Οι καλύτερες... τουαλέτες προορισμών στον κόσμο για το 2017

03-07-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Τις 6 δημόσιες τουαλέτες που λάτρεψαν οι τουρίστες από όλο τον κόσμο το 2017 ανέδειξαν τα διεθνή βραβεία International Toilet Tourism Awards. Μία εξ αυτών προσφέρει θέα σε κροκόδειλους!

Σύμφωνα με έρευνα των Carolyn Childs και Bronwyn White, συν-ιδρύτριες της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας MyTravelResearch.com, η οποία διοργανώνει τα βραβεία, οι εξαιρετικές τουαλέτες στους τουριστικούς προορισμούς γίνονται σημεία συζήτησης, ενθαρρύνουν τα επαναλαμβανόμενα ταξίδια στο ίδιο μέρος και είναι ένδειξη σεβασμού της τοπικής κοινότητας στους επισκέπτες.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε 6 νικητές, σε ισάριθμες κατηγορίες, στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Ν. Ζηλανδία, ενώ ο γενικός νικητής ήταν οι Toowoomba Portable Toilets (Northern Territories, Αυστραλία) στις οποίες οι χρήστες της τουαλέτας μπορούν να ατενίζουν τους κροκόδειλους.

Οι νικητές, στις 6 κατηγορίες βραβείων, είναι οι εξής:

-Καλύτερη συμβολή στην οικονομία | Southern Highlands Welcome Centre, Main St, Mittagong, Αυστραλία. Περιλαμβάνει λουλούδια, αφίσες, ιδιόμορφα αυτοκόλλητα και δωρεάν Wi-Fi.

-Καλύτερη τοποθεσία | Cliffhanger Loo με θέα στη θάλασσα, Cobourg Peninsula, Garig Gunak Barlu National Park, Northern Territories, Aυστραλία. Βρίσκεται επάνω σε βράχο με θέα στη θάλασσα.

-Kαλύτερο ντιζάιν | 1. Hahei Holiday Resort, Coromandel, Νέα Ζηλανδία. Η νέα τουαλέτα και ντουζιέρα είναι μέρος ενός καταλύματος glamping που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συνδυάζει την οικολογική συνείδηση στην παραλία με τη χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων επαναχρησιμοποιούμενων και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.

2. The Kathleen Buzzacott Art Studio, Alice Springs, K. Αυστραλία. Oι πόρτες είναι διακοσμημένες με ζωγραφική που παραπέμπει στην έρημο της Αυστραλίας.

-Πιο περίεργη Εμπειρία τουαλέτας | Dunnies with a Difference, the Toowoomba Portable Toilets, Toowoomba, Queensland, Αυστραλία. Πρόκειται για θεματικές τουαλέτες, που παραπέμπουν σε τηλεφωνικό θάλαμο στο Λονδίνο, σε μονάδα VIP ή σε ρουστίκ εξοχικό.

-Πιο προσβάσιμη τουαλέτα | Arthurs Seat Public Toilet, Arthurs Seat Park, Victoria, Αυστραλία. Σχεδιάσθηκε για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως τουρίστες με αναπηρίες αλλά και επισκέπτες από διαφορετικούς πολιτισμούς. 

-Ειδική αναφορά | Wisconsin Department of Tourism, ΗΠΑ. H τουαλέτα γίνεται τουριστική ατραξιόν.

διαβάστε ακόμα

Βράβευση του ιδρυτή και προέδρου της Grecotel Νίκου Δασκαλαντωνάκη
H δωρεά οργάνων σώζει ζωές | Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας στο Μαρούσι
ΣΕΤΚΕ | Προβληματίζουν οι χαμηλές πληρότητες στα μικρά τουριστικά καταλύματα
NJV Athens Plaza | 33 πλήρως ανακαινισμένα Classic Business δωμάτια
Oι πολιτιστικές εμπειρίες συνεχίζονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Επόμενος προορισμός: Κίνα!
Τουρισμός | Deloitte: Αυξημένος ο προϋπολογισμός διακοπών των Αμερικανών αυτό το καλοκαίρι - Λιγότεροι επιλέγουν ξενοδοχείο
Ελληνικός τουρισμός 2024 | 942 εκατ. ευρώ οι εισπράξεις, 2,3 εκατ. οι αφίξεις το α' τρίμηνο
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ΙΜΕΧ 2024 - Η θέση της Θεσσαλονίκης στον συνεδριακό τουρισμό
Αναβιώνει το ιστορικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου Mediterranean
Αμερικανικός τουρισμός: Το 61% θα ταξιδέψει για αναψυχή μέσα στο ερχόμενο 4μηνο - Πόσοι επιλέγουν διαμονή σε ξενοδοχείο