Slice of Greece | Ένα γλυκό «κομμάτι Ελλάδας» στο Εδιμβούργο
Τυχεροί θα πρέπει να θεωρούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Εδιμβούργου, που έχουν στη γαστρονομική τους «φαρέτρα» ένα γλυκό κομμάτι της χώρας μας, μέσα από το Slice of Greece.
Το ελληνικό ζαχαροπλαστείο και καφέ, φέρνει στη σκωτσέζικη πόλη την ελληνική ζαχαροπλαστική παράδοση και τα 25 χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή γλυκών, έχοντας ως στόχο να ανασύρει τις μνήμες και τα συναισθήματα του ελληνικού πολιτισμού στο Εδιμβούργο.
Ειδικότερα, οι δημιουργοί του ήθελαν να επιτύχουν την ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού ελληνικού ζαχαροπλαστείου, όπου οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν το γλυκό και τον καφέ τους, μαθαίνοντας παράλληλα για την παράδοση και την προέλευση του κάθε γλυκού. Με αυτόν τον τρόπο, αναπολούν τις χαρούμενες και ηλιόλουστες διακοπές τους στην Ελλάδα και δημιουργούν νέες αναμνήσεις, συνδεδεμένες με την πόλη του Εδιμβούργου, φέρνοντας έτσι τους δύο τόπους ακόμη πιο κοντά.
Σχεδόν σαν «πτήση» στην ελληνική γεύση και κουλτούρα, οι λάτρεις των γλυκών απολαμβάνουν όχι μόνο τις λαχταριστές τούρτες και την ποικιλία παραδοσιακών γλυκών από όλη την Ελλάδα, αλλά και τις εξαιρετικές επιλογές πρωινού, το οποίο μπορούν να το πάρουν μαζί τους στη βόλτα ή στη δουλειά τους.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ζαχαροπλαστείο χρησιμοποιεί μόνο ελληνικές συνταγές οι οποίες συντίθενται από τοπικά, φρέσκα προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Ποιες είναι όμως οι δημιουργοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το λαχταριστό εγχείρημα;
Από τη Λάρισα στο Εδιμβούργο
Το πάθος και η αγάπη της Εύης Μπουλιώτα για τον κλάδο των ζαχαροπλαστείων, διατηρείται άσβεστο εδώ και πολλά χρόνια. Μεγαλωμένη ουσιαστικά μέσα στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειάς της στη Λάρισα, η Εύη ξεκίνησε να ασχολείται με την επιχείρηση σε ηλικία μόλις 12 ετών, στην αρχή πακετάροντας τα γλυκίσματα, βοηθώντας τους γονείς της και παρακολουθώντας τις διαδικασίες παρασκευής.
Από τότε, ερωτεύτηκε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής ενώ το πιο σημαντικό για εκείνη ήταν τα χαμόγελα και η ευτυχία που προκαλούσαν οι δημιουργίες της. Υποσχέθηκε στον εαυτό της να παράγει μόνο τα πιο αυθεντικά, δημιουργικά και φρέσκα επιδόρπια, υπόσχεση στην οποία είναι πιστή μέχρι σήμερα.
Το αληθινό της πάθος για τη δημιουργία χειροποίητων γλυκών για άλλους και η επιτυχία της στον κλάδο αναγνωρίστηκαν από τους πελάτες και απέφεραν πολλά κέρδη στην οικογενειακή επιχείρηση. Η συνεισφορά της επέτρεψε στην επιχείρηση να ξεκινήσει ένα δεύτερο και αργότερα ένα τρίτο υποκατάστημα σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την πόλη. Η Εύη συνέχισε να εργάζεται στο κεντρικό κατάστημα, καθοδηγώντας την αλυσίδα εφοδιασμού για ολόκληρη την επιχείρηση, φτάνοντας στο σημείο να διευθύνει και τα τρία υποκαταστήματα.
Το 2014, η Εύη αποφάσισε να απογειώσει τις ικανότητές της, την ευρεία γνώση και το πάθος της για τα επιδόρπια και να θέσει στον εαυτό της προκλήσεις. Μετακόμισε στο Εδιμβούργο με στόχο να δημιουργήσει το δικό της brand και να μοιραστεί όλη την αγάπη και την τεχνογνωσία στα επιδόρπια με τους κατοίκους του.
Από την άλλη πλευρά, η Μάχη Κουκουτάρα, έφερε στην επιχείρηση τη μακρά εμπειρία της στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και διοίκησης. Το υπόβαθρό της περιλαμβάνει περισσότερα από 23 χρόνια προσωπικής αλληλεπίδρασης με τους πελάτες, αναβαθμίζοντας την υπηρεσία που τους παρέχεται σε καθημερινό επίπεδο.
Οι δύο συνιδιοκτήτριες γνωρίστηκαν στην Ελλάδα, όταν η Εύη προσέλαβε τη Μάχη ως Γενική Διευθύντρια στο κεντρικό της ζαχαροπλαστείο. Η Μάχη μετακόμισε στο Εδιμβούργο το 2014, με σκοπό να ανοίξει ένα ζαχαροπλαστείο με την Εύη, καθώς και οι δύο μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα επιδόρπια, τις ίδιες αξίες και την ίδια αποφασιστικότητα να κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους, διαδίδοντας τις γλυκές γεύσεις τους και τη διάσημη ελληνική φιλοξενία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Εδιμβούργο, η Μάχη σπούδασε Hospitality Management προκειμένου να αναπτύξει τις γνώσεις της σχετικά με το πώς να ευδοκιμήσει στον κλάδο της φιλοξενίας, κάτι που αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία του Slice of Greece.
Με το χαμόγελο στα χείλη, οι δυο δημιουργοί φέρνουν στη δουλειά τους θετική ενέργεια και ενθουσιασμό, δηλώνοντας ότι η κινητήριος δύναμη των προϊόντων τους, είναι η διάσημη ελληνική φιλοξενία.
- 1) Γαστρονομία | Οι 15 κορυφαίες διατροφικές τάσεις το 2025
- 2) Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας | Η Ελλάδα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός. Eίναι μια γιορτή για τις αισθήσεις...
- 3) Γαστρονομικός Τουρισμός: Ανακάλυψη της Μαγειρικής Κληρονομιάς της Κοιλάδας του Στρυμόνα
- 4) Γαστρονομικός τουρισμός | Η ΕΕ αναδεικνύει και προστατεύει 114 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα
13/12 15:35
13/12 15:16
Αποχώρησε ο CEO από τον σπεσιαλίστα για Ελλάδα Olympic Holidays
13/12 14:33
Όλγα Κεφαλογιάννη | Ο ελληνικός τουρισμός θα έχει έσοδα 22 δισ.ευρώ το 2024
13/12 14:10
Tουρισμός ευεξίας | Εντυπωσιακή ανάπτυξη σε όλο το φάσμα της ταξιδιωτικής αλυσίδας
13/12 11:04
13/12 10:25
Τουρισμός | Είναι η Βόρεια Αφρική ο εναλλακτικός προορισμός των μεσογειακών hotspot;
13/12 10:21
Δήμος Αθηναίων: 10 ξεχωριστά πάρτι για τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
13/12 10:18
Η Δυτική Μακεδονία «αποκαλύπτεται» στη σερβική τουριστική αγορά
13/12 10:15
H Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης "Εκατόμπολις" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης
13/12 09:41
Όμιλος Λάμψα: Χρονιά νέων ρεκόρ το 2025 με φόντο τις 2 επενδύσεις σε Παρνασσό και Σύνταγμα
13/12 07:30
Mövenpick Resort Agios Nikolaos Sivota | Νέο ξενοδοχείο στην Ελλάδα το 2025 από την Accor
13/12 07:14
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Τήλο και Βόλο
13/12 07:12
Η Ένωση Ξενοδόχων Φλώρινας αποκτά στέγη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας
13/12 07:09
13/12 06:05
18.000 κιλά αμιάντου και αποβλήτων απομακρύνονται από τα ξενοδοχεία Athos Palace και Pallini Beach
12/12 18:36
TUI Βελγίου: Το Black Friday έφερε κύμα προκρατήσεων – Δεύτερη στις κρατήσεις για το 2025 η Ελλάδα
12/12 18:07
Norse Atlantic: Ένα μήνα νωρίτερα θα ξεκινήσει η εποχική σύνδεση Αθήνα - Νέα Υόρκη
12/12 18:05
12/12 17:47
DERTOUR: 5 νέα Ελληνικά ξενοδοχεία στα προγράμματα του 2025 – Ρεκόρ προκρατήσεων
12/12 17:20
Dertour | Η ισχυρή ανάπτυξη του 2024 θα συνεχιστεί και το 2025
12/12 17:10
Όλγα Κεφαλογιάννη | Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως
12/12 14:02
12/12 13:51
O κ. Βαγγέλης Καρκανάκης νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου
12/12 13:44
H απανθρακοποίηση στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις | Έργο για την Κρήτη από το ΙNTERREG EUROPE
12/12 12:57
12/12 12:40
12/12 12:01
Aria Hotels | Νέο ξενοδοχείο στη συλλογή τους το Ventus di Milo στη Μήλο
12/12 11:31
12/12 11:31
12/12 11:00
Τρία ελληνικά ξενοδοχεία στη Χρυσή Λίστα του Condé Nast Traveler για το 2025
12/12 10:50
12/12 10:39
Γαμήλια ταξίδια στην Κύπρο από το 2026 ανακοίνωσε η Jet2holidays
12/12 10:31
«Ένα πρώην μοντέλο αναλαμβάνει πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα»
12/12 10:04
Έρχεται το Hilton Garden Inn Chania City στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2025
12/12 07:35
12/12 07:33
Δήμος Φούρνων Κορσεών: Πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
12/12 07:31
Οι δωρητές του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης της Θεσσαλονίκης
12/12 07:30
12/12 07:22
12/12 06:04
Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: Πρόταση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
11/12 21:15
11/12 21:08
11/12 14:56
Humanity Greece: Ενώνουμε την Ελλάδα μέσα από τον Εθελοντισμό
11/12 14:04
Το πρώτο εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης Pharos και ο Υπερ- υπολογιστής Δαίδαλος
11/12 13:36
Δήμος Αθηναίων - Ίδρυμα Ωνάση: Νέος φωτισμός και παρεμβάσεις στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου
11/12 13:34
11/12 13:30
11/12 13:07
Η Ελλάδα στην ημερίδα βιωσιμότητας Travel Weekly Sustainability Summit στο Λονδίνο
11/12 12:56
11/12 12:44
FedHATTA: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στα ταξίδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
11/12 11:34
WWF Ελλάς | Απογοητευτική η εφαρμογή του νόμου για τον περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης
11/12 10:59
11/12 10:46
Είσοδος της Goldair στον ξενοδοχειακό κλάδο με το πολυτελές Mykonos Flow
11/12 10:43
Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN: έως τις 31 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις
11/12 09:59
11/12 09:45
11/12 07:24
Λογαριασμός ειδικού σκοπού για μετατροπή του κτιρίου ”SILO” σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων
11/12 07:22
Διαγωνισμός για τη μίσθωση του κοινοτικού ξενώνα - καφενείου Μεσοβουνίου
11/12 07:20
Αλβανία: Στα τέλη του έτους θα δοθεί στην κυκλοφορία η "Αττική Οδός" των Τιράνων
11/12 07:18
Ισπανία: Μείωση της απασχόλησης κυρίως στον τομέα της εστίασης το Νοέμβριο
11/12 07:15
Γαλλία: Οι επιπτώσεις της πολιτικής αβεβαιότητας στην οικονομία και τις επενδύσεις
10/12 16:02
Προβολή της Αττικής στη Βρετανία | Δράση ΕΟΤ - Travel Weekly
10/12 15:55
Η easyJet ανακαλύπτει εκ νέου την Αθήνα – 1,3 εκατ. θέσεις το 2025, 2 νέα δρομολόγια
10/12 15:38
Η Celestyal γιόρτασε το ντεμπούτο στο Ντουμπάι με τελετές και διάσημους προσκεκλημένους
10/12 15:20
10/12 14:03
Οι Έλληνες αγκαλιάζουν την Τεχνητή Νοημοσύνη | Ευκαιρίες, Κίνδυνοι, αλλά και Μεγάλες Προσδοκίες
10/12 13:46
Αγροτουρισμός | Η νέα γενιά ανέλαβε τα ηνία για το μέλλον - Το νέο Δ.Σ. της Αγροξενία
10/12 13:42
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Δράσεις τουριστικής προβολής σε Σουηδία και Γερμανία
10/12 13:23
ΙΑΤΑ | Μόλις 7 $ ανά επιβάτη κερδίζουν οι αεροπορικές εταιρείες - πάνω από 1 τρις τα έσοδα το 2025
10/12 11:58
Στην Πάρο το πρώτο ξενοδοχείο Destination by Hyatt στην Ελλάδα
10/12 11:50
Χειμερινές διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ
10/12 11:07
Τουρισμός | Kayak: Διεθνείς πτήσεις αναζητούν 2 στους 3 ταξιδιώτες παγκοσμίως
10/12 10:18
Π.Ο.Τ.Α.Π. | Δράση προβολής της Πιερίας στην τουριστική αγορά της Σερβίας
10/12 10:10
Νέα all-inclusive θέρετρα στην Ισπανία από τη Wyndham και την Palladium Hotel Group
10/12 07:58
6 υπουργικές υπογραφές για πόντιση παροπλισμένου πλοίου σε καταδυτικό πάρκο στην Κρήτη
10/12 07:10
Δήμος Δελφών: Πως επηρεάστηκε η επισκεψιμότητα από την πολυήμερη διακοπή της κυκλοφορίας
10/12 07:08
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Όχι στην αλόγιστη αδειοδότηση αιολικών πάρκων
10/12 07:07
10/12 07:02
Πλημμύρισε η Τουρκία με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 100 δολαρίων
09/12 23:10
09/12 16:32
AEGEAN | Δυο νέοι προορισμοί εξωτερικού από Αθήνα και 7 νέες απευθείας πτήσεις εσωτερικού
09/12 16:27
Το συνέδριο του ΣΕΤΕ | Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη
09/12 16:12
09/12 16:12
ΙΝΣΕΤΕ | Η Ελλάδα ανταγωνίζεται ισάξια στην τουριστική δαπάνη την Ισπανία
09/12 15:39
Προβολή της βιώσιμης Ελλάδας στη Σουηδία | Ο ΕΟΤ στη Β2Β Travel News Market 2024
09/12 15:13
KAYAK: Οι Βρετανοί προτιμούν ταξίδια παρά υλικά δώρα αυτά τα Χριστούγεννα
09/12 14:56
09/12 14:06
ΠΟΜΙΔΑ | Να μπει τέλος στον "απηνή διωγμό" της βραχυχρόνιας μίσθωσης
09/12 13:35
LOT: Νέα απευθείας σύνδεση με Θεσσαλονίκη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους
09/12 13:29
Συνεργασία Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Όμιλο MTC για προσφορά υπηρεσιών στους Δήμους
09/12 13:21
Τουρισμός: Στις χώρες μικρού κινδύνου για τους ταξιδιώτες η Ελλάδα το 2025
09/12 12:37
TUI Γαλλίας: Προσφορές προκρατήσεων στο νέο ξενοδοχείο Club Lookéa Delphi Beach για το 2025
09/12 11:59
ΗΑΤΤΑ | ECTAA: Προστασία από τυχόν πτώχευση αεροπορικής εταιρείας
09/12 11:51
Μύκονος | Ρεκόρ αφίξεων στις κρουαζιέρες το 2024 - επέκταση της σεζόν από το 2025
09/12 10:52
09/12 10:24
Τουρισμός | Booking.com: 9 συστάσεις για περισσότερες κρατήσεις στα καταλύματα το 2025
09/12 10:08
H τουριστική εκπαίδευση και η επιμόρφωση στελεχών στο επίκεντρο της συνάντησης ΠΟΔΙΞ - Έλενας Ράπτη
09/12 06:44
Το πρώην στρατόπεδο Ράμμου στην Καλαμπάκα γίνεται Μουσείο Ελληνικής Παιδείας
09/12 06:40
Ξαναζωντανεύει «ιστορικό» κτίριο στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης
09/12 06:37
18.000 κιλά αμιάντου και αποβλήτων απομακρύνονται από τα ξενοδοχεία Athos Palace και Pallini Beach
Όμιλος Λάμψα: Χρονιά νέων ρεκόρ το 2025 με φόντο τις 2 επενδύσεις σε Παρνασσό και Σύνταγμα
Τρία ελληνικά ξενοδοχεία στη Χρυσή Λίστα του Condé Nast Traveler για το 2025
Mövenpick Resort Agios Nikolaos Sivota | Νέο ξενοδοχείο στην Ελλάδα το 2025 από την Accor
Τουρισμός | Είναι η Βόρεια Αφρική ο εναλλακτικός προορισμός των μεσογειακών hotspot;
Η Δυτική Μακεδονία «αποκαλύπτεται» στη σερβική τουριστική αγορά
Δήμος Αθηναίων: 10 ξεχωριστά πάρτι για τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
H Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης "Εκατόμπολις" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Τήλο και Βόλο
Η Ένωση Ξενοδόχων Φλώρινας αποκτά στέγη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας
Όλγα Κεφαλογιάννη | Ο ελληνικός τουρισμός θα έχει έσοδα 22 δισ.ευρώ το 2024
Tουρισμός ευεξίας | Εντυπωσιακή ανάπτυξη σε όλο το φάσμα της ταξιδιωτικής αλυσίδας
Αποχώρησε ο CEO από τον σπεσιαλίστα για Ελλάδα Olympic Holidays
TUI Βελγίου: Το Black Friday έφερε κύμα προκρατήσεων – Δεύτερη στις κρατήσεις για το 2025 η Ελλάδα
DERTOUR: 5 νέα Ελληνικά ξενοδοχεία στα προγράμματα του 2025 – Ρεκόρ προκρατήσεων
Norse Atlantic: Ένα μήνα νωρίτερα θα ξεκινήσει η εποχική σύνδεση Αθήνα - Νέα Υόρκη
Όλγα Κεφαλογιάννη | Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης παγκοσμίως
Dertour | Η ισχυρή ανάπτυξη του 2024 θα συνεχιστεί και το 2025
H απανθρακοποίηση στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις | Έργο για την Κρήτη από το ΙNTERREG EUROPE
Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: Πρόταση για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού
( 0 )