Γαστρονομία | Οι 15 κορυφαίες διατροφικές τάσεις το 2025
![Γαστρονομία | Οι 15 κορυφαίες διατροφικές τάσεις το 2025](https://www.tornosnews.gr/files/vegetables.jpg)
Τις 15 κορυφαίες διατροφικές τάσεις, που θα καθορίσουν το 2025, παρουσίασε η Samson Hospitality. Είναι οι:
1. Ethnic Fusion
Οι παγκόσμιες γεύσεις συνεχίζουν να επηρεάζουν τα μενού, με έμφαση στην ανάμειξη παραδοσιακών έθνικ κουζινών. Σύμφωνα με την Datassential, το 58% των καταναλωτών ενδιαφέρεται να δοκιμάσει fusion κουζίνα, αντανακλώντας μια αυξανόμενη τάση προς γαστρονομικούς πειραματισμούς.
2. Φυτική Εξέλιξη
Το διατροφικό κίνημα που βασίζεται στα φυτά συνεχίζει να αναπτύσσεται. To 2025 αναμένεται να δούμε περισσότερα προϊόντα, που θά έχουν τη γεύση και την υφή των ζωικών τροφίμων. Σύμφωνα με το Good Food Institute, η αγορά τροφίμων φυτικής προέλευσης προβλέπεται να φτάσει τα 74,2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, αντικατοπτρίζοντας έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 11,9%.
3. Τρόφιμα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο
Τα καλλιεργούμενα κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος ως βιώσιμες και ηθικές εναλλακτικές λύσεις στην παραδοσιακή κτηνοτροφία. Το 2025, αναμένουμε αύξηση των επιλογών τροφίμων που καλλιεργούνται στο εργαστήριο που θα εισέλθουν στις κύριες αγορές. Μέχρι το 2025, η αγορά καλλιεργούμενου κρέατος αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 41,4%, σύμφωνα με έκθεση της Market Data Forecast, δυνητικά φτάνοντας τα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
4. Λειτουργικά τρόφιμα
Οι καταναλωτές αναζητούν τρόφιμα που προσφέρουν οφέλη για την υγεία πέρα από τη βασική διατροφή. Τα λειτουργικά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι εμπλουτισμένα με προβιοτικά, πρεβιοτικά, προσαρμογόνα και υπερτροφές, θα γίνουν πιο διαδεδομένα στα παντοπωλεία και στα μενού. Η παγκόσμια αγορά λειτουργικών τροφίμων αποτιμήθηκε σε 177,77 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και προβλέπεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 8,6% έως το 2028, σύμφωνα με την Grand View Research .
5. Μαγειρική με μηδενικά απόβλητα
Οι προσπάθειες αειφορίας οδηγούν την τάση μαγειρικής με μηδενικά απόβλητα. Οι σεφ και οι μάγειροι βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους να χρησιμοποιούν κάθε μέρος ενός συστατικού, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων και προάγοντας τη βιωσιμότητα. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής , περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων χάνονται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Με την υιοθέτηση πρακτικών μαγειρέματος με μηδενικά απόβλητα, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το λειτουργικό τους κόστος.
6. Ανακυκλωμένα συστατικά
Η ανακύκλωση των υποπροϊόντων τροφίμων σε νέα προϊόντα προστιθέμενης αξίας κερδίζει δημοτικότητα. Η Samson Hospitality προβλέπει περισσότερα σνακ, ποτά και συστατικά που παρασκευάζονται από αντικείμενα που διαφορετικά θα απορρίπτονταν. Η Upcycled Food Association αναφέρει ότι η αγορά ανακυκλωμένων τροφίμων αξίζει 46,7 δισεκατομμύρια δολάρια, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5%.
7. Αναγεννητική Γεωργία
Πέρα από τη βιολογική γεωργία, η αναγεννητική γεωργία εστιάζει σε γεωργικές πρακτικές που αποκαθιστούν και ενισχύουν την υγεία του εδάφους, τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα. Τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη «αναγεννητική καλλιέργεια» θα γίνουν πιο δημοφιλή και θα προστίθενται στην καθημερινότητά μας. Το Ινστιτούτο Rodale αναφέρει ότι η αναγεννητική γεωργία μπορεί να δεσμεύσει το 100% των ετήσιων εκπομπών CO2, μετριάζοντας σημαντικά την κλιματική αλλαγή.
8. Εναλλακτικά άλευρα & Δημητριακά
Με αυξανόμενη εστίαση στην ποικιλομορφία και τη βιωσιμότητα στις δίαιτες, τα εναλλακτικά άλευρα και δημητριακά όπως το teff, ο αμάρανθος και η μανιόκα θα αποκτήσουν δημοτικότητα. Αυτές οι επιλογές προσφέρουν νέες γεύσεις ενώ υποστηρίζουν τη βιοποικιλότητα. Η αγορά εναλλακτικών αλεύρων αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 7,2% έως το 2028, φτάνοντας τα 35,24 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Grand View Research.
9. Τροφές που τονώνουν το ανοσοποιητικό
Στον απόηχο της πανδημίας COVID-19, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τρόφιμα που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αναμένονται περισσότερα προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που στοχεύουν στην ενίσχυση της συνολικής υγείας. Η αγορά τροφίμων που ενισχύει το ανοσοποιητικό αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 7,3% έως το 2027, σύμφωνα με το Future Market Insights .
10. Ενσυνείδητη Διατροφή
Η παγκόσμια αγορά ευεξίας, η οποία περιλαμβάνει το ενσυνείδητο φαγητό ως μέρος της προσέγγισής της, εκτιμήθηκε σε πάνω από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023 και αναμένεται να αυξάνεται κατά 5-10% ετησίως. Αυτή η ανάπτυξη σηματοδοτεί μια ευρύτερη στροφή προς τις επιλογές του τρόπου ζωής που επικεντρώνονται στην υγεία. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η προσεκτική διατροφή μπορεί να βελτιώσει την πέψη και να αυξήσει τα επίπεδα ικανοποίησης. Με την επιβράδυνση και την εστίαση στην εμπειρία του γεύματος, οι καταναλωτές αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι με μικρότερες μερίδες σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ TH Chan .
11. Υπερτοπική προμήθεια
Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να γνωρίζουν από πού προέρχεται το φαγητό τους. Η υπερτοπική προμήθεια, συμπεριλαμβανομένων των κήπων σε ταράτσες, των αστικών αγροκτημάτων και της εσωτερικής υδροπονίας, θα είναι πιο διαδεδομένη στα εστιατόρια και τις αγορές. Η τοπική αγορά τροφίμων μόνο στις ΗΠΑ αποτιμήθηκε σε 20,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και προβλέπεται να αυξηθεί στα 23,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σύμφωνα με την Allied Market Research .
12. Εξατομικευμένη Διατροφή
Οι εξελίξεις στην τεχνολογία επιτρέπουν πιο εξατομικευμένες προσεγγίσεις στη διατροφή. Οι δίαιτες με βάση το DNA και τα εξατομικευμένα προγράμματα γευμάτων προσαρμοσμένα στις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις υγείας θα γίνουν πιο προσιτά. Η εξατομικευμένη αγορά διατροφής προβλέπεται να αυξηθεί από 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 16,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 15%, σύμφωνα με το MarketsandMarkets .
13. AI & Automation in Food Prep
Η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός μεταμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων. Από την ανάπτυξη συνταγών με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη έως τους ρομποτικούς σεφ, η τεχνολογία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία και την εξυπηρέτηση του φαγητού. Έως το 2025, η τεχνητή νοημοσύνη στην αγορά τροφίμων και ποτών αναμένεται να φθάσει τα 29,94 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας με CAGR 45,77%, σύμφωνα με την Mordor Intelligence .
14. Κουζίνες φάντασμα & Virtual Brands
Η άνοδος της παράδοσης φαγητού σε πακέτο έχει οδηγήσει σε αύξηση των κουζινών-φαντάσματα και των εικονικών εμπορικών σημάτων. Αυτές οι δραστηριότητες, που υπάρχουν αποκλειστικά για παράδοση, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, προσφέροντας ποικίλες και εξειδικευμένες γαστρονομικές εμπειρίες. Η Euromonitor εκτιμά ότι οι κουζίνες-φαντάσματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια παγκόσμια αγορά 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το 2030.
15. Βιωματικό Δείπνο
Με έμφαση σε μοναδικές και καθηλωτικές γευστικές εμπειρίες, τα εστιατόρια θα προσφέρουν κάτι περισσότερο από ένα απλό γεύμα. Τα διαδραστικά στοιχεία, η αφήγηση και οι πολυαισθητηριακές εμπειρίες θα γίνουν βασικά συστατικά του φαγητού έξω. Σύμφωνα με το Eventbrite, το 75% των millennials εκτιμούν τις εμπειρίες σε σχέση με τα προϊόντα, οδηγώντας την τάση προς το βιωματικό φαγητό.
"Αγκαλιάζοντας αυτές τις 15 κορυφαίες τάσεις τροφίμων, οι φορείς εκμετάλλευσης τροφίμων και ποτών μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να διατηρήσουν τη θέση τους στη φιλοξενία το 2025", τονίζει η Samson Hospitality, υπογραμμίζοντας: "Από τη συνεχή άνοδο των φυτικών τροφίμων και των τροφίμων που καλλιεργούνται στο εργαστήριο μέχρι τις εξελίξεις στην εξατομικευμένη διατροφή και τη βιωματική κουζίνα, το μέλλον των τροφίμων είναι ζωντανό και ποικίλο. Παρακολουθώντας αυτές τις τάσεις, μπορούμε να βελτιώσουμε τις προσφορές μας και να συμβάλουμε σε ένα πιο βιώσιμο και υγιεινό τοπίο τροφίμων".
- 1) Κλείνει το ιστορικό ελληνικό εστιατόριο Filos στην Κολωνία
- 2) Τα αστέρια- εστιατόρια της Αθήνας, που επελέγησαν στον Οδηγό MICHELIN 2024
- 3) Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας | Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός. Eίναι μια γιορτή για τις αισθήσεις...
- 4) Γαστρονομικός Τουρισμός: Ανακάλυψη της Μαγειρικής Κληρονομιάς της Κοιλάδας του Στρυμόνα
26/01 06:10
26/01 06:10
25/01 12:17
Ρόδος | Άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία "Bora" ζητούν οι ξενοδόχοι
25/01 11:17
25/01 10:49
Ο ρόλος της πιστοποίησης στη βιωσιμότητα του κλάδου των ταξιδιών
25/01 07:23
Το τουριστικό μοντέλο Ήλιος-Θάλασσα αυξάνει τις πωλήσεις ελληνικών ενδυμάτων στην Ισπανία
25/01 07:18
24/01 20:26
Πολλούς νέους προορισμούς στην Ελλάδα προσθέτει το 2025 ο Olimar Reisen
24/01 17:16
Tο Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος βράβευσε τον Γιώργο Βερνίκο
24/01 17:13
Πιστοποίηση EASA στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Αλεξανδρούπολης
24/01 14:28
Το AI αναδιαμορφώνει την εμπειρία των πελατών: Οι νέες τάσεις το 2025
24/01 14:16
24/01 14:10
Οι απευθείας πτήσεις Σανγκάη - Αθήνα φέρνουν περισσότερους Κινέζους
24/01 14:04
Νέοι προορισμοί, 12μηνος και εναλλακτικός τουρισμός στην Ευρώπη
24/01 13:59
24/01 13:54
24/01 12:29
24/01 12:15
Μαγιόρκα | Το 30% των ξενοδοχείων ανοίγουν τον Φεβρουάριο για τη σεζόν
24/01 11:02
Χανιά | Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Μαθιουλάκη
24/01 10:46
Edelweiss: Το Ηράκλειο στα 7 κορυφαία αεροδρόμια για το πρώτο 6μηνο του 2025
24/01 10:31
Φινλανδία: Αύξηση 7,4% των πακέτων διακοπών για Ελλάδα το 2024
24/01 10:22
Ενημερωτική επίσκεψη του τουρ οπερέιτορ «Sunweb» στην Πιερία
24/01 10:14
24/01 06:15
24/01 06:15
Ενισχύσεις για 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Νάξο, Άνδρο, Χανιά και Ηγουμενίτσα
24/01 06:12
24/01 06:05
Ρέθυμνο | Όχι σε μπάρα στάθμευσης ποδηλάτων στην είσοδο του ενετικού λιμανιού
24/01 06:00
Οι επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Αριστοτέλη και Σιθωνίας
23/01 22:03
23/01 21:51
HAPCO & DES: Μονόδρομος η δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου μεγάλης χωρητικότητας στην Αθήνα
23/01 21:18
Προ των πυλών απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας- Αυστραλίας
23/01 20:59
50 χρόνια Creta Maris Resort, 50 χρόνια αφοσίωσης στην Κρητική φιλοξενία
23/01 20:42
23/01 15:32
23/01 15:02
Ο τουρισμός στις Κυκλάδες | Πώς διαμορφώνεται η σεζόν στα βασικά νησιά - οι κλίνες ανά προορισμό
23/01 14:42
23/01 14:07
23/01 13:57
Πρωτιά των ελληνικών ξενοδοχείων στη Μεσόγειο στις αξιολογήσεις των πελατών
23/01 13:36
6.378 ξενοδοχειακές επενδύσεις υπό κατασκευή ή στα σχέδια προγραμματίζονται στις ΗΠΑ
23/01 13:10
23/01 12:13
ForwardKeys | Οι 8 τάσεις στα ταξίδια των Κινέζων για τη δική τους Πρωτοχρονιά
23/01 11:47
23/01 11:35
23/01 11:27
WTTC: Η τιμή και και η ποιότητα πάνω από τη βιωσιμότητα στην επιλογή ταξιδιών
23/01 11:20
23/01 11:12
Η πρόταση της Τεχνητής Νοημοσύνης για την τουριστική ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου
23/01 10:31
Israir Airlines: Νέα χειμερινή σύνδεση με την Αθήνα στο α’ τρίμηνο του 2025
23/01 06:10
Ανεβαίνει ο χειμερινός τουρισμός στην Ελλάδα – Οι αγορές και οι επενδύσεις που τον στηρίζουν
23/01 06:05
23/01 06:05
Οι επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Σπετσών και Κύθνου
23/01 06:05
Καταδυτικός τουρισμός | Τεχνητά Υποβρύχια Αξιοθέατα στη Νότια Κέρκυρα
23/01 06:05
6 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία πολυτελείας σε Κρήτη, Σκύρο, Μεσσήνη, Ναύπλιο και Καλαμπάκα
23/01 06:05
23/01 06:00
22/01 23:10
Βραχυχρόνια μίσθωση: Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ο Stama Greece
22/01 22:15
Μητσοτάκης - Έμπελ στο Μαξίμου | Η TUI θα φέρνει τουρίστες και από Ασία και Λατινική Αμερική
22/01 17:53
22/01 15:42
Ολοκληρώνεται το νέο πωλητήριο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης
22/01 15:01
22/01 12:16
Τέταρτο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting | Στο επίκεντρο η καινοτομία και οι νέες τάσεις
22/01 11:49
Αυστρία | +25% οι προκρατήσεις για Ελλάδα το 2025, +18% περισσότερες πτήσεις
22/01 11:38
Η Θεσσαλονίκη ελκύει το ενδιαφέρον των Αυστριακών για city break ταξίδια
22/01 11:22
Alltours: Αναζητά ευκαιρίες για νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα Alltoura
22/01 10:59
Χαλκιδική | Θετικά μηνύματα από τις αγορές της Φινλανδίας και Αυστρίας
22/01 10:56
22/01 10:51
22/01 10:42
Τουρισμός | Τhis is Athens - Agora: Ραντεβού στην Αθήνα τον Απρίλιο
22/01 10:22
H νέα καμπάνια του Sani Resort αναδεικνύει τη μοναδική φυσική ομορφιά του και τις εμπειρίες
22/01 10:20
Τουρισμός | 1.300 νέες απευθείας πτήσεις σε 8 μεγάλα Ελληνικά αεροδρόμια το 2025
22/01 10:19
Η πρόοδος στην απανθρακοποίηση των ευρωπαϊκών αεροπορικών αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων
22/01 06:10
22/01 06:05
Οι επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Δελφών και Ζαγοράς-Μουρεσίου
22/01 06:00
Διευρυμένο δίκτυο δρομολογίων για το αεροδρόμιο του Σεράγεβο το 2025 και το 2026
21/01 21:05
Τουλάχιστον 66 νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο σε τουρκικό χιονοδρομικό κέντρο
21/01 20:55
Καταδυτικός τουρισμός | Ελεύθερα Τεχνητά Υποβρύχια Αξιοθέατα στο Δήμο Αριστοτέλη
21/01 20:45
Επέκταση της σεζόν σε νησιά των Κυκλάδων δείχνουν οι αεροπορικές αφίξεις
21/01 16:30
21/01 15:25
Να είμαστε προετοιμασμένοι να ζήσουμε με τον υπερτουρισμό, είναι αναπόφευκτος
21/01 15:22
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Μειωμένες εισπράξεις από τους Γάλλους και τους Βρετανούς στο 11μηνο
21/01 15:11
21/01 15:02
ΕasyJet: Εκπτώσεις έως 20% για 20.000 θέσεις σε όλα τα δρομολόγια από και προς Ελλάδα
21/01 13:52
FITUR: Επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Xάρη Θεοχάρη ως γ.γ. του UN Tourism
21/01 12:58
ΕΛΣΤΑΤ | Αυξημένες επιδόσεις στα ξενοδοχεία, δωμάτια και κάμπινγκ τον Νοέμβριο
21/01 11:44
Δυσκολεύεται να βρει το κατάλληλο προσωπικό η πλειονότητα των εργοδοτών στην Ελλάδα
21/01 11:25
Stama Greece | Οι προδιαγραφές αναβαθμίζουν το επίπεδο φιλοξενίας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
21/01 10:31
Οι μεγάλες αλυσίδες επενδύουν σε ξενοδοχεία με... θέα τα αστέρια
21/01 06:13
Οι επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Ερμιονίδας και Σουλίου
21/01 06:10
Αναπτυξιακή Αθήνας | Μετεξελίσσεται και σε Οργανισμό Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού
21/01 06:10
Δήμος Καρύστου: Τεχνητά Υποβρύχια Αξιοθέατα με 19 τεχνητούς υφάλους
21/01 06:10
Ελληνικός τουρισμός 2024 | 7 στις 10 διανυκτερεύσεις το 2024 πραγματοποιήθηκαν σε ξενοδοχεία
21/01 06:10
Παγκόσμιος τουρισμός | UN Tourism: Πλήρης ανάκαμψη των αφίξεων το 2024 - Οι 5 απειλές για το 2025
21/01 06:00
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Αύξηση επισκεπτών και εσόδων ξενοδοχείων το 2024
20/01 18:42
Επιδότηση έως 200.000 ευρώ για την «Εξωστρέφεια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»
20/01 18:20
5 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο, Κω, Μήλο, Σχοινούσα, Χαλκίδα
20/01 15:50
Ευρωπαϊκός τουρισμός | Προσέγγισαν τα 3 δισεκατομμύρια οι διανυκτερεύσεις το 2024
20/01 15:20
Λάμψα: Συμφωνία με την Accor για τη διαχείριση του Elatos Resort στη Φωκίδα
20/01 14:42
20/01 14:23
Mövenpick Resort Agios Nikolaos Sivota | Nτεμπούτο του σήματος της Accor στην Ελλάδα
20/01 14:03
To προφίλ του Αυστραλιανού τουρίστα - αναξιοποίητη αγορά από την Ελλάδα, λέει η Square Lime
20/01 12:44
Ενδιαφέρον από τον αμερικανικό κολοσσό Chevron για έρευνα υδρογονανθράκων στη νότια Πελοπόννησο
Ο ρόλος της πιστοποίησης στη βιωσιμότητα του κλάδου των ταξιδιών
Ρόδος | Άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία "Bora" ζητούν οι ξενοδόχοι
Το τουριστικό μοντέλο Ήλιος-Θάλασσα αυξάνει τις πωλήσεις ελληνικών ενδυμάτων στην Ισπανία
Πολλούς νέους προορισμούς στην Ελλάδα προσθέτει το 2025 ο Olimar Reisen
Πιστοποίηση EASA στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Αλεξανδρούπολης
Tο Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος βράβευσε τον Γιώργο Βερνίκο
Το AI αναδιαμορφώνει την εμπειρία των πελατών: Οι νέες τάσεις το 2025
Χανιά | Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Μαθιουλάκη
Τουρισμός | 1.300 νέες απευθείας πτήσεις σε 8 μεγάλα Ελληνικά αεροδρόμια το 2025
Edelweiss: Το Ηράκλειο στα 7 κορυφαία αεροδρόμια για το πρώτο 6μηνο του 2025
Οι απευθείας πτήσεις Σανγκάη - Αθήνα φέρνουν περισσότερους Κινέζους
Μαγιόρκα | Το 30% των ξενοδοχείων ανοίγουν τον Φεβρουάριο για τη σεζόν
Νέοι προορισμοί, 12μηνος και εναλλακτικός τουρισμός στην Ευρώπη
Προ των πυλών απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας- Αυστραλίας
( 0 )