Τουρισμός ευεξίας: Οι 5 απόλυτες τάσεις για το 2019- Στο 1 τρισ.δολ. ο ετήσιος τζίρος

17-01-19 | ΤΑΣΕΙΣ

Τις 5 κορυφαίες τάσεις στον τουρισμό ευεξίας για το 2019 παρουσιάζει η Ένωση Τουρισμού Ευεξίας (WTA) σε έρευνα που πραγματοποίησε στα μέλη της.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ινστιντούτο Ευεξίας, ο κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να φθάσει το 1 τρισ. δολάρια το 2020.

Οι τάσεις του 2019 που σύμφωνα με την WTA θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, είναι...

1. Μοναχικά ταξίδια | Πρόσφατη έρευνα της WTA αποκαλύπτει οτι το 25% περίπου των ταξιδιωτών που αναζητούν διακοπές ευεξίας επιλέγει μοναχικό ταξίδι. Στο ξενοδοχείο Fairmont Chateau Lake Louise στην Αλμπέρτα, το 50% των επισκεπτών με πακέτο ευεξίας είναι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες, και το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 75% για τρεις ή τέσσερις διανυκτερεύσεις. 

Ενώ οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο τα ταξίδια ευεξίας, καταγράφεται αύξηση στα μοναχικά ταξίδια και από άνδρες που επιθυμούν σε ανακτήσουν την αίσθηση σκοπού και να ασχοληθούν με τη φροντίδα του εαυτού.

2. Περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν για πρώτη φορά διακοπές ευεξίας | Το 2018 σχεδόν το 50% των επισκεπτών του κέντρου ευεξίας του Μαϊάμι ήταν νέοι επισκέπτες. Η διάδοση του τουρισμού ευεξίας στα social media και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια υγείας και ευεξίας έχουν κάνει τις διακοπές του είδους τάση.

Πάνω από το 60% των ερωτηθέντων στην έρευνα της WTA είπαν οτι δεν είχαν κάνει διακοπές ευεξίας στο παρελθόν όμως επιθυμούν να κάνουν στο μέλλον και αναζητούν πληροφορίες.

3. Μεγαλύτερη ευελιξία στη διάρκεια της διαμονής | Τα μέλη της WTA καταγράφουν αύξηση της ζήτησης για διακοπές ευεξίας μεγαλύτερης διάρκειας. Στο New Life Hiking Spa στο Βερμόντ, την τελευταία τριετία, ο αριθμός των επισκεπτών με διαμονή άνω των 2 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 90%.

Στο Hilton Head Health, πέρα από τις ετήσιες επισκέψεις, καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των ταξιδίων ευεξίας μικρότερης διάρκειας (τρία ή τέσσερα ανά έτος), ενώ άλλοι επισκέπτες επιλέγουν διαμονή 8 έως 12 εβδομάδων για μεγαλύτερο αντίκτυπο στην υγεία τους.

Επιπλέον, το 20% των επισκεπτών του Hilton Head Health προγραμματίζουν τις επόμενες επισκέψεις τους πριν την τελευταία αναχώρηση.

4. Ψυχική υγεία | Χαρακτηρίζεται ως η πιο εντυπωσιακή τάση στον τουρισμό ευεξίας. Στο Retreats Unlimited οι επισκέπτες συχνά απομονώνονται για μερικές ημέρες, κάνουν ουσιαστικές συζητήσεις και νιώθουν οτι δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Συχνά προτιμούν γιόγκα και γυμναστική και αποχωρούν από τις διακοπές με βελτίωση στην ψυχική τους υγεία.

Για το λόγο αυτό, στο Retreats Unlimited υπάρχουν ψυχολόγοι στην ιατρική ομάδα ειδικών ευεξίας, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες.

5. Ζήτηση για συγκεκριμένες λύσεις | Οι ταξιδιώτες συνειδητοποιούν την αξία των πραγματικών διακοπών ευεξίας με συγκεκριμένο στόχο και επιθυμούν να εντοπίσουν τις κατάλληλες υπηρεσίες για αυτούς πριν προβούν σε κράτηση.

Στο Kamalaya, καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να αποβάλλουν το άγχος και τα συμπτώματά του. Αναζητούν τη λύση σε θέματα υγείας και μια προσέγγιση που εστιάζει στα αποτελέσματα στη διαχείριση του άγχους, της αϋπνίας και του σωματικού βάρους.

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους