Vavoulas.com

10 χρόνια Sympossio Greek Gourmet Touring

10 χρόνια Sympossio Greek Gourmet TouringO κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, η κυρία Κατερίνα Γκαγκάκη και ο κ.Χρύσανθος Πανάς στη γιορτή για τα 10 χρόνια του Sympossio Greek Gourmet Touring

To Sympossio Greek Gourmet Touring γιόρτασε τα 10 χρόνια ζωής του υποδεχόμενο τους υποστηρικτές του, συνεργάτες και φίλους, σε μια επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Zonars. 

Η λαμπρή εκδήλωση έγινε υπό τη διοργάνωση του Ομίλου Aldemar Resorts και του Ομίλου Πανά, με παρουσιάστρια την  Κατερίνα Γκαγκάκη και το παρόν έδωσε πλήθος κόσμου από τον χώρο της πολιτικής, του τουρισμού, των επιχειρήσεων αλλά και δημοσιογράφοι και  food bloggers. 

Το Sympossio έχοντας καταφέρει να ενώσει θεσμικά όργανα, φορείς και Έλληνες επιχειρηματίες θέτοντας ως κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, αφιέρωσε το 10ο επετειακό χρόνο στο «Λάδι και Κρασί» μία σπονδή στην απλή, ποιοτική και αυθεντική Ελλάδα.

Στην τελετή έναρξης του κατεξοχήν συνεργικού προγράμματος προβολής της Ελλάδας,  ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εμπνευστής του Sympossio και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, τόνισε:

«10 χρόνια είναι πολλά για την ιδιωτική πρωτοβουλία που ενώνει επιχειρήσεις, φορείς, περιφέρειες και παραγωγούς στο μεγαλύτερο ταξίδι που έχει κάνει η ελληνική γαστρονομία στον κόσμο. Είναι όμως λίγα για τις αυτονόητες συνέργειες και τα οφέλη της πληθωρικής και πάντα σε ρόλο πρωταγωνιστή οικονομίας της φιλοξενίας. Είμαι περήφανος και ευγνώμων για όλους τους συντελεστές της.» 

Ο κ. Χρύσανθος Πανάς, ιδιοκτήτης του Zonars και οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ανέφερε: 
«Το Sympossio είναι όλα όσα περιγράφουν την Ελλάδα που αγαπάμε. Ποιοτική, αυθεντική, μεσογειακή μα πάνω από όλα μοναδική μέσα στην απλότητά της. H συνεργασία με Έλληνες επαγγελματίες, η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού είναι κάποιοι από τους λόγους που αγκαλιάζουμε το Sympossio, αφού είναι αξίες και ιδανικά που πρεσβεύουμε κι εμείς στον Όμιλο Πανά.»
 
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Γιώργος Τζιάλλας, τονίζοντας:
«Το Sympossio αποτελεί μία σημαντική συνεργική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως άξιος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας και φιλοξενίας στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ στηρίζουν διαχρονικά το Sympossio και είναι χαρά μας που το βλεπουμε φέτος να κλείνει τα 10 χρόνια μιας επιτυχούς πορείας με στόχο την προβολή της Ελλάδας. Στο Υπουργείο Τουρισμού εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες για τον τουριστικό κλάδο στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προώθηση των αυθεντικών ελληνικών εμπειριών, τη δημιουργία νέων, ποιοτικών υποδομών φιλοξενίας και την ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός.»
 
Το Sympossio τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Περιφερειών Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.
 
 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης (φωτογραφία), υπογράμμισε:
«Ως Περιφέρεια Κρήτης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στην πιστοποίηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα. Στόχος μας, να συνδέσουμε τον κόπο, το μεράκι, το φιλότιμο των ντόπιων παραγωγών με τον τουρισμό και την παγκόσμια αγορά. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε και το Sympossio που αποτελεί το μοναδικό ταξίδι εικόνων, γεύσεων, αρωμάτων και αναμνήσεων που αναδεικνύει τη σύγχρονη ταυτότητα της Κρητικής κουζίνας, μαγεύει εκατοντάδες Ευρωπαίους και καθιστά την Κρήτη έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό.
Στο πλαίσιο αυτό ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον κ. Αγγελόπουλο και στους συντελεστές του Sympossio για την εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησαν στηρίζοντας την ελληνική αλλά και την κρητική διατροφή.»
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Καρπέτας, επισήμανε:
«Το Sympossio Greek Gourmet Touring είναι ένας καταξιωμένος γαστρονομικός θεσμός που συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, ανάδειξη και προβολή των προϊόντων μας καθώς και στην προώθηση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.  Ένα καραβάνι γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων. Το φετινό 10ο Επετειακό Sympossio Greek Gourmet Touring που είναι αφιερωμένο σε δύο κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης, το κρασί και το λάδι, τα οποία αποτελούν συστατικά στοιχεία της περίφημης μεσογειακής κουζίνας, καταδεικνύει την αξία της ομαδικής δουλειάς, το μεράκι, την φαντασία και τη δημιουργικότητα των συντελεστών αυτού του μοναδικού εγχειρήματος. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη πορεία του, αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα.»
 
Ηχηρό και το μήνυμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, να τονίζει:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια προώθησης του τοπικού πολιτισμού, της κουλτούρας και της γαστρονομίας. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Όμιλο Aldemar Resorts και τον εμπνευστή του Sympossio, Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο έχουμε μια συνεχή συνεργασία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι παρούσα στην ανάδειξη σημαντικών προϊόντων και πρωταγωνιστεί στην προώθηση του λαδιού και του κρασιού, δύο προϊόντων για τα οποία η Πελοπόννησος φημίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.»
 
Εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και καταξιωμένοι επιχειρηματίες τίμησαν με την παρουσία τους το Sympossio.
 
 
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

This is Athens agopra

Επενδύσεις
  1. 24/03 17:56

    Νέοι κανόνες αποσκευών και επιβίβασης από τη Ryanair

  2. 24/03 15:47

    Eπιμελητήριο Ηρακλείου | Ευκαιρίες χρηματοδότησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

  3. 24/03 15:30

    Επιμελητήριο | Στρατηγικό σχέδιο επανεκκίνησης για τη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες

  4. 24/03 13:34

    «Air France, μια ιστορία κομψότητας» - Έκθεση, διάρκειας δύο ετών, στην Τολούζη

  5. 24/03 13:26

    Οι Έλληνες φοιτητές του LSE επαναπροσδιορίζουν το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα

  6. 24/03 12:24

    ΕΟΤ: Δράσεις προβολής σε Κροατία και Σλοβενία

  7. 24/03 12:03

    Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη (24-28 Μαρτίου)

  8. 24/03 11:35

    Το προφίλ του τουρισμού στην Πάρο το 2024- Αύξηση Τούρκων και Αμερικανών τουριστών

  9. 24/03 10:42

    Microsoft: Phishing καμπάνια στο χώρο της φιλοξενίας που μιμείται την Booking.com

  10. 24/03 10:29

    Δήμος Ρεθύμνου: Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για την τουριστική σεζόν

  11. 24/03 10:16

    Τουρκικός τουρισμός | Η έκρηξη των προκρατήσεων προμηνύει νέο ρεκόρ το 2025

  12. 24/03 10:11

    Λέσβος: Στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας με επίσκεψη 37 Πρέσβεων

  13. 24/03 09:57

    Το NJV Athens Plaza ολοκλήρωσε την ανακαίνισή του

  14. 24/03 09:54

    Τα brands Brooks Βrothers και REPLAY σε ισόγειο κατάστημα στο Electra Palace Thessaloniki

  15. 24/03 09:49

    Επιμορφωτικό Εργαστήριο «Φως και Πολιτισμός» στη Ρόδο

  16. 24/03 09:16

    Ανάλυση της ανταγωνιστικότητας των προορισμών μέσω των Social Media

  17. 24/03 09:00

    Πώς η Ισπανία θα εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό υψηλού επιπέδου τουρισμού

  18. 24/03 08:53

    Ινδία, η νέα μεγάλη αγορά εξερχόμενου τουρισμού

  19. 24/03 07:58

    Η Κρήτη υποδέχεται μαθητές από την Ισπανία: Μια εκπαιδευτική και πολιτιστική γέφυρα

  20. 24/03 07:22

    Η επιτυχημένη στρατηγική της Πορτογαλίας για διείσδυση σε μακρινές αγορές

  21. 24/03 07:15

    Δ.Φραγκάκης | Ολιστική προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής

  22. 24/03 07:15

    Διαγωνισμός για τη μίσθωση ξενοδοχείου στο κέντρο της Λευκάδας

  23. 24/03 06:30

    Τουρκικός τουρισμός: Σταθερές οι αφίξεις το πρώτο δίμηνο του 2025

  24. 24/03 06:14

    Ελλάδα | Ρεκόρ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τον Φεβρουάριο | +18% οι κρατήσεις για το Πάσχα

  25. 23/03 19:11

    TUI TRAVEL Star | Συνέδριο και έκθεση με 40 περίπτερα στην Κω

  26. 23/03 15:36

    Προώθηση των Κρητικών προϊόντων στα τοπικά ξενοδοχεία - Ολοκληρώθηκε το 13ο Forum (video)

  27. 23/03 13:45

    Αμερικανικός τουρισμός | Λιγότεροι ξένοι τουρίστες στις ΗΠΑ το 2025 λόγω πολιτικών Τραμπ

  28. 23/03 13:45

    WTTC | Συνεργασία για τη βελτίωση της πολυτελούς ταξιδιωτικής εμπειρίας

  29. 23/03 13:40

    Tα ταξίδια υποστηρίζουν τη μακροζωία και την καλή υγεία

  30. 23/03 08:37

    ΗΠΑ: Αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι για Ευρωπαίους ταξιδιώτες

  31. 23/03 08:03

    Επιχειρηματικά Ταξίδια: Τάσεις και Προβλέψεις για το 2025

  32. 23/03 08:00

    Lufthansa: Πολυτελής εμπειρία στη νέα First Class

  33. 23/03 07:20

    Καναδικός Τουρισμός: Το αδύνατο δολάριο αυξάνει τις αφίξεις και μειώνει τα ταξίδια στο εξωτερικό

  34. 23/03 07:01

    Βιομηχανία πολυτελείας: Πιέσεις στη γαλλική αγορά λόγω αμερικανικών δασμών

  35. 22/03 22:25

    Πολυτελή διαμερίσματα εν πλω (!) - Υψηλής αισθητικής κατοικίες σε κρουαζιερόπλοια

  36. 22/03 18:31

    Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης | Ηχηρό μήνυμα υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του από τους φορείς

  37. 22/03 18:00

    Tripadvisor | "Φραγμός" σε 2,7 εκατ. ψεύτικες κριτικές το 2024

  38. 22/03 13:34

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Μήνυμα αισιοδοξίας για τον ελληνικό τουρισμό από το Λονδίνο

  39. 22/03 11:59

    Ξεκίνησε το Παγκρήτιο Forum για την προώθηση κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  40. 22/03 11:50

    Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Heathrow – Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις πτήσεων

  41. 22/03 09:37

    Marriott και Hilton οι κυρίαρχοι της παγκόσμιας βιομηχανίας φιλοξενίας αλλά η Booking είναι πιο ακριβή

  42. 22/03 08:26

    Αρχάνες Κρήτης: Ένα στολίδι παράδοσης και πολιτισμού

  43. 22/03 07:53

    Λήξη της Χιονοδρομικής Περιόδου 2024-2025 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

  44. 22/03 07:26

    Θερινή Ώρα 2025: Οικονομικές επιπτώσεις και οφέλη στον τουρισμό

  45. 22/03 07:10

    Σταθερά στους 10 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως η Ελλάδα – Τι είπε στέλεχος της RateHawk στο Tornos News

  46. 22/03 07:10

    Οι κρυφές επιπτώσεις της συναισθηματικής εργασίας στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων

  47. 22/03 07:05

    Τον Οκτώβριο η έναρξη του ψηφιακού Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της ΕΕ

  48. 22/03 07:04

    Νέο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων στη Νάξο – Στρατηγικές δράσεις για περαιτέρω ανάπτυξη

  49. 21/03 22:50

    Επανεκκίνηση πτήσεων στο Heathrow μετά από τη διακοπή ρεύματος

  50. 21/03 16:48

    “Athens Reimagined” | Η Αθήνα και οι γειτονιές της στο ψηφιακό περιοδικό iGreece

  51. 21/03 16:46

    Συνεχείς διακρίσεις για το THE DOLLI: Βραβεύθηκε με 2 χρυσά κλειδιά από τον παγκόσμιο οδηγό Michelin

  52. 21/03 15:46

    Η Κρητική Κουζίνα στον ΟΗΕ: Μια εβδομάδα γεμάτη γεύσεις και πολιτισμό στη Βιέννη

  53. 21/03 15:38

    Η στρατηγική της Ελλάδας για βιώσιμο και καινοτόμο τουρισμό στο LSE Hellenic Conference

  54. 21/03 14:47

    Συνάντηση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων με τον κ.Τζιτζικώστα

  55. 21/03 14:20

    Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου για ΒΟΑΚ και αεροδρόμιο

  56. 21/03 14:15

    Χάος στο Χίθροου: Οι πιλότοι προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ημέρες για την αποκατάσταση των πτήσεων

  57. 21/03 12:21

    Το Αεροδρόμιο Αθηνών συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

  58. 21/03 12:07

    ΕΟΤ | Έκθεση στην Ύδρα με τις ιστορικές αφίσες του ελληνικού τουρισμού

  59. 21/03 11:49

    TUI UK & Ireland | Προβληματισμός για την υπερπροσφορά θέσεων

  60. 21/03 11:30

    Έρευνα της Amadeus: Πώς τα ξενοδοχεία θα αυξήσουν κατά 12% τα έσοδα ανά δωμάτιο

  61. 21/03 11:17

    Virtuoso: Οι πωλήσεις πολυτελών ταξιδιών θα συνεχίσουν να αυξάνονται 

  62. 21/03 10:30

    Εκδήλωση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στον Τουρισμό στη Ρόδο

  63. 21/03 10:24

    Ενίσχυση του προϋπολογισμού για νέες τουριστικές επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Ηρακλείου

  64. 21/03 10:17

    Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Μουσικό Φεστιβάλ Μυτιλήνης

  65. 21/03 10:10

    Χάος στο Heathrow: Σχεδόν 300.000 επιβάτες επηρεάζονται από την ξαφνική διακοπή ρεύματος

  66. 21/03 09:59

    Συνεντεύξεις σε διεθνή ΜΜΕ της κ.Κεφαλογιάννη | Η Σαντορίνη είναι απολύτως έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες

  67. 21/03 08:45

    Fly One: Νέα σύνδεση Γερεβάν – Ηράκλειο το 2025

  68. 21/03 08:30

    Nέα εποχή για τον τουρισμό στο Ξυλόκαστρο – Τι προέκυψε από το 1ο Συνέδριο Τουρισμού του δήμου

  69. 21/03 08:13

    Χίος: Δραματική υστέρηση στις υποδομές εισόδου των επισκεπτών

  70. 21/03 08:00

    Η πίεση στους τουριστικούς κλάδους και η ανάγκη για έμπρακτη στήριξη

  71. 21/03 07:57

    Η τουρκική Global Ports Holding επεκτείνει την παρουσία της στη Σκωτία

  72. 21/03 07:49

    Γυρίσματα της γαλλικής εκπομπής Voyage en Cuisine στην Κρήτη

  73. 21/03 07:45

    Blend Development: Το τέταρτο ξενοδοχείο της στην Αθήνα

  74. 21/03 07:39

    Βόρεια Μακεδονία: Ακύρωση του φόρου αλληλεγγύης από το Συνταγματικό Δικαστήριο

  75. 21/03 07:31

    ΕΟΤ: Προκήρυξη για τη θέση Γενικού Διευθυντή Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής

  76. 21/03 06:10

    Πώς κινούνται οι πωλήσεις για Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη – Τι λέει η επικεφαλής της Peakpoint Travel στο TN

  77. 20/03 21:17

    Gen Z & Ψηφιακές Πληρωμές: Νέα Έρευνα Visa – Ινστιτούτου ΕΣΕΕ

  78. 20/03 20:03

    Α,Τζιτζικώστας | Η κρουαζιέρα είναι κινητήριος μοχλός της ευρωπαϊκής οικονομίας

  79. 20/03 19:43

    Παγκόσμια Ημέρα Δασών: Ο Όμιλος Sani/Ikos και η We4All ενώνουν δυνάμεις για ένα πιο πράσινο μέλλον

  80. 20/03 19:31

    Η Αθήνα στο επίκεντρο γερμανικού δημοσιεύματος ως κορυφαίος πολιτιστικός και ταξιδιωτικός προορισμός

  81. 20/03 19:11

    HotelBrain | Ανοίγει το ξενοδοχείο September City Resort στη Θεσσαλονίκη

  82. 20/03 12:44

    Η γερμανική εταιρεία ενοικίασης τροχοσπίτων Rent Easy ήρθε και στην Ελλάδα

  83. 20/03 12:09

    Τελικά τι συμβαίνει με το κλίμα;

  84. 20/03 11:09

    Γευστικός Θησαυρός: Ανακαλύπτοντας τη Γαστρονομική Παράδοση του Ρεθύμνου

  85. 20/03 11:00

    Mitsis Group: Ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό στην αγορά της Ινδίας

  86. 20/03 10:55

    Η Ferrari διαφημίζει την Αρτα

  87. 20/03 10:43

    Υποτονική η ζήτηση για αποδράσεις την 25η Μαρτίου- τι λένε στο Tornos News ξενοδοχειακοί παράγοντες

  88. 20/03 08:25

    Γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις για 6 ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ζάκυνθο και Μέτσοβο

  89. 20/03 07:41

    ΕΟΤ: Συζητήσεις για νέα μίσθωση του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας

  90. 20/03 07:20

    Έντονο ενδιαφέρον από Βούλγαρους επενδυτές για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα

  91. 20/03 07:10

    Middle East Airlines: Επαναφορά της σύνδεσης Βηρυτός – Μύκονος το 2025

  92. 20/03 07:10

    Δήμος Μεγίστης: Ψηφιακές εφαρμογές για την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας

  93. 20/03 06:13

    Η Σαχάρα έφερε αύξηση των τουριστών στην Αλγερία

  94. 20/03 06:10

    Θετική έκπληξη: Την Κυριακή 23 Μαρτίου η πρώτη κρουαζιέρα στη Σαντορίνη για το 2025

  95. 19/03 21:30

    "Τουρισμός για Όλους" | Ποιοι κληρώθηκαν

  96. 19/03 18:31

    Στις 27 Μαρτίου τα πρώτα τσάρτερ της σεζόν στην Κρήτη | Ο Μανόλης Τσακαλάκης στο Tornos News

  97. 19/03 16:05

    ΔΥΠΑ | 800 θέσεις εργασίας στα Χανιά από 25 επιχειρήσεις

  98. 19/03 15:46

    Σημαντικά βραβεία για την easyJet από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  99. 19/03 14:00

    Ξενοδοχεία | One&Only Kéa Island: Δεύτερη σεζόν με νέες πολυτελείς βίλες

  100. 19/03 13:47

    Διεθνείς δρομικές διοργανώσεις του Μαρτίου-Απριλίου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ