Εστιατόρια με το όνομα Σαντορίνη σερβίρουν σε 10 χώρες της Ασίας

Η Σαντορίνη, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ελληνικά νησιά παγκοσμίως, όχι μόνο κατέχει πρωταγωνιστική θέση στις διακοπές εκατομμυρίων επισκεπτών, αλλά και σε κουζίνες χωρών της Ασίας.
Είναι ενδιαφέρον αλλά και εντυπωσιακό το γεγονός ότι σε Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Νότια Κορέα, Ινδονήσια, Μαλαισία, Ταιβάν και Φιλιππίνες, υπάρχουν πάνω από 10 εστιατόρια τα οποία ονομάζονται Σαντορίνη. Τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν από Έλληνες ιδιοκτήτες και σερβίρουν ελληνική κουζίνα, ωστόσο υπάρχουν και επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες χρησιμοποιούν το brand name της Σαντορίνης, χωρίς να θυμίζουν με οτιδήποτε ελληνικό. Είναι τόσο δυνατό το όνομα του μικρού ελληνικού νησιού, που όπως αποδεικνύεται παρακάτω, καταφέρνει να φέρει στις πρώτες θέσεις ακόμη και εστιατόρια τα οποία σερβίρουν ασιατική κουζίνα. Το Tornos News εντόπισε τα ακόλουθα εσταιτόρια με την ονομασία Σαντορίνη σε χώρες της Ασίας...
Ιαπωνία
Το Meze Santorini στην Ιαπωνία, είναι 1ο μεταξύ των ελληνικών εστιατορίων της πόλης Nagoya και βρίσκεται στην 2.847η θέση, ανάμεσα στα 5.851 εστιατόρια της πόλης. Οι τιμές των πιάτων του, κυμαίνονται από 12 έως 40 ευρώ.
Κίνα
Santorini Greek Restaurant στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ, 20ο στα 123 μεσογειακά εστιατόρια και 513ο στην κατάταξη βάσει προτίμησης του κοινού, ανάμεσα στα 10.929 εστιατόρια της πόλης. Οι τιμές των πιάτων του κυμαίνονται από 17 έως 68 ευρώ, ενώ λαμβάνει βραβεία τελειότητας από το 2015. Μεταξύ άλλων, το εστιατόριο τηρεί τα ελληνικά ήθη και έθιμα, για παράδειγμα το Πάσχα μετά την εκκλησία, γεμίζει από Έλληνες πιστούς, ενώ οι ντόπιοι το επιλέγουν για νοσταλγικά δείπνα μετά τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Οι σπεσιαλιτέ του είναι ο γύρος, η φέτα ψητή, το κεφαλοτύρι σαγανάκι, το κλέφτικο και το χταπόδι.
Santorini Greek Taverna στο Wan Chai του Χονγκ Κονγκ. Οι ντόπιοι το αποκαλούν «αδερφάκι» του Santorini Greek Restaurant και ως νεότερο μέλος, είναι 36ο ανάμεσα στα 123 εστιατόρια μεσογειακής κουζίνας και 1.000ο στα 10.929 εστιατόρια της πόλης. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες του, προσελκύουν και τους περισσότερους Έλληνες που διαμένουν στο Χονγκ Κονγκ. Στη ζεστή, γαλανόλευκη ατμόσφαιρα και στη βεράντα με την πανοραμική θέα, προσφέρει μεταξύ άλλων παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και κάποιες επιλογές σε ελληνικά κρασιά, ούζο και τσίπουρο.
Ταϊλάνδη
Το εστιατόριο Koh Phangan Santorini Restaurant δεν σερβίρει ελληνικό φαγητό αλλά διεθνή κουζίνα. Είναι 153ο ανάμεσα στα 360 εστιατόρια του Koh Phangan.
Βιετνάμ
Το Santorini Cafe στο Hanoi προσφέρει γλυκά και καφέ. Χαρακτηριστικό του είναι η τεράστια φωτογραφία της Σαντορίνης, η οποία καταλαμβάνει έναν ολόκληρο τοίχο του χώρου.
Νότια Κορέα
Santorini στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, στην ανερχόμενη περιοχή Itaewon, που αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο. Η μέση τιμή για δύο άτομα με ορεκτικό, κυρίως πιάτο και ποτά, υπολογίζεται στα 40 ευρώ. Αρχικά, οι Έλληνες ιδιοκτήτες δραστηριοποιούνταν σε έναν μικρότερο χώρο της ίδιας περιοχής, όμως μετά την επιτυχία του εστιατορίου, μεταφέρθηκαν στον 2ο όροφο κεντρικού κτηρίου. Η υψομετρική διαφορά, δημιουργεί συνθήκες δροσιάς μέσα στη ζέστη της Σεούλ, κάτι που επισημαίνεται από αρκετούς πελάτες του εστιατορίου. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην 1.831η θέση ανάμεσα σε 25.961 εστιατόρια της πόλης. Τα πιάτα που προτιμώνται περισσότερο είναι η μελιτζανοσαλάτα, το τζατζίκι, ο γύρος, το ψητό καλαμάρι, ο μουσακάς και ο ελληνικός καφές.
Santorini στη Νότια Κορέα, στο Chuncheon, κατατάσσεται 37ο ανάμεσα σε 661 εστιατόρια της πόλης, κυρίως για τη θέα του. Ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει ένα αντίγραφο σαντορινιού καμπαναριού, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για φωτογραφίες, τόσο από τους πελάτες του, όσο και από τους περαστικούς τουρίστες. Στο ισόγειο προσφέρει καφέ και γλυκά, ενώ στον πρώτο όροφο βρίσκεται το εστιατόριο.
Ινδονησία
Santorini Greek Restaurant Canggu στην Ινδονησία. Πρόκειται για ένα μικρό, παραλιακό εστιατόριο, ιδιοκτησίας μίας ελληνικής οικογένειας. Κατατάσσεται 4ο ανάμεσα στα 21 μεσογειακά εστιατόρια και 25ο στα 311 εστιατόρια του Canggu. Σερβίρει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, από γύρο και ψητά μέχρι μουσακά και φακές. Όπως αναφέρουν οι επισκέπτες του, το εστιατόριο είναι «πολύ ελληνικό»- από τα υπέροχα πιάτα του μέχρι και τη ζεστή του διακόσμηση.
Μαλαισία
Το Santorini Cafe στο Georgetown στη Μαλαισία, διακοσμημένο σαν σαντορινιό σπίτι, δεν προσφέρει αμιγώς ελληνικά πιάτα, αλλά «παντρεύει» τις γεύσεις της Ανατολής με τις γεύσεις της Δύσης. Βρίσκεται στην 476η θέση ανάμεσα στα 844 εστιατόρια της πόλης. Σπεσιαλιτέ του είναι η κοτόσουπα, λόγω του αυγολέμονου που δεν συνηθίζεται στην τοπική κουζίνα.
Ταιβάν
Το Santorini Sea View Restaurant είναι ένα ακόμη παράδειγμα εστιατορίου που χρησιμοποιεί το brand name της Σαντορίνης, χωρίς να σερβίρει ελληνική κουζίνα. Κυρίως προσφέρει fusion γεύσεις και είναι 2ο ανάμεσα στα 14 εστιατόρια της περιοχής Zhongshan.
Φιλιππίνες
Στη Μανίλα των Φιλιππίνων, το εστιατόριο Santorini σερβίρει Κορεάτικο φαγητό….
24/03 17:56
24/03 15:47
Eπιμελητήριο Ηρακλείου | Ευκαιρίες χρηματοδότησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
24/03 15:30
Επιμελητήριο | Στρατηγικό σχέδιο επανεκκίνησης για τη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες
24/03 13:34
«Air France, μια ιστορία κομψότητας» - Έκθεση, διάρκειας δύο ετών, στην Τολούζη
24/03 13:26
Οι Έλληνες φοιτητές του LSE επαναπροσδιορίζουν το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα
24/03 12:24
24/03 12:03
Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη (24-28 Μαρτίου)
24/03 11:35
Το προφίλ του τουρισμού στην Πάρο το 2024- Αύξηση Τούρκων και Αμερικανών τουριστών
24/03 10:42
Microsoft: Phishing καμπάνια στο χώρο της φιλοξενίας που μιμείται την Booking.com
24/03 10:29
Δήμος Ρεθύμνου: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την τουριστική σεζόν
24/03 10:16
Τουρκικός τουρισμός | Η έκρηξη των προκρατήσεων προμηνύει νέο ρεκόρ το 2025
24/03 10:11
Λέσβος: Στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας με επίσκεψη 37 Πρέσβεων
24/03 09:57
24/03 09:54
Τα brands Brooks Βrothers και REPLAY σε ισόγειο κατάστημα στο Electra Palace Thessaloniki
24/03 09:49
24/03 09:16
Ανάλυση της ανταγωνιστικότητας των προορισμών μέσω των Social Media
24/03 09:00
Πώς η Ισπανία θα εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό υψηλού επιπέδου τουρισμού
24/03 08:53
24/03 07:58
Η Κρήτη υποδέχεται μαθητές από την Ισπανία: Μια εκπαιδευτική και πολιτιστική γέφυρα
24/03 07:22
Η επιτυχημένη στρατηγική της Πορτογαλίας για διείσδυση σε μακρινές αγορές
24/03 07:15
Δ.Φραγκάκης | Ολιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής
24/03 07:15
Διαγωνισμός για τη μίσθωση ξενοδοχείου στο κέντρο της Λευκάδας
24/03 06:30
Τουρκικός τουρισμός: Σταθερές οι αφίξεις το πρώτο δίμηνο του 2025
24/03 06:14
Ελλάδα | Ρεκόρ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τον Φεβρουάριο | +18% οι κρατήσεις για το Πάσχα
23/03 19:11
TUI TRAVEL Star | Συνέδριο και έκθεση με 40 περίπτερα στην Κω
23/03 15:36
Προώθηση των Κρητικών προϊόντων στα τοπικά ξενοδοχεία - Ολοκληρώθηκε το 13ο Forum (video)
23/03 13:45
Αμερικανικός τουρισμός | Λιγότεροι ξένοι τουρίστες στις ΗΠΑ το 2025 λόγω πολιτικών Τραμπ
23/03 13:45
WTTC | Συνεργασία για τη βελτίωση της πολυτελούς ταξιδιωτικής εμπειρίας
23/03 13:40
23/03 08:37
ΗΠΑ: Αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι για Ευρωπαίους ταξιδιώτες
23/03 08:03
23/03 08:00
23/03 07:20
Καναδικός Τουρισμός: Το αδύνατο δολάριο αυξάνει τις αφίξεις και μειώνει τα ταξίδια στο εξωτερικό
23/03 07:01
Βιομηχανία πολυτελείας: Πιέσεις στη γαλλική αγορά λόγω αμερικανικών δασμών
22/03 22:25
Πολυτελή διαμερίσματα εν πλω (!) - Υψηλής αισθητικής κατοικίες σε κρουαζιερόπλοια
22/03 18:31
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης | Ηχηρό μήνυμα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του από τους φορείς
22/03 18:00
Tripadvisor | "Φραγμός" σε 2,7 εκατ. ψεύτικες κριτικές το 2024
22/03 13:34
Όλγα Κεφαλογιάννη | Μήνυμα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό από το Λονδίνο
22/03 11:59
Ξεκίνησε το Παγκρήτιο Forum για την προώθηση κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία
22/03 11:50
Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Heathrow – Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις πτήσεων
22/03 09:37
22/03 08:26
22/03 07:53
Λήξη της Χιονοδρομικής Περιόδου 2024-2025 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου
22/03 07:26
Θερινή Ώρα 2025: Οικονομικές επιπτώσεις και οφέλη στον τουρισμό
22/03 07:10
22/03 07:10
Οι κρυφές επιπτώσεις της συναισθηματικής εργασίας στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων
22/03 07:05
Τον Οκτώβριο η έναρξη του ψηφιακού Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της ΕΕ
22/03 07:04
Νέο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων στη Νάξο – Στρατηγικές δράσεις για περαιτέρω ανάπτυξη
21/03 22:50
Επανεκκίνηση πτήσεων στο Heathrow μετά από τη διακοπή ρεύματος
21/03 16:48
“Athens Reimagined” | Η Αθήνα και οι γειτονιές της στο ψηφιακό περιοδικό iGreece
21/03 16:46
Συνεχείς διακρίσεις για το THE DOLLI: Βραβεύθηκε με 2 χρυσά κλειδιά από τον παγκόσμιο οδηγό Michelin
21/03 15:46
Η Κρητική Κουζίνα στον ΟΗΕ: Μια εβδομάδα γεμάτη γεύσεις και πολιτισμό στη Βιέννη
21/03 15:38
Η στρατηγική της Ελλάδας για βιώσιμο και καινοτόμο τουρισμό στο LSE Hellenic Conference
21/03 14:47
21/03 14:20
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου για ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο
21/03 14:15
Χάος στο Χίθροου: Οι πιλότοι προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ημέρες για την αποκατάσταση των πτήσεων
21/03 12:21
21/03 12:07
ΕΟΤ | Έκθεση στην Ύδρα με τις ιστορικές αφίσες του ελληνικού τουρισμού
21/03 11:49
TUI UK & Ireland | Προβληματισμός για την υπερπροσφορά θέσεων
21/03 11:30
Έρευνα της Amadeus: Πώς τα ξενοδοχεία θα αυξήσουν κατά 12% τα έσοδα ανά δωμάτιο
21/03 11:17
Virtuoso: Οι πωλήσεις πολυτελών ταξιδιών θα συνεχίσουν να αυξάνονται
21/03 10:30
Εκδήλωση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στον Τουρισμό στη Ρόδο
21/03 10:24
Ενίσχυση του προϋπολογισμού για νέες τουριστικές επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Ηρακλείου
21/03 10:17
21/03 10:10
Χάος στο Heathrow: Σχεδόν 300.000 επιβάτες επηρεάζονται από την ξαφνική διακοπή ρεύματος
21/03 09:59
21/03 08:45
21/03 08:30
Nέα εποχή για τον τουρισμό στο Ξυλόκαστρο – Τι προέκυψε από το 1ο Συνέδριο Τουρισμού του δήμου
21/03 08:13
Χίος: Δραματική υστέρηση στις υποδομές εισόδου των επισκεπτών
21/03 08:00
Η πίεση στους τουριστικούς κλάδους και η ανάγκη για έμπρακτη στήριξη
21/03 07:57
Η τουρκική Global Ports Holding επεκτείνει την παρουσία της στη Σκωτία
21/03 07:49
Γυρίσματα της γαλλικής εκπομπής Voyage en Cuisine στην Κρήτη
21/03 07:45
21/03 07:39
Βόρεια Μακεδονία: Ακύρωση του φόρου αλληλεγγύης από το Συνταγματικό Δικαστήριο
21/03 07:31
ΕΟΤ: Προκήρυξη για τη θέση Γενικού Διευθυντή Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής
21/03 06:10
20/03 21:17
Gen Z & Ψηφιακές Πληρωμές: Νέα Έρευνα Visa – Ινστιτούτου ΕΣΕΕ
20/03 20:03
Α,Τζιτζικώστας | Η κρουαζιέρα είναι κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής οικονομίας
20/03 19:43
Παγκόσμια Ημέρα Δασών: Ο Όμιλος Sani/Ikos και η We4All ενώνουν δυνάμεις για ένα πιο πράσινο μέλλον
20/03 19:31
Η Αθήνα στο επίκεντρο γερμανικού δημοσιεύματος ως κορυφαίος πολιτιστικός και ταξιδιωτικός προορισμός
20/03 19:11
HotelBrain | Ανοίγει το ξενοδοχείο September City Resort στη Θεσσαλονίκη
20/03 12:44
Η γερμανική εταιρεία ενοικίασης τροχοσπίτων Rent Easy ήρθε και στην Ελλάδα
20/03 12:09
20/03 11:09
Γευστικός Θησαυρός: Ανακαλύπτοντας τη Γαστρονομική Παράδοση του Ρεθύμνου
20/03 11:00
Mitsis Group: Ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό στην αγορά της Ινδίας
20/03 10:55
20/03 10:43
Υποτονική η ζήτηση για αποδράσεις την 25η Μαρτίου- τι λένε στο Tornos News ξενοδοχειακοί παράγοντες
20/03 08:25
Γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ζάκυνθο και Μέτσοβο
20/03 07:41
ΕΟΤ: Συζητήσεις για νέα μίσθωση του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας
20/03 07:20
Έντονο ενδιαφέρον από Βούλγαρους επενδυτές για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα
20/03 07:10
Middle East Airlines: Επαναφορά της σύνδεσης Βηρυτός – Μύκονος το 2025
20/03 07:10
Δήμος Μεγίστης: Ψηφιακές εφαρμογές για την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας
20/03 06:13
20/03 06:10
Θετική έκπληξη: Την Κυριακή 23 Μαρτίου η πρώτη κρουαζιέρα στη Σαντορίνη για το 2025
19/03 21:30
19/03 18:31
Στις 27 Μαρτίου τα πρώτα τσάρτερ της σεζόν στην Κρήτη | Ο Μανόλης Τσακαλάκης στο Tornos News
19/03 16:05
19/03 15:46
Σημαντικά βραβεία για την easyJet από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
19/03 14:00
Ξενοδοχεία | One&Only Kéa Island: Δεύτερη σεζόν με νέες πολυτελείς βίλες
19/03 13:47
Διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του Μαρτίου-Απριλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
Το προφίλ του τουρισμού στην Πάρο το 2024- Αύξηση Τούρκων και Αμερικανών τουριστών
Δήμος Ρεθύμνου: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την τουριστική σεζόν
Η Κρήτη υποδέχεται μαθητές από την Ισπανία: Μια εκπαιδευτική και πολιτιστική γέφυρα
Διαγωνισμός για τη μίσθωση ξενοδοχείου στο κέντρο της Λευκάδας
Δ.Φραγκάκης | Ολιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής
Λέσβος: Στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας με επίσκεψη 37 Πρέσβεων
Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη (24-28 Μαρτίου)
Τουρκικός τουρισμός | Η έκρηξη των προκρατήσεων προμηνύει νέο ρεκόρ το 2025
Τουρκικός τουρισμός: Σταθερές οι αφίξεις το πρώτο δίμηνο του 2025
Η επιτυχημένη στρατηγική της Πορτογαλίας για διείσδυση σε μακρινές αγορές
Τα brands Brooks Βrothers και REPLAY σε ισόγειο κατάστημα στο Electra Palace Thessaloniki
Πώς η Ισπανία θα εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό υψηλού επιπέδου τουρισμού
Επιμελητήριο | Στρατηγικό σχέδιο επανεκκίνησης για τη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες
Microsoft: Phishing καμπάνια στο χώρο της φιλοξενίας που μιμείται την Booking.com
«Air France, μια ιστορία κομψότητας» - Έκθεση, διάρκειας δύο ετών, στην Τολούζη
Οι Έλληνες φοιτητές του LSE επαναπροσδιορίζουν το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα
TUI TRAVEL Star | Συνέδριο και έκθεση με 40 περίπτερα στην Κω
Ελλάδα | Ρεκόρ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τον Φεβρουάριο | +18% οι κρατήσεις για το Πάσχα
Eπιμελητήριο Ηρακλείου | Ευκαιρίες χρηματοδότησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
Ανάλυση της ανταγωνιστικότητας των προορισμών μέσω των Social Media
( 0 )