Vavoulas.com

Τα αστέρια- εστιατόρια της Αθήνας, που επελέγησαν στον Οδηγό MICHELIN 2024

Τα αστέρια- εστιατόρια της Αθήνας, που επελέγησαν στον Οδηγό MICHELIN 2024Η φωτογραφία είναι από το εστιατόριο Makris Athens by Domes

Ο Οδηγός MICHELIN ανακοίνωσε σήμερα 18 Δεκεμβρίου τις επιλογές του ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της ελληνικής πρωτεύουσας για το 2024.

Ο Gwendal Poullennec, International Director των Οδηγών MICHELIN, δήλωσε: «Η ελληνική κουζίνα ενσαρκώνει την ψυχή της Μεσογείου και του Αιγαίου, μία γαστρονομική κληρονομιά που γεφυρώνει παραδόσεις και ολόκληρες περιοχές. Σήμερα, αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από ένα απλό μέσο πολιτιστικής έκφρασης: είναι ένας στρατηγικός καταλύτης της ελληνικής οικονομίας και μέσο διεθνούς επιρροής.

Εκεί που διασταυρώνονται ο τουρισμός και η γαστρονομία, η Ελλάδα αξιοποιεί την ικανότητά της να συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την αυθεντικότητα. Οι επιθεωρητές μας εντυπωσιάστηκαν από τις προσπάθειες ενός ολόκληρου τομέα της οικονομίας που βελτιώνει την ελκυστικότητα της χώρας στο παγκόσμιο στερέωμα, αναδεικνύοντας τη γαστρονομία σε ακρογωνιαίο λίθο της δύναμης και της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Ελλάδας».

  • Στον Οδηγό MICHELIN 2024 για την Αθήνα, το Delta διατηρεί τα Δύο Αστέρια MICHELIN.
  • 11 Εστιατόρια με 1 Αστέρι MICHELIN, με Μία Νέα Προσθήκη
  • Το Ένα Αστέρι από πέρυσι διατηρούν τα Botrini’s, CTC Urban Gastronomy, Hervé, Hytra, Patio, Pelagos, Soil, Spondi, The Zillers και Tudor Hall, ενώ υπάρχει και μία νέα προσθήκη:

Makris Athens

Πίσω από τον αρχαιολογικό χώρο της Αγοράς, που υπήρξε το επίκεντρο της πολιτικής, εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας της Αρχαίας Αθήνας, αυτό το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα κτίριο που είναι γεμάτο ιστορία. Η εσωτερική διακόσμηση προσκαλεί τους επισκέπτες να βυθιστούν στη συναρπαστική ιστορία αυτού του τόπου (με ένα γυάλινο δάπεδο που αποκαλύπτει αρχαία αντικείμενα κάτω από το έδαφος), ενώ ο chef Πέτρος Δήμας διευρύνει τα όρια της γαστρονομικής δημιουργίας για να αναδείξει την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας. Σε ό,τι αφορά στις πρώτες ύλες, η μερίδα του λέοντος προέρχεται από την ιδιόκτητη φάρμα του chef, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 λεπτών από το εστιατόριο, ενισχύοντας την ποιότητα των πιάτων που στολίζουν τα μενού του: Γένεσις, Ουτοπία και Φύσις Vegan.

Πράσινα Αστέρια

Τα εστιατόρια που λαμβάνουν αυτή την τιμητική διάκριση αποδεικνύουν ότι η γαστρονομική εξέλιξη και η αριστεία συμβαδίζουν χέρι-χέρι με τη δέσμευση στην περιβαλλοντική και οικολογική υπευθυνότητα.

Αυτή η προσέγγιση συμβαδίζει με τις αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών των εστιατορίων που, ολοένα και περισσότερο, αναγνωρίζουν τη σημασία της εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών σε όλες τις βιομηχανίες. Η αξιοποίηση της γαστρονομίας σαν εργαλείου προώθησης αυτών των αξιών δεν αποτελεί πλέον απλή προσδοκία αλλά αναγκαιότητα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις.

Στην Αθήνα, παραμένουν τα 3 εστιατόρια που διατηρούν αυτή τη διάκριση: το Delta, το Patio και το Soil.

Ο τρόπος με τον οποίο οι chefs προσεγγίζουν τις δημιουργίες τους, επιλέγουν τις πρώτες ύλες και επικοινωνούν τη φιλοσοφία τους στους πελάτες τους ευαισθητοποιεί και επηρεάζει, όχι μόνο τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Bib Gourmand

Αυτή η κατηγορία αναδεικνύει τα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής που προσφέρουν. Φέτος, οι επιθεωρητές του Οδηγού MICHELIN έχουν επιλέξει 6 εστιατόρια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα σε προσιτή τιμή.

Τo Cerdo Negro 1985, το Fine Mess Smokehouse, το Jerár και το Nolan διατηρούν τις διακρίσεις τους, ενώ υπάρχουν και 2 νέες προσθήκες:

Άκρα: Το ντουέτο του Γιάννη Λουκάκη και του Σπύρου Πεδιαδιτάκη κάνει ένα άλμα και προσφέρει μία ολοκληρωμένη, απολαυστική και χαλαρή εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, στο κέντρο της γειτονιάς του Παγκρατίου. Αυτό το εστιατόριο, όπου συναντάς ένα δελεαστικό αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο στην είσοδό του, αποπνέει χαρακτήρα και προσφέρει μία ενδιαφέρουσα επιλογή για μισές μερίδες που αλλάζουν κάθε μέρα.

Pharaoh: Καθώς, αδιαμφισβήτητα, ο κόσμος εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό να βλέπουμε πώς, σε αυτό το εστιατόριο, με το μοντέρνο- βιομηχανικό σχεδιασμό του, ο chef Μανώλης Παπουτσάκης εμπνέεται από τις ελληνικές γαστρονομικές παραδόσεις και εμβαθύνει άφοβα στο γαστρονομικό παρελθόν. Προσπαθεί να αναπαράγει την αυθεντικότητα των περασμένων γεύσεων, επιλέγοντας προσεκτικά υλικά που παρασκευάζει με απλό τρόπο πάνω από ξύλο και κάρβουνο. Αυτή η ενδιαφέρουσα νοοτροπία δεν είναι ασύμβατη με τη σύγχρονη προσέγγιση στην εξυπηρέτηση και την παρουσίαση.

4 νέα εστιατόρια προτείνονται από τους Επιθεωρητές

Πέρα από τα εστιατόρια που τιμώνται με Αστέρια MICHELIN, Πράσινα Αστέρια και Bib Gourmand, οι επιθεωρητές εντυπωσιάστηκαν και από 4 εστιατόρια που κέρδισαν φέτος για πρώτη φορά τη θέση τους στις επιλογές του Οδηγού, χάρη στο υψηλό επίπεδο της κουζίνας τους.

Με το το Dolli’s, το Esthiō, το Gallina και το Ovio, ο αριθμός των Προτεινόμενων εστιατορίων για την Αθήνα το 2024 αυξάνεται στα 18.

Η πλήρης λίστα με τις επιλογές του Οδηγού MICHELIN 2024 για την Αθήνα είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ιστοσελίδα και στο app του Οδηγού MICHELIN. Περιλαμβάνει τις επιλογές εστιατορίων αλλά και τις επιλογές ξενοδοχείων, με τα πιο μοναδικά και συναρπαστικά μέρη για να μείνει κανείς στην Αθήνα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ο Οδηγός MICHELIN 2024 για την Αθήνα, με μία ματιά:

  • Δύο Αστέρια: 1 εστιατόριο
  • Ένα Αστέρι: 11 εστιατόρια (1 νέο)
  • Πράσινο Αστέρι: 3 εστιατόρια
  • Bib Gourmand: 6 εστιατόρια (2 νέα)
  • Προτεινόμενα: 18 εστιατόρια (4 νέα)

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

  1. 01/10 17:53

    A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές

  2. 01/10 15:54

    Προβολή της Πάρου, της Σύρου και της Κιμώλου στην Ολλανδία

  3. 01/10 15:45

    Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»

  4. 01/10 15:34

    2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου

  5. 01/10 15:29

    SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο

  6. 01/10 13:40

    Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων

  7. 01/10 13:36

    WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035

  8. 01/10 13:29

    Ο «Φάρος» ρίχνει... φως στον πρώτο εθνικό super-computer

  9. 01/10 13:13

    British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο

  10. 01/10 11:00

    Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι

  11. 01/10 10:38

    Η τροφή αναγνωρίζεται ως πολιτιστικός πόρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονομίας του IGCAT

  12. 01/10 10:29

    Η Aegean Airlines απογειώνει την Χίο

  13. 01/10 10:19

    Πώς επηρεάζει ένα κυβερνητικό shutdown τον τουρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες;

  14. 01/10 10:13

    Αξιολόγηση του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO

  15. 01/10 10:05

    Ορόσημο για τον Άγιο Νικόλαο: Κατέπλευσε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει δεχθεί ποτέ μετά τις αναβαθμίσεις υποδομών

  16. 01/10 08:26

    Ρέθυμνο: Η Κρητική πόλη που σταμάτησε το χρόνο

  17. 01/10 07:33

    10 Παραστάσεις που θα συζητηθούν τη σεζόν 2025–2026

  18. 01/10 07:05

    Μαρίνα Αλίμου: Ανοίγει ο δρόμος της ανάπλασης 100 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό και το yachting

  19. 01/10 07:00

    Καθυστερήσεις, τριγμοί και αερομαχίες υπουργείου-ελεγκτών στα αεροδρόμια

  20. 01/10 06:52

    Ο Μ. Βλατάκης στο Τ.Ν.: Οι καθυστερήσεις πτήσεων αναχαιτίζουν τα last minute – Να συζητηθεί το σ.ν. μετά τη σεζόν

  21. 01/10 06:45

    Νέο μοντέλο αγοράς κατοικίας στην Κέρκυρα – Στέγη και επένδυση σε fast track διαδικασία | Η Ρούλα Ρουβά στο TN

  22. 01/10 06:26

    Αθλητικές διοργανώσεις σε Ωρωπό, Βριλήσσια, Ύδρα και Σούνιο

  23. 01/10 06:24

    Δύο κοινωφελή Ιδρύματα με ξενοδοχειακή περιουσία

  24. 01/10 06:21

    Καρέτα-Καρέτα και βιώσιμος τουρισμός: Όροι για τη νέα κατασκήνωση Camping Thelia

  25. 01/10 06:16

    Ο Ν. Χαραλάμπους στο ΤΝ | Το 2026 ξεκινούν τα υδροπλάνα - Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παγκόσμιο κέντρο

  26. 01/10 06:15

    ​Ο Παλμός της Ημέρας: Εκθέσεις ή εκδρομές;

  27. 01/10 06:10

    Γιορτή μανιταριού στην Αγιά της Λάρισας

  28. 30/09 20:33

    H Όλγα Κεφαλογιάνη στη σύνοδο του WTTC | Έμφαση στην ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού

  29. 30/09 20:25

    Ενισχύεται η συνεργασία του ΕΟΤ με την British Airways

  30. 30/09 20:11

    Αύξηση-ρεκόρ στις παγκόσμιες αερομεταφορές τον Αύγουστο - Ποιες περιοχές "απογειώθηκαν"

  31. 30/09 20:03

    TUI Magic Life Candia Maris | Η καρδιά του ευρωπαϊκού Beach Volley χτυπά στην Κρήτη 

  32. 30/09 18:04

    Η Κυλλήνη εγκαινιάζει νέα εποχή με υδροπλάνα

  33. 30/09 17:35

    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου- Αίτημα για αεροπορική σύνδεση

  34. 30/09 16:30

    Hilton | Eνδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα - Συνάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο

  35. 30/09 15:51

    Γιατί η Ryanair δεν επανεκκινεί τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ

  36. 30/09 15:19

    Η Αθήνα φιλοξενεί την «καρδιά» του διεθνούς κινηματογράφου και της τηλεόρασης (4 - 7 Οκτωβρίου)

  37. 30/09 12:22

    Δυναμική παρουσία της Κρήτης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TOP Resa 2025 στο Παρίσι

  38. 30/09 12:18

    ΕΟΤ Σερβίας: Ισχυρό ενδιαφέρον από τη Βοσνία για τουρισμό στην Ελλάδα

  39. 30/09 11:55

    ForwardKeys | Διακοπές τον Σεπτέμβριο: Κυριαρχούν τα ζευγάρια και οι solo ταξιδιώτες

  40. 30/09 11:37

    Το Radisson Hotel Group διπλασιάζει την παρουσία του στην Ελλάδα με 5 νέα ξενοδοχεία

  41. 30/09 11:28

    Emirates | Open Days για την πρόσληψη νέων μελών πληρώματος καμπίνας στην Ελλάδα

  42. 30/09 11:13

    ΥΠΑ | Κανονικά οι πτήσεις την 1η Οκτωβρίου

  43. 30/09 11:00

    Πιερία | Συνάντηση Π.Ο.Τ.Α.Π. με στελέχη του tour operator «Grecos» της Πολωνίας

  44. 30/09 10:42

    Χανιά: Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιεροπλοίων και επιβατών στο πρώτο εννιάμηνο του 2025

  45. 30/09 10:37

    Τιμή στη μνήμη του Σπύρου Κοκοτού στο 6ο Cretan Street Cooking Festival

  46. 30/09 10:35

    Το ΙΝΣΕΤΕ στο Forum on Vocational Excellence 2025

  47. 30/09 10:20

    Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο από την Hersonissos Group στην Κρήτη

  48. 30/09 08:26

    Στην καρδιά της ελληνικής άγριας φύσης: Τα Γρεβενά αποκαλύπτουν τα μυστικά

  49. 30/09 08:00

    Το TikTok μπαίνει δυναμικά στον τουρισμό με νέα εργαλεία διαφημίσεων και κρατήσεων

  50. 30/09 07:51

    Άμστερνταμ: Αγωγή κατά του Δήμου από κατοίκους για τον υπερτουρισμό

  51. 30/09 07:10

    Πράσινο φως για τριώροφο πεντάστερο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο

  52. 30/09 07:05

    Transavia & Condor | Νέες συνδέσεις με Κάρπαθο, Μυτιλήνη, Σκιάθο, Καλαμάτα και Ζάκυνθο

  53. 30/09 07:05

    Play Airlines: Αιφνίδιο «στοπ» σε όλες τις πτήσεις - η σύνδεση με την Αθήνα

  54. 30/09 07:00

    Η Κίμωλος δείχνει να «κερδίζει πρώτη» το στοίχημα της επιμήκυνσης της σεζόν

  55. 30/09 07:00

    WTTC | «Ατμομηχανή» του παγκόσμιου τουρισμού η Ευρώπη με συμβολή 1,7 τρισ. στο ΑΕΠ

  56. 30/09 06:54

    Aναβάθμιση υποδομών προσβασιμότητας σε παραλίες της Καρπάθου

  57. 30/09 06:35

    Ο Παλμός της Ημέρας: Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού... άργησε μια μέρα

  58. 30/09 06:30

    5ος Ροδάνθειος Δρόμος στο Ηράκλειο: Τρέχοντας στη μνήμη της Ροδάνθης Σπετσωτάκη

  59. 30/09 06:30

    Η Τιανζίν ανοίγει τις πόρτες της στην ελληνική επιχειρηματικότητα (και στον τουρισμό)

  60. 30/09 06:21

    «Μια βραδιά κάτω από την ελιά»: Το φθινοπωρινό Φεστιβάλ της Νάξου επιστρέφει

  61. 30/09 06:15

    4ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ στον Δήμο Ερμιονίδας

  62. 29/09 20:17

    Η γαστρονομία της θάλασσας στο επίκεντρο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στον Πειραιά

  63. 29/09 18:18

    Εταιρία Ευβοϊκών Σπουδών: Διάλεξη από την Ιστορικό - Συγγραφέα Λένα Διβάνη στο Αλιβέρι

  64. 29/09 17:40

    Προσλήψεις 80 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π

  65. 29/09 17:38

    Συνάντηση Ν. Κεραμέως με εκπροσώπους εταιρειών ενόψει του "Rebrain Greece" στη Νέα Υόρκη

  66. 29/09 17:28

    Κ. Πιερρακάκης: Με συμβόλαια ακόμα και εξαμήνου τα ενοίκια για ειδικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων

  67. 29/09 16:34

    H Καλαμαριά «ζωντανεύει» το παρελθόν της Θεσσαλονίκης μέσω τέχνης και Τεχνητής Νοημοσύνης

  68. 29/09 16:09

    Ολοκληρώθηκε το 4o Chios Festival - Από την Αρχαιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη

  69. 29/09 15:52

    Ανάκληση επένδυσης για την αναβάθμιση του "Ναυσικά" στον Αστέρα Βουλιαγμένης και επιστροφή της ενίσχυσης

  70. 29/09 15:20

    Το Hotel Experience επιστρέφει στις 18 & 19 Οκτωβρίου - Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι ομιλητές

  71. 29/09 15:01

    BEST WESTERN | Σύμπραξη γραφείων Ελλάδας-Ιταλίας με "δυναμική" 200 ξενοδοχείων σε 15 χώρες

  72. 29/09 14:58

    H KLM γιορτάζει 95 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα  

  73. 29/09 14:04

    Στις Σέρρες ο 4ος σταθμός του DigAccess-Agrotourism

  74. 29/09 13:39

    O νέος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC)

  75. 29/09 13:25

    Αναγκαστική... προσγείωση για 4.000 της Lufthansa

  76. 29/09 13:01

    Δράσεις προβολής της Θεσσαλονίκης, ύψους 600.000 ευρώ, χρηματοδοτεί ο ΕΟΤ

  77. 29/09 12:45

    Ρεκόρ Κινέζων ταξιδιωτών στο εξωτερικό για την Golden Week του 2025

  78. 29/09 12:42

    Ο π. Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, στο Athens Democracy Forum 2025

  79. 29/09 12:40

    Η Πιερία «ταξίδεψε» στο Παρίσι με δυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση τουρισμού Top Resa 2025

  80. 29/09 12:10

    Σύνοδος WTTC στη Ρώμη: Κυβερνήσεις και κολοσσοί του τουρισμού χαράζουν τον παγκόσμιο οδικό χάρτη

  81. 29/09 12:01

    WTTC Global Summit στη Ρώμη: Η Ευρώπη στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουρισμού

  82. 29/09 11:54

    Η Lufthansa σχεδιάζει να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας

  83. 29/09 11:41

    Γερμανία: Η Ελλάδα «Πιο Φιλόξενη Χώρα Παγκοσμίως»

  84. 29/09 11:36

    Λιμένας Κέρκυρας | Ξεκινά το έργο ARGONAUT για τον βιώσιμο θαλάσσιο τουρισμό

  85. 29/09 11:28

    Γαμήλιος προορισμός η Ιταλία | 15.000 γάμοι το χρόνο, 1 δισ. ευρώ έσοδα

  86. 29/09 11:19

    Η Ελλάδα πέμπτος πιο ακριβός ευρωπαϊκός προορισμός το 2025 | Έρευνα: το top10 της ακρίβειας

  87. 29/09 11:14

    To 28o Forum Ανάπτυξης 2025 στην Πάτρα

  88. 29/09 10:50

    Η Grecotel "συστήνει" την Ελλάδα στην ινδική αγορά πολυτελούς τουρισμού

  89. 29/09 10:25

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Στρατηγική η σημασία του Ιατρικού Τουρισμού

  90. 29/09 07:00

    Οι παραστάσεις που αρνούνται να κατέβουν

  91. 29/09 07:00

    Πώς μια κακή κριτική μπορεί να απογειώσει τη φήμη ενός ξενοδοχείου

  92. 29/09 06:55

    XTERRA Open Water Swimming Challenge στη Βούλα

  93. 29/09 06:37

    Ο Παλμός της Ημέρας: Κλειστοί δρόμοι, ανοιχτά ερωτήματα…

  94. 29/09 06:25

    Eπετειακή έκδοση | «Ο Τουρισμός Της Δωδεκανήσου στην περίοδο των μεγάλων κρίσεων 2015 – 2023».

  95. 29/09 06:15

    Η Πάρος στο προσκήνιο της πολυτελούς κρουαζιέρας | Iωάννης Μπρας

  96. 29/09 06:10

    Εγκρίσεις αλλά και αναβολές για ξενοδοχειακές επενδύσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

  97. 28/09 19:40

    O "Κήπος της Ζωής του Ιπποκράτη" στο Ikos Aria στην Κω

  98. 28/09 17:08

    Ένα εστιατόριο της Μάνης στον κατάλογο της Tripadvisor με τα καλύτερα Ελληνικά εστιατόρια

  99. 28/09 11:30

    Αττάλεια: Ορατός ο στόχος - ρεκόρ των 18 εκατ. τουριστών το 2025

  100. 28/09 10:54

    Γιώργος Πελεκανάκης: «Η βιώσιμη μεταμόρφωση του τουρισμού είναι στρατηγική, όχι σύνθημα»

Amaronda

Buka

Messina