Φόβος για λουκέτα σε ξενοδοχεία των Βρυξελλών

13-09-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Τα περισσότερα ξενοδοχεία των Βρυξελλών, είναι σχεδόν άδεια και υπάρχει μεγάλος φόβος για λουκέτα. Μετά το lockdown τον Μάρτιο, τα μισά ξενοδοχεία των Βρυξελλών δεν έχουν ανοίξει. Όσα δε αποφάσισαν να ανοίξουν, είχαν πληρότητα 20% κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Γενικότερα, οι βελγικές εταιρείες εκτιμούν με βάση τον κύκλο εργασιών τους ότι η ανάκαμψη δείχνει να καθυστερεί. Ο κύκλος εργασιών τους τον Ιούλιο υπολογίζεται ότι ήταν 13% χαμηλότερος από το προηγούμενο έτος. Βεβαίως, πρόκειται για βελτίωση σε σύγκριση με τον μήνα Ιούνιο, όταν ανέφεραν μείωση 17%.

Ο κλάδος της δραστηριότητας που επηρεάστηκε περισσότερο παραμένει ο τομέας των τεχνών, της ψυχαγωγίας και των ψυχαγωγικών υπηρεσιών, του οποίου οι δραστηριότητες ήταν εν μέρει σε θέση να επαναληφθούν αυτό το καλοκαίρι. Αν και παρατηρήθηκε μικρή βελτίωση τον Ιούνιο, η βιομηχανία τροφοδοσίας απέχει πολύ από το να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα, καθώς η μείωση του κύκλου εργασιών υπολογίζεται στο 42%. Τον Ιούνιο, το άνοιγμα εκ νέου των καταστημάτων εστίασης είχε θετικό και σημαντικό αντίκτυπο στον κύκλο εργασιών, αλλά από τότε η βελτίωση ήταν αδύναμη. Οι κύριοι λόγοι που δίνουν οι εταιρείες για να εξηγήσουν αυτή τη μείωση είναι η χαμηλή ζήτηση καθώς και η εφαρμογή κανόνων υγείας και η υποχρέωση τήρησης αποστάσεων.

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους