Αίγυπτος: Κίνητρo 500 δολ. για κάθε πτήση προς το Sharm el-Sheikh

11-12-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Μεταξύ 10% και 70% των εσόδων από τον τουρισμό θα μπορούσαν να χάσουν η Αίγυπτος μαζί με τον Λίβανο και την Ιορδανία,  εάν η σύγκρουση στη Γάζα συνεχιστεί ή επεκταθεί.

Σχετικά, η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού και αρχαιοτήτων στην Αίγυπτο, κα Ghada Shalaby, αναγνώρισε τον αντίκτυπο του πολέμου στον τουρισμό, αλλά τόνισε ότι αυτός ποικίλει ανάλογα με τις περιοχές και τη δυναμική της αγοράς. Για παράδειγμα, ορισμένες περιοχές όπως η Τάμπα στο Νότιο Σινά, υπέστησαν σημαντικές ακυρώσεις, ενώ άλλες πόλεις όπως το Λούξορ και η Χουργκάντα επηρεάστηκαν λιγότερο λόγω της απόστασής τους από τις ζώνες συγκρούσεων.

Για να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία της στο νότιο Σινά στην Ερυθρά Θάλασσα, η Αίγυπτος προσφέρει κίνητρα, με τις επιπτώσεις από τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας να περιορίζονται σε λιγότερο από το 10% των κρατήσεων στη χώρα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι προσφέρει επιπλέον κίνητρα 500 δολαρίων ανά πτήση στο Sharm el-Sheikh σε κάθε τουριστικό πράκτορα, επειδή στη συγκεκριμένη περιοχή καταγράφηκαν πολλές ακυρώσεις και το υπουργείο συνεργάζεται στενά με τουριστικές επιχειρήσεις και αεροπορικές εταιρείες για να τους κρατήσουν στην αγορά της Αιγύπτου.

Πάντως, παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις, η Αίγυπτος υποδέχθηκε 13 εκατ. τουρίστες το 9μηνο του 2023, με στόχο να φτάσει τα 15 εκατ. μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού προσβλέπει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν τα 14 δισ. μέχρι το τέλος του έτους, αύξηση 15% σε σχέση με το 2022.

Περαιτέρω, οι φιλόδοξοι στόχοι για το 2024, περιλαμβάνουν αύξηση 20% του αριθμού των τουριστών, που οδηγεί συνολικά στα 18 εκατ. τουρίστες και αύξηση 25% στα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό.

Τέλος, οι πρόσφατες παραγγελίες νέων αεροσκαφών της EgyptAir, αποτελούν δείγμα της εμπιστοσύνης στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

διαβάστε ακόμα

Οι DMMOs ως άλλοθι!
Δήμος Ρόδου: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Παρέλαση Porsche στη Νέα Μάκρη
Το τηλεοπτικό κανάλι TVR της Ρουμανίας σε Κω και Πάτμο για τουριστική προβολή
Δήμος Λευκάδας: Μαρίνα στον όρμο Βλυχού, υπό προϋποθέσεις
Bόρεια Μακεδονία | +9% οι αφίξεις το α' δίμηνο - Απευθείας πτήση Κέρκυρα - Σκόπια από την Aegean
Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιάσεως Οχημάτων Ρόδου
Όλγα Κεφαλογιάννη | Το τέλος ανθεκτικότητας να χρηματοδοτεί έργα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
Τουρισμός | Η εποχή των χίπις αναβιώνει και αυτό το καλοκαίρι στα Μάταλα | „Today is life. Tomorrow never comes“
Ένωση Μαρινών Ελλάδας | Να μη χαθεί η σπάνια ευκαιρία χρηματοδότησης για τις Ελληνικές Μαρίνες