Smartertravel: Πώς να "απολυμάνετε" το δωμάτιο του ξενοδοχείου την περίοδο των εξάρσεων γρίπης και ιώσεων

Α Decrease font Enlarge font
Smartertravel: Πώς να "απολυμάνετε" το δωμάτιο του ξενοδοχείου την περίοδο των εξάρσεων γρίπης και ιώσεωνΠηγή φωτο: pixabay.com

Το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας,  είναι ουσιαστικά το σπίτι σας μακριά από το σπίτι, με μία σημαντική διαφορά: Εκατοντάδες ή και χιλιάδες άγνωστοι από κάθε γωνιά του κόσμου έχουν κοιμηθεί σε αυτό. Το προσωπικό του ξενοδοχείου μπορεί να μην έχει τα δικά σας πρότυπα καθαριότητας. Είναι ωραίο να έχετε κάποιον να διπλώνει τις πετσέτες σας και να στρώνει το κρεβάτι σας ενώ είστε έξω, αλλά από άποψη υγιεινής σε αρκετές των περιπτώσεων ένα καθαρό κρεβάτι ξενοδοχείου, δεν ισούται και με ένα καθαρό δωμάτιο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μικρόβια συχνά κρύβονται σε μέρη όπως διακόπτες φωτισμού, τηλεχειριστήρια, ακουστικά και πληκτρολόγια τηλεφώνου, ακόμη και σε δωμάτια ξενοδοχείων που φαίνονται πολύ καθαρά.   Φυσικά είναι απίθανο ένα ελαφρώς λερωμένο πάτωμα μπάνιου να θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο, όμως ένα βρώμικο δωμάτιο ξενοδοχείου θα μπορούσε να επηρεάσει την υγεία σας. Οι πιο συνηθισμένοι κίνδυνοι είναι τα κρυολογήματα ή οι ιοί του στομάχου.

Η Smartertravel, θυγατρική της Tripadvisor, σας προτείνει  τα παρακάτω βήματα για την επίτευξη ενός καθαρού δωματίου και κατ’ επέκταση έναν πιο ήρεμο ύπνο στην επόμενη διαμονή σας.

Μην χρησιμοποιείτε το Blacklight

 Πολλοί ταξιδιώτες, κυκλοφορούν με μία συσκευή blacklight στις αποσκευές τους, ώστε να διαπιστώσουν αν το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους είναι καθαρό. Αυτή δεν είναι μία πολύ ρεαλιστική λύση, γιατί ευλόγως το φως θα αποκαλύψει λεκέδες και κηλίδες οι οποίες ούτως ή άλλως δεν θα απομακρυνθούν εύκολα. Αφήστε λοιπόν το blacklight για τους ντετέκτιβ στους τόπους εγκλημάτων.

Διαβάστε τις κριτικές

 Δεν υπάρχουν διεθνή πρότυπα για την καθαριότητα του ξενοδοχείου. Η τιμή, η τοποθεσία ή το εμπορικό σήμα δεν εγγυάται ολοκληρωμένες υγειονομικές επεμβάσεις. Συνεπώς,  η καλύτερη κίνηση είναι να διαβάσετε την άποψη των άλλων ταξιδιωτών. Οι περισσότερες πλατφόρμες αξιολόγησης αλλά και οι μηχανές αναζήτησης και κρατήσεων όπως TripAdvisor,   Booking.com,  Hotels.com και Expedia,   διαθέτουν στις αξιολογήσεις τους την κατηγορία «καθαριότητα» από όπου μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα για το κατάλυμά σας.

Πλύνετε τα χέρια σας

Το συχνό πλύσιμο των χεριών, με τα οποία αναγκαστικά πιάνετε τα περισσότερα αντικείμενα στο δωμάτιό σας, προσφέρει μια σχετική ασφάλεια από τα μικρόβια.

Αφαιρέστε το κάλυμμα του κρεβατιού

Πιθανώς να γνωρίζετε ότι τα ξενοδοχεία δεν πλένουν τα βαριά καλύμματα και σκεπάσματα μετά την αναχώρηση ενός επισκέπτη. Η συχνότητα των πλύσεων ποικίλλει από το ξενοδοχείο στο ξενοδοχείο, οπότε καλέστε το ξενοδοχείο και ρωτήστε πόσο συχνά το προσωπικό πλένει τις κουβέρτες και τα καλύμματα ή προσθέστε στις αποσκευές σας τη δική σας κουβέρτα για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Χρησιμοποιείστε μαντηλάκια με αλκοόλ ή σπρέι για τα μικρόβια

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολυμάνετε τα αντικείμενα και τα σημεία που χρησιμοποιείτε περισσότερο, όπως το τηλέφωνο, τα χερούλια, τη λαβή τουαλέτας, την παγοθήκη, το τηλεχειριστήριο και βάνες του νιπτήρα. Μια άλλη επιλογή είναι περάσετε μια ράβδο υπεριώδους ακτινοβολίας πάνω από τα αντικείμενα που συγκεντρώνουν μικρόβια.

Αποφύγετε τα γυάλινα σκεύη

Κανείς δεν σας εγγυάται ότι τα ποτήρια και τα σερβίτσια που υπάρχουν στο δωμάτιό σας πλένονται καλά, με καυτό νερό και διαφορετικό σφουγγάρι από εκείνο που χρησιμοποιείται για τη γενική καθαριότητα του δωματίου σας. Ο γρήγορος τρόπος αντιμετώπισης  είναι να πλύνετε τα σκεύη μόνοι σας ή να φέρετε μαζί σας τα δικά σας.

Προστασία από ιούς και παράσιτα

Η παγκόσμια ταξιδιωτική κίνηση, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μετάδοση παρασίτων και ιών, ακόμη και στους χώρους που καθαρίζονται με επιμέλεια. Ακόμη και τα ξενοδοχεία των 5 αστέρων σε πολλές των περιπτώσεων δεν είναι δυνατόν να είναι πλήρως απολυμασμένα και να σας προστατεύσουν από τυχόν ασθένειες. Σύμφωνα με διαπιστώσεις υπευθύνων σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, συνήθως τα παράσιτα αυτά μεταφέρονται με τις αποσκευές των διεθνών ταξιδιωτών. Είναι σχεδόν αδύνατο να ελέγξει κανείς όλους τους χώρους για παράσιτα, μετά από την αναχώρηση κάθε επισκέπτη, και, δυστυχώς, κατά καιρούς θα υπάρχουν κρούσματα κυρίως δερματικών ενοχλήσεων.  Σε τέτοιες περιπτώσεις, το ξενοδοχείο επιστρέφει στον πελάτη τα χρήματα του, προτείνει αλλαγή δωματίου και καταστρέφει το παράσιτο, αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά από άποψη πρόληψης. Οι κοριοί είναι ενοχλητικοί, αλλά δεν είναι επικίνδυνοι - τα τσιμπήματα τους δεν μεταδίδουν ασθένειες, όπως και τα τσιμπούρια και οι ψύλλοι.

Για να βρείτε στοιχεία τυχόν παρασίτων, κοιτάξτε πρώτα κάτω από το στρώμα. Βλέπετε κόκκινες καφέ κηλίδες (τα αποξηραμένα απομεινάρια των εντόμων) στην κάτω πλευρά του στρώματος ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κρεβατιού; Είναι δύσκολο να τα εντοπίσετε γιατί τα παράσιτα έχουν επίπεδα σώματα που τους επιτρέπουν να κρύβονται στις μικρότερες πτυχές στρώματος κατά τη διάρκεια της ημέρας - αλλά είναι πιθανό να τα ανακαλύψετε, ειδικά εάν υπάρχει μεγάλη μόλυνση. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ ή ανάμεσα στο χαλί και τον τοίχο.

Αν ανακαλύψετε κάτι από τα παραπάνω, καλέστε αμέσως τη ρεσεψιόν και μην βάζετε τη βαλίτσα σας, το παλτό σας ή οποιαδήποτε από τα προσωπικά σας είδη στο κρεβάτι ή κοντά στην περιοχή της μόλυνσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το προσωπικό του ξενοδοχείου θα γνωρίζει ήδη την κατάσταση και θα σας μεταφέρει σε άλλο δωμάτιο. Εάν δεν σας αρκεί η αντιμετώπιση του συμβάντος από το προσωπικό του ξενοδοχείου,  ζητήστε να μιλήσετε με τον διευθυντή ή ακόμα και τον ιδιοκτήτη, εάν είναι απαραίτητο.

Παρόλο που δεν υπάρχουν διεθνή πρότυπα για την καθαριότητα του ξενοδοχείου, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πληρώνει κάποιος ταξιδιώτης για δωμάτιο που έχει μολυνθεί. Εάν το προσωπικό του ξενοδοχείου αρνείται αλλαγή δωματίου ή επιστροφή χρημάτων και είστε 100% σίγουροι ότι το δωμάτιό σας είναι μολυσμένο, βρείτε εναλλακτικό κατάλυμα και γράψτε μια κριτική στον ιστότοπο του καταλύματος.  Ευτυχώς, τα ανωτέρω περιστατικά είναι σπάνια και αντιμετωπίζονται με επαγγελματισμό από το προσωπικό του ξενοδοχείου, αλλά είναι γεγονός ότι υπάρχει έξαρση παρασίτων σε όλο τον κόσμο. Τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το ζήτημα, ενώ τα παράσιτα προτιμούν κυρίως βρώμικους χώρους, οπότε ένα καθαρό ξενοδοχείο τα αποτρέπει από το να αναπτυχθούν.  Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε,  είναι να ελέγξετε το κρεβάτι σας προτού κοιμηθείτε και πριν τακτοποιήσετε τα πράγματά σας, ενώ κατά τη διαμονή σας, μπορείτε να τοποθετήσετε τη βαλίτσα σας μέσα σε μία μεγάλη πλαστική σακούλα, για να μην ακουμπήσει σε σημεία του δωματίου και να φθάσει στο σπίτι σας απόλυτα ασφαλής από μικρόβια ή παράσιτα.

 

 

 

( 1 )

avatar
Giorgos 15/02/2020 12:44:43
Τίτλος που αποπροσανατολίζει.

Δημιουργεί την προσδοκία ότι θα δώσει συμβουλές στον ξενοδόχο, για το πως να πραγματοποιείται σωστά η απολύμανση ενός δωματίου, ενώ διαβάζοντάς το, αναφέρεται κυρίως στον ταξιδιώτη δημιουργώντας του μία ανασφάλεια.
Επικροτήστε Αποδοκιμάστε
0
Συνολικά: 1 | Εμφάνιση:

COVID-19
 1. 25/09 15:50

  Γερμανός υπουργός Υγείας: "Μην ταξιδέψετε το χειμώνα και τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό"

 2. 25/09 15:28

  ΕasyJet holidays | Δραματικές αλλαγές στις προτιμήσεις των Βρετανών στις διακοπές το 2021

 3. 25/09 14:35

  Lufthansa: Παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες για το Oktoberfest σε πτήσεις της Αθήνας και της Σαντορίνης

 4. 25/09 14:29

  Ένωση Ξενοδόχων Κω: Συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα

 5. 25/09 14:22

  Ένωση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» Ν. Ηρακλείου | Μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζομένους και επιχειρηματίες του τουρισμού

 6. 25/09 14:02

  DER Touristik: Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου πακέτα διακοπών σε Κω, Κέρκυρα και Κρήτη

 7. 25/09 13:22

  Εγκρίσεις για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο «Ikos Odisia» στην Κέρκυρα, πολυτελές κάμπινγκ στη Βούλα και ανακατασκευή κτιρίου στη Συγγρού

 8. 25/09 12:29

  ΣΙΤΕΣΑΠ: Συνάντηση για να βρεθεί λύση στη μαρίνα Αλίμου

 9. 25/09 12:19

  Η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός της TUI το 2020

 10. 25/09 12:16

  Το The Lynx Mountain Resort άνοιξε στην πόλη της Φλώρινας- Μια νέα εμπειρία στις ορεινές αποδράσεις

 11. 25/09 12:12

  H Global Blue επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ant Group - ψηφιακές λύσεις επιστροφής φόρου για Κινέζους

 12. 25/09 12:03

  Αργεί επικίνδυνα το Ταμείο Ανάκαμψης

 13. 25/09 12:00

  FedHATTA | Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Επαναπροσδιορίζοντας τον Τουρισμό με δημιουργική αγωνία και όχι πανικό

 14. 25/09 11:56

  Royal Caribbean: Τα ελληνικά νησιά στις κρουαζιέρες του 2021 με το νέο, πολυτελές Odyssey of the Seas (video)

 15. 25/09 11:45

  voyagetips.com: Η Ελαφόνησος στις καλύτερες τοποθεσίες στην Πελοπόννησο

 16. 25/09 11:43

  Σκύλοι εντοπισμού κορωνοϊού στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι

 17. 25/09 11:27

  Sebastian Ebel, TUI: Είμαι αισιόδοξος για τη σεζόν του 2021 στην Ελλάδα- τι συζητήθηκε με τον κ.Θεοχάρη

 18. 25/09 11:12

  Ύμνοι του Βρετανικού National Geographic για Νάξο & Μικρές Κυκλάδες

 19. 25/09 11:05

  Το απόκοσμο ερημικό τοπίο με τους γιγάντιους βράχους στην Ελλάδα

 20. 25/09 11:05

  Τι να κάνουμε: μπορούμε να γίνουμε Σουηδία;

 21. 25/09 11:04

  Ο προορισμός κοντά στην Αθήνα που μοιάζει με νησί ενώ δεν είναι

 22. 25/09 11:00

  Apollo: Δωρεάν τεστ για τις χειμερινές κρατήσεις στην Ευρώπη

 23. 25/09 10:54

  Οι Χάρτες της Google θα ενημερώνουν για τις κατά τόπους εστίες κορωνοϊού

 24. 25/09 10:52

  Ποια αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει πρώτη τεστ κορωνοϊού στους επιβάτες

 25. 25/09 10:51

  Δήμος Καμένων Βούρλων: Aντιδρά στην εγκατάσταση μεταναστών σε ανενεργή ξενοδοχειακή μονάδα

 26. 25/09 10:46

  Άλλαξε χέρια o ισραηλινός αερομεταφορέας Εl Al -Το παρασκήνιο της μεταβίβασης και η νέα πολιτική

 27. 25/09 10:38

  Κορωνοϊός: Το σχέδιο της Ταϊλάνδης για να προσελκύσει πολύ πλούσιους τουρίστες

 28. 25/09 10:29

  Celestyal Cruises: Το νέο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Experience» ξεκινά δρομολόγια τον Μάρτιο του 2021

 29. 25/09 09:51

  Θεαματικές αποδόσεις από την OVERRON στις καμπάνιες GOOGLE ADS για το τρίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου - Αυγούστου

 30. 24/09 19:38

  Βρετανία: Δανία, Σλοβακία και Ισλανδία σε καραντίνα

 31. 24/09 19:32

  FedHATTA: Διώχνουμε τους επισκέπτες των μνημείων μας;

 32. 24/09 19:26

  Μ.Κόνσολας: Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους του τουρισμού για να μείνουν όρθιοι αυτό το δύσκολο χειμώνα

 33. 24/09 19:24

  ΥΠΑ: Με αρνητικό τεστ οι επιβάτες από την Τσεχία

 34. 24/09 16:26

  ΣΕΤΚΕ: Η αγροτική ανάπτυξη στο επίκεντρο της τουριστική πολιτικής

 35. 24/09 15:45

  ΙΑΤΑ: Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να καλύπτουν το κόστος των τεστ στα αεροδρόμια

 36. 24/09 14:33

  Ψήφος εμπιστοσύνης της TUI στην Ελλάδα – Πάνω από 1 εκατ. τουρίστες

 37. 24/09 14:27

  Μια μέρα στον Άγιο Νικόλαο

 38. 24/09 13:14

  Telegraph: Κίνδυνος να τεθεί στο "κόκκινο" όλη η Ελλάδα από τη Βρετανία

 39. 24/09 12:51

  Αντίκυρα: Ο κοντινός προορισμός για να συνδυάσεις βουνό και θάλασσα

 40. 24/09 12:50

  Το ελληνικό νησάκι που θεωρείται ότι έχει ζεστά νερά όλο το χρόνο

 41. 24/09 12:29

  Βρετανία: 27% φτηνότερα τα πακέτα διακοπών στην Ελλάδα το τελευταίο 15νθήμερο

 42. 24/09 12:07

  Μειωμένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη φέτος- Έκπτωση 35% από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα

 43. 24/09 12:03

  Ryanair: Μία δωρεάν πτήση για κάθε κράτηση σε συγκεκριμένα δρομολόγια

 44. 24/09 12:00

  Συνάντηση Μητσοτάκη με ανώτατα στελέχη της Fraport και της Fraport Greece

 45. 24/09 11:50

  Studiosus: Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να καλύπτουν μέρος του κόστους του ακυρωμένου ταξιδιού

 46. 24/09 11:14

  Από σήμερα η υποβολή δικαιολογητικών των επιτυχόντων στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού

 47. 24/09 11:07

  Απόφαση: Τι ισχύει για την οικονομική ενίσχυση των κατ' εξαίρεση λειτουργούντων καταλυμάτων

 48. 24/09 11:06

  DW: Πρωτοφανής η κρίση στον τουρισμό- το 2021 θα κριθεί η επιβίωση πολλών τουριστικών επιχειρήσεων

 49. 24/09 10:47

  ΕΟΤ: Fam trip σε Σαντορίνη, Νάξο, Πάρο και Μύκονο για το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό blog της Ρουμανίας

 50. 24/09 10:43

  Σε καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ οι Ρώσοι που επιστρέφουν από το εξωτερικό

 51. 24/09 10:42

  Eνισχύσεις για νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ρόδο

 52. 24/09 10:39

  Κρίση πανδημίας στις Γερμανικές Τράπεζες - Η Deutsche Bank κλείνει καταστήματα

 53. 24/09 10:36

  Βόρεια Μακεδονία: Aπάτη από χιλιάδες επιχειρήσεις, που έλαβαν επιδότηση αλλά δεν έδωσαν τον ελάχιστο μισθό

 54. 24/09 10:34

  Eνισχύσεις για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων σε Σκόπελο και Σκιάθο

 55. 24/09 10:26

  Κορωνοϊός: Ομαδική αγωγή κατά της Αυστρίας από τουρίστες χιονοδρομικών κέντρων

 56. 23/09 18:38

  ΠΟΤ: Σε 2 ½ έως 4 χρόνια οι παγκόσμιες αφίξεις θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2019

 57. 23/09 18:35

  O τουρισμός έσωσε τη χώρα την περίοδο της οικονομικής κρίσης

 58. 23/09 18:24

  Στην τελική φάση ο ανελκυστήρας πλαγιάς στην Ακρόπολη

 59. 23/09 16:16

  Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος – Μαρόκο και Ελλάδα: Μια εν δυνάμει συμμαχία για τον τουρισμό

 60. 23/09 15:36

  Αλλαγές στο 8ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου της Fabrica Athens

 61. 23/09 15:05

  Ευρωκοινοβούλιο: Δράσεις & εγγυήσεις για τις ΜμΕ στον τουρισμό - Σε κίνδυνο 22 εκατ. θέσεις εργασίας

 62. 23/09 15:04

  Τα γρήγορα τεστ αντιγόνων δίνουν ελπίδες για επιστροφή των ταξιδιωτών στις πτήσεις

 63. 23/09 13:53

  Αναβαθμίζεται η συνεργασία Global Blue - Ant Group για ψηφιακές λύσεις στις αγορές Tax Free

 64. 23/09 13:41

  Η λιμνοθάλασσα με τα μοναδικά χρώματα έξω από την Αττική

 65. 23/09 13:40

  Αγόριανη: Η εναλλακτική και αγαπημένη για σαββατοκύριακο

 66. 23/09 13:36

  Έρχεται το "μοντέλο Netflix" στις αερομεταφορές, με μηνιαία συνδρομή των ταξιδιωτών

 67. 23/09 13:17

  Γαστρονομικός τουρισμός: Νέα πιστοποίηση για τουρ οπερέιτορ και ξεναγούς από την WFTA

 68. 23/09 12:48

  11 νέα έργα στην Κρήτη για προβολή μνημείων, μουσείων και περιοχών

 69. 23/09 12:40

  Πώς ιεραρχεί η αγορά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας

 70. 23/09 12:31

  ΗΑΤΤΑ: Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης μικρών τουριστικών επιχειρήσεων & μονάδων εστίασης - Αιτήσεις

 71. 23/09 12:29

  H Ευρώπη θέλει να αποφύγει ένα δεύτερο lockdown

 72. 23/09 12:28

  Η ΙΑΤA ζητεί τεστ για όλους πριν την αναχώρηση των πτήσεων

 73. 23/09 12:01

  Η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό, λένε οι CEOs στην Ελλάδα

 74. 23/09 11:56

  Ένας νέος online τουρ οπερέιτορ γεννιέται από πρώην στελέχη του Thomas Cook

 75. 23/09 11:54

  Ρωσικός τουρισμός: Εξετάζεται το ενδεχόμενο δύο πτήσεων την εβδομάδα Μόσχα-Αθήνα από 1η Οκτωβρίου

 76. 23/09 11:33

  CLIA: Νέα αυστηρά μέτρα στην κρουαζιέρα – Τεστ πριν την επιβίβαση & απομάκρυνση όσων δεν συμμορφώνονται

 77. 23/09 11:21

  Jet2holidays: Τέλος για φέτος Κρήτη και Ζάκυνθος, νέες πτήσεις στους άλλους ελληνικούς προορισμούς

 78. 23/09 11:11

  TUI Cruises: Πρόωρο τέλος κρουαζιέρας στην Ελλάδα για 2 Γερμανούς επιβάτες λόγω παραβίασης των κανονισμών

 79. 23/09 10:57

  Ε.Ξ. Ευβοίας: Οι προτάσεις για την τουριστική προβολή της Στερεάς Ελλάδας

 80. 23/09 10:37

  Κρουαζιέρα | ΗΠΑ: 74 καλές πρακτικές για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας επιβατών και πληρώματος

 81. 23/09 10:36

  Η ιδιωτικότητα εξελίσσεται στο σημαντικότερο ζητούμενο για πολυτελείς διακοπές

 82. 23/09 10:27

  Eνισχύσεις για εκσυγχρονισμό πολυτελών ξενοδοχείων σε Σκιάθο και Σκόπελο

 83. 23/09 10:21

  HΠΑ: Έκλεισε οριστικά το Luxe Rodeo Drive-Τσουνάμι λουκέτων σε ξενοδοχεία αναμένουν οι ειδικοί

 84. 23/09 10:19

  Αυξάνονται οι απολύσεις σε ξενοδοχεία της Βρετανίας

 85. 23/09 10:18

  Άδειες για νέα ξενοδοχεία σε Σύβοτα και Χαλκίδα

 86. 23/09 10:16

  Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Κυθήρων

 87. 22/09 18:55

  Κλειστή η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως για τρεις ημέρες λόγω κρούσματος κορωνοϊού

 88. 22/09 18:34

  Skyscanner: Αυτές είναι οι ταξιδιωτικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2021

 89. 22/09 17:42

  Υπ. Τουρισμού: Εκ νέου ειδοποίηση των υποψηφίων εισαγωγής στα ΙΕΚ λόγω τεχνικού προβλήματος

 90. 22/09 16:56

  Π.Αντωνίου: Μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων στους προβληματικούς περιορισμούς

 91. 22/09 15:09

  Μόλις 828.000 οι τουρίστες τον Ιούλιο στη χώρα μας

 92. 22/09 14:07

  Google: Δημοφιλέστερη αναζήτηση "πότε και πού μπορούμε να ταξιδέψουμε τώρα"

 93. 22/09 13:44

  ΣΕΤΕ: Αίτημα για 100% επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

 94. 22/09 13:25

  Με το 80% του προγράμματος η TUI το 2021- Aυξημένη κατά 10% η μέση τιμή πώλησης των πακέτων διακοπών τη νέα χρονιά

 95. 22/09 13:05

  ΕΛΣΤΑΤ: -94,3% ο κύκλος εργασιών στα καταλύματα το β' τρίμηνο- μείωση 59% στην εστίαση

 96. 22/09 12:58

  Η παραλία αγαπημένη για τα τελευταία μπάνια του φθινοπώρου

 97. 22/09 12:56

  Το άγνωστο Γυναικόκαστρο της Ελλάδας και η ιστορία του

 98. 22/09 12:54

  Airbnb: Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινά η εφορία για αδήλωτα εισοδήματα

 99. 22/09 12:47

  Azamara: 6 κρουαζιέρες στην Ελλάδα την άνοιξη του 2021- 26 ελληνικά λιμάνια για το 2022/2023

 100. 22/09 12:29

  Aegean Airlines: Επιπλέον χρέωση 5 ευρώ στις κρατήσεις μέσω GDS από το 2021