Slice of Greece | Ένα γλυκό «κομμάτι Ελλάδας» στο Εδιμβούργο
Τυχεροί θα πρέπει να θεωρούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Εδιμβούργου, που έχουν στη γαστρονομική τους «φαρέτρα» ένα γλυκό κομμάτι της χώρας μας, μέσα από το Slice of Greece.
Το ελληνικό ζαχαροπλαστείο και καφέ, φέρνει στη σκωτσέζικη πόλη την ελληνική ζαχαροπλαστική παράδοση και τα 25 χρόνια εμπειρίας στην παρασκευή γλυκών, έχοντας ως στόχο να ανασύρει τις μνήμες και τα συναισθήματα του ελληνικού πολιτισμού στο Εδιμβούργο.
Ειδικότερα, οι δημιουργοί του ήθελαν να επιτύχουν την ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού ελληνικού ζαχαροπλαστείου, όπου οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν το γλυκό και τον καφέ τους, μαθαίνοντας παράλληλα για την παράδοση και την προέλευση του κάθε γλυκού. Με αυτόν τον τρόπο, αναπολούν τις χαρούμενες και ηλιόλουστες διακοπές τους στην Ελλάδα και δημιουργούν νέες αναμνήσεις, συνδεδεμένες με την πόλη του Εδιμβούργου, φέρνοντας έτσι τους δύο τόπους ακόμη πιο κοντά.
Σχεδόν σαν «πτήση» στην ελληνική γεύση και κουλτούρα, οι λάτρεις των γλυκών απολαμβάνουν όχι μόνο τις λαχταριστές τούρτες και την ποικιλία παραδοσιακών γλυκών από όλη την Ελλάδα, αλλά και τις εξαιρετικές επιλογές πρωινού, το οποίο μπορούν να το πάρουν μαζί τους στη βόλτα ή στη δουλειά τους.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ζαχαροπλαστείο χρησιμοποιεί μόνο ελληνικές συνταγές οι οποίες συντίθενται από τοπικά, φρέσκα προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Ποιες είναι όμως οι δημιουργοί που βρίσκονται πίσω από αυτό το λαχταριστό εγχείρημα;
Από τη Λάρισα στο Εδιμβούργο
Το πάθος και η αγάπη της Εύης Μπουλιώτα για τον κλάδο των ζαχαροπλαστείων, διατηρείται άσβεστο εδώ και πολλά χρόνια. Μεγαλωμένη ουσιαστικά μέσα στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειάς της στη Λάρισα, η Εύη ξεκίνησε να ασχολείται με την επιχείρηση σε ηλικία μόλις 12 ετών, στην αρχή πακετάροντας τα γλυκίσματα, βοηθώντας τους γονείς της και παρακολουθώντας τις διαδικασίες παρασκευής.
Από τότε, ερωτεύτηκε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής ενώ το πιο σημαντικό για εκείνη ήταν τα χαμόγελα και η ευτυχία που προκαλούσαν οι δημιουργίες της. Υποσχέθηκε στον εαυτό της να παράγει μόνο τα πιο αυθεντικά, δημιουργικά και φρέσκα επιδόρπια, υπόσχεση στην οποία είναι πιστή μέχρι σήμερα.
Το αληθινό της πάθος για τη δημιουργία χειροποίητων γλυκών για άλλους και η επιτυχία της στον κλάδο αναγνωρίστηκαν από τους πελάτες και απέφεραν πολλά κέρδη στην οικογενειακή επιχείρηση. Η συνεισφορά της επέτρεψε στην επιχείρηση να ξεκινήσει ένα δεύτερο και αργότερα ένα τρίτο υποκατάστημα σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την πόλη. Η Εύη συνέχισε να εργάζεται στο κεντρικό κατάστημα, καθοδηγώντας την αλυσίδα εφοδιασμού για ολόκληρη την επιχείρηση, φτάνοντας στο σημείο να διευθύνει και τα τρία υποκαταστήματα.
Το 2014, η Εύη αποφάσισε να απογειώσει τις ικανότητές της, την ευρεία γνώση και το πάθος της για τα επιδόρπια και να θέσει στον εαυτό της προκλήσεις. Μετακόμισε στο Εδιμβούργο με στόχο να δημιουργήσει το δικό της brand και να μοιραστεί όλη την αγάπη και την τεχνογνωσία στα επιδόρπια με τους κατοίκους του.
Από την άλλη πλευρά, η Μάχη Κουκουτάρα, έφερε στην επιχείρηση τη μακρά εμπειρία της στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και διοίκησης. Το υπόβαθρό της περιλαμβάνει περισσότερα από 23 χρόνια προσωπικής αλληλεπίδρασης με τους πελάτες, αναβαθμίζοντας την υπηρεσία που τους παρέχεται σε καθημερινό επίπεδο.
Οι δύο συνιδιοκτήτριες γνωρίστηκαν στην Ελλάδα, όταν η Εύη προσέλαβε τη Μάχη ως Γενική Διευθύντρια στο κεντρικό της ζαχαροπλαστείο. Η Μάχη μετακόμισε στο Εδιμβούργο το 2014, με σκοπό να ανοίξει ένα ζαχαροπλαστείο με την Εύη, καθώς και οι δύο μοιράζονται το ίδιο πάθος για τα επιδόρπια, τις ίδιες αξίες και την ίδια αποφασιστικότητα να κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους, διαδίδοντας τις γλυκές γεύσεις τους και τη διάσημη ελληνική φιλοξενία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Εδιμβούργο, η Μάχη σπούδασε Hospitality Management προκειμένου να αναπτύξει τις γνώσεις της σχετικά με το πώς να ευδοκιμήσει στον κλάδο της φιλοξενίας, κάτι που αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία του Slice of Greece.
Με το χαμόγελο στα χείλη, οι δυο δημιουργοί φέρνουν στη δουλειά τους θετική ενέργεια και ενθουσιασμό, δηλώνοντας ότι η κινητήριος δύναμη των προϊόντων τους, είναι η διάσημη ελληνική φιλοξενία.
- 1) Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό
- 2) Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία
- 3) Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου
- 4) Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα;
23/04 16:44
23/04 16:23
+14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο
23/04 16:05
FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους
23/04 15:56
23/04 15:24
Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της
23/04 15:08
Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024
23/04 13:50
Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024
23/04 13:43
23/04 13:43
Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»
23/04 12:36
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
23/04 12:19
23/04 11:58
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
23/04 11:28
23/04 11:28
23/04 11:07
23/04 10:33
23/04 07:05
Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό
23/04 07:03
Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν
23/04 07:02
Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός
23/04 06:55
23/04 06:52
Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους
22/04 18:46
Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO
22/04 18:38
22/04 16:09
Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας
22/04 15:18
22/04 14:58
22/04 12:39
FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες
22/04 11:53
Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές
22/04 11:45
Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού
22/04 11:17
Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες
22/04 11:11
22/04 10:51
22/04 10:31
22/04 10:03
22/04 07:26
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο
22/04 07:23
22/04 07:20
22/04 07:19
Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης
22/04 07:17
21/04 11:13
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»
21/04 11:03
Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!
21/04 10:52
Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb
21/04 07:57
20/04 12:08
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
20/04 11:58
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
20/04 11:54
Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
20/04 11:52
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
19/04 17:25
Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς
19/04 16:42
«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες
19/04 16:09
ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων
19/04 16:04
19/04 15:51
Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024
19/04 15:28
19/04 14:45
Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
19/04 13:03
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
19/04 12:58
X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό
19/04 12:21
Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος
19/04 11:43
Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos
19/04 11:34
Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων
19/04 11:30
19/04 11:19
19/04 10:56
19/04 10:21
19/04 07:14
Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης
19/04 07:10
Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα
19/04 07:09
19/04 07:07
Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης
19/04 07:04
18/04 16:45
18/04 15:55
Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών
18/04 15:13
Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας
18/04 15:09
Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς
18/04 15:03
Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»
18/04 14:22
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς
18/04 13:53
Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024
18/04 13:05
18/04 12:33
Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026
18/04 12:19
SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024
18/04 12:17
Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα
18/04 12:03
Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους
18/04 11:57
18/04 11:45
Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου
18/04 11:29
Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ
18/04 11:22
18/04 11:18
Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
18/04 11:17
18/04 11:06
Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines
18/04 10:30
18/04 10:25
Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα
18/04 10:12
SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες
17/04 19:57
17/04 19:16
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"
17/04 16:48
Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος
17/04 16:33
Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό
17/04 15:28
17/04 14:36
17/04 14:22
17/04 13:35
Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας
17/04 13:20
Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της
17/04 11:52
Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%
Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας
Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO
Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό
Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός
Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους
Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες
Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού
Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες
Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»
Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!
( 0 )