Διεθνές συνέδριο για τη μεσογειακή διατροφή στη Χαλκιδική
Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια, με αντικείμενο τη μεσογειακή διατροφή, πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Sani Resort της Χαλκιδικής (Δευτέρα 16 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών.
Το «Mediterranean Diet & Health» (Μεσογειακή Διατροφή και Υγεία) βάζει τη Χαλκιδική και την Κεντρική Μακεδονία στο επίκεντρο του παγκοσμίου γαστρονομικού χάρτη και στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τα οφέλη από τη μεσογειακή διατροφή, ενώ δίνει τη δυνατότητα προβολής των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης και της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προώθηση του brand της «Μακεδονικής Κουζίνας».
Στην πρωτοβουλία του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου αναφέρθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου.
«Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί πιο κατάλληλος τόπος να φιλοξενήσει την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία. Η Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία, η Χαλκιδική, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φίλους της μεσογειακής διατροφής και γενικότερα, του μεσογειακού τρόπου ζωής. Γι’ αυτό και πραγματικά, θέλω να συγχαρώ τους συντελεστές της διοργάνωσης για την επιλογή του χώρου αυτής της ‘Οδύσσειας της Μεσογειακής Διατροφής’, παραφράζοντας λίγο τον τίτλο της πολύ επιτυχημένης και βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς του Γιώργου Στάμου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στον τουρισμό, αλλά και στο συνδυασμό των δύο πυλώνων ανάπτυξης, που επιχειρεί η Περιφέρεια, ως κεντρική πολιτική επιλογή της.
«Η απόλαυση μιας ξένης κουζίνας αποτελεί βασικό κομμάτι κάθε ταξιδιωτικής εμπειρίας. Από την πρώτη στιγμή, βασικό πυλώνα στην αναπτυξιακή μας πολιτική αποτέλεσε η δημιουργία και υιοθέτηση του Μακεδονικού Σήματος Ποιότητας, στα αγροτικά προϊόντα που παράγονται εδώ, με στόχο την καθιέρωση ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου brand name. Παράλληλα, καθιερώνουμε πλέον στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, το νέο brand name ‘Μακεδονική Κουζίνα’, με στόχο να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια του τόπου μας, συνδέοντας δύο από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας της περιοχής μας, τον πρωτογενή αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Άλλωστε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Εδώ παράγεται το 26% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας του πρωτογενούς τομέα της χώρας, δηλαδή το ¼ της παραγωγής της χώρας μας. Ταυτόχρονα, είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε αφίξεις τουριστών, για δύο συνεχή έτη, στην καρδιά της θερινής τουριστικής περιόδου. Η καθιέρωση της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ είναι προτεραιότητα, ώστε η τοπική κουζίνα να γίνει ευρέως γνωστή και αναγνωρίσιμη και να αποκτήσει την ταυτότητα που της αξίζει», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
«Η καμπάνια προβολής της ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ εξελίσσεται παράλληλα και αλληλένδετα με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, αλλά και με άλλες στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ξεκινήσει», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα:
-Το Ειδικό Τμήμα Προβολής Αγροτικών Προϊόντων που δημιουργήθηκε με τη βαθιά μεταρρύθμιση του νέου Οργανισμού της Περιφέρειας.
-Το δίκτυο φορέων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.
-Το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
«Με όλο αυτό το πλέγμα δράσεων και ενεργειών για πρώτη φορά οργανωμένα προχωρούμε σε προτυποποίηση και σήμανση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, και θεσμοθετούμε τη ‘Μακεδονική Κουζίνα’. Με αυθεντικές μακεδονικές συνταγές βασισμένες σε εκλεκτές πρώτες ύλες που παράγονται στα γεωγραφικά όρια των επτά περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειάς μας, στοχεύουμε στο να προσδώσουμε στην ιδιαίτερη τοπική μας γαστρονομία την ξεχωριστή ταυτότητα που έλειπε. Και ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια, που ο γαστρονομικός και ο οινικός τουρισμός καθώς και το ενδιαφέρον για ζητήματα διατροφής και γαστρονομίας έχουν ανοδική τάση παγκοσμίως, αναδεικνύουμε το γεγονός ότι η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να καθιερωθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου για την πρωτοβουλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παπά, που με το σημαντικό έργο που επιτελεί αναδεικνύει όλες τις πτυχές της αγροτικής παραγωγής και τα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να προβληθεί η αγροδιατροφική αξία των προϊόντων της Μακεδονίας μέσω της προώθησης της μακεδονικής κουζίνας. «Η μακεδονική κουζίνα είναι το όχημα μέσα από το οποίο θα δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για όλα τα παραγόμενα προϊόντα στην περιοχή μας. Είναι μοναδική ευκαιρία για την Περιφέρειά μας το γεγονός ότι κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τη σπουδαιότητα της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής και θα διαδώσουν τη μοναδικότητα της μακεδονικής κουζίνας διεθνώς. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επιστήμονες και τους συνέδρους για έναν ακόμη λόγο, διότι μας δίνουν τη δυνατότητα να τους ξεναγήσουμε στους χώρους παραγωγής των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας (ελαιόλαδο, κρασιά, γαλακτοκομικά προϊόντα) και να διαπιστώσουν τον κόπο και των αγώνα των ανθρώπων που παράγουν, επενδύουν και επιχειρούν», δήλωσε ο κ. Παπάς, υπογραμμίζοντας ότι «το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι ότι η ανταγωνιστική αξία των προϊόντων της μακεδονικής γης δεν είναι τόσο η ποσότητα όσο και η ποιότητα».
Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν Δρ. Στέφανος Κάλης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και την υποστήριξη στο συνέδριο και αναφέρθηκε εκτενώς στις πολλαπλές ευκαιρίες που δίνει η διοργάνωση. «Για τους Έλληνες το συνέδριο αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία επιστροφής στις ρίζες μας, στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που έχουμε μάθει από τους παππούδες μας. Για τους συνέδρους είναι μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν τα οφέλη αυτής της διατροφής, αλλά να ζήσουν εδώ, στο λίκνο της μεσογειακής διατροφής, και να γευθούν τα προϊόντα της μακεδονικής κουζίνας». Ο κ. Κάλης έκανε λόγο για τα οφέλη της διοργάνωσης στον τουρισμό και την προώθηση μιας πολύ θετικής εικόνας της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες για τη νεολαία, καθώς μέσα από υποτροφίες δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές να παρακολουθήσουν το συνέδριο και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους.
Στη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη διοργάνωση του παγκόσμιου επιστημονικού συνεδρίου για την αξία της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής αναφέρθηκε και ο παραγωγός και διευθυντής της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Οδύσσεια Μαγειρικής» (The Cooking Odyssey) Γιώργος Στάμου. Ο κ. Στάμου μίλησε για το τρίπτυχο «πολιτισμός-ιστορία-γαστρονομία» που προβάλλει το συνέδριο, το οποίο προωθεί το γαστρονομικό πλούτο και τη μοναδικότητα των προϊόντων της μακεδονικής γης. «Είναι σημαντικό να δώσουμε την αξία που δικαιωματικά ανήκει στα προϊόντα της περιοχής, που αποτελούν μέρος της αλυσίδας της μεσογειακής διατροφής. Προβάλλουμε όχι μόνο τα προϊόντα, αλλά και τον τόπο παραγωγής τους και την ιστορία τους», είπε ο κ. Στάμου, ο οποίος διευκρίνισε ότι το συνέδριο θα αποτελέσει κομμάτι της εκπομπής του, προβάλλοντας την Κεντρική Μακεδονία στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Η «Μακεδονική Κουζίνα» περιλαμβάνει σειρά ποιοτικών προϊόντων της μακεδονικής γης, όπως φρούτα και λαχανικά, όσπρια και βότανα, ποικιλία γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και εκλεκτά κρέατα, που συνδυάζονται σε υπέροχες συνταγές και συνθέτουν το γαστρονομικό χάρτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιάτα που εμπνέονται από τοπικές παραδόσεις και ξυπνάνε παλιές μνήμες και συγκινήσεις. Προτάσεις που συνοδεύονται από υψηλής ποιότητας κρασιά, εμπλουτίζοντας μοναδικά κάθε γαστρονομική εμπειρία. Και όπου πρωταγωνιστική θέση έχει η ελιά, το χρυσάφι της μακεδονικής γης, με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως βάση της καθημερινής μεσογειακής διατροφής, της καλής ζωής και της μακροζωίας.
- 1) Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό
- 2) Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία
- 3) Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου
- 4) Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα;
26/04 10:06
Γερμανία | Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει
26/04 07:23
26/04 07:22
10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου
26/04 07:18
26/04 07:14
26/04 07:10
Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο
25/04 22:42
Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος
25/04 22:20
Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν
25/04 15:30
"Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης
25/04 15:25
Η Hilton ανοίγει 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα
25/04 14:36
HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών
25/04 14:28
Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια
25/04 14:10
Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!
25/04 13:42
Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά
25/04 13:36
25/04 13:18
Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024
25/04 12:31
25/04 12:11
Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
25/04 12:00
Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας
25/04 10:55
APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025
25/04 10:44
Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών
25/04 09:17
Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου
25/04 07:59
13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία
25/04 07:10
25/04 07:08
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια
25/04 07:06
Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη
25/04 07:03
24/04 17:24
24/04 17:06
24/04 16:56
Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι
24/04 15:00
EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024
24/04 14:43
The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας
24/04 14:10
24/04 13:30
Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024
24/04 13:04
24/04 12:49
CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
24/04 12:01
24/04 11:53
24/04 11:14
Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας
24/04 10:41
24/04 07:31
Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα
24/04 07:27
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο
24/04 07:24
Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη
24/04 07:22
24/04 07:19
23/04 16:44
23/04 16:23
+14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο
23/04 16:05
23/04 15:56
23/04 15:24
Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της
23/04 15:08
Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024
23/04 13:50
Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024
23/04 13:43
23/04 13:43
Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»
23/04 12:36
Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023
23/04 12:19
23/04 11:58
Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor
23/04 11:28
23/04 11:28
23/04 11:07
23/04 10:33
23/04 07:05
Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό
23/04 07:03
Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν
23/04 07:02
Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός
23/04 06:55
23/04 06:52
Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους
22/04 18:46
Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO
22/04 18:38
22/04 16:09
Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας
22/04 15:18
22/04 14:58
22/04 12:39
FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες
22/04 11:53
Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές
22/04 11:45
Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού
22/04 11:17
Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες
22/04 11:11
22/04 10:51
22/04 10:31
22/04 10:03
22/04 07:26
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο
22/04 07:23
22/04 07:20
22/04 07:19
Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης
22/04 07:17
21/04 11:13
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»
21/04 11:03
Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!
21/04 10:52
Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb
21/04 07:57
20/04 12:08
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
20/04 11:58
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
20/04 11:54
Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
20/04 11:52
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
19/04 17:25
Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς
19/04 16:42
«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες
19/04 16:09
ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων
19/04 16:04
19/04 15:51
Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024
19/04 15:28
19/04 14:45
Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
19/04 13:03
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
Τουρισμός | FTI: Συζητήσεις με το νέο επενδυτή για τα χρέη, με ενδεχόμενο κουρέματος
Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί την εύκολη λύση για βάρη που δεν του αναλογούν
"Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης
Η Hilton ανοίγει 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα
HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!
Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια
Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά
Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024
Great Transfiguration: ‘Εργο τουριστικής μεταμόρφωσης της Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο
10 δράσεις για τη διαχείριση του πολιτιστικού τοπίου του Ζαγορίου
Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας
Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών
Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας
APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια
Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη
Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου
( 0 )