Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας | Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός. Eίναι μια γιορτή για τις αισθήσεις...

Ως η Καλύτερη Ευρωπαϊκή Χώρα για τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία βραβεύτηκε η Ελλάδα στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Enogastronomiques), που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά. Την ειδική αυτή βράβευση την έλαβε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη.
- Ο πρόεδρος της CEUCO κ. Ο Carlos Martin Cosme στην αναφορά του για την Ελλάδα είπε:
Υπάρχουν πιθανώς επισκέπτες στην Ελλάδα, οι οποίοι ελκύονται μόνο από την αρχαιολογία και την ιστορία της,. Κάποιοι άλλοι έλκονται από τις τουριστικές εικόνες μιας μεγάλης χώρας που τα έχει όλα.
Κλείστε τα μάτια σας και επιτρέψτε μου να σας καθοδηγήσω σε προτεινόμενες διαδρομές για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν την ποικιλομορφία της ελληνικής κουζίνας, σταματώντας σε εμβληματικά μέρη που αναδεικνύουν τις πλούσιες γεύσεις αυτής της συναρπαστικής διατροφικής κουλτούρας.
Στην Αθήνα, μια επίσκεψη στην πολύβουη, Βαρβάκειο, Κεντρική Αγορά είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις. Για μια πιο ιστορική γευστική εμπειρία, κατευθυνθείτε στην Πλάκα, όπου τα παραδοσιακά εστιατόρια προσφέρουν κλασικά πιάτα όπως μουσακά και σουβλάκι. Απολαύστε τη μοναδική ατμόσφαιρα των στενών πλακόστρωτων δρόμων καθώς απολαμβάνετε αυθεντικό ελληνικό φαγητό σε ένα γοητευτικό περιβάλλον.
Στη Θεσσαλονίκη ανακαλύψτε εμβληματικές γεύσεις όπως το «σουτζουκ λουκούμ» και το «κουλούρι».
Στην Κρήτη ανακαλύψτε τους γαστρονομικούς θησαυρούς, που προσφέρει το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, δοκιμάζοντας ντάκο, μια φρυγανισμένη σαλάτα με ντομάτες, τυρί φέτα και ελιές. Και μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε στάκα, ένα παραδοσιακό πιάτο της περιοχής ή τα μοναδικά κρασιά της, όπως το «Βιδιανό» και το «Malvasia».
Στην Πελοπόννησο μην ξεχάσετε τα τοπικά κρασιά όπως το «Αγιωργίτικο» και το «Μοσχοφίλερο» με τυρί «κεφαλογραβιέρα».
Συμπέρασμα: Η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από τουριστικός προορισμός. είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις. Ακολουθώντας αυτές τις γαστρονομικές εκδρομές, θα βυθιστείτε στην αυθεντική ελληνική κουζίνα, ανακαλύπτοντας το πάθος και την ποικιλομορφία που κάνουν αυτή τη χώρα έναν γαστρονομικό παράδεισο.
- Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, σημείωσε:
«Συγχαίρω θερμά όλες και όλους που συνέβαλλαν στη διοργάνωση του 21 ου Συνεδρίου της CEUCO και επέλεξαν τον Πειραιά για την πραγματοποίησή του, ενισχύοντας την αξιοσημείωτη προσπάθεια του Δήμου Πειραιά να αναδείξει την πόλη ως διεθνή προορισμό και στη γαστρονομία. Στο Υπουργείο Τουρισμού συντασσόμαστε σε αυτήν την προσπάθεια, γι' αυτό βρισκόμασταν μαζί, πριν από περίπου ένα μήνα, στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, δίνοντας έμφαση στη γαστρονομία ως σημαντική παράμετρο της τουριστικής ανάπτυξης».
- Η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που δώσατε την ευκαιρία στην Ελλάδα μας, η μεγάλη αυτή διοργάνωση να γίνει στον εμβληματικό Πειραιά, στον Πειραιά που αγαπάμε. Έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος του ΕΟΤ, τα τελευταία πεντέμισι χρόνια και μαζί με τα στελέχη του, προσπαθήσαμε και τον ενδυναμώσαμε, κάνοντας δημιουργικές καμπάνιες, σε μία κατεύθυνση που δείχνει την Ελλάδα ως βιώσιμο τουριστικό προορισμό και τον χειμώνα και το καλοκαίρι, που η γαστρονομία. είναι μία συγκολλητική ουσία για τις εμπειρίες των επισκεπτών στην Ελλάδα».
Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού βραβεύτηκε με την τιμή της CEUCO για την προσφορά του στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία. Το βραβείο παρέλαβε η Πρόεδρος του ΕΟΤ.
- Κατά τη διάρκεια της τελετής των βραβείων, CEUCO AURUM AWARDS 2024 «Europe – Excellence – Enogastronomic», ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τιμήθηκε για το σημαντικό του έργο στην πόλη. Ο κ.Μώραλης παρέλαβε το βραβείο από την κυρία Ράπτη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας Carlos Martín Cosme και τον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Μουζάκη γι αυτήν την τιμή.
- Ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας «CEUCO» Κωνσταντίνος Μουζάκης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:
«Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά βρίσκεται η «καρδιά» της ευρωπαϊκής γαστρονομίας και του οίνου και ως Αντιπρόεδρος της CEUCO, με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι από την πρώτη στιγμή που έχω αναλάβει το «τιμόνι» για την προβολή, την προώθηση και την παρουσίαση. της ελληνικής γαστρονομίας έχουμε καταφέρει πολλά. Αυτό δείχνει την τεράστια άνοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη και κατάταξη της γαστρονομίας και για αυτό η Ελλάδα σήμερα βραβεύεται. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» το συνέδριο, καθώς και την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού Ανδριάνα Ζαρακέλη και τους συνεργάτες της για την άψογη συνεργασία του συνεδρίου».
- Επίσης βραβείο πήραν για το 2024: ως καλύτερος οινοχόος ο κ. Νίκος Πολίτης, ως καλύτερος αρτοποιός ο κ.Παναγιώτης Σαχινίδης, ως καλύτερη τουριστική σχολή – γαστρονομίας η Τουριστική Σχολή της ΣΑΕΚ Αναβύσσου (το παρέλαβε η διευθύντρια κυρία Χαρά Κοβούση), ως καλύτερη ραδιοφωνική παραγωγή με θέμα τη γαστρονομία, η εκπομπή Γλυκιά Ζωή της ΕΡΤ με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη. Τέλος ειδικό βραβείο δόθηκε τον ανάδοχο του συνεδρίου Signature Travel .
29/04 15:59
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή της πόλης
29/04 15:47
Τζιτζικώστας: Το αεροδρόμιο Barajas γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής
29/04 15:42
Ελληνίδα ακαδημαϊκός στις φιναλίστ των Ευρωπαϊκών Βραβείων Βιώσιμης Ενέργειας 2025
29/04 14:58
Lufthansa: Δημιουργία task force για πιθανή κάμψη της ζήτησης
29/04 14:35
To Theartemis Palace Conference Center εντάσσει το Ρέθυμνο στον χάρτη των συνεδριακών προορισμών
29/04 13:30
Αίγυπτος: Στόχος οι 16,8 εκατ. τουρίστες το 2025 – Άνοδος 6% παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους
29/04 13:13
WTTC: Ο τουρισμός θα εισφέρει 135 δισ. δολ. στην Τουρκία το 2025 - 6,7% η παγκόσμια ανάπτυξη
29/04 12:46
Δήμος | Άνοιξη στην Αθήνα με 200 εκδηλώσεις - ελεύθερη συμμετοχή
29/04 12:38
Ο ΕΟΤ συστήνει την «Sustainable Greece» στους Βρετανούς Πράκτορες
29/04 11:13
Horwath HTL | Πίεση στις υποδομές προκαλεί η άνθηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων
29/04 10:52
Το Ναυάγιο της Ζακύνθου κινδυνεύει – Ένα πιάνο στην άμμο στέλνει μήνυμα αφύπνισης
29/04 10:50
29/04 10:44
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: 17 δράσεις για την τουριστική προώθηση της Σαντορίνης
29/04 10:39
Δήμος Ξηρομέρου | Καταδυστικός τουρισμός: Αίτημα για πόντιση παροπλισμένου πολεμικού πλοίου
29/04 10:35
Μήνυμα φιλίας και συνεργασίας στον φιλικό ελληνοτουρκικό αγώνα ποδοσφαίρου στη Χίο
29/04 10:27
Συνάντηση στρατηγικής σημασίας για την κρουαζιέρα στη Σαντορίνη
29/04 08:30
29/04 07:41
Explora Journeys: Έναρξη της θερινής σεζόν με το πολυτελές EXPLORA I από τον Πειραιά
29/04 07:15
Ξάνθης Γεύσεις: Ένα φεστιβάλ γαστρονομίας με πολιτισμικό άρωμα
29/04 07:06
29/04 06:20
Οι Δρόμοι του Βουβαλιού για την τουριστική ανάπτυξη της Κερκίνης
29/04 06:10
Η Vogue ταξιδεύει στη Χίο: Φωτογραφίσεις μόδας στα τοπία του νησιού
29/04 06:10
Ρόδος: Αυτά είναι τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τα μεγαλύτερα έσοδα – Ποια «γεμίζουν» πρώτα
28/04 20:35
28/04 17:56
28/04 17:37
Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια σκηνή του αθλητικού τουρισμού
28/04 13:08
28/04 12:35
Το Phaea Blue Villas στα κορυφαία βιώσιμα ξενοδοχεία παγκοσμίως από το Observer
28/04 11:47
Το μέλλον των περιηγήσεων: Από τον ανθρώπινο ξεναγό στον ψηφιακό συνοδοιπόρο;
28/04 11:12
28/04 10:51
28/04 10:45
Άγιος Νικόλαος | Εγκαίνια της σεζόν κρουαζιέρας με την άφιξη του πολυτελούς Silver Spirit
28/04 10:37
28/04 10:32
Επιχειρησιακό Σχέδιο: «Κρητικός Διατροφικός Πολιτισμός 2026-2030»
28/04 10:23
Διπλό αγωνιστικό ραντεβού στη Μεγαλόπολη στις 11 Μαΐου: Festival Enduro και Theater Run 2025
28/04 07:25
Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού στη Θεσσαλονίκη
28/04 07:00
28/04 06:18
Κεφαλονιά: Ο αυθεντικός χαρακτήρας του νησιού μέσα από το “Travel Reimagined” project
28/04 06:15
28/04 05:07
Ξενοδόχοι εναντίον Booking.com: Η ευρωπαϊκή εξέγερση ξεκίνησε
27/04 07:14
Ελληνικός τουρισμός/ Webhotelier: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις online κρατήσεις για το 2025
27/04 07:02
Ο Τραμπ δεν ανησυχεί για την πτώση του εισερχόμενου τουρισμού στις ΗΠΑ
26/04 23:20
Τουρισμός | Η Ελλάδα 4η επιλογή για τις διακοπές των Ευρωπαίων το 2025 - τι δείχνει η έρευνα της ETC
26/04 13:25
Ρώμη | Η κηδεία του Πάπα έφερε πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία και εκτόξευση τιμών
26/04 08:23
Φυσικοί Θησαυροί της Κρήτης: Το Φράγμα Ποταμών και το Φαράγγι Πατσού
26/04 07:16
26/04 07:13
Νέα θερμαινόμενη πισίνα υψηλών προδιαγραφών στα Χανιά, με στόχο τον αθλητικό τουρισμό
26/04 07:00
O Ελληνοαμερικανός Ντιν Σπανός φέρνει το NFL στην Ελλάδα – Οι ευκαιρίες προβολής στις ΗΠΑ
26/04 06:30
Οι Έλληνες ταξίδεψαν (πολύ!) το 2024 – Πού πήγαν, πόσα ξόδεψαν
26/04 06:14
25/04 22:51
Επανέρχεται ο γαμήλιος τουρισμός στη Σαντορίνη | Αυξημένες κρατήσεις για το 2025 και 2026
25/04 20:58
Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού Βέροιας- Νάουσας | Συνεργασία με υπ.Τουρισμού
25/04 17:49
Πελοπόννησος | 65 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων
25/04 12:02
Destination by Hyatt | Ανοίγει το πολυτελές Zélia Halkidiki στην Κασσάνδρα
25/04 11:07
Olympic Holidays | Νέοι προορισμοί Κάρπαθος, Σίφνος και Αλβανία
25/04 11:01
Η Balkan Holidays σταματά τις συναλλαγές της στο Ηνωμένο Βασίλειο
25/04 10:50
Ο Πολωνός τουρ οπερέιτορ Itaka λανσάρει την αεροπορική επωνυμία Air 001
25/04 10:44
ΟΛΚΕ | Πάνω από 39.000 επισκέπτες στην Κέρκυρα το Πάσχα δια θαλάσσης
25/04 10:42
Γκρίνια για την εστίαση το Πάσχα στα Ιωάννινα – Κλειστά τα περισσότερα μαγαζιά
25/04 09:03
25/04 08:13
Η Γαστρονομική Κληρονομιά της Καλύμνου: Ανακαλύπτοντας Αυθεντικές Γεύσεις
25/04 08:06
Tμήμα του Φαληρικού Όρμου στην Περιφέρεια Αττικής για το Ανοικτό Πάρκο της Μεσογείου
25/04 07:57
25/04 07:55
Αρχαιολογικοί θησαυροί της Μακεδονίας στον φακό της Ιορδανίας
25/04 07:51
Ταξίδια εξοικείωσης για τουριστική προβολή της Αθήνας και της Σαντορίνης
25/04 07:44
25/04 07:09
25/04 07:05
Schauinsland-Reisen | Φθηνότερο all inclusive στην Τουρκία χωρίς αλκοόλ
25/04 06:10
Ξενοδοχεία | Σε φάση ανάπτυξης ο όμιλος Electra – Επενδύσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Κεφαλονιά
24/04 21:24
TUI | Ισχυρό άνοιγμα στην ελληνική αγορά το 2026 με 380 νέα ξενοδοχεία
24/04 18:35
24/04 15:25
MSC Cruises: Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με 6 κρουαζιερόπλοια
24/04 12:55
24/04 12:10
Νέα πολυτελής άφιξη στην Κρήτη | Ανοίγει στις 2 Ιουνίου το JW Marriott Crete Resort & Spa
24/04 11:46
24/04 11:26
Η ισπανική τηλεοπτική εκπομπή “Viajeros Cuatro” στην Κέρκυρα
24/04 11:15
Εγκαινιάζεται σήμερα το "Peloponnese Trails": Νέο δίκτυο μονοπατιών για βιώσιμο τουρισμό
24/04 10:59
Airbnb: Η τελική τιμή εμφανίζεται πλέον στις αναζητήσεις των καταλυμάτων
24/04 10:45
Nammos Resort AMAALA: Η ελληνική πολυτέλεια ταξιδεύει στην Ερυθρά Θάλασσα
24/04 10:39
Wyndham - Soliteight | 40 ξενοδοχεία Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία
24/04 07:32
Έκθεση στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου από τη συλλογή του Αναστάσιου Λιάσκου
24/04 07:30
Βαλεαρίδες: Πώς ο «πράσινος» φόρος μπορεί να φέρει πίσω τους εργαζόμενους στον τουρισμό
24/04 07:15
Επιτροπές τουριστικής ανάπτυξης των δήμων Αργοστολίου, Ηγουμενίτσας και Κασσάνδρας
24/04 07:15
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Οι όροι παραχώρησης χώρων για εκδηλώσεις
24/04 07:10
Αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Χαλκιδική, Κω, Ζάκυνθο και Κρήτη
24/04 07:05
24/04 06:51
O Δήμος Χανίων στο Φεστιβάλ «Από την Κρήτη στη Σίδη» στην Τουρκία
24/04 06:32
Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο για την προστασία της βιοποικιλότητας στο Ελαφονήσι
24/04 06:10
Περιφέρεια Κρήτης | Διασύνδεση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων με τους αρχαιολογικούς χώρους
24/04 06:05
Στην Τανζανία το Περιφερειακό Φόρουμ Γαστρονομικού Τουρισμού για την Αφρική
24/04 06:05
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Δράσεις τουριστικής προβολής σε Πολωνία και Μέση Ανατολή
24/04 06:05
23/04 22:44
23/04 19:20
Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Ένας περίπατος πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας
23/04 18:20
Ρεκόρ συμμετοχών στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ | Χανιά 8 - 10 Μαΐου
23/04 15:57
Γαστρονομία με άρωμα Michelin στις πτήσεις Air France από ΗΠΑ
23/04 15:31
WTTC | Το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει τουριστικά έσοδα λόγω κυβερνητικών πολιτικών
23/04 15:13
23/04 14:45
Booking.com | Όχι στον περιορισμό των τουριστών, ναι σε επενδύσεις υποδομών
23/04 14:14
Ξενοδόχοι εναντίον Booking.com: Η ευρωπαϊκή εξέγερση ξεκίνησε
Ρόδος: Αυτά είναι τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τα μεγαλύτερα έσοδα – Ποια «γεμίζουν» πρώτα
Η Vogue ταξιδεύει στη Χίο: Φωτογραφίσεις μόδας στα τοπία του νησιού
Ξάνθης Γεύσεις: Ένα φεστιβάλ γαστρονομίας με πολιτισμικό άρωμα
Οι Δρόμοι του Βουβαλιού για την τουριστική ανάπτυξη της Κερκίνης
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: 17 δράσεις για την τουριστική προώθηση της Σαντορίνης
Το Ναυάγιο της Ζακύνθου κινδυνεύει – Ένα πιάνο στην άμμο στέλνει μήνυμα αφύπνισης
Μήνυμα φιλίας και συνεργασίας στον φιλικό ελληνοτουρκικό αγώνα ποδοσφαίρου στη Χίο
Συνάντηση στρατηγικής σημασίας για την κρουαζιέρα στη Σαντορίνη
Δήμος Ξηρομέρου | Καταδυστικός τουρισμός: Αίτημα για πόντιση παροπλισμένου πολεμικού πλοίου
Δήμος | Άνοιξη στην Αθήνα με 200 εκδηλώσεις - ελεύθερη συμμετοχή
Explora Journeys: Έναρξη της θερινής σεζόν με το πολυτελές EXPLORA I από τον Πειραιά
WTTC: Ο τουρισμός θα εισφέρει 135 δισ. δολ. στην Τουρκία το 2025 - 6,7% η παγκόσμια ανάπτυξη
Το Phaea Blue Villas στα κορυφαία βιώσιμα ξενοδοχεία παγκοσμίως από το Observer
Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια σκηνή του αθλητικού τουρισμού
Αίγυπτος: Στόχος οι 16,8 εκατ. τουρίστες το 2025 – Άνοδος 6% παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους
Horwath HTL | Πίεση στις υποδομές προκαλεί η άνθηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων
Ο ΕΟΤ συστήνει την «Sustainable Greece» στους Βρετανούς Πράκτορες
To Theartemis Palace Conference Center εντάσσει το Ρέθυμνο στον χάρτη των συνεδριακών προορισμών
( 0 )