AirDNA | Οι 17 μεγάλες τάσεις που θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024

AirDNA | Οι 17 μεγάλες τάσεις που θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024Πηγή φωτό: Pexels

Σταθερές θα παραμείνουν το 2024 οι πληρότητες στην παγκόσμια αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, με αυξανόμενη ζήτηση για ιδιαίτερα και πολυτελή σπίτια, όπως δεντρόσπιτα και οικολογικά resort, ενώ αναμένεται να διαμορφωθεί μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Οι τεχνολογικές εξελίξεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι εικονικές ξεναγήσεις, αναβαθμίζουν τις εμπειρίες επισκέπτη ενώ το κόνσεπτ του slow travel γίνει πιο δημοφιλές. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα δεδομένα εξοχικών κατοικιών ώστε να προσαρμοστούν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις διαφορετικές προτιμήσεις των ταξιδιωτών όπως τα μοναχικά ταξίδια και η τιμολόγηση all inclusive.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα νεότερης έκθεσης της AirDNA σχετικά με τις τάσεις που θα διαμορφώσουν τη ζήτηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024.

Οι τάσεις που εντοπίστηκαν στις εξοχικές κατοικίες είναι οι εξής...

1. Τα πολυτελή σπίτια συγκεντρώνουν ζήτηση άνευ προηγουμένου | Οι πληρότητες σε πολυτελή σπίτια το 2019 διαμορφώνονταν στο 49,1% το 2019, στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των κατηγοριών σπιτιών, όμως το 2023 τα επίπεδα πληροτήτων σκαρφάλωσαν στο 56%.

2. Ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες με μοναδικά χαρακτηριστικά βρίσκονται σε άνθηση | Οι ταξιδιώτες περιπέτειας αναζητούν μοναδικά καταλύματα όπως δεντρόσπιτα, διαμονή σε σκάφη θαλάσσης και φιλικά στο περιβάλλον καταφύγια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτού του είδους διαμονής ήταν η μοναδική που σημείωσε ανάπτυξη, με ανοδικές τάσεις και τα επόμενα χρόνια.

3. Το slow travel κερδίζει έδαφος | Το slow travel αφορά υπεύθυνους ταξιδιώτες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων που εφαρμόζουν αειφόρες πρακτικές, και ενώ τα οικολογικά ταξίδια παραμένουν στο προσκήνιο, το slow travel αποτελεί μια διαφορετική εκδοχή διακοπών με παρόμοιους στόχους.

Σε πρόσφατη έκθεση τάσεων εντοπίστηκε ότι το 2023 οι αναζητήσεις στη Google με τον όρο «slow travel” παρουσίασαν αύξηση 68% έναντι του 2018.

Slow travel σημαίνει επίσκεψη σε λιγότερα μέρη και βαθύτερη και πιο συνειδητή σύνδεση του ταξιδιώτη με αυτά.

4. Περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν εικονικές ξεναγήσεις | Οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να αποκτήσουν μια πλήρη εμπειρία από τον προορισμό πριν κάνουν την κράτηση. Αυτό επηρεάζει και το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ωθώντας τους οικοδεσπότες να προσφέρουν περισσότερες εικονικές και επαυξημένης πραγματικότητας ξεναγήσεις.

Οι οικοδεσπότες που παρέχουν τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις και εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας μπορούν να ενισχύσουν την ελκυστικότητα των καταχωρίσεων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το ακίνητο εξ αποστάσεως. Η προσφορά καθηλωτικών εμπειριών ενισχύει την εμπιστοσύνη στην κράτηση και μειώνει τις πιθανότητες ακύρωσης, τοποθετώντας τελικά το κατάλυμα στην αντίληψη του ταξιδιώτη ως σύγχρονο και ως τη σωστή επιλογή για αυτόν.

5. Η τεχνητή νοημοσύνη μεταλλάσσει την εμπειρία επισκέπτη | Το 2023, η Airbnb έθεσε τις βάσεις για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, διευρύνοντας τα προφίλ για κάθε οικοδεσπότη με περισσότερες πληροφορίες για αυτούς. Φέτος, αναμένεται ότι η Airbnb θα αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσει την αντιστοίχιση οικοδεσπότη, καταχώρισης και επισκεπτών με βάση προηγούμενες προτιμήσεις.

Οι οικοδεσπότες μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία AI προς όφελός τους. Gadget όπως οι έξυπνες κλειδαριές και οι θερμοστάτες, καθώς και τα chatbot που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για την επικοινωνία των επισκεπτών μπορούν να αυξήσουν την ελκυστικότητα της καταχώρησής τους. Το κλειδί είναι να ενσωματωθούν απρόσκοπτα αυτές οι τεχνολογίες, ώστε να παρέχουν άνεση και εξατομικευμένες εμπειρίες - όχι πονοκέφαλο.

6. Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν εξατομικευμένες εμπειρίες | Η Airbnb χρησιμοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμόζει τα αποτελέσματα αναζήτησης των ταξιδιωτών. Οι ταξιδιώτες επιδιώκουν πινελιές εξατομίκευσης της διαμονής τους, από εξατομικευμένα πακέτα καλωσορίσματος έως επιμελημένες τοπικές εμπειρίες.

Μερικές καλές πρακτικές είναι οι εξατομικευμένες σημειώσεις καλωσορίσματος, οι τοπικοί ξεναγοί ή οι ανέσεις στο δωμάτιο με βάση του τι θέλουν οι επισκέπτες.

7. Οι κριτικές συνεχίζουν να επηρεάζουν τις επιδόσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων | Οι διαδικτυακές κριτικές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και για το αν θα αποφασίσουν να κάνουν κράτηση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, κ. Brian Chesky, δήλωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν 317 εκατομμύρια κριτικές στην πλατφόρμα και ότι 2 στους 3 επισκέπτες συντάσσουν κριτικές. Η Airbnb επωφελήθηκε από αυτό παρουσιάζοντας μια ανανεωμένη σελίδα αξιολόγησης στα τέλη του 2023, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να αξιολογούν τους οικοδεσπότες σε ένα ευρύτερο φάσμα κατηγοριών. Αυτό ευθυγραμμίζεται με την εισαγωγή του σήματος Αγαπημένων επισκεπτών, το οποίο μπορούν να κερδίσουν οι οικοδεσπότες επιδεικνύοντας την αριστεία τους ανά κατηγορία.

Αν και είναι άγνωστο το πώς ακριβώς αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν την απόδοση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι κάνουν τη διαφορά. Οι οικοδεσπότες προτείνεται να ενσωματώνουν τα σχόλια των επισκεπτών στην προσέγγιση που έχουν σχετικά με την φιλοξενία που προσφέρουν.

8. Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός κρατά τους οικοδεσπότες σε εγρήγορση | Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός χαρακτήριζε πάντα το τοπίο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και ώθησε τους οικοδεσπότες να κάνουν τις καταχωρίσεις τους να ξεχωρίζουν. Αν και αυτή η τάση υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, πολλοί τρόποι με τους οποίους οι οικοδεσπότες προσελκύουν πλέον τους πιθανούς επισκέπτες είναι καινούριοι.

Βρείτε ένα μοναδικό σημείο πώλησης ή απευθυνθείτε σε μια συγκεκριμένη νέα κατηγορία φιλοξενίας για να τοποθετήσετε την καταχώρησή σας. Είτε πρόκειται για θεματικά καταλύματα, ελκυστικές ανέσεις, χώρους φιλικούς προς τα κατοικίδια ή οικολογικές πρωτοβουλίες, η εύρεση μιας ανερχόμενης κατηγορίας διαμονής προσελκύει ταξιδιώτες με συγκεκριμένες προτιμήσεις. Οι δυναμικές στρατηγικές τιμολόγησης είναι βασικές. Οι οικοδεσπότες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια στρατηγική που προσαρμόζει την τιμολόγηση σε παράγοντες όπως η τοποθεσία, οι ανέσεις και η ζήτηση.

9. Οι διαχειριστές των εξοχικών κατοικιών είναι πιο επιτυχημένοι απο ποτέ | Η συνεργασία με μια εταιρεία διαχείρισης διευκολύνει τη διαχείριση ακινήτων σε οικοδεσπότες και επενδυτές ακινήτων. Αυτές οι εταιρείες προσφέρουν τεχνογνωσία στο μάρκετινγκ, την επικοινωνία με τους επισκέπτες και τη συντήρηση των ακινήτων.

Για οικοδεσπότες που διαχειρίζονται ακίνητα εξ αποστάσεως, ένας διαχειριστής ή μια εταιρεία διαχείρισης είναι ιδιαίτερα πολύτιμοι.

10. Η ζήτηση για μοναχικά ταξίδια ανεβαίνει | Τα μοναχικά ταξίδια έχουν γίνει βασικό στοιχείο στο τοπίο των ενοικιαζόμενων εξοχικών κατοικιών και η δυναμική τους θα συνεχιστεί και μέσα στο 2024. Δεδομένα από την Airbnb έδειξαν ότι τα μοναχικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 33% παγκοσμίως το 2022 (τα δεδομένα 2023 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα).

Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις καταχωρίσεις τους για να επωφεληθούν από αυτήν την άνοδο των μοναχικών ταξιδιών. Επισημάνετε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τις φιλικές ανέσεις και μοναχικούς ταξιδιώτες που προσφέρετε. Η Airbnb αναφέρει ότι οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για μεγαλύτερα ταξίδια, επομένως βεβαιωθείτε ότι η ιδιοκτησία σας είναι άνετη για μακροχρόνια διαμονή.

11. Οι πιο αυστηρές ρυθμίσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση περιορίζουν τις λειτουργίες της | Από την έναρξη της δραστηριότητας της Airbnb το 2008, η βιομηχανία ενοικίασης εξοχικών κατοικιών σε μεγάλο βαθμό αναπτύχθηκε χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αγορές βραχυπρόθεσμης ενοικίασης όπως η Νέα Υόρκη και το Άσπεν του Κολοράντο έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν τις λειτουργίες της ως απάντηση στις ελλείψεις κατοικιών για τους κατοίκους.

Η ενημέρωση σχετικά με τους τοπικούς κανονισμούς είναι κρίσιμης σημασίας. Να είστε ενήμεροι για τους νόμους περί ζωνών, τις απαιτήσεις αδειοδότησης και τυχόν περιορισμούς που επιβάλλονται στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις πριν αγοράσετε ένα νέο ακίνητο. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τις ρυθμιστικές αλλαγές που επηρεάζουν τις ενεργές καταχωρίσεις.

Όσον αφορά τις τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024 στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκύπτουν τα ακόλουθα...

1. Προς νέο ρεκόρ το 2024 η αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων | Μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου του 2023, η αγορά περιλάμβανε 1,6 εκατ. καταχωρήσεις, αυξημένες κατά 17,4% έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Περί το 1,45 εκατ. από αυτές ήταν ολόκληρα σπίτια ή διαμερίσματα. Οι καταχωρήσεις οδήγησαν σε συνολικά έσοδα 64 δισ. δολαρίων το 2023 και το 2024 αναμένεται νέο ρεκόρ.

2. Αυξανόμενη τάση για καταχωρήσεις σε πολλαπλές πλατφόρμες | Στο τέλος του 2023, 640.000 ακίνητα ήταν καταχωρημένα μόνο στην Airbnb, ενώ περίπου 400.000 ακίνητα αποκλειστικά στη Vrbo. Συνολικά 525.000 ακίνητα ήταν καταχωρημένα τόσο στην Airbnb όσο και στη Vrbo. Οι οικοδεσπότες μπορούν να πειραματιστούν περαιτέρω το 2024 με την καταχώρισή τους σε πολλές πλατφόρμες για να αυξήσουν τους επισκέπτες τους.

3. Ο πληθωρισμός θα μειώσει την ανάπτυξη της προσφοράς | Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα μειώσει άμεσα τον πληθωρισμό λόγω της πρόσφατης αύξησης της απασχόλησης. Ως αποτέλεσμα, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, τα οποία είναι επί του παρόντος υψηλά, πιθανότατα θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα. Συνήθως, τα υψηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων επηρεάζουν αρνητικά την αύξηση των καταχωρήσεων εξοχικών κατοικιών. Καταγράφεται ήδη μείωση στον αριθμό των νέων καταχωρήσεων που εισέρχονται στην αγορά ως απάντηση τόσο στα υψηλά επιτόκια όσο και στα χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας. Η πρόβλεψη της AirDNA για αύξηση της συνολικής προσφοράς το 2024 είναι 10,9%, και αν και ισχυρή, είναι μικρότερη από τον ρυθμό ανάπτυξης 12,8% του 2023.

4. Η πληρότητα συνεχίζει να σταθεροποιείται | Τα ποσοστά πληρότητας εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την πανδημία. Αυτό οδήγησε σε μια δύσκολη σύγκριση, καθώς τα ποσοστά πληρότητας μετά το 2021 φαινομενικά έπεσαν. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι τα ποσοστά πληρότητας έχουν απλώς επιστρέψει στα προπανδημικά επίπεδα. Το 2023, σταθεροποιήθηκαν στο 55%, και τα δεδομένα της AirDNA υποδηλώνουν ότι αυτή η σταθερότητα θα συνεχιστεί έως το 2024. Αυτό σημαίνει ότι οι οικοδεσπότες μάλλον θα έχουν πιο σταθερά επίπεδα πληρότητας.

5. Ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης | Ενώ μπορούμε να αναμένουμε ότι η προσφορά θα αυξηθεί σχεδόν κατά 11% το 2024, οι προοπτικές για τη ζήτηση είναι λιγότερο βέβαιες. Ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 3,1% τον Νοέμβριο του 2023, ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν πάνω από 4%. Επιπλέον, θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα το 2024, με διεθνείς ταξιδιώτες να επισκέπτονται τις ΗΠΑ, ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που πηγαίνουν στο εξωτερικό και αύξηση σε προσιτές καταχωρίσεις. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αναμένεται να συμβάλουν σε αύξηση της ζήτησης κατά 10,7% σε σύγκριση με το 2023. Επομένως, η αύξηση της προσφοράς και της ζήτησης θα είναι πολύ πιο ισορροπημένη το 2024.

6. Οι οικοδεσπότες ανακτούν την τιμολογιακή τους ισχύ | Τα σταθερά ποσοστά πληρότητας θα βοηθήσουν τους οικοδεσπότες να ανακτήσουν τον έλεγχο της τιμολόγησής τους. Ως αποτέλεσμα, οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR), που είναι το μέσο εισόδημα από ενοικίαση ανά πληρωμένο κατειλημμένο δωμάτιο σε μια δεδομένη περίοδο, θα μπορούσαν το 2024 να αυξηθούν κατά περίπου 2%, έναντι 0,5% της αύξησης του περασμένου έτους. Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) αναμένεται να παρουσιάσει θετική ανάπτυξη. Η AirDNA προβλέπει αύξηση 1,9% το 2024, έναντι πτώσης 4,9% που είδαμε το 2023.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 14/07 20:35

  Ειδικός Σύμβουλος τουρισμού για τον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων

 2. 14/07 20:30

  Δήμος Ελαφονήσου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 3. 14/07 20:20

  Γιορτή Ψαράδων στα Μεσάγγαλα Λάρισας

 4. 14/07 20:10

  Ποιον ωφελεί τελικά ο (υπερ)τουρισμός;

 5. 14/07 12:02

  Νυχτερινός φωτισμός κάστρου Χώρας Σαμοθράκης

 6. 14/07 07:43

  Δήμος Σύμης: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 7. 14/07 06:44

  Κως: Μείωση των ορίων ταχύτητας στα 50 χλμ. όπου υφίσταται όριο 60 και 70 χλμ.

 8. 13/07 16:42

  Γιορτή Σαρδέλας στο Στόμιο Λάρισας

 9. 13/07 13:31

  Παρατεταμένο διάστημα πολύ υψηλών θερμοκρασιών τον φετινό Ιούλιο

 10. 13/07 10:18

  Συνεργασία Netflix – ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

 11. 13/07 10:15

  2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Πίτας του Πηλίου τα Ζυμώματα…της Συκής τα Ανταμώματα

 12. 13/07 10:14

  Γιορτή Πλιγουριού στους Χαλκιάδες Λάρισας

 13. 12/07 18:14

  Πτώχευση FTI | Το DRSF ξεκινά τη διαδικασία αποζημίωσης

 14. 12/07 14:43

  Hellenic Seaplanes | Πτήσεις γνωριμίας με υδροπλάνα πάνω από τις Σποράδες και τη Σκύρο

 15. 12/07 14:40

  Με ψηφιακά μέσα ο εντοπισμός της αυθαίρετης δόμησης

 16. 12/07 14:33

  Υπερψηφίστηκε το σ/ν του Υπουργείου Τουρισμού - οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου - η ρύθμιση για τους ξεναγούς

 17. 12/07 14:06

  Συνεργασία Aegeo Spas με την [comfort zone] ως αποκλειστικός spa operator στη Σαντορίνη στο Santo Collection Resorts & Villas

 18. 12/07 11:52

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Δημήτρης Καλαντζής | Masters’ Voice - Μάνος Χατζιδάκις - Βασίλης Τσιτσάνης

 19. 12/07 11:37

  Η Κατερίνα Ευαγγελάτου παρουσίασε στην Κίνα performance επάνω στον Ιππόλυτο

 20. 12/07 11:32

  ΕΟΤ: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κέα προβάλλονται στη γαλλική αγορά

 21. 12/07 10:52

  Ευρωπαίοι πολίτες: «Δεν μισούμε τους τουρίστες, αλλά τον υπερτουρισμό»

 22. 12/07 10:34

  Ισπανικός τουρισμός | Εκρηκτική αύξηση αφίξεων παρά τις διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού

 23. 12/07 10:10

  Τουρισμός για όλους - Ο εσωτερικός τουρισμός ενισχύει τη βιωσιμότητα των προορισμών

 24. 12/07 10:07

  Αμερικανικός τουρισμός: Το 50% του χρόνου διακοπών ξοδεύεται σε κορυφαία αξιοθέατα

 25. 12/07 07:52

  Χαμηλές πτήσεις για τον τουρισμό στη Ρωσία

 26. 12/07 07:51

  Μειώθηκε η τουριστική κίνηση από το Ισραήλ

 27. 12/07 07:49

  Πανεπιστήμιο Πατρών: Διαγωνισμός για μίσθωση δωματίων στην πόλη του Αγρινίου

 28. 12/07 07:48

  Τρεις αρνητικές γνωμοδοτήσεις για πλωτές εξέδρες στην Πάρο

 29. 12/07 07:46

  Ιταλία: Ανάκαμψη με υποτονικούς ρυθμούς

 30. 11/07 21:01

  Τουρισμός | Marabu: Δυναμικό πρόγραμμα πτήσεων στη Μεσόγειο το 2025 - Ελλάδα και Ισπανία οι βασικές αγορές της

 31. 11/07 20:37

  Όλγα Κεφαλογιάννη | Το νομοσχέδιο ανοίγει έναν νέο κύκλο ποιοτικής ανάπτυξης του τουρισμού

 32. 11/07 16:39

  Ο ΕΟΤ στο UEFA Euro 2024 με ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια στη Γερμανία

 33. 11/07 16:36

  Η Air France εγκαινίασε την απευθείας πτήση προς την Καλαμάτα

 34. 11/07 16:01

  Τουρισμός: «Μπουμ» στις αναζητήσεις των Αράβων για καλοκαίρι στην Αθήνα – Στα αγαπημένα τους νησιά η Μύκονος

 35. 11/07 13:26

  Σε ένα πράγμα έπεσα έξω με την Ελλάδα, δηλώνει ο Νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών

 36. 11/07 12:24

  Τουρισμός 2024 | Ανακατεύεται η τράπουλα στην Ευρώπη – Σε επιτάχυνση οι αφίξεις και οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα

 37. 11/07 12:21

  Βαλεαρίδες Νήσοι | Σχέδιο της κυβέρνησης για 3.000 σπίτια με ενοίκιο κάτω του 30% της αγοράς

 38. 11/07 11:36

  AEGEAN: Πάνω από 7,3 εκατ. επιβάτες το α' εξάμηνο, αύξηση 9% της επιβατικής κίνησης

 39. 11/07 11:30

  Έτσι είναι το One&Only Kéa Island που άνοιξε στην Τζιά

 40. 11/07 11:26

  Τουρισμός | Περισσότερα μικρής διάρκειας ταξίδια θέλουν οι Αμερικανοί το καλοκαίρι

 41. 11/07 11:05

  TUI Ηνωμένου Βασιλείου | Πρώτη η Ελλάδα στις αναζητήσεις για διακοπές μετά τις εκλογές

 42. 11/07 10:54

  Βρετανικός τουρισμός | Διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι θέλει το 83%- ο κακός καιρός οδηγεί σε κρατήσεις

 43. 11/07 10:36

  Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Νίκης Κεραμέως με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ και της ΕΣΕΕ

 44. 11/07 10:04

  Το Dolce by Wyndham Versailles άνοιξε τις πύλες του στο φημισμένο Domaine Du Montcel στη Γαλλία

 45. 11/07 09:12

  Θεσπίζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή “e – Ναυλοσύμφωνο” για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής

 46. 11/07 07:34

  Διαγωνισμός | Δράσεις προβολής του προορισμού Πελοπόννησος

 47. 11/07 07:33

  Πόσοι άνθρωποι πνίγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και γιατί

 48. 11/07 07:31

  Δήμος Καλυμνίων: Αγορά οικοπέδου για πάρκινγκ λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

 49. 11/07 07:30

  Παγκόσμια Τράπεζα: Χρηματοδότηση 80 εκατ. δολ. στην Αλβανία για βιώσιμο τουρισμό

 50. 10/07 19:28

  Τσεχία: Εκτιμήσεις για μικρή ανάκαμψη της οικονομίας το 2024 και το 2025

 51. 10/07 17:11

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Λουκάς Καρυτινός – Alexei Volodin | Ωδείο Ηρώδου Αττικού - 12 Ιουλίου

 52. 10/07 15:01

  Travel+Leisure Awards 2024: Διεθνείς διακρίσεις για 4 νησιά και 4 ξενοδοχεία της Ελλάδας

 53. 10/07 14:23

  Αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών στον Λιμένα Βόλου μετά τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias»

 54. 10/07 14:21

  Νυχτερινές εργασίες ασφαλτόστρωσης στον αρχαιολογικό χώρο Κνωσσού

 55. 10/07 13:27

  Κύπριοι δημοσιογράφοι γνώρισαν και γοητεύτηκαν την Εύβοια και τη Βοιωτία

 56. 10/07 13:05

  Ryanair: Νέα συνεργασία «εγκεκριμένου ΟΤΑ» με τον όμιλο Etraveli

 57. 10/07 12:29

  Hotel Experience: Νέα έκθεση και συνέδριο για τον κλάδο της φιλοξενίας 

 58. 10/07 12:27

  Τουρισμός: Ήρθε το τέλος του "Ήλιος-Θάλασσα" για τους Γάλλους; Η ζήτηση μετατοπίζεται σε Άνοιξη και Φθινόπωρο

 59. 10/07 12:13

  Εκτός του βασικού δείκτη του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης η Meliá Hotels International

 60. 10/07 12:03

  Αλεξία Βουλγαρίδου – Jan Roelof Wolthuis | Έρως, Αγάπη και Θάνατος | Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου - 13 Ιουλίου

 61. 10/07 11:56

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Τάνια Τσανακλίδου | 50 καλοκαίρια και χειμώνες - Ηρώδειο - 14 Ιουλίου

 62. 10/07 11:09

  Τουρκία: «Πληγή» τα Ελληνικά νησιά για τον τουρισμό φέτος – «Είναι της μόδας και κάνουν μόνο ένα πράγμα καλά...»

 63. 10/07 10:44

  Η Hilton επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με τα 400 ξενοδοχεία της Small Luxury Hotels of the World

 64. 10/07 10:38

  Αυτές είναι οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες στην Ευρώπη το 2024

 65. 10/07 09:57

  Γερμανία: Ρεκόρ δεκαετίας στις πτωχεύσεις

 66. 10/07 07:20

  Διαγωνισμός για μακροχρόνια μίσθωση έκτασης στην παραλία Αγίου Γεωργίου Νικήτης

 67. 10/07 07:17

  Πράσινο φως για την επένδυση στην Ακτή και Κάμπινγκ Ποσειδίου - ο επενδυτής πρέπει να βρει με ίδια μέσα πόσιμο νερό (!)

 68. 10/07 07:13

  Δήμος Καρπενησίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση ακινήτου με χρήσεις καφέ, μπαρ, εστιατορίου και ψησταριάς

 69. 10/07 07:11

  Πελοπόννησος | Διαγωνισμός για δράσεις Διεθνούς Δικτύωσης με στόχο την προβολή του προορισμού

 70. 10/07 07:06

  Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 71. 10/07 00:00

  Π. Αντωνίου | Τα ξενοδοχεία της μη αναπτυγμένης τουριστικά Ελλάδας δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις

 72. 09/07 19:54

  Ο Christian Louboutin επενδύει στα ξενοδοχεία

 73. 09/07 18:44

  ΠΟΞΕΝ: Απεργία των ξεναγών την Πέμπτη από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

 74. 09/07 16:45

  Amari Green Festival | H μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού και της Παράδοσης του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνης

 75. 09/07 15:22

  Νέες απαιτήσεις προσβασιμότητας για τα Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία από το 2025

 76. 09/07 15:01

  Η Καλαμαριά είπε «όχι» στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την υπερδόμηση της Μαρίνας της Αρετσού

 77. 09/07 14:21

  Η Ρόδος τιμά τους επαναλαμβανόμενους τουρίστες της

 78. 09/07 13:32

  Οι 35.000 τελικοί δικαιούχοι της δράσης «Thessaly Evros Pass 2024»

 79. 09/07 12:56

  Η Boeing παραδέχεται ότι εξαπάτησε τη κυβέρνηση των ΗΠΑ για αποφυγή ευθυνών στα 737 Max

 80. 09/07 12:30

  Θεσμοθετείται το βραβείο Olympus Riviera Ambassadors σε τουρίστες της Πιερίας

 81. 09/07 12:27

  Ε.Ξ. Ιωαννίνων: Να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την άγονη γραμμή Ιωάννινα-Ηράκλειο

 82. 09/07 12:07

  Τους μηχανισμούς προστασίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές ενισχύουν οι Έλληνες ξενοδόχοι

 83. 09/07 12:05

  Αφιέρωμα στις Κυκλάδες από το γαλλικό περιοδικό «Désirs de Voyages»

 84. 09/07 11:59

  Νωρίτερα θα ολοκληρωθούν δύο εποχικές συνδέσεις των American και United με Αθήνα

 85. 09/07 11:46

  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες απογειώνουν κρατήσεις και τιμές στα ξενοδοχεία της Γαλλίας

 86. 09/07 11:42

  Η απόλυτη αθλητική εμπειρία του Santorini Experience έρχεται στις 3-6 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη

 87. 09/07 11:30

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Jakub Józef Orliński – Il Pomo D’Oro | Ηρώδειο 16 Ιουλίου

 88. 09/07 11:23

  Ιταλία: Το αεροδρόμιο Malpensa μετονομάζεται σε «Σίλβιο Μπερλουσκόνι»

 89. 09/07 11:12

  Thomas Cook | 280 εκατομμύρια λίρες στους πιστωτές του πτωχευμένου ομίλου

 90. 09/07 10:53

  Το 43% των ταξιδιωτών δεν καταφέρνουν να ξεκουραστούν επαρκώς στις διακοπές

 91. 09/07 10:37

  Εκτεταμένοι έλεγχοι σε 14 παραλίες με τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών - Πρόστιμα άνω των 350.000 ευρώ

 92. 09/07 10:26

  Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Υπέρβαση 60% της μέγιστης χωρητικότητας - Αναβάθμιση των υποδομών από την ΥΠΑ

 93. 09/07 10:21

  Τουρισμός 2024: Ζήτηση ρεκόρ για διεθνείς πτήσεις, πολυτέλεια, κρουαζιέρα και “budget” διαμονή

 94. 09/07 09:46

  Ευρωπαϊκός τουρισμός | Forwardkeys: Νέο ρεκόρ διεθνών αφίξεων αυτό το καλοκαίρι - 21% αύξηση από τις ΗΠΑ

 95. 09/07 09:32

  Κομισιόν: Έρευνα σε βάθος για την κρατική βοήθεια των 6 δισ. ευρώ στη Lufthansa

 96. 09/07 07:06

  Υπ. Τουρισμού | Ενισχύσεις σε 3 επενδύσεις στις μαρίνες Φλοίσβου, Κλεοπάτρας και Σκοπέλου

 97. 09/07 07:05

  Δήμος Αργοστολίου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 98. 09/07 07:00

  Δωρεάν έρευνα της GBR CONSULTING για τον τουρισμό στον Δήμο Ναυπλίου

 99. 09/07 07:00

  Ισπανία: O τουρισμός αυξάνεται, η ανεργία πέφτει

 100. 08/07 19:03

  Κύπρος | 10 εκατ. ευρώ περισσότερα το 2025 για τουριστική προβολή στο εξωτερικό