Ένα μήλο την ημέρα: Καλές πρακτικές ανάπτυξης και προώθησης καλλιεργειών από το Πανεπιστήμιο Cornell

23-01-22 | ΚΟΣΜΟΣ

Κάθε χρόνο, στο Πανεπιστήμιο Cornell, το φθινόπωρο προαναγγέλλει την επιστροφή του πιο ασυνήθιστου μηχανήματος αυτόματης πώλησης το οποίο εμφανίζεται ξαφνικά έξω από τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Οπωροκηπευτικών.

Αντί της συνηθισμένης ποικιλίας σνακ, ο δημοφιλής αυτόματος πωλητής διαθέτει 9 ποικιλίες μήλων, τις οποίες καλλιεργούν οι φοιτητές στα δύο περιβόλια του Cornell.

Mε  1 δολάριο, οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μήλων όπως Gala, Shizuka, Honeycrisp, McIntosh ή Ginger Gold. Οι ποικιλίες ωστόσο, διαφέρουν  από μήνα σε μήνα. Στα τέλη Αυγούστου, το μηχάνημα αυτόματης πώλησης είναι γεμάτο μήλα Sansa ή SweeTango, ενώ ο Νοέμβριος εισάγει ποικιλίες όπως το Goldrush. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στην κηπουρική είναι υπεύθυνοι τόσο για τη συλλογή των φρούτων, όσο και για τον συνεχή ανεφοδιασμό του πωλητή.  Όλα τα έσοδα υποστηρίζουν την ‘Ενωση Οπωροκηπευτικών (SoHo), η οποία προωθεί τη συνδεσιμότητα μεταξύ συναδέλφων και μελλοντικών συναδέλφων στον τομέα της κηπουρικής, μέσω τακτικών συναντήσεων, μαγειρικής και εκδηλώσεων που προάγουν την επαγγελματική ανάπτυξη.

Το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, το οποίο τα 10 τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο υπερηφάνειας για το πανεπιστήμιο, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία καινοτομία. Τα περιβόλια του πανεπιστημίου, Cornell Orchards, αποτέλεσαν το έδαφος αναπαραγωγής σημαντικών νέων ποικιλιών μήλων, συμπεριλαμβανομένων των Empire, Macoun, Rubyfrost, Snapdragon και Firecracker, τα οποία εμφανίζονται στον αυτόματο πωλητή κάθε φθινόπωρο, ενώ κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί και αρκετές πειραματικές ποικιλίες που δεν κατονομάζονται. 

Η δημιουργία και η εμπορία πιο νόστιμων ποικιλιών μήλων είναι πολύ σημαντική. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για την ανάπτυξη και την προώθηση του Cosmic Crisp, ενός αντιπάλου του Honeycrisp, στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον επενδύθηκε το εκπληκτικό ποσό των 10,5 εκατ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι για την Ουάσιγκτον, η οποία διαθέτει περίπου 1.500 μηλοπαραγωγούς και 175.000 στρέμματα οπωρώνες, τα μήλα αποτελούν μια επιχείρηση 2,5 δισ δολαρίων ετησίως. Κάθε φθινόπωρο, περίπου 50.000 άνθρωποι μαζεύουν πάνω από 12 δισ μήλα με το χέρι, ενώ τα φρούτα της εξάγονται σε 60 χώρες.

 

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους