Οι τιμές πώλησης πολυτελών ακινήτων στις δημοφιλέστερες περιοχές του Μιλάνου

29-03-24 | ΚΟΣΜΟΣ

Παρά την επιβράδυνση στις πωλήσεις ακινήτων στο Μιλάνο, η αγορά πολυτελών ακινήτων συνεχίζει να αντιστέκεται και παραμένει ανέπαφη από την κρίση.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την πιο πρόσφατη έκθεση της Engel & Völkers - Nomisma, η οποία εξέτασε την αγορά υψηλών προδιαγραφών σε μεγάλες ιταλικές πόλεις.

Σύμφωνα με τον Luca Dondi dall'Orologio, CEO της εταιρείας Nomisma, η αγορά πολυτελών ακινήτων στις δύο μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, Ρώμη και Μιλάνο, έχει επηρεαστεί μόνο εν μέρει από την εθνική κατάσταση των ακινήτων, η οποία έχει παραμείνει στάσιμη για αρκετούς μήνες, λόγω των περιοριστικών όρων δανειοδότησης. Αυτό οδήγησε σε μείωση των πωλήσεων κατά 15,5% στη Ρώμη και 16,8% στο Μιλάνο. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή επηρέασε λιγότερο τον τομέα των πολυτελών ακινήτων, ο οποίος εξαρτάται σε μικρότερο βαθμό από τη δυναμική των δανείων.

Ειδικότερα, ως προς τη ζήτηση ακινήτων στο Μιλάνο, αυτή επικεντρώνεται στο κέντρο της πόλης, προσελκύοντας κυρίως νεότερους αγοραστές και επενδυτές που αναζητούν τουρισμό ή αναψυχή. Αντίθετα, οι οικογένειες συνεχίζουν να προτιμούν αποκεντρωμένες περιοχές με καλές υπηρεσίες.

Επισημαίνεται ότι, οι τιμές πώλησης ακινήτων στο Μιλάνο διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Για παράδειγμα, οι υψηλότερες τιμές φτάνουν στα 24.000 ευρώ /τ.μ. στο Quadrilatero (την πιο πολυτελής εμπορική περιοχή στο ιστορικού κέντρου), και στα 21.000 ευρώ /τ.μ. στην περιοχή Brera (μικρή και κομψή γειτονιά βρίσκεται στα μισά του δρόμου ανάμεσα στο Quadrilatero d'Oro, διάσημο για τους αξιόπιστους οίκους μόδας του Μιλάνου, και το κάστρο Sforzesco) και το Castello - Foro Buonaparte (περιφερειακός δρόμος που βρίσκεται μπροστά από το κάστρο Sforzesco). Σε άλλες περιοχές οι μέσες τιμές κυμαίνονται από 4.200 έως 6.500 ευρώ /τ.μ. όπως στη δυτική πλευρά της πόλης, Gambara - Bande Nere και San Siro, και περίπου 10.000 ευρώ /τ.μ. σε Sempione - Arco della Pace - Chinatown και Vercelli - Washington. Επίσης, ορισμένες περιοχές όπως το City Life, γνωστό εμπορικό σημείο στο Μιλάνο, καθώς και άλλες βόρειες περιοχές έχουν υψηλότερες τιμές, ενώ σε πιο απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση με μέσα σταθερής τροχιάς (π.χ. τραμ, μετρό κλπ.) οι τιμές είναι χαμηλότερες.

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

To «Amaronda Resort & Spa» πέρασε στη διαχείριση της AMARE HOSPITALITY
Mastercard: Μ. Ανατολή & Β. Αφρική ωθούν στα ύψη τον τουρισμό πολυτελείας μέχρι το 2030 – Η νέα τάση για «οικολογική πολυτέλεια»
Emirates | Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Ελλάδα
ΔΥΠΑ | Ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch - θα συνδέει άνεργους και εργοδότες στον τουρισμό και την εστίαση
Airbnb | Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας της το εφετινό
Κλειστό και φέτος το "Ναυάγιο" της Ζακύνθου
AEGEAN - Saudia | Συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού
ATM 2024: Άκρως επιδραστικό το περιεχόμενο του TikTok στα ταξίδια – Το παράδειγμα της Αλβανίας
DRV: Η Γερμανία χρηματοδοτεί πρότζεκτ για πιο "πράσινα" οργανωμένα ταξίδια – Ποιοί τουρ οπερέιτορ συμμετέχουν
Νίκος Χαρδαλιάς | “Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στρατηγικός σύμμαχος στον τουρισμό και την ανάπτυξη”