Αεροδρόμιο Σκοπίων: Σύνδεση με 59 προορισμούς από 22 αεροπορικές εταιρείες

07-04-24 | ΚΟΣΜΟΣ

Τέθηκε σε ισχύ από την 1η Απριλίου το θερινό πρόγραμμα πτήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων το οποίο θα συνδέεται με 59 προορισμούς με πτήσεις που θα εκτελούνται από 22 αεροπορικές εταιρείες.

Το πρόγραμμα της θερινής περιόδου εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας. Το αεροδρόμιο των Σκοπίων θα συνδεθεί για πρώτη φορά με την Ρίγα (ως νέο προορισμό με την εταιρεία AirBaltic) και εκτός από τις τακτικές, θα υπάρχουν και εποχικές και τσάρτερ πτήσεις προς Αττάλεια, Αλικαρνασσό, Χουργκάντα, Ενφίντα και Μοναστήρι. Από την άλλη, θα υπάρχουν πτήσεις τσάρτερ προς το αεροδρόμιο της Αχρίδας από Κατοβίτσε, Βαρσοβία, Άμστερνταμ και Μάντσεστερ και η αεροπορική εταιρεία Air Serbia θα ξεκινήσει να πετάει στο δρομολόγιο Βελιγράδι-Αχρίδα. Με Wizz Air θα συνδέονται επίσης οι εξής προορισμοί:

Βασιλεία- Mulhouse, Βερολίνο, Μπρατισλάβα, Βρέμη, Charleroi των Βρυξελλών, Βουδαπέστη, Κολωνία, Κοπεγχάγη, Ντόρτμουντ, Αϊντχόφεν, Φρανκφούρτη Χαν, Φρίντριχσχάφεν, Γκέτεμποργκ, Αμβούργο, Μάλμε, Μάλτα, Μιλάνο Μαλπένσα, Μόναχο Μέμινγκεν, Νυρεμβέργη, Paris Beauvais, Rome Ciampino, Salzburg, Stockholm Skavsta, Venice Treviso, Karlsruhe Baden-Baden, Ljubljana, London Luton. Με την Aegean Airlines προσφέρονται οι εξής προορισμοί: Αθήνα και Σεράγεβο, με την Air Serbia προσφέρεται πτήση προς Βελιγράδι, στη Βιέννη με Austrian Airlines, Ζυρίχη με Chair Airlines και Edelweiss, Ζάγκρεμπ με Croatia Airlines, Γενεύη με EasyJet, Βαρσοβία με LOT, Φρανκφούρτη με Lufthansa, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη με την Pegasus Airlines, Αττάλεια και Σμύρνη με την SunExpers και Κωνσταντινούπολη με την Turkish Airlines.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Σκοπίων επισημαίνει επίσης ότι εργάζεται για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών για να αρχίσουν να πετούν σε νέους ελκυστικούς προορισμούς.

διαβάστε ακόμα

«Ημέρες Θάλασσας 2024» στον Πειραιά | 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου
Δημοπρασία για την μίσθωση του κάμπινγκ Καψαλίου Κυθήρων
Στα Χανιά, για πρώτη φορά, η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος
Ε.Ξ. Ιωαννίνων | Ποια θέματα συζητήθηκαν με τη νέα Γενική Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα
Έτσι θα είναι το νέο 91 Athens Riviera στη Βούλα - Το υβριδικό μοντέλο Private Members Club και Glamping
SKY express: Στρατηγική συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες British Airways και Etihad
UN Tourism: Νέο πρωτοποριακό εργαλείο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών
Μαγιόρκα: Αναβρασμός για τον υπερτουρισμό – Τοπικές οργανώσεις απειλούν με κατάληψη του αεροδρομίου
Οι δημοτικές αρχές πρέπει να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν
Corendon: 3 εκατ. θέσεις προς Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία, Μαρόκο και Αίγυπτο αυτό το καλοκαίρι