Φόρουμ Δελφών | Η βιομηχανική κτηνοτροφία μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα πανδημία
Οι προκλήσεις στις αναδυόμενες τεχνολογίες τροφίμων τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 - 9 Απριλίου.
H συζήτηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Joshua Anthony, Founder and CEO, Nlumn, του κ. Ryan Dowdy, Science & Technology Analysis Manager, Good Food Institute και της κας Έφης Λαζαρίδου, CEO, New Agriculture New Generation.
Όπως επεσήμαναν οι ομιλητές, η Μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη για την υγεία και πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, με έμφαση στα ΠΟΠ προϊόντα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Joshua Anthony κυρίαρχα ζητούμενα παγκοσμίως είναι η διατροφική επάρκεια, η καθαρότητα, όπως επίσης η προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος. «Οι καταναλωτές θέλουν να έχουν τον έλεγχο της υγείας τους μέσω της τροφής, ενώ οι νεότερες γενιές και ειδικά η “Γενιά Ζ” αναζητά υγιεινούς τρόπους ζωής και έναν υγιή πλανήτη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Οι άνθρωποι δοκιμάζουν τώρα περισσότερο νέες τροφές παρά ποτέ. Είναι απαιτητικοί και αναζητούν επιλογές», τόνισε ο κ. Anthony και πρόσθεσε ότι «σε κάποια φάση μπορεί να δοκιμάσουν ακόμα και έντομα». Ζητούμενο αποτελεί το «πώς μπορούμε να διαιωνίσουμε τις εναλλακτικές προκειμένου να πετύχουμε κάτι καλύτερο σε επίπεδο τροφών και τιμών, αλλά και την προώθηση εναλλακτικών τροφών».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εξατομικευμένη διατροφή χαρακτηρίζοντάς την ως «συναρπαστική», καθώς με τη βοήθεια της βιολογίας και της τεχνολογίας μπορούμε να μετρούμε βιοδείκτες και έτσι να αποφασίζουμε τι και πόσο να τρώμε.
«Μία προσωποποιημένη προσέγγιση ίσως δημιουργήσει την τάση να αλλάξει την συμπεριφορά των καταναλωτών προκειμένου να κάνουν καλύτερες διατροφικές επιλογές για την υγεία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξουμε μία συμπεριφορά καταναλωτή είναι να τους παρέχουμε τα ανάλογα εργαλεία».
«Πρέπει να ενώσουμε τα συστήματα, προκειμένου να γίνουν συγκοινωνούντα δοχεία» είπε, τονίζοντας την ανάγκη για «βελτίωση του εδάφους αλλά και των ίδιων των φυτών. Να δημιουργήσουμε καλύτερους σπόρους και καλύτερα υλικά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε καλύτερες πηγές διατροφής». Και επεσήμανε το γεγονός ότι: «Η διατροφή έχει να κάνει με την κοινωνικοποίηση και την απόλαυση και οι τεχνολογίες πρέπει να μας βοηθήσουνε σε αυτή την κατεύθυνση».
Απ΄ την πλευρά του ο κ. Ryan Dowdy, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε εν μέσω μίας νέας μετάβασης του διατροφικού συστήματός μας, καθώς τρέχουμε προς 10 δισεκατομμύρια κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, γι αυτό κα πρέπει να προωθήσουμε νέες τροφές που δεν επιβαρύνουν κλιματικά τον πλανήτη».
Έκανε λόγο για την ανάγκη καθαρότερης παραγωγής πρωτεΐνης, καθώς όπως είπε, η «βιομηχανική κτηνοτροφία μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα πανδημία».
«Οι βιώσιμες πρωτεΐνες από κύτταρα φυτών ή ζώων μπορούν να μας οδηγήσουν σε καθαρότερες τροφές, να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες και να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε μία νέα πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Dowdy, αναφέρθηκε σε τρεις άξονες για την διατροφική επιλογή: «Γεύση, ευκολία και τιμή. Είναι δύσκολο να αλλάξουμε αυτή τη συμπεριφορά. Το απλά να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο να φάει διαφορετικά δεν έχει δουλέψει. Πρέπει να μπορούμε να τους δώσουμε πραγματικές λύσεις έτσι ώστε ο κόσμος να αγοράσει νέα προϊόντα πιο εύκολα, καθώς με τις βιώσιμες πρωτεΐνες μπορείς να έχεις περισσότερες βιταμίνες και λιγότερες αλλεργίες».
Ανέφερε ότι ήδη σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη πωλείται το καλλιεργημένο κρέας, ενώ κυβερνήσεις στο Ισραήλ και τον Καναδά κάνουν μεγάλες επενδύσεις στην τεχνολογία τροφίμων.
«Η Ευρώπη είναι μία αγορά 40 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κόκκινο κρέας ετησίως με αυξανόμενη αγορά ετησίως. Οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν στις βιώσιμες πρωτεΐνες προκειμένου να αποφύγουν τις επιπτώσεις στο κλίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Dowdy.
«Είμαστε προ τεκτονικών αλλαγών σε επίπεδο παραγωγής και κατανάλωσης» δήλωσε η κα Έφη Λαζαρίδου, CEO, New Agriculture New Generation, που συντόνισε τη συζήτηση.
24/10 07:38
Ελληνικό: Αρχαία σε κατάχωση - αποκαλύφθηκαν κατά την ανέγερση 3 πενταώροφων κτηρίων κατοικιών
24/10 07:36
24/10 07:31
24/10 07:29
24/10 07:27
Στις 29 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού
23/10 19:11
Πρόγραμμα κατάρτισης για την επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τουρισμό
23/10 17:03
Aegean Airlines: Νέα εποχική σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σύρος το καλοκαίρι του 2025
23/10 16:39
Amex GBT: Νέο τοπίο στα ταξίδια το 2025 – Πώς μπορούν να προσαρμοστούν τα ξενοδοχεία
23/10 15:55
Γενική συνέλευση της Ε.Ξ. Σαντορίνης | Το μέλλον κερδίζεται από αυτούς που το δημιουργούν
23/10 15:11
23/10 14:58
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην παρουσίαση του προγράμματος ‘"FutureShapers Greece"
23/10 14:14
Κέρκυρα | Θαλάσσια πολιτιστική διαδρομή: Οι 195 βομβαρδισμοί της Κέρκυρας στον Β’ ΠΠ
23/10 13:57
CNT: Πέντε Αθηναϊκά μπαρ στα 100 καλύτερα στον κόσμο για το 2024
23/10 13:02
Smartwings: Νέες συνδέσεις τσάρτερ από Πολωνία με Χανιά, Ρόδο και Θεσσαλονίκη το 2025
23/10 12:48
Το σχόλιο του προέδρου του ΞΕΕ για τη Σαντορίνη και τη μετάβαση σε ένα "ποιοτικό αύριο"
23/10 12:39
23/10 12:32
23/10 12:00
23/10 11:27
Βραχυχρόνια μίσθωση | Προορισμός όλου του χρόνου η Αθήνα, + 31% η ζήτηση τον Δεκέμβριο
23/10 10:55
Τρεις τουριστικές επενδύσεις της "νέας εποχής", που θα διαμορφώσουν νέους προορισμούς
23/10 10:23
23/10 07:16
23/10 07:14
Γιάννης Ρέτσος: Το ΙΟΒΕ είναι το σημαντικότερο think tank της χώρας
23/10 07:11
ΙΟΒΕ: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις
23/10 07:06
23/10 07:01
22/10 19:04
22/10 18:13
ΕΛΣΤΑΤ | 7 εκατ. αφίξεις και 33 εκατ. διανυκτερεύσεις τον Αύγουστο στα κλασικά καταλύματα
22/10 16:16
Απαραίτητη η αναβάθμιση των μαρινών, πρέπει να «χαλαρώσει» η γραφειοκρατία
22/10 15:28
Πιο αποτελεσματικός και οικολογικός ευρωπαϊκός εναέριος χώρος - Εγκρίθηκαν νέοι κανόνες στις πτήσεις
22/10 14:26
22/10 14:01
22/10 13:37
22/10 13:33
22/10 13:32
22/10 13:30
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί τον οινικό τουρισμό στο Βελιγράδι
22/10 13:27
FedHATTA: Μειωμένη κατά 8% η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
22/10 12:44
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ανακαίνιση για τη διευκόλυνση εισόδου ατόμων με αναπηρία
22/10 12:26
World2Fly: Νέες πτήσεις τσάρτερ Μαδρίτη – Αθήνα το καλοκαίρι του 2025
22/10 11:59
22/10 11:35
Έκθεση: Το 50% έως 80% των τουριστικών εσόδων διαφεύγουν από τους προορισμούς
22/10 11:18
Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης | Δωρεά ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Θήρας
22/10 10:56
Πολυτελές τουριστικό συγκρότημα στην Ιθάκη- Επένδυση 85 εκατ. ευρώ από την οικογένεια Τσάκου
22/10 10:29
22/10 10:26
22/10 10:20
22/10 10:13
Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής επιχειρεί ξανά άνοιγμα στην Ισπανική αγορά
22/10 10:00
Προβολή σε 19 διεθνείς εκθέσεις από την εταιρεία Selected Hideaways εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων
22/10 07:19
22/10 07:17
22/10 07:14
Λίβανος: Η παραμονή σε ξενοδοχεία εκτός περιοχών υψηλού κινδύνου και η διαφυγή με πολυτελή γιοτ
22/10 07:05
Συντήρηση των δυο όψεων με έργα του Ι. Μόραλη στο κτήριο του πρώην Χίλτον
21/10 17:31
Νέος Γενικός Διευθυντής στη City Contact από 1η Ιανουαρίου 2025
21/10 17:01
21/10 16:03
21/10 15:22
10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις παγωμένες επί 18 μήνες στο Enterprise Greece
21/10 15:11
21/10 14:28
Οι πτήσεις της Ryanair διαθέσιμες από τις πλατφόρμες του ομίλου Etraveli
21/10 14:07
FedHATTA: Άμεση ανάγκη για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ
21/10 13:53
21/10 11:55
Ελληνικός Τουρισμός 2024 | Μειωμένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και τον Αύγουστο
21/10 11:20
21/10 07:25
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του ξενοδοχείου KYKNOS HOTEL στα Μάλια Κρήτης
21/10 07:23
Άδειες για γεώτρηση και χρήση νερού σε ξενοδοχεία σε Κω και Λιτόχωρο
20/10 23:18
Τουρισμός | Η Uber φέρεται να εξετάζει την εξαγορά της Expedia
20/10 14:32
Αναγκαίο ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα πιστοποίησης του βιώσιμου τουρισμού
20/10 14:04
550 Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες στο συνέδριο του Best Travel στο Grecotel Riviera Olympia Resort
20/10 13:49
Proxy Foods | Η καινοτομία και το πάθος είναι τα κλειδιά της επιχειρηματικής επιτυχίας
20/10 12:51
Συνεδριακός τουρισμός στην Πιερία | Συνεργασία ΠΟΤΑΠ με το Thessaloniki Convention Bureau
20/10 12:45
Από την Ποντώρεια στον Αρχάγγελο: Iστορικές, αρχαιολογικές και γλωσσολογικές όψεις στη Ρόδο
20/10 12:45
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα Επισκεφθείτε την Οροσειρά της Ροδόπης
20/10 12:06
Ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Πέλκας έγινε ξενοδόχος - οι ξενοδοχειακές μπίζνες από παίκτες και ομάδες
20/10 11:21
20/10 07:46
20/10 07:35
19/10 17:54
Διαχείριση υδάτων | Κλίμακα κατανάλωσης με σταθερή τιμή, penalty και επιβράβευση
19/10 14:16
Δύο νέα χωροταξικά σχέδια για ΑΠΕ και Βιομηχανία/Logistics στην Ηλεία
19/10 14:08
19/10 10:42
Σύσκεψη στην ΠΕ Λασιθίου για το «Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό»
19/10 07:46
19/10 07:44
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην έκθεση PLMA CHICAGO 2024 των ΗΠΑ
18/10 17:36
18/10 16:06
Θ. Σκυλακάκης | Στρατηγικές για την λειψυδρία - Ολοκληρωμένη διαχείριση νερού
18/10 15:37
18/10 15:29
ΕΛΣΤΑΤ | Ανακατανομή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό
18/10 15:04
ΥΠΑ | + 6,1% η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια στο 9μηνο του 2024
18/10 14:03
Ο τουρισμός στη Μαγιόρκα | "From hospitality to hostility" ("Από τη φιλοξενία στην εχθρότητα")
18/10 13:17
18/10 12:09
18/10 10:19
Μεγάλη τουριστική επένδυση στον Πόρο 475 εκατ. ευρώ του Γιάννη Βαρδινογιάννη
18/10 06:41
Έρευνα ταξιδιωτικής συμπεριφοράς των επισκεπτών της Καρπάθου
18/10 06:39
Ρεκόρ διανυκτερεύσεων την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου 2024 στην Αυστρία
18/10 06:37
i-Eastpelion: Η νέα εφαρμογή για την τουριστική προβολή Ζαγοράς-Μουρεσίου
18/10 06:32
Άδειες για πισίνες σε 2 ξενοδοχεία στην Κρήτη και στα Σύβοτα
18/10 06:30
Ειδική Επιτροπή Τουρισμού στη "Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε."
17/10 22:54
Ryanair | Συνεχίζονται οι πτήσεις Θεσσαλονίκη – Πόζναν και το χειμώνα
17/10 22:45
Δήμος Ηρακλείου | Αυθεντική κρητική φιλοξενία σε Άραβες τουριστικούς πράκτορες
17/10 22:04
17/10 16:44
Alltours: Νέες πτήσεις προς Ηράκλειο καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα μέσω Aegean και Discover
17/10 15:50
CNT: Πέντε Αθηναϊκά μπαρ στα 100 καλύτερα στον κόσμο για το 2024
Ελληνικό: Αρχαία σε κατάχωση - αποκαλύφθηκαν κατά την ανέγερση 3 πενταώροφων κτηρίων κατοικιών
Πρόγραμμα κατάρτισης για την επανειδίκευση και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τουρισμό
Aegean Airlines: Νέα εποχική σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σύρος το καλοκαίρι του 2025
Γενική συνέλευση της Ε.Ξ. Σαντορίνης | Το μέλλον κερδίζεται από αυτούς που το δημιουργούν
Amex GBT: Νέο τοπίο στα ταξίδια το 2025 – Πώς μπορούν να προσαρμοστούν τα ξενοδοχεία
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην παρουσίαση του προγράμματος ‘"FutureShapers Greece"
Smartwings: Νέες συνδέσεις τσάρτερ από Πολωνία με Χανιά, Ρόδο και Θεσσαλονίκη το 2025
Το σχόλιο του προέδρου του ΞΕΕ για τη Σαντορίνη και τη μετάβαση σε ένα "ποιοτικό αύριο"
Κέρκυρα | Θαλάσσια πολιτιστική διαδρομή: Οι 195 βομβαρδισμοί της Κέρκυρας στον Β’ ΠΠ
Τρεις τουριστικές επενδύσεις της "νέας εποχής", που θα διαμορφώσουν νέους προορισμούς
Στις 29 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού
Βραχυχρόνια μίσθωση | Προορισμός όλου του χρόνου η Αθήνα, + 31% η ζήτηση τον Δεκέμβριο
Προβολή σε 19 διεθνείς εκθέσεις από την εταιρεία Selected Hideaways εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων
ΙΟΒΕ: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις
Γιάννης Ρέτσος: Το ΙΟΒΕ είναι το σημαντικότερο think tank της χώρας
( 0 )