AirDNA | Οι 17 μεγάλες τάσεις που θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024

AirDNA | Οι 17 μεγάλες τάσεις που θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024Πηγή φωτό: Pexels

Σταθερές θα παραμείνουν το 2024 οι πληρότητες στην παγκόσμια αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, με αυξανόμενη ζήτηση για ιδιαίτερα και πολυτελή σπίτια, όπως δεντρόσπιτα και οικολογικά resort, ενώ αναμένεται να διαμορφωθεί μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Οι τεχνολογικές εξελίξεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι εικονικές ξεναγήσεις, αναβαθμίζουν τις εμπειρίες επισκέπτη ενώ το κόνσεπτ του slow travel γίνει πιο δημοφιλές. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα δεδομένα εξοχικών κατοικιών ώστε να προσαρμοστούν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις διαφορετικές προτιμήσεις των ταξιδιωτών όπως τα μοναχικά ταξίδια και η τιμολόγηση all inclusive.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα νεότερης έκθεσης της AirDNA σχετικά με τις τάσεις που θα διαμορφώσουν τη ζήτηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024.

Οι τάσεις που εντοπίστηκαν στις εξοχικές κατοικίες είναι οι εξής...

1. Τα πολυτελή σπίτια συγκεντρώνουν ζήτηση άνευ προηγουμένου | Οι πληρότητες σε πολυτελή σπίτια το 2019 διαμορφώνονταν στο 49,1% το 2019, στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των κατηγοριών σπιτιών, όμως το 2023 τα επίπεδα πληροτήτων σκαρφάλωσαν στο 56%.

2. Ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες με μοναδικά χαρακτηριστικά βρίσκονται σε άνθηση | Οι ταξιδιώτες περιπέτειας αναζητούν μοναδικά καταλύματα όπως δεντρόσπιτα, διαμονή σε σκάφη θαλάσσης και φιλικά στο περιβάλλον καταφύγια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτού του είδους διαμονής ήταν η μοναδική που σημείωσε ανάπτυξη, με ανοδικές τάσεις και τα επόμενα χρόνια.

3. Το slow travel κερδίζει έδαφος | Το slow travel αφορά υπεύθυνους ταξιδιώτες και ιδιοκτήτες καταλυμάτων που εφαρμόζουν αειφόρες πρακτικές, και ενώ τα οικολογικά ταξίδια παραμένουν στο προσκήνιο, το slow travel αποτελεί μια διαφορετική εκδοχή διακοπών με παρόμοιους στόχους.

Σε πρόσφατη έκθεση τάσεων εντοπίστηκε ότι το 2023 οι αναζητήσεις στη Google με τον όρο «slow travel” παρουσίασαν αύξηση 68% έναντι του 2018.

Slow travel σημαίνει επίσκεψη σε λιγότερα μέρη και βαθύτερη και πιο συνειδητή σύνδεση του ταξιδιώτη με αυτά.

4. Περισσότεροι ταξιδιώτες επιθυμούν εικονικές ξεναγήσεις | Οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να αποκτήσουν μια πλήρη εμπειρία από τον προορισμό πριν κάνουν την κράτηση. Αυτό επηρεάζει και το τοπίο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ωθώντας τους οικοδεσπότες να προσφέρουν περισσότερες εικονικές και επαυξημένης πραγματικότητας ξεναγήσεις.

Οι οικοδεσπότες που παρέχουν τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις και εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας μπορούν να ενισχύσουν την ελκυστικότητα των καταχωρίσεων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν το ακίνητο εξ αποστάσεως. Η προσφορά καθηλωτικών εμπειριών ενισχύει την εμπιστοσύνη στην κράτηση και μειώνει τις πιθανότητες ακύρωσης, τοποθετώντας τελικά το κατάλυμα στην αντίληψη του ταξιδιώτη ως σύγχρονο και ως τη σωστή επιλογή για αυτόν.

5. Η τεχνητή νοημοσύνη μεταλλάσσει την εμπειρία επισκέπτη | Το 2023, η Airbnb έθεσε τις βάσεις για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, διευρύνοντας τα προφίλ για κάθε οικοδεσπότη με περισσότερες πληροφορίες για αυτούς. Φέτος, αναμένεται ότι η Airbnb θα αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσει την αντιστοίχιση οικοδεσπότη, καταχώρισης και επισκεπτών με βάση προηγούμενες προτιμήσεις.

Οι οικοδεσπότες μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία AI προς όφελός τους. Gadget όπως οι έξυπνες κλειδαριές και οι θερμοστάτες, καθώς και τα chatbot που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για την επικοινωνία των επισκεπτών μπορούν να αυξήσουν την ελκυστικότητα της καταχώρησής τους. Το κλειδί είναι να ενσωματωθούν απρόσκοπτα αυτές οι τεχνολογίες, ώστε να παρέχουν άνεση και εξατομικευμένες εμπειρίες - όχι πονοκέφαλο.

6. Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν εξατομικευμένες εμπειρίες | Η Airbnb χρησιμοποιεί ήδη την τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμόζει τα αποτελέσματα αναζήτησης των ταξιδιωτών. Οι ταξιδιώτες επιδιώκουν πινελιές εξατομίκευσης της διαμονής τους, από εξατομικευμένα πακέτα καλωσορίσματος έως επιμελημένες τοπικές εμπειρίες.

Μερικές καλές πρακτικές είναι οι εξατομικευμένες σημειώσεις καλωσορίσματος, οι τοπικοί ξεναγοί ή οι ανέσεις στο δωμάτιο με βάση του τι θέλουν οι επισκέπτες.

7. Οι κριτικές συνεχίζουν να επηρεάζουν τις επιδόσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων | Οι διαδικτυακές κριτικές έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και για το αν θα αποφασίσουν να κάνουν κράτηση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, κ. Brian Chesky, δήλωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν 317 εκατομμύρια κριτικές στην πλατφόρμα και ότι 2 στους 3 επισκέπτες συντάσσουν κριτικές. Η Airbnb επωφελήθηκε από αυτό παρουσιάζοντας μια ανανεωμένη σελίδα αξιολόγησης στα τέλη του 2023, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να αξιολογούν τους οικοδεσπότες σε ένα ευρύτερο φάσμα κατηγοριών. Αυτό ευθυγραμμίζεται με την εισαγωγή του σήματος Αγαπημένων επισκεπτών, το οποίο μπορούν να κερδίσουν οι οικοδεσπότες επιδεικνύοντας την αριστεία τους ανά κατηγορία.

Αν και είναι άγνωστο το πώς ακριβώς αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν την απόδοση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι κάνουν τη διαφορά. Οι οικοδεσπότες προτείνεται να ενσωματώνουν τα σχόλια των επισκεπτών στην προσέγγιση που έχουν σχετικά με την φιλοξενία που προσφέρουν.

8. Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός κρατά τους οικοδεσπότες σε εγρήγορση | Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός χαρακτήριζε πάντα το τοπίο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και ώθησε τους οικοδεσπότες να κάνουν τις καταχωρίσεις τους να ξεχωρίζουν. Αν και αυτή η τάση υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, πολλοί τρόποι με τους οποίους οι οικοδεσπότες προσελκύουν πλέον τους πιθανούς επισκέπτες είναι καινούριοι.

Βρείτε ένα μοναδικό σημείο πώλησης ή απευθυνθείτε σε μια συγκεκριμένη νέα κατηγορία φιλοξενίας για να τοποθετήσετε την καταχώρησή σας. Είτε πρόκειται για θεματικά καταλύματα, ελκυστικές ανέσεις, χώρους φιλικούς προς τα κατοικίδια ή οικολογικές πρωτοβουλίες, η εύρεση μιας ανερχόμενης κατηγορίας διαμονής προσελκύει ταξιδιώτες με συγκεκριμένες προτιμήσεις. Οι δυναμικές στρατηγικές τιμολόγησης είναι βασικές. Οι οικοδεσπότες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια στρατηγική που προσαρμόζει την τιμολόγηση σε παράγοντες όπως η τοποθεσία, οι ανέσεις και η ζήτηση.

9. Οι διαχειριστές των εξοχικών κατοικιών είναι πιο επιτυχημένοι απο ποτέ | Η συνεργασία με μια εταιρεία διαχείρισης διευκολύνει τη διαχείριση ακινήτων σε οικοδεσπότες και επενδυτές ακινήτων. Αυτές οι εταιρείες προσφέρουν τεχνογνωσία στο μάρκετινγκ, την επικοινωνία με τους επισκέπτες και τη συντήρηση των ακινήτων.

Για οικοδεσπότες που διαχειρίζονται ακίνητα εξ αποστάσεως, ένας διαχειριστής ή μια εταιρεία διαχείρισης είναι ιδιαίτερα πολύτιμοι.

10. Η ζήτηση για μοναχικά ταξίδια ανεβαίνει | Τα μοναχικά ταξίδια έχουν γίνει βασικό στοιχείο στο τοπίο των ενοικιαζόμενων εξοχικών κατοικιών και η δυναμική τους θα συνεχιστεί και μέσα στο 2024. Δεδομένα από την Airbnb έδειξαν ότι τα μοναχικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 33% παγκοσμίως το 2022 (τα δεδομένα 2023 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα).

Οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις καταχωρίσεις τους για να επωφεληθούν από αυτήν την άνοδο των μοναχικών ταξιδιών. Επισημάνετε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τις φιλικές ανέσεις και μοναχικούς ταξιδιώτες που προσφέρετε. Η Airbnb αναφέρει ότι οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για μεγαλύτερα ταξίδια, επομένως βεβαιωθείτε ότι η ιδιοκτησία σας είναι άνετη για μακροχρόνια διαμονή.

11. Οι πιο αυστηρές ρυθμίσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση περιορίζουν τις λειτουργίες της | Από την έναρξη της δραστηριότητας της Airbnb το 2008, η βιομηχανία ενοικίασης εξοχικών κατοικιών σε μεγάλο βαθμό αναπτύχθηκε χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αγορές βραχυπρόθεσμης ενοικίασης όπως η Νέα Υόρκη και το Άσπεν του Κολοράντο έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν τις λειτουργίες της ως απάντηση στις ελλείψεις κατοικιών για τους κατοίκους.

Η ενημέρωση σχετικά με τους τοπικούς κανονισμούς είναι κρίσιμης σημασίας. Να είστε ενήμεροι για τους νόμους περί ζωνών, τις απαιτήσεις αδειοδότησης και τυχόν περιορισμούς που επιβάλλονται στις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις πριν αγοράσετε ένα νέο ακίνητο. Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε τις ρυθμιστικές αλλαγές που επηρεάζουν τις ενεργές καταχωρίσεις.

Όσον αφορά τις τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024 στην αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκύπτουν τα ακόλουθα...

1. Προς νέο ρεκόρ το 2024 η αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων | Μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου του 2023, η αγορά περιλάμβανε 1,6 εκατ. καταχωρήσεις, αυξημένες κατά 17,4% έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Περί το 1,45 εκατ. από αυτές ήταν ολόκληρα σπίτια ή διαμερίσματα. Οι καταχωρήσεις οδήγησαν σε συνολικά έσοδα 64 δισ. δολαρίων το 2023 και το 2024 αναμένεται νέο ρεκόρ.

2. Αυξανόμενη τάση για καταχωρήσεις σε πολλαπλές πλατφόρμες | Στο τέλος του 2023, 640.000 ακίνητα ήταν καταχωρημένα μόνο στην Airbnb, ενώ περίπου 400.000 ακίνητα αποκλειστικά στη Vrbo. Συνολικά 525.000 ακίνητα ήταν καταχωρημένα τόσο στην Airbnb όσο και στη Vrbo. Οι οικοδεσπότες μπορούν να πειραματιστούν περαιτέρω το 2024 με την καταχώρισή τους σε πολλές πλατφόρμες για να αυξήσουν τους επισκέπτες τους.

3. Ο πληθωρισμός θα μειώσει την ανάπτυξη της προσφοράς | Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα μειώσει άμεσα τον πληθωρισμό λόγω της πρόσφατης αύξησης της απασχόλησης. Ως αποτέλεσμα, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, τα οποία είναι επί του παρόντος υψηλά, πιθανότατα θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα. Συνήθως, τα υψηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων επηρεάζουν αρνητικά την αύξηση των καταχωρήσεων εξοχικών κατοικιών. Καταγράφεται ήδη μείωση στον αριθμό των νέων καταχωρήσεων που εισέρχονται στην αγορά ως απάντηση τόσο στα υψηλά επιτόκια όσο και στα χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας. Η πρόβλεψη της AirDNA για αύξηση της συνολικής προσφοράς το 2024 είναι 10,9%, και αν και ισχυρή, είναι μικρότερη από τον ρυθμό ανάπτυξης 12,8% του 2023.

4. Η πληρότητα συνεχίζει να σταθεροποιείται | Τα ποσοστά πληρότητας εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την πανδημία. Αυτό οδήγησε σε μια δύσκολη σύγκριση, καθώς τα ποσοστά πληρότητας μετά το 2021 φαινομενικά έπεσαν. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι τα ποσοστά πληρότητας έχουν απλώς επιστρέψει στα προπανδημικά επίπεδα. Το 2023, σταθεροποιήθηκαν στο 55%, και τα δεδομένα της AirDNA υποδηλώνουν ότι αυτή η σταθερότητα θα συνεχιστεί έως το 2024. Αυτό σημαίνει ότι οι οικοδεσπότες μάλλον θα έχουν πιο σταθερά επίπεδα πληρότητας.

5. Ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης | Ενώ μπορούμε να αναμένουμε ότι η προσφορά θα αυξηθεί σχεδόν κατά 11% το 2024, οι προοπτικές για τη ζήτηση είναι λιγότερο βέβαιες. Ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 3,1% τον Νοέμβριο του 2023, ενώ οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν πάνω από 4%. Επιπλέον, θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα το 2024, με διεθνείς ταξιδιώτες να επισκέπτονται τις ΗΠΑ, ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που πηγαίνουν στο εξωτερικό και αύξηση σε προσιτές καταχωρίσεις. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αναμένεται να συμβάλουν σε αύξηση της ζήτησης κατά 10,7% σε σύγκριση με το 2023. Επομένως, η αύξηση της προσφοράς και της ζήτησης θα είναι πολύ πιο ισορροπημένη το 2024.

6. Οι οικοδεσπότες ανακτούν την τιμολογιακή τους ισχύ | Τα σταθερά ποσοστά πληρότητας θα βοηθήσουν τους οικοδεσπότες να ανακτήσουν τον έλεγχο της τιμολόγησής τους. Ως αποτέλεσμα, οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR), που είναι το μέσο εισόδημα από ενοικίαση ανά πληρωμένο κατειλημμένο δωμάτιο σε μια δεδομένη περίοδο, θα μπορούσαν το 2024 να αυξηθούν κατά περίπου 2%, έναντι 0,5% της αύξησης του περασμένου έτους. Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) αναμένεται να παρουσιάσει θετική ανάπτυξη. Η AirDNA προβλέπει αύξηση 1,9% το 2024, έναντι πτώσης 4,9% που είδαμε το 2023.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 13/04 21:34

  Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν

 2. 13/04 20:55

  Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

 3. 13/04 14:09

  Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία

 4. 13/04 13:34

  Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 5. 13/04 12:53

  Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση

 6. 13/04 12:39

  Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας

 7. 12/04 21:52

  Taizoon Khorakiwala | Η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για Ινδούς επιχειρηματίες

 8. 12/04 21:43

  Το προσδόκιμο ζωής είναι 2,3 χρόνια μικρότερο στα κατώτερα μορφωτικά στρώματα σε σχέση με τα ανώτερα

 9. 12/04 21:37

  Επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

 10. 12/04 19:40

  Συνάντηση εργασίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

 11. 12/04 19:34

  ΠΟΞ/ Γ. Χατζής: "Δεν θα τα πληρώσει ξανά ο ξενοδοχειακός κλάδος..."

 12. 12/04 16:00

  Google: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την τεχνητή νοημοσύνη

 13. 12/04 15:33

  «Από το χωράφι στο πιάτο» | Η TUI στηρίζει 500 αγρότες σε Κρήτη και Ρόδο για πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

 14. 12/04 15:12

  N. Σταθόπουλος (BC Partners) | Ποιοι κλάδοι προσφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα

 15. 12/04 14:37

  Oι συμπράξεις ανάμεσα στην Τέχνη και το επιχειρείν

 16. 12/04 14:23

  "Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε…"- Η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων στον κ.Δούκα περί δημοτικού φόρου στα αθηναϊκά ξενοδοχεία

 17. 12/04 13:56

  Αερομεταφορές: Έρχονται καύσιμα από ανθρώπινα περιττώματα – 92% λιγότερες εκπομπές άνθρακα

 18. 12/04 11:30

  Έρευνα CLIA: Τι κάνει την κρουαζιέρα ελκυστική στους Αμερικανούς ταξιδιώτες

 19. 12/04 11:16

  Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

 20. 12/04 11:03

  ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ | Η οικονομική ανασφάλεια τρομάζει τον Έλληνα - Βενιζέλος: Αναζητά λύσεις αρχαϊκές και μεταφυσικές (!)

 21. 12/04 10:59

  Ace Hotel & Swim Club Athens: Έρχεται το νέο ξενοδοχείο τύπου resort στη Γλυφάδα

 22. 12/04 10:56

  Eurowings: Ρεκόρ πτήσεων το καλοκαίρι από Γερμανία στην Ισπανία - 600 πτήσεις την εβδομάδα

 23. 12/04 10:51

  Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αργεντινή

 24. 12/04 10:40

  Εκδηλώσεις για την ‘Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λάρισα

 25. 12/04 10:31

  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Προβολή των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

 26. 12/04 10:27

  Παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

 27. 12/04 10:25

  Δήμος Χερσονήσου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 28. 12/04 10:16

  Ισπανία: Οι πολίτες αντιστέκονται στον μαζικό τουρισμό

 29. 11/04 19:04

  Zeus International: Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

 30. 11/04 18:07

  Οι τρεις οικονομικές τεκτονικές πλάκες | Ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει

 31. 11/04 17:54

  Θ. Σκυλακάκης: Δεν υπάρχουν χρήματα και για πολυτελή ενεργειακή μετάβαση και για στοιχειώδη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

 32. 11/04 17:48

  Η ανθεκτικότητα και η διαχείριση ρίσκου απέναντι στην κλιματική αλλαγή κλειδί για τις επιτυχημένες επιχειρήσεις

 33. 11/04 17:43

  Θα αναδείξουμε το σύνολο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

 34. 11/04 17:38

  Το 66% των κορυφαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα δοκιμάζουν το Co-Pilot

 35. 11/04 17:11

  Χάρης Δούκας: Ο κερδίζων από τον τουρισμό θα πληρώνει αυξημένα τέλη στο Δήμο - φόρο στον τζίρο των ξενοδοχείων

 36. 11/04 17:05

  Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Η πραγματικότητα των δεδομένων μας αποκαλύπτει την φοροδιαφυγή

 37. 11/04 16:49

  Π.Αντωνίου | Επίκαιρο το αίτημα της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

 38. 11/04 16:27

  Νίκος Χαρδαλιάς | Ζητάμε η Περιφέρεια Αττικής να έχει τον έλεγχο όλων των μεγάλων έργων

 39. 11/04 16:22

  ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023

 40. 11/04 13:02

  Ανησυχία στην Κύπρο για τον πόλεμο στη Γάζα

 41. 11/04 12:58

  Τουρισμός | Ισραηλινοί τουρ οπερέιτορ στην Πιερία

 42. 11/04 12:50

  Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το «Rodos Week»

 43. 11/04 12:22

  Αποκαθίσταται το Μινωικό Ανάκτορο στα Μάλια

 44. 11/04 11:48

  Booking.com | Πώς τα καταλύματα θα μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους, αξιοποιώντας τις τάσεις του 2024

 45. 11/04 10:27

  Κρουαζιέρα | CLIA: 31,7 εκατ. επιβάτες το 2023, 7% περισσότεροι από το 2019

 46. 11/04 10:14

  Seabourn | Θεματικές κρουαζιέρες στη Μεσόγειο το 2025 με εμπειρίες τένις και γευσιγνωσία σε αμπελώνα

 47. 11/04 09:53

  Attica Group | Δεύτερο ξενοδοχείο στη Νάξο- αγόρασε το Galaxy Hotel με 14 εκατ. ευρώ

 48. 11/04 07:18

  Οδηγός εξερεύνησης της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου

 49. 11/04 07:16

  Σε άνθηση οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας

 50. 11/04 07:15

  Συνέδριο Travel West Forum στην Πάτρα

 51. 11/04 07:13

  Πώς θα ενισχυθεί ο ποδηλατικός τουρισμός στη Θεσσαλονίκη

 52. 11/04 07:10

  Ταξίδι εξοικείωσης για Βρετανούς bloggers στα Χανιά από τον Jet2com

 53. 10/04 21:22

  Φ. Μακαντάση (διαΝΕΟσις) | Τρίτη σημαντικότερη απειλή για το μέλλον της Ελλάδας είναι η κλιματική κρίση

 54. 10/04 18:38

  Μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος και μειώσεις φόρων 870 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025

 55. 10/04 18:28

  H LOT επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

 56. 10/04 18:27

  Ολγα Κεφαλογιάννη | Tα επενδυτικά σχέδια για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στον τουρισμό

 57. 10/04 16:54

  Η Μεσόγειος αποτελεί πλέον ένα «hot spot» κλιματικής αλλαγής

 58. 10/04 15:01

  Άνοιξε τις πόρτες του στο λιμάνι του Πειραιά το ξενοδοχείο Mitsis N’U Piraeus Port

 59. 10/04 12:22

  Eurocontrol | Η χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης παραμένει κάτω από το 2019

 60. 10/04 12:02

  «Πρασινίζουμε το Γκρίζο» | Διαγωνισμός του Δήμου Αθηναίων για πράσινες γωνιές σε σπίτια και γειτονιές

 61. 10/04 11:19

  Διακήρυξη από τη Ρόδο | Ο ευρωπαϊκός τουρισμός δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα

 62. 10/04 11:00

  Ο Τουρισμός Υγείας απέφερε 2,3 δισ. δολ. στην Τουρκία το 2023

 63. 10/04 10:33

  UN Tourism | Ελκυστικός προορισμός για τουριστικές επενδύσεις η Αλβανία

 64. 10/04 10:15

  972.893 αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

 65. 10/04 10:02

  Μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Wyndham Hotels & Resorts

 66. 10/04 07:09

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Χανιά και Σύβοτα

 67. 10/04 07:08

  Ενισχυμένο το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Croatia Airlines - Οι συνδέσεις με την Αθήνα

 68. 10/04 07:07

  Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας-Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας

 69. 10/04 07:03

  Οι τιμές στα ξενοδοχεία στα Λουτρά Σμοκόβου

 70. 10/04 07:00

  Δωρεές για δέντρα και γλυκά στο Δήμο Θεσσαλονίκης

 71. 09/04 22:10

  Δόμνα Μιχαηλίδου: Δέσμευσή μας η περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους

 72. 09/04 22:00

  Δήμος Αθηναίων | Εντείνονται οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

 73. 09/04 17:15

  «Ο πιο καυτός Μάρτιος» όλων των εποχών- Επιταχύνεται η κλιματική αλλαγή;

 74. 09/04 16:50

  "Ο Πολιτισμός της Ελιάς", εκδήλωση - προπομπός του 2ου «Elia Lesvos Confest 2024»

 75. 09/04 16:19

  Η Όλ. Κεφαλογιάννη στο Φόρουμ “Ευρωπαϊκός Τουρισμός, Ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση" στη Ρόδο

 76. 09/04 16:17

  Ξενοδοχεία: Η Αθήνα στις 5 πόλεις με τη μεγαλύτερη άνοδο εσόδων από το 2019

 77. 09/04 15:33

  Η Ισπανία «τελειώνει» την Χρυσή Βίζα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη στέγασης

 78. 09/04 14:15

  Επιμήκυνση της σεζόν μέσω πολιτιστικών εμπειριών

 79. 09/04 13:35

  Επιδότηση 100% σε παραθαλάσσιες επιχειρήσεις για SeaAccess® και εξοπλισμό προσβάσιμων παραλιών

 80. 09/04 13:35

  Radisson Hotel | Tεχνητή νοημοσύνη στις επαγγελματικές εκδηλώσεις

 81. 09/04 13:25

  «Nothing Comes Close» | «Τίποτα δεν συγκρίνεται» με τις αναβαθμισμένες εμπειρίες κρουαζιέρας της Celebrity Cruises

 82. 09/04 12:46

  Mirror: Το "low profile" Ελληνικό νησί που ανταγωνίζεται τη Μύκονο και τη Σαντορίνη!

 83. 09/04 12:13

  Το Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και στα Δίκτυα Διανομής

 84. 09/04 11:59

  Όμιλος Dertour | +47% οι πωλήσεις για το 2024 στις αρχές Μαρτίου, +24,6% το 2023

 85. 09/04 11:52

  Royal Jordanian: Αυξημένη συχνότητα πτήσεων Αμμάν – Αθήνα το καλοκαίρι

 86. 09/04 11:21

  Ιταλικός τουρισμός | Στροφή στην ποιότητα με έμφαση στην προσέλκυση Αμερικανών τουριστών

 87. 09/04 11:08

  Τη Δευτέρα η 2η Διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας Τουρισμού της ΔΥΠΑ

 88. 09/04 10:50

  Ο τουρισμός ευεξίας αποτελεί το next big thing - Η πρόταση της Personal Wellness στα ξενοδοχεία

 89. 09/04 10:35

  Ο τουρισμός χρειάζεται περισσότερη προσοχή από τις κυβερνήσεις - το παράδειγμα της Τουρκίας

 90. 09/04 07:00

  Ισπανία: Μεγαλύτερη απασχόληση από τον Μάρτιο λόγω του τουρισμού

 91. 09/04 07:00

  Διαγωνισμός για την παραγωγή καλλιτεχνικών δράσεων του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

 92. 09/04 07:00

  Επενδυτικό σχέδιο 10 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Χ.Κ. Βίγλας – Πισοδερίου

 93. 09/04 07:00

  Δήμος Δίου - Ολύμπου: Αναβάθμιση του ορειβατικού καταφυγίου Κορομηλιάς

 94. 09/04 07:00

  Υπουργείο Τουρισμού: Στον Δήμο η εκμετάλλευση της μαρίνας Πυλαίας - επένδυση 30 εκατ. ευρώ

 95. 08/04 22:32

  Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου | Αίτημα στον Πρωθυπουργό για μείωση του ΦΠΑ στη Δωδεκάνησο

 96. 08/04 16:43

  Το 73% των καταναλωτών από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στα ταξίδια

 97. 08/04 16:36

  Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

 98. 08/04 16:32

  H Αρχαία Ολυμπία ξανά στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού

 99. 08/04 14:49

  Eνισχύεται η ελληνοκινεζική συνεργασία στον τουρισμό και πολιτισμό - Συνάντηση Ν. Χαρδαλιά με τον πρέσβη Σ. Τζουντσένγκ

 100. 08/04 14:46

  Γερμανικός Τύπος | Πυρκαγιές και λειψυδρία στην Ελλάδα από τον Απρίλιο