Τουρισμός και βιώσιμη φιλοξενία: Μεταμόρφωση ξενοδοχείων σε φιλικά προς το περιβάλλον τουριστικές μονάδες

Τουρισμός και βιώσιμη φιλοξενία: Μεταμόρφωση ξενοδοχείων σε φιλικά προς το περιβάλλον τουριστικές μονάδες

Σε μια εποχή όπου η περιβαλλοντική συνείδηση είναι πρωταρχικής σημασίας, ο κλάδος της φιλοξενίας αναγνωρίζει όλο και περισσότερο τη σημασία της αειφορίας. Τα ξενοδοχεία, ως σημαντικοί παίκτες στον παγκόσμιο τουριστικό τομέα, κάνουν τολμηρά βήματα για να ελαχιστοποιήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και να συμβάλουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Αυτή η αλλαγή προς πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον όχι μόνο ωφελεί το περιβάλλον αλλά ενισχύει επίσης τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.  

Με διάφορους τρόπους με τους, είναι δυνατόν τα ξενοδοχεία να μεταμορφωθούν σε φιλικούς προς το περιβάλλον βιώσιμους παραδείσους.

Σχεδιασμός “Πράσινων Κτιρίων”:

Το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία ξεκινά με την κατασκευή και το σχεδιασμό κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον. Τα ξενοδοχεία υιοθετούν ολοένα και περισσότερο πρότυπα πράσινων κτιρίων που εστιάζουν στην ενεργειακή απόδοση, τη χρήση βιώσιμων υλικών και τη μείωση των συνολικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών όπως ο ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός, οι ηλιακοί συλλέκτες και τα συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων όχι μόνο μειώνουν το λειτουργικό κόστος αλλά και επιδεικνύουν τη δέσμευση για υπεύθυνες πρακτικές κατασκευής. 

Εξοικονόμηση ενέργειας:

Τα ξενοδοχεία είναι σημαντικοί καταναλωτές ενέργειας, από φωτισμό και θέρμανση μέχρι ψύξη και ηλεκτρονικές συσκευές. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι επιχειρήσεις επενδύουν σε τεχνολογίες με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Η εφαρμογή έξυπνων θερμοστατών, φωτισμού LED και αισθητήρων κίνησης για φωτισμό στα δωμάτια των επισκεπτών γίνονται κοινές πρακτικές. Ορισμένα ξενοδοχεία ενσωματώνουν ακόμη και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική ή η ηλιακή ενέργεια, για να καλύψουν ένα μέρος των ενεργειακών τους αναγκών. 

Εξοικονόμηση νερού:

Η λειψυδρία αποτελεί μία παγκόσμια απειλή και τα ξενοδοχεία ως μεγάλοι καταναλωτές νερού πρέπει να εργάζονται ενεργά για να μειώσουν την κατανάλωση. Βρύσες χαμηλής ροής, συσκευές αποδοτικής χρήσης νερού και προγράμματα επαναχρησιμοποίησης λευκών ειδών είναι μερικά μόνο παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο τα ξενοδοχεία εξοικονομούν νερό. Ορισμένες εγκαταστάσεις προχωρούν ένα βήμα παραπέρα εφαρμόζοντας συστήματα ανακύκλωσης γκρίζου νερού, επεξεργάζοντας το χρησιμοποιημένο νερό για μη πόσιμους σκοπούς, όπως η άρδευση. 

Διαχείριση των αποβλήτων:

Η μείωση των απορριμμάτων και η προώθηση της ανακύκλωσης είναι κρίσιμες πτυχές της βιώσιμης φιλοξενίας. Τα ξενοδοχεία ελαχιστοποιούν τα πλαστικά μιας χρήσης, υιοθετούν προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποιούν οργανικά απόβλητα. Ορισμένες επιχειρήσεις βρίσκουν ακόμη και καινοτόμους τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσουν αντικείμενα, μετατρέποντας τα απόβλητα σε πόρους και συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία. 

Αντικατάσταση επίπλων και αρχιτεκτονικών στοιχείων

H στροφή προς τη βιωσιμότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο σηματοδοτεί ένα γενναίο βήμα προς πιο υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές και μία τέτοια σημαντική αλλαγή είναι η αντικατάσταση επίπλων και αρχιτεκτονικών στοιχείων ενός ξενοδοχείου με αντίστοιχα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. 

Τα παραδοσιακά έπιπλα ξενοδοχείων συχνά βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε υλικά υψηλής κατανάλωσης πόρων, συμβάλλοντας στην αποψίλωση των δασών, στην υπερβολική σπατάλη και στις επιβλαβείς εκπομπές κατά την παραγωγή. Εφαρμόζοντας πράσινες πρακτικές στην αγορά αντικειμένων και αρχιτεκτονικών στοιχείων προστασίας και διακόσμησης όπως έπιπλα κήπου, (πχ τραπέζι, σαλόνι κήπου πολυθρόνες),  τέντες και  στέγαστρα παραθύρων κλπ. οι επιχειρήσεις συμβάλλουν σε αυτήν την βιώσιμη μεταμόρφωση των τουριστικών μονάδων. Παραθέτουμε παρακάτω μερικές φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες:

 • Ανακυκλωμένο ξύλο: Ένα από τα κύρια υλικά που κερδίζουν εξέχουσα θέση σε αυτή την πράσινη επανάσταση είναι το ανακυκλωμένο ξύλο. Με την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση ξύλου από παλιές κατασκευές, οι κατασκευαστές επίπλων μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικά και κομψά κομμάτια που αφηγούνται μια ιστορία, ελαχιστοποιώντας τη ζήτηση για νέα ξυλεία. Αυτό όχι μόνο μειώνει την αποψίλωση των δασών, αλλά βοηθά επίσης στην εκτροπή των υλικών από τις χωματερές, προωθώντας μια κυκλική οικονομία.
 • Mπαμπού: Το μπαμπού, γνωστό για την ταχεία ανάπτυξή του και τη δυνατότητα ανανέωσης, είναι μια άλλη προτιμώμενη επιλογή. Αυτό το ευέλικτο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους τύπους επίπλων, από κουφώματα κρεβατιού έως καρέκλες, παρέχοντας μια αισθητικά ευχάριστη και βιώσιμη εναλλακτική λύση. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σκληρά ξύλα, το μπαμπού μπορεί να συλλεχθεί χωρίς να προκληθεί μακροπρόθεσμη ζημιά στο περιβάλλον, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για ξενοδόχους με οικολογική συνείδηση.
 • Aνακυκλωμένα υλικά: Τα ανακυκλωμένα υλικά, όπως το πλαστικό, το μέταλλο και το γυαλί, κερδίζουν επίσης έλξη στη βιομηχανία επίπλων ξενοδοχείων. Αυτά τα υλικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ανθεκτικά και κομψά έπιπλα, εκτρέποντας τα απόβλητα από χωματερές και μειώνοντας την ανάγκη για παρθένους πόρους. Τα καινοτόμα σχέδια που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά δείχνουν ότι η βιωσιμότητα δεν θέτει σε κίνδυνο το στυλ, προσφέροντας στα ξενοδοχεία την ευκαιρία να βελτιώσουν την αισθητική τους γοητεία, κάνοντας παράλληλα περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιλογές.

Εμπλοκή της κοινότητας:

Η βιώσιμη φιλοξενία εκτείνεται πέρα από τα τείχη του ξενοδοχείου. Πολλά ιδρύματα συνεργάζονται ενεργά με τις τοπικές τους κοινωνίες μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την υποστήριξη τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, τη συμμετοχή σε έργα διατήρησης του περιβάλλοντος ή την παροχή ευκαιριών κατάρτισης και εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Με την ενσωμάτωση στην κοινότητα, τα ξενοδοχεία μπορούν να καλλιεργήσουν το αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας στις βιώσιμες προσπάθειές τους. 

Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση:

Τα ξενοδοχεία αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τη σημασία της εκπαίδευσης τόσο του προσωπικού όσο και των επισκεπτών σχετικά με τη βιωσιμότητα. Τα προγράμματα εκπαίδευσης για τους υπαλλήλους διασφαλίζουν ότι όλοι ευθυγραμμίζονται με τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές του ξενοδοχείου. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία υλοποιούν πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετέχουν σε προσπάθειες εξοικονόμησης νερού και ενέργειας κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. 

Η στροφή προς τη βιώσιμη φιλοξενία δεν είναι απλώς μια τάση; είναι αναγκαιότητα για το μέλλον του κλάδου. Τα ξενοδοχεία που δίνουν προτεραιότητα σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, όχι μόνο συμβάλλουν σε έναν πιο υγιή πλανήτη, αλλά προσελκύουν επίσης ένα αυξανόμενο τμήμα ταξιδιωτών που συνειδητοποιούν το περιβάλλον. Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν ολοένα και περισσότερο καταλύματα που να μοιράζονται τις αξίες τους και μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση στα έπιπλα είναι ένας ισχυρός τρόπος για τα ξενοδοχεία να διαφοροποιηθούν σε μια ανταγωνιστική αγορά. Αγκαλιάζοντας βιώσιμες πρωτοβουλίες, τα ξενοδοχεία μπορούν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την τοπική κοινότητα και τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών, θέτοντας ένα πρότυπο για υπεύθυνο τουρισμό τα επόμενα χρόνια.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 22/06 12:21

  Κοινωνικός τουρισμός | Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

 2. 22/06 07:53

  Ισπανία: Στα 570 ευρώ από 480 ευρώ το επίδομα ανεργίας

 3. 22/06 07:36

  Γυναικολιχουδιές στη Γλαύκη της Λάρισας

 4. 21/06 20:09

  Στα 1,8 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α' 4μηνο | +36% από τις ΗΠΑ, +31% από Γερμανία

 5. 21/06 19:57

  2η Γιορτή Μπύρας στον Πύργο Ηλείας

 6. 21/06 17:42

  CapsuleT Accelerator: Δικτύωση και Ανάπτυξη για Τουριστικές Startups

 7. 21/06 16:28

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Roger Bernat The Rite of Spring / Η ιεροτελεστία της άνοιξης | Πειραιώς 260 / 28-30 Ιουνίου

 8. 21/06 13:25

  Εταιρεία του Δ.Μελισσανίδη μεταξύ των 3 ενδιαφερομένων για την Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονική

 9. 21/06 13:23

  Η Turespaña προωθεί τον LGBTQI+ τουρισμό στο Europride 2024 της Θεσσαλονίκης

 10. 21/06 12:50

  TUI: Άνευ προηγουμένου επέκταση της σεζόν σε Κρήτη, Ρόδο, Κω

 11. 21/06 12:04

  Στην Ευρώπη οι μεγαλύτερες δυνατότητες στρατηγικών επενδύσεων στον τουρισμο στον κόσμο

 12. 21/06 11:43

  Expedia: Οι Αμερικανοί παίρνουν τις λιγότερες ημέρες διακοπών στον κόσμο

 13. 21/06 11:23

  Οι Βαλεαρίδες Νήσοι δεν αντέχουν 20 εκατ. τουρίστες- χρειάζονται όρια, με απόφαση και των κατοίκων

 14. 21/06 10:55

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Chamber Orchestra of Europe – Simon Rattle – Magdalena Kožená | Ηρώδειο - 30 Ιουνίου 2024

 15. 21/06 10:44

  Booking.com | Καθοριστικός ο ρόλος των καταλυμάτων στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων

 16. 21/06 10:36

  flydubai: Νέες συνδέσεις με τρία Ελληνικά νησιά

 17. 21/06 09:52

  «The Ilisian» | Η αναγέννηση του Hilton διαμορφώνει ένα νέο τοπόσημο για την Αθήνα του αύριο

 18. 21/06 08:43

  Δήμος Χανίων: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 19. 21/06 08:39

  Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο

 20. 21/06 07:36

  1η φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στη λίμνη Παμβώτιδα

 21. 21/06 07:33

  Γιορτή της Καραγκούνικης Πίτας στο Μασχολούρι Καρδίτσας

 22. 21/06 07:29

  Φεστιβάλ Μελιτζάzz 2024 Νόστος στο Λεωνίδιο

 23. 20/06 21:26

  Αρνητική γνωμοδότηση σε ΜΠΕ ξενοδοχείου στην περιοχή Ιεράπετρας

 24. 20/06 18:35

  Focus Bari | Δύο στους τρεις Έλληνες χαζεύουν άσκοπα μέσα στα social....

 25. 20/06 18:31

  Ημερίδα Κινηματογραφικός Τουρισμός

 26. 20/06 13:53

  Το Hilton της Αθήνας γίνεται «The Ilisian» - Επένδυση 340 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025

 27. 20/06 13:50

  Οι hackers μπορούν να “σπάσουν” το 45% των κωδικών σε μόλις ένα λεπτό (!)

 28. 20/06 13:10

  Τουρισμός | Mastercard: Μετατόπιση της ζήτησης στους εκτός αιχμής μήνες στη Μεσόγειο- και στην Ελλάδα

 29. 20/06 13:08

  Άνοιξαν οι Ιαματικές Πηγές της ΕΤΑΔ για το φετινό καλοκαίρι

 30. 20/06 12:09

  Ελληνικός τουρισμός 2024 | + 22% τα έσοδα και +20% οι αφίξεις στο α' τετράμηνο

 31. 20/06 11:59

  FTI: Αίτηση πτώχευσης από θυγατρική με αντικείμενο τα αεροπορικά εισιτήρια

 32. 20/06 11:48

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Signal to noise - Forced Entertainment | 26-27 Ιουνίου Πειραιώς 260 Χώρος Δ

 33. 20/06 10:46

  Αμερικανικός τουρισμός | 71 εκατ. ταξίδια την εβδομάδα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας - 5,7 εκατ. αεροπορικώς

 34. 20/06 10:07

  ΥΠΑ | +13% η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το α' πεντάμηνο

 35. 20/06 10:01

  Β. Μακεδονία: Ακυρώσεις και χάος λόγω... διαβατηρίων

 36. 20/06 09:52

  Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ μόνιμα σε ταξί και στην παράδοση καφέ | Συνεισφορά Αλληλεγγύης 33% στις εταιρίες διύλισης

 37. 20/06 09:40

  Λαμπρά εγκαίνια στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα

 38. 20/06 09:34

  Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό

 39. 20/06 07:13

  Νέα δωρεά του Σταύρου Ανδρεάδη στη Θεσσαλονίκη

 40. 20/06 07:10

  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 4 παραλίες στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 41. 20/06 07:06

  Εκδήλωση Συρράκο και Λέρος – Αιγαίο και Τζουμέρκα. Μια Ελλάδα Πολιτισμός

 42. 20/06 07:02

  Γεύσεις Αμβρακικού στην Αμφιλοχία

 43. 20/06 07:00

  Σε ποιο σημείο θα σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία στην Αθήνα τους επόμενους μήνες

 44. 19/06 17:33

  Foreign Office | "Κόκκινος συναγερμός" για Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Ισπανία

 45. 19/06 17:20

  HAPCO & DES: Εκτόξευση του τζίρου στον τουρισμό MICE στην Ελλάδα εάν ο κλάδος στηριχθεί – Χάνονται πάνω από 120 εκδηλώσεις το χρόνο

 46. 19/06 16:06

  FedHATTA/ ΗΑΤΤΑ: Νέες προοπτικές ενίσχυσης του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

 47. 19/06 15:14

  AEGEAN | Νέο Business Lounge στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

 48. 19/06 15:08

  Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτή συζήτηση για τη Μελέτη Τουριστικής Φέρουσας Ικανότητας της πόλης

 49. 19/06 13:27

  Τουρισμός | Υπερπόντιες αγορές: Ασφάλεια και οικονομική προσιτότητα τα κριτήρια επιλογής προορισμών στην Ευρώπη

 50. 19/06 12:14

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή | Προβολή της παράστασης Αντιγόνη

 51. 19/06 11:44

  ΙΝΣΕΤΕ | Αυστραλία, Καναδάς και ΗΠΑ οι 3 πλέον υποσχόμενες long-haul αγορές για τον ελληνικό τουρισμό

 52. 19/06 11:36

  Ελλάδα: Γιατί χάνουν τη ζωή τους τόσοι τουρίστες;

 53. 19/06 11:04

  Ρωσικός τουρισμός | Τριπλάσια ζήτηση για οργανωμένες διακοπές στην Κύπρο από τη Russian Express

 54. 19/06 10:01

  Τουρισμός | Αποχωρεί ο ιδρυτής και CEO της Alltours - Μέτοχος το Alltours Foundation

 55. 19/06 07:04

  Υπουργείο Πολιτισμού: Stop σε ανέγερση ξενοδοχείου στην Καλαμπάκα

 56. 19/06 07:03

  ΕΟΤ Αυστρίας: Ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για προβολή στο cult LGBTQ περιοδικό Vangardist

 57. 19/06 07:02

  Δήμος Καρύστου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών

 58. 19/06 07:00

  Πάτρα | Ημερίδα: Η Άγνωστη Μυθολογική Παράδοση του τόπου -Σπήλαιο Λιμνών και Ναός της Αρτέμιδος Ημερασίας

 59. 19/06 07:00

  Παραδοσιακό Τσιγγάνικο Γλέντι στον Νέο Οικισμό Ρομά στους Σοφάδες

 60. 18/06 18:31

  Διαγωνισμός για εκμίσθωση αναψυκτηρίου στη Νέα Επίδαυρο

 61. 18/06 18:10

  Ε.Ξ. Μαγνησίας | Κατάλληλα για κολύμβηση τα νερά στις ακτές της περιοχής

 62. 18/06 17:04

  Προβλήματα με την έκδοση βίζας σε Τούρκους επισκέπτες στη Ρόδο

 63. 18/06 15:47

  TUI: 300.000 επιπλέον θέσεις για Τουρκία, Αίγυπτο, Ελλάδα και Ισπανία

 64. 18/06 15:15

  +9% o τζίρος σε καταλύματα και εστίαση τον Απρίλιο - μεγαλύτερη αύξηση στη Ζάκυνθο και μείωση στην Κέρκυρα

 65. 18/06 14:42

  Ευεξία, Μακροζωία, Γαστρονομία στο Navarino Challenge 2024 | Το μεγαλύτερο multi-sport event παρουσίασε τις φετινές του δράσεις

 66. 18/06 14:19

  Το Utopia of the Seas εντάσσεται επίσημα στον στόλο της Royal Caribbean

 67. 18/06 14:08

  Vision Omonia: Ανοίγει τον Σεπτέμβριο το εστιατοριο BENEDICT

 68. 18/06 12:27

  Αυξημένη κατά 44% η επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων τον Φεβρουάριο

 69. 18/06 12:12

  Η Meliá Hotels επεκτείνει το ελληνικό χαρτοφυλάκιo με το νέο INNSiDE by Meliá στην Ελούντα

 70. 18/06 11:57

  Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Προβολή στην Αγγλική αγορά σε συνεργασία με την Jet2

 71. 18/06 11:37

  Nέο πολυτελές ξενοδοχείο της Bulgari Hotels & Resorts στην Αλικαρνασσό

 72. 18/06 11:30

  «Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής»

 73. 18/06 11:18

  Meliá και Ναδάλ ανακοινώνουν νέο ξενοδοχείο στην Αλβανία

 74. 18/06 11:12

  ΞΕΕ | 23 διεθνείς επαγγελματίες του ψηφιακού περιεχομένου στο πρόγραμμα Boutique Hotel

 75. 18/06 10:52

  easyJet: Νέα σύνδεση Λονδίνο – Αθήνα στο χειμερινό πρόγραμμα

 76. 18/06 10:37

  Παγκόσμιος τουρισμός | Google και Deloitte: Ποιες θα είναι οι μεγάλες δυνάμεις το 2040- οι τάσεις και οι προορισμοί

 77. 18/06 10:00

  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών | Το υπουργείο Τουρισμού απαξιώνει το επάγγελμα του ξεναγού

 78. 18/06 09:21

  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Philharmonia Orchestra – Santtu-Matias Rouvali – Patricia Kopatchinskaja | Ηρώδειο - 18 Ιουνίου

 79. 18/06 07:34

  Διαγωνισμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΟΤ

 80. 18/06 07:28

  Άνδρος: Παλιά σεντόνια καταλυμάτων μετατρέπονται σε πάνινες τσάντες

 81. 18/06 07:24

  Μύκονος: Πώς απορρίφθηκε η παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής έως τις 1.30 π.μ, σε κατάστημα

 82. 18/06 07:23

  Απόρριψη απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε 2 ξενοδοχεία στη Ρόδο

 83. 17/06 17:20

  Accor: Σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες διαβάζουν κριτικές επισκεπτών πριν από την κράτηση σε ξενοδοχείο

 84. 17/06 16:30

  Γαλλία: Ανησυχία για την οικονομία, ανεβαίνουν τα σπρεντ

 85. 17/06 16:20

  Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο

 86. 17/06 16:17

  Άνοιξε το InterContinental Crete

 87. 17/06 15:01

  Κυπριακός τουρισμός | Οριακή αύξηση αφίξεων το α' πεντάμηνο- Αυξημένα τα ταξίδια Κυπρίων στην Ελλάδα τον Μάιο

 88. 17/06 14:41

  Ξενοδοχείο St. George Lycabettus | Διαχείριση Εσόδων μέσω της ενσωμάτωσης Τεχνητής Νοημοσύνης

 89. 17/06 13:34

  Lamda Development | Σε εταιρεία της οικογένειας του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου το 2% των μετοχών

 90. 17/06 13:19

  13 Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες μυήθηκαν στα μυστικά της Χαλκιδικής

 91. 17/06 12:40

  Ελλάδα: Θα αποδώσει η εξαήμερη εργασία;

 92. 17/06 11:45

  Πτώχευση FTI | Τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία Meeting Point Hotels στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα

 93. 17/06 10:49

  Lonely Planet: Ένα Ελληνικό νησί στα 12 καλύτερα στην Ευρώπη για ονειρικές διακοπές το 2024

 94. 17/06 10:10

  ΕΕ | Προς έγκριση η εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa

 95. 17/06 09:45

  Δράση ΕΟΤ Γερμανίας: Σε ανοδική πορεία οι κρατήσεις για Θεσσαλονίκη- Χαλκιδική

 96. 17/06 07:18

  Δήμος Κιμώλου: 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας

 97. 17/06 07:17

  Ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη για προβολή σε δημοφιλές έντυπο και site LGBTQI+ στη Γαλλία

 98. 17/06 07:13

  Μουσικά Μαϊστράλια στην Πρέβεζα

 99. 17/06 07:10

  Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσικλετιστών στο Στόμιο Λάρισας

 100. 17/06 07:07

  17ος Φυσιολατρικός Αγώνας Δρόμου Αλοννήσου Alonissos Challenge 2024