Συνταγές με ρίζες στην Μινωική εποχή για την ανάδειξη της κρητικής διατροφής στα ξενοδοχεία
Κρητικές παραδοσιακές συνταγές από την Μινωική εποχή και το νέο σήμα «Κρητικές γεύσεις» για την περαιτέρω ανάδειξη της κρητικής διατροφής σε όσο το δυνατόν περισσότερα ξενοδοχεία της Κρήτης, παρουσίασε σε εσπερίδα η Αγροδιατροφική σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, παρόντος του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των φορέων του τουρισμού, ενώσεων ξενοδόχων της Κρήτης, του Παγκρήτιου συλλόγου Δ/ντων ξενοδοχείων, της λέσχης αρχιμαγείρων του νησιού, της Δ/νσης τουρισμού της Περιφέρειας, του Δ.Σ της Αγροδιατροφικής κ.α
Η εκδήλωση έγινε με επιτυχία σε αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Μέγαρο» και όπως αναφέρθηκε από όλους, τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής σύμπραξης, τους εκπροσώπους των φορέων, κοινός στόχος είναι: «η ενίσχυση της διασύνδεσης των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις και η προώθηση των Κρητικών προϊόντων προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Η ανάδειξη της κρητικής διατροφής με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση προς τους επισκέπτες μας που θα δώσει υπεραξία στο τουριστικό προϊόν».
Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη και η αρμόδια Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διευθυντών ξενοδοχείων, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, εργάστηκαν από κοινού για ένα σήμα, το οποίο θα «αναδεικνύει τη γωνιά» του μπουφέ του κεντρικού εστιατορίου των all inclusive ξενοδοχείων, με τοπικές συνταγές, παρασκευασμένες με κρητικές πρώτες ύλες.
Οι «κρητικές γεύσεις» στο μπουφέ των τουριστικών καταλυμάτων, θα δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη – πελάτη να βιώσει μία γαστρονομική εμπειρία τοπικών γεύσεων στο πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό προσφερόμενο γεύμα, δοκιμάζοντας συνταγές, φτιαγμένες με προϊόντα τοπικών παραγωγών, μοναδικές σε γεύση και διατροφική αξία. Με τον τρόπο αυτό όλοι ανεξαιρέτως οι πελάτες ενός ξενοδοχείου, μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν τη γαστρονομική παράδοση του τόπου μας και τα ποιοτικά προϊόντα του.»
Στον χαιρετισμό του στην εσπερίδα, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής σύμπραξης-Περιφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξη και όλους τους παριστάμενους φορείς για την συνεργασία της οργανωμένης προσπάθειας για την έμπρακτη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό μέσω της γαστρονομίας των Κρητικών γεύσεων. Το νέο σήμα, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος, με την επωνυμία “Κρητικές γεύσεις” έγινε σε συνεργασία όλων αφορά την παρουσία “κρητικής γωνιάς” στο κεντρικό μπουφέ των εστιατορίων ξενοδοχείων. Επίσης ο κ Τζεδάκης πρόσθεσε, ότι, το σήμα αυτό αφορά την πιστοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων ξενοδοχειακών χώρων εστίασης και αποτελεί εξέλιξη της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει με το σημα ”Κρητικη κουζίνα”, ενώ κάλεσε παράλληλα όλους τους ξενοδόχους του νησιού να πιστοποιήσουν το μπουφέ τους με το νέο σήμα των Κρητικών γεύσεων.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του, αφού ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των φορέων για την συνεργασία, τόνισε ότι, είναι μια στοχευμένη προσπάθεια της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την περαιτέρω ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, τα οποία είναι ικανά να καταστήσουν την Κρήτη, ποιοτικό γαστρονομικό προορισμό. Είναι ανάγκη, πρόσθεσε ο κ Αρναουτάκης, να στηριχθεί η προσπάθεια της Αγροδιατροφικής και των φορέων, από όλες τις επιχειρήσεις -τα ξενοδοχεία, να γίνει με επιτυχία η διασύνδεση του Πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, προς όφελος του νησιού και της οικονομίας του.
Την παρουσίαση των προδιαγραφών πιστοποίησης και του νέου σήματος έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της «proactive» Νικο Μπουνάκη, ενώ για τις δεκάδες παραδοσιακές συνταγές που επίσης παρουσιάστηκαν, όπως είπαν οι κ.κ. Μπουνάκης και Τζεδάκης, «αυτές οι συνταγές έχουν συγκεντρωθεί από την λέσχη αρχιμαγείρων Κρήτης και αφορούν παλιές παραδοσιακές συνταγές που έχουν τις ρίζες τους στην Μινωική Κρήτη».
Με το σήμα αυτό ,όπως ανεφεραν «επιδιώκουμε την αμεσότερη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουριστικό κλάδο, με μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς μέσω της συγκεκριμένης προδιαγραφής επιδιώκουμε την αύξηση της κατανάλωσης των τοπικών προϊόντων και παράλληλα την προσθήκη στα κύρια μενού των ξενοδοχείων, συνταγών του τόπου μας. Κι όλα αυτά σε μία βάση, με μετρήσιμους στόχους και οφέλη για όλους μας. Στόχος μας είναι το σήμα αυτό, να λειτουργήσει ως μία ακόμη ποιοτική πρόταση κι ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τουριστικό κλάδο, το οποίο θα συμπληρώσει και θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν του νησιού μας».
Στην εσπερίδα που ήταν παρόν, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Κρήτης Αριστείδης Στρατάκης, όλοι οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των φορέων και υπηρεσιών, επαίνεσαν την νέα στοχευμένη πρωτοβουλία της Αγροδιατροφικής σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης. Η πρωτοβουλία στηρίζεται -όπως ανέφεραν —απ´όλους, για την αποτελεσματική προώθηση και ανάδειξη της κρητικής διατροφής στα ξενοδοχεία, να γίνει η διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, προς όφελος της οικονομίας του τόπου.
Παρεμβάσεις στην εσπερίδα και δηλώσεις, παράλληλα με τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής, έγιναν από προέδρους των ενώσεων ξενοδοχείων Κρήτης-,μέλη προεδρείων Ν. Χαλκιαδάκη, Μ. Τσακαλάκη, Ν. Φουντουλάκη, του προέδρου του Παγκρήτιου συλλόγου Δντων ξενοδοχείων Δ. Κουμπαράκη, του Προέδρου Αρχιμαγείρων Κρήτης Τ. Παπαδάκη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου στον τουρισμό Κ. Κώτσογλου, ενώ παρόντες ήταν ο Ν. Αλεξάκης Προϊστάμενος Δ/νσης Τουρισμού , Μ. Καμπιτάκης Αντιπρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Ρ. Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη Περιφερειακή Σύμβουλος μέλος Δ.Σ. Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.
- 1) Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό
- 2) Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία
- 3) Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου
- 4) Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα;
26/04 16:05
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
26/04 14:41
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
26/04 14:15
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
26/04 14:06
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
26/04 12:12
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
26/04 11:46
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
26/04 11:25
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
26/04 11:06
Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί
26/04 10:57
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι
26/04 10:29
26/04 10:06
Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει
26/04 07:23
26/04 07:22
10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου
26/04 07:18
26/04 07:14
26/04 07:10
Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο
25/04 22:42
Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος
25/04 22:20
Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν
25/04 15:30
"Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης
25/04 15:25
Hilton | 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα
25/04 14:36
HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών
25/04 14:28
Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια
25/04 14:10
Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!
25/04 13:42
Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά
25/04 13:36
25/04 13:18
Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024
25/04 12:31
25/04 12:11
Κ. Χατζηδάκης | Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
25/04 12:00
Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας
25/04 10:55
APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025
25/04 10:44
Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών
25/04 09:17
Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου
25/04 07:59
13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία
25/04 07:10
25/04 07:08
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια
25/04 07:06
Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη
25/04 07:03
24/04 17:24
24/04 17:06
24/04 16:56
Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι
24/04 15:00
EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024
24/04 14:43
The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας
24/04 14:10
24/04 13:30
Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024
24/04 13:04
24/04 12:49
CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
24/04 12:01
24/04 11:53
24/04 11:14
Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας
24/04 10:41
24/04 07:31
Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα
24/04 07:27
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο
24/04 07:24
Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη
24/04 07:22
24/04 07:19
23/04 16:44
23/04 16:23
+14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο
23/04 16:05
23/04 15:56
23/04 15:24
Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της
23/04 15:08
Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024
23/04 13:50
Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024
23/04 13:43
23/04 13:43
Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»
23/04 12:36
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
23/04 12:19
23/04 11:58
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
23/04 11:28
23/04 11:28
23/04 11:07
23/04 10:33
23/04 07:05
Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό
23/04 07:03
Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν
23/04 07:02
Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός
23/04 06:55
23/04 06:52
Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους
22/04 18:46
Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO
22/04 18:38
22/04 16:09
Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας
22/04 15:18
22/04 14:58
22/04 12:39
FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες
22/04 11:53
Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές
22/04 11:45
Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού
22/04 11:17
Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες
22/04 11:11
22/04 10:51
22/04 10:31
22/04 10:03
22/04 07:26
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο
22/04 07:23
22/04 07:20
22/04 07:19
Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης
22/04 07:17
21/04 11:13
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»
21/04 11:03
Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!
21/04 10:52
Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb
21/04 07:57
20/04 12:08
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
20/04 11:58
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος
Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι
Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
"Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου
Hilton | 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα
Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο
Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών
Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας
Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά
( 0 )