Τουρισμός και βιώσιμη φιλοξενία: Μεταμόρφωση ξενοδοχείων σε φιλικά προς το περιβάλλον τουριστικές μονάδες

Τουρισμός και βιώσιμη φιλοξενία: Μεταμόρφωση ξενοδοχείων σε φιλικά προς το περιβάλλον τουριστικές μονάδες

Σε μια εποχή όπου η περιβαλλοντική συνείδηση είναι πρωταρχικής σημασίας, ο κλάδος της φιλοξενίας αναγνωρίζει όλο και περισσότερο τη σημασία της αειφορίας. Τα ξενοδοχεία, ως σημαντικοί παίκτες στον παγκόσμιο τουριστικό τομέα, κάνουν τολμηρά βήματα για να ελαχιστοποιήσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και να συμβάλουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Αυτή η αλλαγή προς πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον όχι μόνο ωφελεί το περιβάλλον αλλά ενισχύει επίσης τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.  

Με διάφορους τρόπους με τους, είναι δυνατόν τα ξενοδοχεία να μεταμορφωθούν σε φιλικούς προς το περιβάλλον βιώσιμους παραδείσους.

Σχεδιασμός “Πράσινων Κτιρίων”:

Το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα στη φιλοξενία ξεκινά με την κατασκευή και το σχεδιασμό κτιρίων φιλικών προς το περιβάλλον. Τα ξενοδοχεία υιοθετούν ολοένα και περισσότερο πρότυπα πράσινων κτιρίων που εστιάζουν στην ενεργειακή απόδοση, τη χρήση βιώσιμων υλικών και τη μείωση των συνολικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών όπως ο ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός, οι ηλιακοί συλλέκτες και τα συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων όχι μόνο μειώνουν το λειτουργικό κόστος αλλά και επιδεικνύουν τη δέσμευση για υπεύθυνες πρακτικές κατασκευής. 

Εξοικονόμηση ενέργειας:

Τα ξενοδοχεία είναι σημαντικοί καταναλωτές ενέργειας, από φωτισμό και θέρμανση μέχρι ψύξη και ηλεκτρονικές συσκευές. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι επιχειρήσεις επενδύουν σε τεχνολογίες με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Η εφαρμογή έξυπνων θερμοστατών, φωτισμού LED και αισθητήρων κίνησης για φωτισμό στα δωμάτια των επισκεπτών γίνονται κοινές πρακτικές. Ορισμένα ξενοδοχεία ενσωματώνουν ακόμη και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική ή η ηλιακή ενέργεια, για να καλύψουν ένα μέρος των ενεργειακών τους αναγκών. 

Εξοικονόμηση νερού:

Η λειψυδρία αποτελεί μία παγκόσμια απειλή και τα ξενοδοχεία ως μεγάλοι καταναλωτές νερού πρέπει να εργάζονται ενεργά για να μειώσουν την κατανάλωση. Βρύσες χαμηλής ροής, συσκευές αποδοτικής χρήσης νερού και προγράμματα επαναχρησιμοποίησης λευκών ειδών είναι μερικά μόνο παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο τα ξενοδοχεία εξοικονομούν νερό. Ορισμένες εγκαταστάσεις προχωρούν ένα βήμα παραπέρα εφαρμόζοντας συστήματα ανακύκλωσης γκρίζου νερού, επεξεργάζοντας το χρησιμοποιημένο νερό για μη πόσιμους σκοπούς, όπως η άρδευση. 

Διαχείριση των αποβλήτων:

Η μείωση των απορριμμάτων και η προώθηση της ανακύκλωσης είναι κρίσιμες πτυχές της βιώσιμης φιλοξενίας. Τα ξενοδοχεία ελαχιστοποιούν τα πλαστικά μιας χρήσης, υιοθετούν προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποιούν οργανικά απόβλητα. Ορισμένες επιχειρήσεις βρίσκουν ακόμη και καινοτόμους τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσουν αντικείμενα, μετατρέποντας τα απόβλητα σε πόρους και συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία. 

Αντικατάσταση επίπλων και αρχιτεκτονικών στοιχείων

H στροφή προς τη βιωσιμότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο σηματοδοτεί ένα γενναίο βήμα προς πιο υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές και μία τέτοια σημαντική αλλαγή είναι η αντικατάσταση επίπλων και αρχιτεκτονικών στοιχείων ενός ξενοδοχείου με αντίστοιχα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. 

Τα παραδοσιακά έπιπλα ξενοδοχείων συχνά βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε υλικά υψηλής κατανάλωσης πόρων, συμβάλλοντας στην αποψίλωση των δασών, στην υπερβολική σπατάλη και στις επιβλαβείς εκπομπές κατά την παραγωγή. Εφαρμόζοντας πράσινες πρακτικές στην αγορά αντικειμένων και αρχιτεκτονικών στοιχείων προστασίας και διακόσμησης όπως έπιπλα κήπου, (πχ τραπέζι, σαλόνι κήπου πολυθρόνες),  τέντες και  στέγαστρα παραθύρων κλπ. οι επιχειρήσεις συμβάλλουν σε αυτήν την βιώσιμη μεταμόρφωση των τουριστικών μονάδων. Παραθέτουμε παρακάτω μερικές φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες:

 • Ανακυκλωμένο ξύλο: Ένα από τα κύρια υλικά που κερδίζουν εξέχουσα θέση σε αυτή την πράσινη επανάσταση είναι το ανακυκλωμένο ξύλο. Με την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση ξύλου από παλιές κατασκευές, οι κατασκευαστές επίπλων μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικά και κομψά κομμάτια που αφηγούνται μια ιστορία, ελαχιστοποιώντας τη ζήτηση για νέα ξυλεία. Αυτό όχι μόνο μειώνει την αποψίλωση των δασών, αλλά βοηθά επίσης στην εκτροπή των υλικών από τις χωματερές, προωθώντας μια κυκλική οικονομία.
 • Mπαμπού: Το μπαμπού, γνωστό για την ταχεία ανάπτυξή του και τη δυνατότητα ανανέωσης, είναι μια άλλη προτιμώμενη επιλογή. Αυτό το ευέλικτο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους τύπους επίπλων, από κουφώματα κρεβατιού έως καρέκλες, παρέχοντας μια αισθητικά ευχάριστη και βιώσιμη εναλλακτική λύση. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σκληρά ξύλα, το μπαμπού μπορεί να συλλεχθεί χωρίς να προκληθεί μακροπρόθεσμη ζημιά στο περιβάλλον, καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για ξενοδόχους με οικολογική συνείδηση.
 • Aνακυκλωμένα υλικά: Τα ανακυκλωμένα υλικά, όπως το πλαστικό, το μέταλλο και το γυαλί, κερδίζουν επίσης έλξη στη βιομηχανία επίπλων ξενοδοχείων. Αυτά τα υλικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ανθεκτικά και κομψά έπιπλα, εκτρέποντας τα απόβλητα από χωματερές και μειώνοντας την ανάγκη για παρθένους πόρους. Τα καινοτόμα σχέδια που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά δείχνουν ότι η βιωσιμότητα δεν θέτει σε κίνδυνο το στυλ, προσφέροντας στα ξενοδοχεία την ευκαιρία να βελτιώσουν την αισθητική τους γοητεία, κάνοντας παράλληλα περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιλογές.

Εμπλοκή της κοινότητας:

Η βιώσιμη φιλοξενία εκτείνεται πέρα από τα τείχη του ξενοδοχείου. Πολλά ιδρύματα συνεργάζονται ενεργά με τις τοπικές τους κοινωνίες μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την υποστήριξη τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων, τη συμμετοχή σε έργα διατήρησης του περιβάλλοντος ή την παροχή ευκαιριών κατάρτισης και εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Με την ενσωμάτωση στην κοινότητα, τα ξενοδοχεία μπορούν να καλλιεργήσουν το αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας στις βιώσιμες προσπάθειές τους. 

Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση:

Τα ξενοδοχεία αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τη σημασία της εκπαίδευσης τόσο του προσωπικού όσο και των επισκεπτών σχετικά με τη βιωσιμότητα. Τα προγράμματα εκπαίδευσης για τους υπαλλήλους διασφαλίζουν ότι όλοι ευθυγραμμίζονται με τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές του ξενοδοχείου. Επιπλέον, τα ξενοδοχεία υλοποιούν πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετέχουν σε προσπάθειες εξοικονόμησης νερού και ενέργειας κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. 

Η στροφή προς τη βιώσιμη φιλοξενία δεν είναι απλώς μια τάση; είναι αναγκαιότητα για το μέλλον του κλάδου. Τα ξενοδοχεία που δίνουν προτεραιότητα σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, όχι μόνο συμβάλλουν σε έναν πιο υγιή πλανήτη, αλλά προσελκύουν επίσης ένα αυξανόμενο τμήμα ταξιδιωτών που συνειδητοποιούν το περιβάλλον. Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν ολοένα και περισσότερο καταλύματα που να μοιράζονται τις αξίες τους και μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση στα έπιπλα είναι ένας ισχυρός τρόπος για τα ξενοδοχεία να διαφοροποιηθούν σε μια ανταγωνιστική αγορά. Αγκαλιάζοντας βιώσιμες πρωτοβουλίες, τα ξενοδοχεία μπορούν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την τοπική κοινότητα και τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών, θέτοντας ένα πρότυπο για υπεύθυνο τουρισμό τα επόμενα χρόνια.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
 1. 02/12 07:16

  Η Λευκάδα στους εορτασμούς του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024

 2. 02/12 06:18

  Κύπρος: Ο τουρισμός αυξάνει τις πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών

 3. 01/12 21:23

  Πράσινο" νησί ο Πόρος με χρηματοδότηση από τα Εμιράτα

 4. 01/12 21:11

  Τα γερμανικά εστιατόρια σε υπαρξιακή κρίση

 5. 01/12 21:00

  Ε.Ξ. Χανίων | Ημέρα Καριέρας στις 11 Δεκεμβρίου

 6. 01/12 15:34

  Το σκάνδαλο των μαϊμού εξαρτημάτων άγγιξε και τη Ryanair

 7. 01/12 14:38

  Η ECTAA για την πρόταση της Κομισιόν στα οργανωμένα ταξίδια: Θα αυξήσει τη συνολική τιμή των ταξιδιωτικών πακέτων

 8. 01/12 14:22

  Η Γαλλία βάζει τέλος στο κάπνισμα σε όλες τις παραλίες, τα δημόσια πάρκα και τα δάση

 9. 01/12 14:13

  Τουρκία: "Είμαστε υπερδύναμη στον τουρισμό και ανταγωνιζόμαστε τους καλύτερους στον κόσμο"

 10. 01/12 13:49

  VisitEngland: Νέα εργαλειοθήκη για τις επιχειρήσεις στον προσβάσιμο τουρισμό

 11. 01/12 13:09

  Μνημόνιο συνεργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού-Κλιματικής Κρίσης για τη θωράκιση των αρχαιολογικών χώρων από πυρκαγιά

 12. 01/12 12:03

  FedHATTA: Συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μ. Σενετάκη για επίλυση ζητημάτων λειτουργίας των τουριστικών γραφείων

 13. 01/12 11:54

  Τι απαντά η Kiwi.com στην έρευνα της Ryanair περί πειρατών-ΟΤΑ

 14. 01/12 11:53

  ΕΟΤ | Στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ανεξάρτητων Tour Operators

 15. 01/12 11:48

  ΙΝΣΕΤΕ: «Tαξίδια χωρίς αποκλεισμούς» στην Ελλάδα μέσα από 5 βασικές προτάσεις

 16. 01/12 11:44

  Eurowings: Δύο νέες συνδέσεις με Ζάκυνθο και Κάρπαθο το καλοκαίρι του 2024

 17. 01/12 11:12

  Mabrian | Κερδίζει έδαφος ο βιωματικός τουρισμός - το top 10 των προορισμών στην Ευρώπη γι αυτήν την τάση

 18. 01/12 10:51

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Κοζάνης

 19. 01/12 10:40

  Λιμάνι Ηρακλείου | 27% περισσότεροι επιβάτες κρουαζιέρας στο 10μηνο- επιπλέον κρουαζιερόπλοια λόγω Ισραήλ

 20. 01/12 10:25

  ΕΕ | Απαγόρευση στη Fly Baghdad για πτήσεις στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

 21. 01/12 07:42

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στη Ρόδο

 22. 01/12 07:39

  Εργασίες ανακαίνισης και άλλων διαμορφώσεων σε ξενοδοχεία στην Κρήτη και στη Ρόδο

 23. 01/12 07:35

  Καταδυτικό Πάρκο στο Ρέθυμνο

 24. 01/12 07:29

  1ος Πανελλήνιος Αγώνας Αερομοντελισμού κλειστού χώρου στο Ηράκλειο

 25. 01/12 07:28

  Δημοσιονομικό περιθώριο στην Ισπανία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 26. 30/11 17:25

  Περισσότεροι δικαιούχοι στον Β' κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

 27. 30/11 16:28

  ΑΒΤΑ | Οι 4 εντελώς νέες τάσεις στα ταξίδια του 2024: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της νέας φουρνιάς ταξιδιωτών Generation T

 28. 30/11 15:08

  Airbnb | +47,1% έναντι του 2019 η ζήτηση για την Ελλάδα τον Οκτώβριο

 29. 30/11 14:02

  Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Να αποσυρθούν οι διατάξεις για Airbnb και πρόσθετους φόρους στα ξενοδοχεία

 30. 30/11 13:58

  ΞΕΕ | Το Πρόγραμμα Boutique Hotel στην έκθεση XENIA 2023

 31. 30/11 13:49

  Σε εταιρεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μισθώθηκε η Ακτή Βάρκιζας

 32. 30/11 13:30

  Scoot: Αυξημένη συχνότητα στις συνδέσεις Σιγκαπούρη – Αθήνα – Βερολίνο το 2024

 33. 30/11 13:08

  Τι συνέβη πραγματικά με τον Attika Reisen; Οι λόγοι που οδήγησαν στο αδιέξοδο

 34. 30/11 13:01

  Συνέδριο ΣΕΤΕ | Επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του τουρισμού προς ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό μέλλον

 35. 30/11 12:37

  Η TUI ανοίγει νέο κανάλι ταξιδιωτικής έμπνευσης στο WhatsApp

 36. 30/11 12:21

  FedHATTA: Ο Βόλος και το Πήλιο επανήλθαν στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας  

 37. 30/11 12:10

  Ένας στους 2 Βρετανούς συνάντησε βρώμικες παραλίες στις διακοπές το 2023 - Οι δυο χώρες με τη μεγαλύτερη ρύπανση

 38. 30/11 11:49

  Τουρισμός | Global Hotel Alliance: Οι hotspot προορισμοί για το 2024- τι παρακινεί τους ταξιδιώτες να τους επισκεφτούν

 39. 30/11 11:19

  Τουρισμός | Ο Bentour Reisen επεκτείνει το πρόγραμμά του για Ελλάδα το 2024

 40. 30/11 10:26

  Τουρισμός | Ποια μέτρα προωθεί η Κομισιόν για την προστασία και τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

 41. 30/11 10:06

  Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής | Δράσεις προβολής στην αμερικανική αγορά

 42. 30/11 07:59

  Αθλητική εκδήλωση 1ος Δρόμος Αμνισσού

 43. 30/11 07:14

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στην Αμαλιάδα

 44. 30/11 07:09

  Κατεδάφιση κτηρίου σε ξενοδοχείο στην Κω - Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στα ιαματικά νερά στη Μυτιλήνη

 45. 30/11 07:04

  Η Σαουδική Αραβία αγοράζει μερίδιο στο αεροδρόμιο του Χίθροου

 46. 30/11 07:02

  Les Roches: Καθολική μεταμόρφωση της πανεπιστημιούπολης στις Ελβετικές ‘Άλπεις

 47. 29/11 16:24

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του ΞΕΝΙΑ Καλεντζίου

 48. 29/11 15:23

  Ryanair: «Πειρατές-ΟΤΑ χρεώνουν μέχρι και 344% ακριβότερα τις υπηρεσίες μας!» - Όλα τα ονόματα

 49. 29/11 14:46

  Uber | Νέα υπηρεσία για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα και σε άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες

 50. 29/11 14:43

  Το "Work From Greece" στους ελληνικούς προορισμούς

 51. 29/11 14:24

  Solmar: Νέες βίλες προς ενοικίαση στη νότια Πελοπόννησο το 2024

 52. 29/11 14:05

  Το Δουβλίνο Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα του 2024 | Το Γκροσσέτο (Ιταλία) ο Πράσινος Πρωτοπόρος του Έξυπνου Τουρισμού

 53. 29/11 13:47

  Ryanair: 5,8 εκατ. αεροπορικές θέσεις στους Έλληνες ταξιδιώτες το καλοκαίρι του 2024

 54. 29/11 13:46

  Η FREENOW και η Karhoo συνεργάζονται στις υπηρεσίες μετακίνησης για ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη

 55. 29/11 13:17

  7+1 στρατηγικές για να αποφύγετε τα δίχτυα των χάκερ

 56. 29/11 12:38

  Τουρισμός: Ένας στους 3 Αμερικανούς ταξίδεψε περισσότερο φέτος έναντι του 2019

 57. 29/11 12:07

  FedHATTA: Σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιράν στον τουρισμό

 58. 29/11 12:05

  ΦΠΑ στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ενέκρινε η Γερουσία στη Γαλλία

 59. 29/11 11:54

  Jet2holidays | "Athens Coast" και Σύμη νέοι προορισμοί το καλοκαίρι

 60. 29/11 10:48

  Ο Όμιλος Anex αυξάνει την παρουσία του στην Ελλάδα το 2024- επιπλέον ξενοδοχεία σε Κρήτη και Κέρκυρα

 61. 29/11 10:35

  Γερμανία: Ο Σολτς προειδοποιεί για δύσκολες μέρες | Bild: «Χρεωκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

 62. 29/11 10:22

  Η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ στην εκδήλωση του ΞΕΕ στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης

 63. 29/11 10:10

  Ελληνικός τουρισμός 2023 | Κυκλάδες και Πελοπόννησος οι μόνες περιοχές με μείωση αεροπορικών αφίξεων στο 10μηνο

 64. 29/11 07:58

  Σε Σύρο και Αθήνα γυρίσματα ταξιδιωτικής εκπομπής καναλιού της Εσθονίας

 65. 29/11 07:12

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στο Μέτσοβο

 66. 29/11 07:09

  Σε ποια εταιρεία μισθώνεται ο ξενώνας Μάρπησσας στην Πάρο

 67. 29/11 07:07

  Απόρριψη ένταξης στον Αναπτυξιακό Νόμο ξενοδοχειακής επένδυσης στην Κρήτη

 68. 29/11 07:06

  Ryanair: Εκπτώσεις 10% στη Cyber Week

 69. 28/11 20:21

  Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Σύβοτα και Σέριφο

 70. 28/11 19:10

  Attika Reisen | Κήρυξε πτώχευση ο σπεσιαλίστας των διακοπών για Ελλάδα στη Γερμανία

 71. 28/11 16:43

  To Ρέθυμνο τίμησε την τηλεοπτική σειρά "Σασμός"

 72. 28/11 16:25

  Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Ξενία Καστανιάς στην Κορινθία

 73. 28/11 16:21

  EOT Κάτω Χωρών: Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο Β2Β roadshow «Around the World»

 74. 28/11 15:51

  Από ζόμπι... ξενοδοχείο: Πώς τα άδεια κτίρια γραφείων μετατρέπονται σε πολυτελή καταλύματα

 75. 28/11 14:40

  Η CLIA παρουσιάζει στην Κυβέρνηση το 5ετές Σχέδιο Δράσης του κλάδου της κρουαζιέρας για την Ελλάδα

 76. 28/11 13:16

  Τουρισμός: Ο Γερμανός t.o. Sitalia γίνεται Spica Travel με πακέτα διακοπών στη Μεσόγειο (και Ελλάδα)

 77. 28/11 12:58

  Το 100% Hotel Show μεταμόρφωσε για 3 ημέρες το MEC Παιανίας, σε σημείο αναφοράς νέων ιδεών και καινοτομίας

 78. 28/11 12:27

  Telegraph: Μία Ελληνική πόλη στις 10 καλύτερες της Ευρώπης για χειμερινές αποδράσεις

 79. 28/11 12:15

  XENIA '23 | Χιλιάδες στελέχη είδαν από κοντά τα hospitality megatrends

 80. 28/11 12:01

  Αντικατάσταση των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Ταξί με επιβατηγά οχήματα από 6 έως εννέα 9 θέσεων

 81. 28/11 11:38

  ΠΟΞ | Οργισμένη αντίδραση για τις ρυθμίσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση και το τέλος ανθεκτικότητας

 82. 28/11 11:31

  LOT Polish Airlines: Νέα καθημερινή σύνδεση με την Αθήνα από τον Απρίλιο του 2024

 83. 28/11 10:58

  AJet | Ξεκινά τον Μάρτιο η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Turkish Airlines

 84. 28/11 10:52

  Rhomberg Reisen: Νέα τσάρτερ προς 4 Ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2024

 85. 28/11 10:22

  Γαλλία | Γιατί ακυρώνονται 16.500 πτήσεις μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 14 Φεβρουαρίου 2024

 86. 28/11 07:23

  Πλειστηριασμός ξενοδοχείου στους Δελφούς

 87. 28/11 07:19

  Μη έγκριση αιτήματος ανέγερσης ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Νάξο

 88. 28/11 07:16

  Η ιστορία του πρώην METROPOLITAN CAPSIS στη Ρόδο

 89. 28/11 07:09

  Έγκριση μερικής διάσπασης της «AFEA Ανώνυμη Εμπορική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Εταιρία», με σύσταση νέας ΑΕ

 90. 27/11 19:59

  ΕΤΑΔ | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Ζαχάρως

 91. 27/11 16:21

  ITA Airways: Νέες συνδέσεις με Ρόδο, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά το καλοκαίρι του 2024

 92. 27/11 16:05

  "Αδύναμη" η ρύθμιση για τη βραχυχρόνια μίσθωση | "Φέρτε τα ένσημα" να δούμε την προσφορά της στην απασχόληση

 93. 27/11 15:41

  Ecole hôtelière de Lausanne: 7 επιτυχημένες στρατηγικές για προσέλκυση εργαζομένων στα πολυτελή ξενοδοχεία

 94. 27/11 13:16

  Ισπανία: 100.000 κενές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία – «Χρειαζόμαστε μορφωμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο»

 95. 27/11 13:07

  Συνομοσπονδία Καταλυμάτων "Διαμονή" | Το «Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος» μας γυρνά πίσω δεκαετίες...

 96. 27/11 12:59

  Συνάντηση Γ. Πατούλη με Ε. Ράπτη για τον τουρισμό υγείας

 97. 27/11 12:47

  Αερομεταφορές: Μείωση των εκπομπών 5% μέχρι το 2030 – Αύριο η πρώτη μακρινή πτήση με βιώσιμα καύσιμα

 98. 27/11 12:45

  XENIA'23 | Networking, deals, trends… για 3η ημέρα

 99. 27/11 12:35

  Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντυπωσιάζει τους Σέρβους

 100. 27/11 11:49

  Τουρισμός | Νέο ρεκόρ Αμερικανών στην Ευρώπη το 2024- ποιες είναι οι τάσεις, που διαμορφώνει η νέα γενιά