Slice of Greece | Ένα γλυκό «κομμάτι Ελλάδας» στο Εδιμβούργο
![Slice of Greece | Ένα γλυκό «κομμάτι Ελλάδας» στο Εδιμβούργο](https://www.tornosnews.gr/files/sliceofgreece.jpg)
Τυχεροί θα πρέπει να θεωρούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Εδιμβούργου, που έχουν στη γαστρονομική τους «φαρέτρα» ένα γλυκό κομμάτι της χώρας μας, μέσα από το Slice of Greece.
Το ελληνικό ζαχαροπλαστείο και καφέ, φέρνει στη σκωτσέζικη πόλη την ελληνική ζαχαροπλαστική παράδοση και τα 25 χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή γλυκών, έχοντας ως στόχο να ανασύρει τις μνήμες και τα συναισθήματα του ελληνικού πολιτισμού στο Εδιμβούργο.
Ειδικότερα, οι δημιουργοί του ήθελαν να επιτύχουν την ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού ελληνικού ζαχαροπλαστείου, όπου οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν το γλυκό και τον καφέ τους, μαθαίνοντας παράλληλα για την παράδοση και την προέλευση του κάθε γλυκού. Με αυτόν τον τρόπο, αναπολούν τις χαρούμενες και ηλιόλουστες διακοπές τους στην Ελλάδα και δημιουργούν νέες αναμνήσεις, συνδεδεμένες με την πόλη του Εδιμβούργου, φέρνοντας έτσι τους δύο τόπους ακόμη πιο κοντά.
Σχεδόν σαν «πτήση» στην ελληνική γεύση και κουλτούρα, οι λάτρεις των γλυκών απολαμβάνουν όχι μόνο τις λαχταριστές τούρτες και την ποικιλία παραδοσιακών γλυκών από όλη την Ελλάδα, αλλά και τις εξαιρετικές επιλογές πρωινού, το οποίο μπορούν να το πάρουν μαζί τους στη βόλτα ή στη δουλειά τους.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ζαχαροπλαστείο χρησιμοποιεί μόνο ελληνικές συνταγές οι οποίες συντίθενται από τοπικά, φρέσκα προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Ποιες είναι όμως οι δημιουργοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το λαχταριστό εγχείρημα;
Από τη Λάρισα στο Εδιμβούργο
Το πάθος και η αγάπη της Εύης Μπουλιώτα για τον κλάδο των ζαχαροπλαστείων, διατηρείται άσβεστο εδώ και πολλά χρόνια. Μεγαλωμένη ουσιαστικά μέσα στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειάς της στη Λάρισα, η Εύη ξεκίνησε να ασχολείται με την επιχείρηση σε ηλικία μόλις 12 ετών, στην αρχή πακετάροντας τα γλυκίσματα, βοηθώντας τους γονείς της και παρακολουθώντας τις διαδικασίες παρασκευής.
Από τότε, ερωτεύτηκε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής ενώ το πιο σημαντικό για εκείνη ήταν τα χαμόγελα και η ευτυχία που προκαλούσαν οι δημιουργίες της. Υποσχέθηκε στον εαυτό της να παράγει μόνο τα πιο αυθεντικά, δημιουργικά και φρέσκα επιδόρπια, υπόσχεση στην οποία είναι πιστή μέχρι σήμερα.
Το αληθινό της πάθος για τη δημιουργία χειροποίητων γλυκών για άλλους και η επιτυχία της στον κλάδο αναγνωρίστηκαν από τους πελάτες και απέφεραν πολλά κέρδη στην οικογενειακή επιχείρηση. Η συνεισφορά της επέτρεψε στην επιχείρηση να ξεκινήσει ένα δεύτερο και αργότερα ένα τρίτο υποκατάστημα σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την πόλη. Η Εύη συνέχισε να εργάζεται στο κεντρικό κατάστημα, καθοδηγώντας την αλυσίδα εφοδιασμού για ολόκληρη την επιχείρηση, φτάνοντας στο σημείο να διευθύνει και τα τρία υποκαταστήματα.
Το 2014, η Εύη αποφάσισε να απογειώσει τις ικανότητές της, την ευρεία γνώση και το πάθος της για τα επιδόρπια και να θέσει στον εαυτό της προκλήσεις. Μετακόμισε στο Εδιμβούργο με στόχο να δημιουργήσει το δικό της brand και να μοιραστεί όλη την αγάπη και την τεχνογνωσία στα επιδόρπια με τους κατοίκους του.
Από την άλλη πλευρά, η Μάχη Κουκουτάρα, έφερε στην επιχείρηση τη μακρά εμπειρία της στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και διοίκησης. Το υπόβαθρό της περιλαμβάνει περισσότερα από 23 χρόνια προσωπικής αλληλεπίδρασης με τους πελάτες, αναβαθμίζοντας την υπηρεσία που τους παρέχεται σε καθημερινό επίπεδο.
Οι δύο συνιδιοκτήτριες γνωρίστηκαν στην Ελλάδα, όταν η Εύη προσέλαβε τη Μάχη ως Γενική Διευθύντρια στο κεντρικό της ζαχαροπλαστείο. Η Μάχη μετακόμισε στο Εδιμβούργο το 2014, με σκοπό να ανοίξει ένα ζαχαροπλαστείο με την Εύη, καθώς και οι δύο μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα επιδόρπια, τις ίδιες αξίες και την ίδια αποφασιστικότητα να κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους, διαδίδοντας τις γλυκές γεύσεις τους και τη διάσημη ελληνική φιλοξενία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Εδιμβούργο, η Μάχη σπούδασε Hospitality Management προκειμένου να αναπτύξει τις γνώσεις της σχετικά με το πώς να ευδοκιμήσει στον κλάδο της φιλοξενίας, κάτι που αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία του Slice of Greece.
Με το χαμόγελο στα χείλη, οι δυο δημιουργοί φέρνουν στη δουλειά τους θετική ενέργεια και ενθουσιασμό, δηλώνοντας ότι η κινητήριος δύναμη των προϊόντων τους, είναι η διάσημη ελληνική φιλοξενία.
- 1) ΕΟΤ | Ύμνοι γερμανικού περιοδικού στην ελληνική κουζίνα
- 2) Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό
- 3) Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία
- 4) Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου
26/07 18:04
Επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
26/07 17:40
Συμφωνία μεταξύ Υπ. Τουρισμού και ΞΕΕ για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού
26/07 15:00
Γερμανικός Τύπος | Η Σπαρτιάτισσα Κυνίσκα: Η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης
26/07 13:52
Ο πρώην CEO της TUI Γερμανίας γίνεται επικεφαλής του ξενοδοχειακού σκέλους του DERTOUR
26/07 11:40
DERTOUR: Τρίτος πιο περιζήτητος προορισμός η Ελλάδα το καλοκαίρι, 15% επάνω οι ταξιδιώτες από πέρυσι
26/07 11:36
26/07 10:57
26/07 10:43
26/07 07:17
26/07 07:15
Παρουσίαση του οινοτουριστικού προϊόντος της Μακεδονίας στο Βελιγράδι
26/07 07:14
Δήμος Δωρίδος: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
26/07 07:12
26/07 07:09
25/07 16:20
ΕΞΑΑΑ | Τα ξενοδοχεία 3 αστέρων είχαν την υψηλότερη πληρότητα στην Αθήνα το α΄εξάμηνο
25/07 15:30
25/07 15:05
Zagori Mountain Running 2024: Ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 2.800 δρομείς από 35 χώρες
25/07 14:30
25/07 13:34
6 documentary-style travel videos μας ταξιδεύουν στις παραδοσιακές τέχνες της Αθήνας
25/07 12:22
Which? | «Πιθανόν παραπλανητικές» τακτικές στις κρατήσεις μέσω Expedia και Hotels.com
25/07 12:18
Η Επιτροπή εκταμίευσε 2,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης
25/07 12:01
Πάνω από 4.500 έλεγχοι καταγγελιών σε 150 παραλίες όλης της χώρας - 20 σφραγίσεις
25/07 12:01
25/07 11:36
Περιφέρεια Αττικής: 48 εκατ. ευρώ για έργα Πολιτισμού στο Λεκανοπέδιο - Ώθηση στον θεματικό τουρισμό
25/07 11:18
25/07 10:36
25/07 10:30
Success Story: Selected Hideaways – Εταιρεία Διαχείρισης Ξενοδοχείων & Βιλών
25/07 07:31
Πού μελετάται να τοποθετηθούν και γιατί 30 κάμερες στην Πάρο
25/07 07:27
Δήμος Πύργου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
25/07 07:26
Συμπόσιο Γλυπτικής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θ. Παπαγιάννης στα Τζουμέρκα
25/07 07:24
Δήμος Παγγαίου: Διαγωνισμός για εκμίσθωση έκτασης με χρήση κάμπινγκ
25/07 07:18
24/07 23:45
Έρευνα ΕΛΣΤΑΤ | 5 εκατ. ημεδαποί ταξιδιώτες το 2023, 3,5 δισ. ευρώ οι δαπάνες
24/07 23:21
24/07 17:14
ΥΠΑ: Σε εξέλιξη σχέδια αναβάθμισης υποδομών στο αεροδρόμιο Καρπάθου
24/07 14:16
Korean Air: Πτήσεις τσάρτερ Σεούλ – Αθήνα για Αύγουστο και Σεπτέμβριο
24/07 14:04
Ρωσικός τουρισμός: Διπλάσια ζήτηση για Ελλάδα από πέρυσι – Πόλος έλξης τα πολυτελή ξενοδοχεία
24/07 13:21
24/07 11:59
24/07 11:41
Handelsblatt | Οι μικροεπιχειρήσεις «φρενάρουν» την ελληνική οικονομία
24/07 11:40
Πώς οι αρωματικές ξενοδοχειακές σειρές αναβαθμίζουν την εμπειρία φιλοξενίας
24/07 11:26
24/07 10:52
Κέρκυρα: Χωρίς νερό ο Άγιος Γόρδιος – Πρόβλημα με τις γεωτρήσεις
24/07 10:21
24/07 07:18
Air Haifa: Νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στο Ισραήλ, με πτήσεις για Ελλάδα και Κύπρο
24/07 07:15
210 κιλά χταπόδι στις Γιορτές Ψαρά, Χταποδιού και Θάλασσας στη Λέσβο
24/07 07:10
Γιατί συγκεντρώθηκε υπερβολικός όγκος παλαιών στρωμάτων σε κοινόχρηστους χώρους της Σίφνου
24/07 07:05
24/07 07:02
Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
23/07 20:39
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Ιταλοί και Αμερικανοί ηγούνται στις αυξητικές επιδόσεις του α΄πενταμήνου
23/07 17:08
23/07 15:06
Έρευνα: 9 στους 10 ταξιδιώτες επιλέγουν ξενοδοχείο με κριτήριο την αειφορία
23/07 14:36
23/07 13:38
Heraklion Flavors: Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «βεγγέρισε» στους Κάτω Ασίτες
23/07 13:36
23/07 12:40
easyJet: Στις 18 Ιουλίου κορυφώθηκαν τα ταξίδια των Βρετανών – Αύξηση της ζήτησης για Σκιάθο
23/07 12:22
Ethiopian Airlines: 3 οι εβδομαδιαίες συνδέσεις Αθήνα - Αντίς Αμπέμπα το α’ 3μηνο του 2025
23/07 12:04
Χορηγία drones προς την Περιφέρεια Ανατολικής Mακεδονίας Θράκης για αντιπυρική προστασία
23/07 11:07
ΤΑΙΠΕΔ | 10 εκατ. ευρώ για να γίνουν πιο "πράσινα" τα λιμάνια Ραφήνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας
23/07 10:35
ΕΕ | Μεγαλύτερη σαφήνεια στα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών
23/07 09:46
23/07 07:40
23/07 07:38
Ηνωμένο Βασίλειο: Ρυθμός ανάπτυξης υψηλότερος του αναμενόμενου
23/07 07:30
23/07 07:29
Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού με Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την τουριστική εκπαίδευση
23/07 07:27
Δήμος Φαιστού: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
22/07 22:50
Όλγα Κεφαλογιάννη | Ενισχύσεις για αναβάθμιση ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού
22/07 19:45
ΕΠΟΤ | Εκδήλωση στη Ρόδο: «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη | από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία»
22/07 19:41
Θρησκευτικός τουρισμός | Ενίσχυση της συνεργασίας ΕΟΤ - Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την προώθησή του
22/07 16:43
22/07 14:55
Σε εξέλιξη μέτρα αναβάθμισης του αεροδρομίου Νάξου και η τεχνική μελέτη για τον νέο αεροσταθμό
22/07 13:55
22/07 13:05
22/07 12:17
22/07 11:52
22/07 11:42
Ελληνικός τουρισμός 2024: 531 εκατ. περισσότες εισπράξεις από πέρυσι το α’ 5μηνο
22/07 11:10
22/07 10:39
22/07 10:39
Sani/Ikos | Άντληση 350 εκατ. ευρώ από έκδοση ομολόγου - Ξένοι θεσμικοί υπερκάλυψαν 3 φορές το ποσό
22/07 10:22
Ryanair: Κέρδισε δίκη κατά της Booking.com για παραπλανητικές πρακτικές
22/07 10:06
22/07 09:57
Condor | Νέες πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2025
22/07 07:57
22/07 07:05
Δήμος Μεγανησίου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
22/07 07:02
22/07 07:00
22/07 06:07
Πράσινο φως για επενδύσεις στο Ξενία και την Ιαματική Πηγή στα Λουτρά Κύθνου
21/07 12:39
21/07 12:16
21/07 11:56
Δήμος Επιδαύρου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
21/07 11:55
20/07 22:18
20/07 13:16
Κυπριακός τουρισμός | «Έξυπνος» προορισμός η Πάφος με την τοποθέτηση ψηφιακών πινακίδων
20/07 13:03
20/07 12:58
Μ. Κόνσολας | «Νέα δέσμη κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν στα νοσοκομεία των νησιών»
20/07 12:50
O Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης καταδικάζει περιστατικό ξυλοδαρμού τουριστών - προσφορά δωρεάν διακοπών
20/07 12:39
Ε.Ξ. Ρόδου | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων Φαληρακίου & Καλλιθέας
20/07 12:36
20/07 12:34
Ισπανία: Η αύξηση των τουριστικών μεγεθών αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης
19/07 17:55
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024 | grape - Greek Agora of Performance, 21 – 25 Ιουλίου
19/07 16:05
Ρωσικός τουρισμός: Διπλάσια ζήτηση για Ελλάδα από πέρυσι – Πόλος έλξης τα πολυτελή ξενοδοχεία
Επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
DERTOUR: Τρίτος πιο περιζήτητος προορισμός η Ελλάδα το καλοκαίρι, 15% επάνω οι ταξιδιώτες από πέρυσι
Ο πρώην CEO της TUI Γερμανίας γίνεται επικεφαλής του ξενοδοχειακού σκέλους του DERTOUR
Γερμανικός Τύπος | Η Σπαρτιάτισσα Κυνίσκα: Η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης
Συμφωνία μεταξύ Υπ. Τουρισμού και ΞΕΕ για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού
Παρουσίαση του οινοτουριστικού προϊόντος της Μακεδονίας στο Βελιγράδι
Success Story: Selected Hideaways – Εταιρεία Διαχείρισης Ξενοδοχείων & Βιλών
Δήμος Δωρίδος: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Ισπανία: Η αύξηση των τουριστικών μεγεθών αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης
6 documentary-style travel videos μας ταξιδεύουν στις παραδοσιακές τέχνες της Αθήνας
Air Haifa: Νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στο Ισραήλ, με πτήσεις για Ελλάδα και Κύπρο
Zagori Mountain Running 2024: Ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 2.800 δρομείς από 35 χώρες
ΕΞΑΑΑ | Τα ξενοδοχεία 3 αστέρων είχαν την υψηλότερη πληρότητα στην Αθήνα το α΄εξάμηνο
( 0 )