Ισχυρή ζήτηση για ατομικές διακοπές στη Γερμανία

10-05-17 | ΤΑΣΕΙΣ

Προβλέψεις για αύξηση της ζήτησης στο μέλλον για ατομικές διακοπές, κρουαζιέρα, city break και μακρινά ταξίδια, κάνουν τα γερμανικά τουριστικά γραφεία.

Σύμφωνα με έρευνα του fvw, η ζήτηση για ατομικά ταξίδια (85%), η κρουαζιέρα (84%) και οι διακοπές στο εσωτερικό της Γερμανίας (76%) αναμένεται να ενισχυθούν στο μέλλον, συγκεντρώνοντας, σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία, μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Γερμανούς ταξιδιώτες.

Επιπλέον, τα city break (58%), οι πολιτιστικές διακοπές (55%), οι μακρινοί προορισμοί (56%), οι πολυτελείς διακοπές (56%) και οι ενεργητικές διακοπές (45%) θεωρείται ότι έχουν καλά περιθώρια ανάπτυξης στο μέλλον.

Αντίθετα, μόνο το 19% των τουριστικών γραφείων εκτιμούν ότι η ζήτηση για διακοπές στο παραδοσιακό πρότυπο διακοπών παραλίας θα αναπτυχθεί περαιτέρω, παρότι το 68% δήλωσε ότι η ζήτηση είναι πιθανό να παραμείνει σταθερή. Μόνο το 13% προέβλεψε μείωση.

Το 78% των τουριστικών γραφείων αναμένουν ότι στο μέλλον θα αυξηθεί η σημασία που θα έχει για τους τουρ οπερέιτορ να ειδικεύονται σε έναν τύπο διακοπών στο μέλλον. 

Μεικτές ήταν όμως οι απόψεις για τη σημασία των brand των τουρ οπερέιτορ. Σχεδόν οι μισοί είπαν ότι το brand είναι σημαντικός ή πολύ σημαντικός παράγοντας στην πώληση διακοπών, όμως περισσότεροι (το 58%) είπαν ότι οι πελάτες τους δε νοιάζονται για αυτό αλλά για τις τιμές.

Τα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας είναι πολύ αισιόδοξα ότι οι παρούσες συνθήκες στην αγορά θα συνεχισθούν και στο άμεσο μέλλον. Μόνο το 34% εκφράζει φόβους ότι θα συνεχίσει να χάνει πελάτες από τα online κανάλια πωλήσεων, και μόνο το 42% προβλέπει μείωση στον αριθμό των τουρ οπερέιτορ στο μέλλον.

Στην έρευνα συμμετείχαν ειδικοί πωλήσεων και ιδιοκτήτες 212 τουριστικών γραφείων, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν 20 τουρ οπερέιτορ βάσει πολλών κριτηρίων.

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους