του καταλύματος.  Ευτυχώς, τα ανωτέρω περιστατικά είναι σπάνια και αντιμετωπίζονται με επαγγελματισμό από το προσωπικό του ξενοδοχείου, αλλά είναι γεγονός ότι υπάρχει έξαρση παρασίτων σε όλο τον κόσμο. Τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το ζήτημα, ενώ τα παράσιτα προτιμούν κυρίως βρώμικους χώρους, οπότε ένα καθαρό ξενοδοχείο τα αποτρέπει από το να αναπτυχθούν.  Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε,  είναι να ελέγξετε το κρεβάτι σας προτού κοιμηθείτε και πριν τακτοποιήσετε τα πράγματά σας, ενώ κατά τη διαμονή σας, μπορείτε να τοποθετήσετε τη βαλίτσα σας μέσα σε μία μεγάλη πλαστική σακούλα, για να μην ακουμπήσει σε σημεία του δωματίου και να φθάσει στο σπίτι σας απόλυτα ασφαλής από μικρόβια ή παράσιτα.

 

 

 

( 1 )

avatar
Giorgos 15/02/2020 12:44:43
Τίτλος που αποπροσανατολίζει.

Δημιουργεί την προσδοκία ότι θα δώσει συμβουλές στον ξενοδόχο, για το πως να πραγματοποιείται σωστά η απολύμανση ενός δωματίου, ενώ διαβάζοντάς το, αναφέρεται κυρίως στον ταξιδιώτη δημιουργώντας του μία ανασφάλεια.
Επικροτήστε Αποδοκιμάστε
0
Συνολικά: 1 | Εμφάνιση:

 1. 24/02 20:37

  Κορωνοϊός: Απώλειες έως 200 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής για την Air France

 2. 24/02 20:33

  ΙTB Βερολίνου: Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ακυρώσεις από την Ιταλία

 3. 24/02 20:26

  Ακυρώσεις αθλητικών διοργανώσεων στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού

 4. 24/02 20:19

  Ταξιδιωτικές συστάσεις για τον κορωνοϊό από τις ΗΠΑ για Ιταλία και Ιράν

 5. 24/02 18:05

  Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ

 6. 24/02 16:13

  Διεθνής διάκριση για την Celestyal Cruises

 7. 24/02 16:02

  Γαλλικός τουρισμός: 40% λιγότεροι τουρίστες λόγω του κορωνοϊού

 8. 24/02 15:56

  Aegean: Ενημέρωση για κορωνοϊό, μετάθεση εισιτηρίων και πτήσεις

 9. 24/02 14:52

  Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού: 400 Αθηναίοι ανακάλυψαν την πόλη τους στο εφετινό Κυνήγι Θησαυρού

 10. 24/02 14:13

  Βρετανικό ΥΠΕΞ: Ταξιδιωτική σύσταση για τον κορωνοϊό στην Ιταλία

 11. 24/02 13:55

  ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ενίσχυση της λεωφορειακής γραμμής στο τμήμα Κιάτο-Πάτρα-Κιάτο λόγω Αποκριών

 12. 24/02 13:39

  Τουρισμός: Φιλικούς προς το περιβάλλον προορισμούς επιλέγουν οι ταξιδιώτες

 13. 24/02 13:30

  Η Ε.Ξ. Μαγνησίας στο Βελιγράδι- Προβολή του Βόλου-Πηλίου στην αγορά της Σερβίας

 14. 24/02 12:43

  Κορωνοϊός: Το μήνυμα της συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Μανιφέστου για τον Τουρισμό

 15. 24/02 12:33

  EOT: Προβολή του «Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού» σε γερμανικά & αυστριακά ΜΜΕ

 16. 24/02 12:30

  Αμερικανικό πρακτορείο: Αναδείξτε τη γυναίκα της ζωής σας και κερδίστε πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα

 17. 24/02 12:08

  Ε.Ξ. Κέρκυρας: Η αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων θέτει σε κίνδυνο τον τουρισμό της Κέρκυρας

 18. 24/02 11:50

  +12% οι αφίξεις εξωτερικού τον Ιανουάριο στα ελληνικά αεροδρόμια

 19. 24/02 11:47

  Κορωνοϊός: Έκλεισε νωρίτερα το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας

 20. 24/02 11:31

  Πρόστιμο 6,7 εκατ. ευρώ στην ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων Meliá από την ΕΕ

 21. 24/02 11:10

  Κυπριακός τουρισμός: Επιχορηγείται η αναβάθμιση των Κέντρων Αναψυχής

 22. 24/02 11:02

  Υπουργείο Παιδείας: Αναστέλλονται οι μαθητικές εκδρομές στην Ιταλία

 23. 24/02 10:55

  Χιλιάδες κόσμου στην έκθεση των οινοποιών της Κρήτης

 24. 24/02 10:50

  Διεθνής προβολή της Καρπάθου στο Euronews.com

 25. 24/02 10:44

  Το πρώτο αναρριχητικό μονοπάτι Via Ferrata στα Κύθηρα

 26. 24/02 10:40

  Πάρος: Θετικά μηνύματα από τις διεθνείς εκθέσεις

 27. 24/02 10:35

  Επιχορηγήσεις για 2 ξενοδοχεία στην Κρήτη

 28. 24/02 10:33

  Το 2020 έτος πολιτισμού για τη Σαντορίνη

 29. 24/02 10:30

  Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Κασσάνδρας

 30. 24/02 10:28

  Ευκαιρίες διείσδυσης στο ηλεκτρονικό εμπόριο τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ

 31. 24/02 10:25

  Oι Αιγύπτιοι επενδύουν σε ελληνικά ακίνητα

 32. 23/02 14:31

  ITB Berlin: Συζήτηση για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον παγκόσμιο τουρισμό

 33. 23/02 14:26

  Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ιταλία- Ακυρώθηκε η μεγαλύτερη έκθεση οπτικών

 34. 23/02 13:07

  Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία στη Μύκονο

 35. 23/02 13:02

  Ο Δαλάι Λάμα ακύρωσε τις δημόσιες εμφανίσεις του λόγω κορωνοϊού

 36. 23/02 12:55

  Απαντήσεις στα ερωτήματα των ταξιδιωτών σχετικά με τον κορωνοϊό

 37. 22/02 15:52

  «Ted’s Lounge», ονοματοδοσία στο Bay Clubhouse της Costa Navarino, στη μνήμη του Θεόδωρου Βασιλάκη

 38. 22/02 15:49

  Σε ποιους τομείς επενδύουν οι Άραβες στην Ελλάδα

 39. 22/02 15:47

  Κορωνοϊός: Έκλεισαν προσωρινά εργοστάσια της Volkswagen, της Mercedes και της BMW

 40. 22/02 15:44

  Kορωνοϊός: Η Princess Cruiseς ακύρωσε 30 κρουαζιέρες - Ακυρώθηκε και ο μαραθώνιος στο Τόκυο

 41. 21/02 17:35

  Το άνοιγμα του δήθεν κλειστού επαγγέλματος του ξεναγού- Γράφει ο κ.Ιωάννης Βεντιρώζος (*)

 42. 21/02 16:22

  Στη Louis Hotels το πεντάστερο ξενοδοχείο Asterion στην Κρήτη

 43. 21/02 16:05

  Ελληνικός τουρισμός 2019: +8,5% η μέση δαπάνη ανά ταξίδι - Οι εθνικότητες που έφεραν τα περισσότερα έσοδα

 44. 21/02 15:04

  Hotels.com For Travel Agents: Η Discover the World συνεργάτης πωλήσεων στην Ελλάδα

 45. 21/02 15:03

  Βρετανοί, Αμερικανοί και Γάλλοι τουρίστες έφεραν το ρεκόρ στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2019

 46. 21/02 14:43

  Δοκιμές στο συντριβάνι της νέας Ομόνοιας

 47. 21/02 14:37

  Forbes: 10 καινοτομίες που απογειώνουν την εμπειρία διαμονής στα ξενοδοχεία

 48. 21/02 14:05

  Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για πληρωμή του ΦΠΑ στις online αγορές

 49. 21/02 13:56

  IATA: Ο κορωνοϊός προκαλεί μείωση των αεροπορικών ταξιδιών

 50. 21/02 13:55

  Κρητικά προϊόντα σε περισσότερα All Inclusive ξενοδοχεία

 51. 21/02 12:41

  AIDA: Στη Μεσόγειο και Μ. Ανατολή τα κρουαζιερόπλοια που ταξίδευαν Ασία – Νέα δρομολόγια με Ελλάδα

 52. 21/02 12:19

  Στην Ομόνοια το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ

 53. 21/02 12:18

  T&L: Ελληνικό ξενοδοχείο ανάμεσα στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2020- Δείτε ποιο είναι (φωτό)

 54. 21/02 12:04

  Σύσκεψη για το νέο φορέα πνευματικών δικαιωμάτων

 55. 21/02 11:58

  ICCA: Ποια είναι η επίδραση του κορωνοϊού στα διεθνή συνέδρια

 56. 21/02 11:22

  Ο κορωνοϊός "επιτίθεται" και στις ήδη εξασθενημένες τουριστικές εκθέσεις- Γράφει ο Νότης Μαρτάκης (*)

 57. 21/02 10:56

  Euronews.com: Oι Λειψοί στα πιο αντιπροσωπευτικά νησιά με ιστορία και παραδόσεις

 58. 21/02 10:50

  Εντός 4 μηνών νέος ανελκυστήρας στην Ακρόπολη

 59. 21/02 10:44

  Marriott: Αναστέλλει τις χρεώσεις ακύρωσης λόγω κορωνοϊού

 60. 21/02 10:36

  Ποια χώρα πλασάρει το μήνυμα «Μην μας συγχέετε με την Κίνα» λόγω κορωνοϊού

 61. 21/02 10:34

  Κορωνοϊός: Ακυρώσεις 6 εκθέσεων σκαφών στη ΝΑ Ασία

 62. 21/02 10:32

  Aντίθετος σε αιολική βιομηχανική εγκατάσταση ο Δήμος Ξυλοκάστρου

 63. 21/02 10:28

  Ενημερωτική εκδήλωση στο Βόλο για την αυτόνομη κατάδυση από ΑΜΕΑ

 64. 21/02 10:23

  Τουρισμός: Κοινά πακέτα Ελλάδας-Αιγύπτου σε μακρινές αγορές

 65. 20/02 18:06

  Νέα βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για την ΟΛΠ Α.Ε.

 66. 20/02 18:04

  Μ. Κόνσολας: Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση

 67. 20/02 16:20

  Cyprus Airways: Νέο δρομολόγιο Αθήνα - Πάφος

 68. 20/02 15:15

  Ryanair: Νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων

 69. 20/02 14:35

  Εκδήλωση για τον αθλητικό τουρισμό στη Θεσσαλονίκη

 70. 20/02 14:27

  Γενική Συνέλευση & Αρχαιρεσίες ΗΑΤΤΑ: Μια μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό τουρισμό - Ποιοι βραβεύθηκαν

 71. 20/02 14:16

  Τι αλλάζει στις αδειοδοτήσεις στον ιαματικό τουρισμό

 72. 20/02 14:14

  Εγκρίθηκε η εξαγορά της Condor από την LOT

 73. 20/02 14:12

  14 δράσεις στο Σχέδιο Διαχείρισης του προορισμού Σαντορίνη

 74. 20/02 14:04

  Οινική βιωματική περιήγηση Ολλανδών και Βέλγων δημοσιογράφων και πρακτόρων στην Πιερία και Θεσσαλονίκη

 75. 20/02 13:44

  Δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι στο Βέλγιο προβάλλει την Ελλάδα

 76. 20/02 13:37

  Η επόμενη ημέρα στον τουρισμό στο Delphi Economic Forum

 77. 20/02 13:18

  Έρευνα: Πώς θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί τουρίστες το 2020

 78. 20/02 13:09

  Τουρκία: Χωρίς βίζα τα ταξίδια πολιτών από 6 ευρωπαϊκές χώρες

 79. 20/02 12:52

  Ξενοδοχεία: Ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη ενδιαφέρεται για το Capsis Elite Resort

 80. 20/02 12:32

  Bloomberg: Τα Ιόνια Νησιά στους 24 καυτούς προορισμούς διακοπών για το 2020

 81. 20/02 12:26

  Ελληνικός τουρισμός 2019: Ρεκόρ εισπράξεων με 18,1 δισ.ευρώ

 82. 20/02 12:15

  Ερώτηση Βόζεμπεργκ για την ασφάλεια των αερομεταφορών στην Ε.Ε.

 83. 20/02 11:38

  ΠΑΣΥΔΑ: Webinar για κρατήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω Google χωρίς προμήθεια

 84. 20/02 11:36

  ΥΠΠΟ: Tην Άνοιξη του 2021 το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

 85. 20/02 11:24

  Ο ΠΟΤ θέτει τον τουρισμό ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ

 86. 20/02 11:03

  ΥΠΕΣ: Προώθηση της Β. Ελλάδας στην έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου

 87. 20/02 10:47

  Τουρισμός | Η Κέρκυρα νέος μεγάλος προορισμός για τους Ρώσους - Πρόγραμμα της TUI Russia με 5άστερα ξενοδοχεία

 88. 20/02 10:30

  Άνοιγμα της Αλοννήσου στην αγορά του Ισραήλ

 89. 20/02 10:26

  Χρηματοδοτήσεις ξενοδοχειακών επενδύσεων σε Ραφήνα και Ύδρα

 90. 20/02 10:22

  Πλήγμα και στο Hollywood λόγω κορωνοϊού: Ακυρώθηκε η πρεμιέρα του James Bond, No Time to Die

 91. 20/02 10:18

  Aegean: Ταξίδι μαζί με τα μικρά ζώα συντροφιάς

 92. 20/02 10:16

  Kορωνοϊός: Επιπτώσεις σε ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες - 50 εκατ. οι απώλειες της El Al

 93. 20/02 10:07

  Κορωνοϊός: Αντικαθιστούν με ημερίδες την ακύρωση του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη

 94. 19/02 16:39

  Νέα παγκόσμια συνεργασία για την Accor και τη Visa

 95. 19/02 16:38

  Άμεση αντίδραση του ΕΟΤ σε φυλλάδιο γερμανού πράκτορα που εμφανίζει το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην …Τουρκία!

 96. 19/02 15:46

  Το Mediterranean Yacht Show επιστρέφει για 7η χρονιά στο λιμάνι του Ναυπλίου

 97. 19/02 14:55

  ΟΝΟΜΑ: Το πρώτο πεντάστερο smart hotel ανοίγει στη Θεσσαλονίκη

 98. 19/02 14:21

  Απαράδεκτες οι τιμολογιακές διακρίσεις στους νέους για την είσοδο στην Ακρόπολη και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους

 99. 19/02 14:05

  Έρευνα: Γιατί οι Ολλανδοί τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα

 100. 19/02 12:56

  WWF: Βρείτε το δικό σας ανθρακικό αποτύπωμα στα ψάρια που τρώτε