10 χρόνια Sympossio Greek Gourmet Touring

Α Decrease font Enlarge font
10 χρόνια Sympossio Greek Gourmet TouringO κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, η κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη και ο κ.Χρύσανθος Πανάς στη γιορτή για τα 10 χρόνια του Sympossio Greek Gourmet Touring

To Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε τα 10 χρόνια ζωής του υποδεχόμενο τους υποστηρικτές του, συνεργάτες και φίλους, σε μια επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Zonars. 

Η λαμπρή εκδήλωση έγινε υπό τη διοργάνωση του Ομίλου Aldemar Resorts και του Ομίλου Πανά, με παρουσιάστρια την  Κατερίνα Γκαγκάκη και το παρόν έδωσε πλήθος κόσμου από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων αλλά και δημοσιογράφοι και  food bloggers. 

Το Sympossio έχοντας καταφέρει να ενώσει θεσμικά όργανα, φορείς και Έλληνες επιχειρηματίες θέτοντας ως κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφιέρωσε το 10ο επετειακό χρόνο στο «Λάδι και Κρασί» μία σπονδή στην απλή, ποιοτική και αυθεντική Ελλάδα.

Στην τελετή έναρξης του κατεξοχήν συνεργικού προγράμματος προβολής της Ελλάδας,  ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, τόνισε:

«10 χρόνια είναι πολλά για την ιδιωτική πρωτοβουλία που ενώνει επιχειρήσεις, φορείς, περιφέρειες και παραγωγούς στο μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει η ελληνική γαστρονομία στον κόσμο. Είναι όμως λίγα για τις αυτονόητες συνέργειες και τα οφέλη της πληθωρικής και πάντα σε ρόλο πρωταγωνιστή οικονομίας της φιλοξενίας. Είμαι περήφανος και ευγνώμων για όλους τους συντελεστές της.» 

Ο κ. Χρύσανθος Πανάς, ιδιοκτήτης του Zonars και οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ανέφερε: 
«Το Sympossio είναι όλα όσα περιγράφουν την Ελλάδα που αγαπάμε. Ποιοτική, αυθεντική, μεσογειακή μα πάνω από όλα μοναδική μέσα στην απλότητά της. H συνεργασία με Έλληνες επαγγελματίες, η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού είναι κάποιοι από τους λόγους που αγκαλιάζουμε το Sympossio, αφού είναι αξίες και ιδανικά που πρεσβεύουμε κι εμείς στον Όμιλο Πανά.»
 
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργος Τζιάλλας, τονίζοντας:
«Το Sympossio αποτελεί μία σημαντική συνεργική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως άξιος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας και φιλοξενίας στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν διαχρονικά το Sympossio και είναι χαρά μας που το βλεπουμε φέτος να κλείνει τα 10 χρόνια μιας επιτυχούς πορείας με στόχο την προβολή της Ελλάδας. Στο Υπουργείο Τουρισμού εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες για τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση των αυθεντικών ελληνικών εμπειριών, τη δημιουργία νέων, ποιοτικών υποδομών φιλοξενίας και την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός.»
 
Το Sympossio τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Περιφερειών Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.
 
 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης (φωτογραφία), υπογράμμισε:
«Ως Περιφέρεια Κρήτης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην πιστοποίηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Στόχος μας, να συνδέσουμε τον κόπο, το μεράκι, το φιλότιμο των ντόπιων παραγωγών με τον τουρισμό και την παγκόσμια αγορά. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και το Sympossio που αποτελεί το μοναδικό ταξίδι εικόνων, γεύσεων, αρωμάτων και αναμνήσεων που αναδεικνύει τη σύγχρονη ταυτότητα της Κρητικής κουζίνας, μαγεύει εκατοντάδες Ευρωπαίους και καθιστά την Κρήτη έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό.
Στο πλαίσιο αυτό ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον κ. Αγγελόπουλο και στους συντελεστές του Sympossio για την εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησαν στηρίζοντας την ελληνική αλλά και την κρητική διατροφή.»
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας, επισήμανε:
«Το Sympossio Greek Gourmet Touring είναι ένας καταξιωμένος γαστρονομικός θεσμός που συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, ανάδειξη και προβολή των προϊόντων μας καθώς και στην προώθηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.  Ένα καραβάνι γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων. Το φετινό 10ο Επετειακό Sympossio Greek Gourmet Touring που είναι αφιερωμένο σε δύο κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης, το κρασί και το λάδι, τα οποία αποτελούν συστατικά στοιχεία της περίφημης μεσογειακής κουζίνας, καταδεικνύει την αξία της ομαδικής δουλειάς, το μεράκι, την φαντασία και τη δημιουργικότητα των συντελεστών αυτού του μοναδικού εγχειρήματος. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη πορεία του, αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα.»
 
Ηχηρό και το μήνυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, να τονίζει:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης του τοπικού πολιτισμού, της κουλτούρας και της γαστρονομίας. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Όμιλο Aldemar Resorts και τον εμπνευστή του Sympossio, Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο έχουμε μια συνεχή συνεργασία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι παρούσα στην ανάδειξη σημαντικών προϊόντων και πρωταγωνιστεί στην προώθηση του λαδιού και του κρασιού, δύο προϊόντων για τα οποία η Πελοπόννησος φημίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.»
 
Εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και καταξιωμένοι επιχειρηματίες τίμησαν με την παρουσία τους το Sympossio.
 
 

  1. 24/04 17:59

    Περιφέρεια Αττικής: Προβολή της Αθήνας στην Κωνσταντινούπολη

  2. 24/04 17:21

    Τουρισμός: Σημαντικές επενδύσεις αλλάζουν το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης

  3. 24/04 16:41

    Στην Athens Beach Club η υπομίσθωση της Ακτής B’ Βούλας

  4. 24/04 15:39

    ΕΤΑΔ: Ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για ακίνητα- και για 3 Ξενία

  5. 24/04 14:14

    Παρέμβαση ΠΟΞ για εργασιακά ζητήματα στον τουρισμό

  6. 24/04 14:09

    Οι Γάλλοι πιλότοι απειλούν με 6ήμερη απεργία το Μάιο

  7. 24/04 13:40

    Πώς η τεχνολογία βοηθά στην προσφορά πιο εξατομικευμένων ταξιδιών

  8. 24/04 13:31

    Τουρισμός: Η στρατηγική της Marketing Greece για το 2019

  9. 24/04 12:55

    Καθημερινές πτήσεις από 5 αμερικανικές εταιρείες προς Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019

  10. 24/04 12:48

    Μεταφορά του Αγίου Φωτός από την AEGEAN και την Olympic Air

  11. 24/04 12:43

    Διθυραμβικά σχόλια για τη Ρόδο στον βρετανικό τύπο

  12. 24/04 12:41

    Evening Standard: Αυτά είναι τα 5 καλύτερα νέα ελληνικά ξενοδοχεία που ανοίγουν το 2019

  13. 24/04 12:10

    Air Moldova: Νέα σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

  14. 24/04 11:47

    Γ. Πατούλης: Συνεργασία με την Κίνα για προσέλκυση επενδύσεων και νέες τουριστικές υποδομές

  15. 24/04 11:27

    Πρώτη συνάντηση προμηθευτών ξενοδοχείων, εστιατορίων και Café-Bar στη Μύκονο

  16. 24/04 11:12

    Στο Βόλο σήμερα το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο "Le Bougainville"

  17. 24/04 11:01

    Η Sky Express θα μεταφέρει το Άγιο Φως σε Κέρκυρα, Χανιά, Κω και Κάρπαθο

  18. 24/04 10:34

    Ευθύμης Λέκκας: Υπό όρους ανοιχτό το Φαράγγι της Σαμαριάς

  19. 24/04 10:30

    Δεύτερο ΟΠΑ Run 2019 στο Πεδίον του Άρεως

  20. 24/04 10:27

    Τουρισμός: 5 δράσεις προβολής της Αστυπάλαιας

  21. 24/04 10:24

    Δράσεις τουριστικής προβολής σε Λήμνο, Κεφαλλονιά, Άνδρο και Ύδρα

  22. 24/04 10:22

    Δύο νέα ξενοδοχεία στους Δήμους Παγγαίου και Δίου-Ολύμπου

  23. 24/04 10:10

    Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κέρκυρα

  24. 23/04 17:42

    Μεταφορά επιβατών του Super Ferry εξαιτίας βλάβης

  25. 23/04 17:41

    Αθήνα και Θεσσαλονίκη στήριξαν την αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στο α' τρίμηνο

  26. 23/04 16:59

    FedHATTA: Αναγκαία η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων από τις τράπεζες

  27. 23/04 16:13

    To πολυτελέστερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου στο λιμάνι του Πειραιά

  28. 23/04 16:01

    Επέκταση των συλλογικών συμβάσεων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα

  29. 23/04 13:46

    Τι περιλαμβάνει η απόφαση για το κρατικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2019

  30. 23/04 13:43

    Χαλκιδική και ελληνικά νησιά στους πιο πολυτελείς budget προορισμούς το 2019

  31. 23/04 12:45

    Ξενοδοχεία: Ποιες υπηρεσίες θέλουν οι ταξιδιώτες κατά τη διαμονή τους

  32. 23/04 12:22

    easyJet: Περισσότερες θέσεις στις πτήσεις για Ηράκλειο, Πρέβεζα, Μύκονο και Σαντορίνη

  33. 23/04 11:35

    Διεθνής διαγωνισμός για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων

  34. 23/04 10:30

    Αλλαγή χρήσης κτιρίων σε Λάρισα και Σύμη

  35. 23/04 10:25

    Οι ρακέτες «κατακτούν» την παραλία Ζέφυρος στη Ρόδο

  36. 23/04 10:24

    Δράσεις τουριστικής προβολής σε Κυκλάδες, Κρήτη και Ιόνια

  37. 23/04 10:20

    Δεύτερο Katerini Street Food Festival στην Κατερίνη

  38. 23/04 10:05

    Ελληνικά αξεσουάρ και κοσμήματα στην έκθεση Bisutex στη Μαδρίτη

  39. 22/04 16:24

    Croatia Airlines: Εκδήλωση με αφορμή την έναρξη πτήσεων για τη θερινή περίοδο

  40. 22/04 16:23

    Discover Greece: Aφιέρωμα σε προορισμούς για πασχαλινές διακοπές

  41. 22/04 16:04

    Τουριστικά έσοδα στο α' δίμηνο: Ισχυρή διψήφια αύξηση από όλες τις μεγάλες αγορές

  42. 22/04 15:41

    Πολλοί μνηστήρες για την Thomas Cook

  43. 22/04 15:20

    Ο εναλλακτικός τουρισμός της Χαλκιδικής στο Greek Alternative Tourism Workshop στη Χάγη

  44. 22/04 15:09

    Πώς η Marriott θα κατασκευάσει το υψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο στη ΝΥ

  45. 22/04 14:03

    Προξενείο του Λουξεμβούργου στην Κρήτη

  46. 22/04 13:57

    Ηράκλειο: Ημερίδα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

  47. 22/04 13:51

    Συνεργασία Αθήνας- Τρικάλων με άξονα το «έξυπνο» Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

  48. 22/04 13:51

    Νέες πτήσεις και επενδύσεις στα Ιόνια νησιά

  49. 22/04 13:43

    Πάπας: Απόστολοι των Εθνών οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

  50. 22/04 13:21

    Booking.com: Στη Σαντορίνη ένα από τα 5 πιο πολυτελή ξενοδοχεία στον κόσμο- Δείτε ποιό

  51. 22/04 12:53

    Γαστρονομικός τουρισμός: Παγκόσμιο Φόρουμ στο Σαν Σεμπάστιαν

  52. 22/04 12:12

    airBaltic: Nέα σύνδεση με Κω

  53. 22/04 10:55

    Τουρισμός: Πώς και πού ταξιδεύουν οι Ρώσοι τουρίστες

  54. 22/04 10:38

    Έκκληση για την επανένωση δυνάμεων στην ΣΕΤΚΕ

  55. 22/04 10:31

    Μη δασικές εκτάσεις σε ξενοδοχεία σε Ρόδο και Φθιώτιδα

  56. 22/04 10:28

    Αρχαίες στρατηγικές χρήσης γης στη Σίφνο

  57. 22/04 10:26

    Κυπριακός τουρισμός: Έκρηξη ξενοδοχειακών επενδύσεων την τριετία 2015-2017

  58. 22/04 10:24

    Culturalion: Τουριστικές και πολιτιστικές ξεναγήσεις στα Ιόνια Νησιά

  59. 22/04 10:20

    12η Γιορτή φράουλας στη Ρόδο

  60. 21/04 12:51

    Οι καμαριέρες εξεγείρονται στην Ισπανία

  61. 21/04 12:41

    Νέα ξενοδοχεία σε Μήλο, Ζάκυνθο και Χαλκιδική

  62. 21/04 12:40

    Eπενδύσεις 4,8 δισ. ευρώ για ξενοδοχεία στην Ισπανία

  63. 21/04 12:36

    Αλλαγή χρήσης κτιρίων σε τουριστικά καταλύματα στο Ναύπλιο και Χανιά

  64. 20/04 13:07

    Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηγουμενίτσας

  65. 20/04 13:05

    Ανάδειξη της Δράμας ως City Break προορισμός

  66. 20/04 12:58

    4ος Ποδηλατικός Γύρος Κρήτης The Tour of Crete Cycling Challenge

  67. 19/04 19:52

    ΥΠΠΟ: Αποκατάσταση της αντικεραυνικής εγκατάστασης στην Ακρόπολη

  68. 19/04 16:24

    ΠΟΞ: "Απαγορευμένη" η χρήση αιγιαλού από τα ξενοδοχεία με το νέο νομοσχέδιο

  69. 19/04 16:15

    ΥΠΑ: Δεν μετακινήθηκε εξοπλισμός ελέγχου επιβατών από το αεροδρόμιο Καβάλας

  70. 19/04 16:12

    Αναπληρώνονται τα δρομολόγια της γραμμής που εξυπηρετεί το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ

  71. 19/04 15:22

    Thomas Cook: Νέα υπηρεσία τσεκ ιν αποσκευών από το σπίτι

  72. 19/04 13:54

    Τουρισμός: Ποιες είναι προσδοκίες των Βρετανών στις διακοπές

  73. 19/04 13:48

    Γερμανικός τουρισμός: Ένα ακόμη δυνατό τουριστικό καλοκαίρι

  74. 19/04 13:08

    ΠΟΞ: Τουριστική κίνηση δύο ταχυτήτων στα ξενοδοχεία το Πάσχα- Σταθερές οι τιμές

  75. 19/04 12:58

    Συνάντηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμένα Βόλου

  76. 19/04 12:42

    Δύο νέα ξενοδοχεία Design Hotels ανοίγουν φέτος στην Ελλάδα

  77. 19/04 12:28

    +41% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο φέτος!

  78. 19/04 11:39

    Αποκατάσταση του φωτισμού στο Άλσος Ευελπίδων

  79. 19/04 10:48

    Υποθαλάσσιο μουσείο στην Αλόννησο

  80. 19/04 10:37

    Άδειες για πλωτές εξέδρες σε Πόρτο Χέλι και Κέρκυρα

  81. 19/04 10:35

    Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής Δίου- Ολύμπου

  82. 19/04 10:22

    Κέντρο Τουριστικής Προβολής στο Δήμο Πύλης Τρικάλων

  83. 19/04 10:20

    Ξένοι φοιτητές στην Κρήτη

  84. 19/04 10:16

    Πολυχώρος επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και πολιτισμού στη Λάρισα

  85. 18/04 19:38

    Άνοιξε για τους επισκέπτες η Ακρόπολη

  86. 18/04 17:12

    Άφιξη του πρώτου ιδιωτικού υδροπλάνου στα Ιωάννινα

  87. 18/04 17:09

    Athens Marriott: Συμμετοχή στον φιλανθρωπικό αγώνα No Finsh Line

  88. 18/04 17:04

    Τουλάχιστον 3.000 επισκέπτες στη 13η έκθεση East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας

  89. 18/04 16:46

    ΕΞΑ-ΑΑ: Αρνητικές οι επιδόσεις των αθηναϊκών ξενοδοχείων το α' τρίμηνο

  90. 18/04 16:44

    Οι Βρετανοί επιλέγουν προορισμό διακοπών από τη μεγάλη οθόνη

  91. 18/04 15:29

    Βιώσιμη φιλοξενία: Οικολογικές τάσεις και συμβουλές για ξενοδοχεία

  92. 18/04 15:06

    Ανακάμπτει ο μαθητικός τουρισμός στη Ρόδο

  93. 18/04 14:15

    ΝΔ: Πλαίσιο για Πολυκεντρική Τουριστική Ανάπτυξη

  94. 18/04 14:05

    Booking.com: Ο αειφόρος τουρισμός ζητούμενο για τους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο

  95. 18/04 14:01

    ΣΕΤΕ: Βραβείο για την καμπάνια «Τουρισμός Αξία για όλους»

  96. 18/04 13:16

    Κέρκυρα: Παρατήρηση και καταγραφή ειδών πεταλούδας

  97. 18/04 12:59

    Λουκέτο στην ινδική εταιρία Jet Airways

  98. 18/04 12:58

    Έρευνα: Πιο χαρούμενοι με τη ζωή τους οι αυθόρμητοι ταξιδιώτες

  99. 18/04 12:50

    Εκκένωση της Ακρόπολης σήμερα το μεσημέρι με τις πρώτες σταγόνες βροχής- τι λέει το Υπ.Πολιτισμού

  100. 18/04 12:22

    Φριχτός θάνατος δύο Βρετανών τουριστών στη Σαντορίνη