Τουρισμός | Virtuoso: Τα ταξίδια εκτός σεζόν γίνονται "μόδα"

25-11-22 | ΤΑΣΕΙΣ

Τα ταξίδια εκτός σεζόν γίνονται όλο και πιο δημοφιλή για τους Βρετανούς τουρίστες, την ώρα που οι προορισμοί αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν τον υπερτουρισμό τους μήνες της υψηλής σεζόν.

Όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το δίκτυο πολυτελών διακοπών Virtuoso, οι ταξιδιώτες στην πλειονότητά τους δηλώνουν ότι προτίθενται να επισκεφθούν δημοφιλείς προορισμούς σε περιόδους εκτός σεζόν.

Ανάμεσα στους 10 κορυφαίους αυτούς προορισμούς, οι 7 είναι Ευρωπαϊκοί, με την Ιταλία και τη Γαλλία να βρίσκονται σε υψηλή θέση προτιμήσεων.

Η άνοδος των κρατήσεων απασχολεί πολλούς προορισμούς, όπως η Ιταλία, λόγω των επιπτώσεων του υπερτουρισμού, και, ως αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες του τουρισμού καλούν τους πελάτες τους να ταξιδεύουν εκτός σεζόν.

Σύμφωνα με την έκθεση 2023 Travel Trends της Virtuoso, το 74% των ταξιδιωτών προτίθενται να αυξήσουν τις δαπάνες τους ώστε να ταξιδεύουν βιώσιμα εάν γνωρίζουν πού κατευθύνονται τα χρήματά τους, και το 70% δήλωσε ότι τα βιώσιμα ταξίδια αναβαθμίζουν την εμπειρία των διακοπών τους.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες πλέον κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους κατά μέσο όρο 58 ημέρες πριν από την ημερομηνία διαμονής στο ξενοδοχείο στα ταξίδια εσωτερικού και 80 ημέρες πριν την ημερομηνία του ταξιδιού για διεθνή ταξίδια, έναντι 44 και 60 ημερών το 2019.

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους