Οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Σιγκαπούρης από την πανδημία του κορωνοϊού

05-06-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα διεξήγαγε το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Σιγκαπούρης (ΜΤΙ) για την αξιολόγηση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία της χώρας.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης σε ότι αφορά τον τουριστικό κλάδο έχουν ως εξής:

"Οι παγκόσμιοι και εγχώριοι περιορισμοί μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού οδήγησαν σε απότομη πτώση των αφίξεων τουριστών στη Σιγκαπούρη και γενικά στα αεροπορικά ταξίδια.  Αυτό επηρέασε σοβαρά τους τομείς της διαμονής, των αεροπορικών μεταφορών και των τεχνών, της ψυχαγωγίας και της αναψυχής, καθώς και των τομέων που σχετίζονται με τον τουρισμό αναψυχής και τον επαγγελματικό τουρισμό (π.χ. ταξιδιωτικά γραφεία, ταξιδιωτικοί πράκτορες και συναντήσεις, κίνητρα, διοργανωτές συνεδρίων και εκθέσεων). Ένας δείκτης υψηλής συχνότητας που χρησιμοποιείται από το MTI για την παρακολούθηση των τάσεων στις αφίξεις τουριστών, είναι το Global Google Search Trends για πτήσεις και ξενοδοχεία στη Σιγκαπούρη. Ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει μια σταθερή πτώση στη μηχανή αναζήτηση Google για ξενοδοχεία στη Σιγκαπούρη με την πάροδο του χρόνου, καθώς:

α) η Σιγκαπούρη ενίσχυσε σταδιακά τους ελέγχους στα σύνορα για να μειώσει τον κίνδυνο εισαγωγής κρουσμάτων τη στιγμή που η επιδημία κλιμακωνόταν παγκοσμίως και

β) άλλες χώρες εφάρμοσαν επίσης τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να περιορίσουν τη διασυνοριακή εξάπλωση του ιού.

Το ευρετήριο αναζήτησης Google για πτήσεις στη Σιγκαπούρη απεικονίζει την ίδια πτωτική τάση, παρόλο που υπήρχε μια σύντομη περίοδος μεταξύ των αρχών Μαρτίου και μέσων Μαρτίου, όταν υπήρξε αντιστροφή της τάσης, καθώς οι Σιγκαπούριοι που ζούσαν στο εξωτερικό (ειδικά φοιτητές), κλήθηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Από τον Απρίλιο οι μετακινήσεις στο Changi Airport (όταν επεβλήθη το lockdown) μειώθηκαν σχεδόν κατά 100%".

 

διαβάστε ακόμα

«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Έκτο Corfu Food & Wine Festival | Η Βιώσιμη Γαστρονομία είναι ο Πολιτισμός μας
«Γαλάζια Σημαία» | Ανακοινώνονται την Παρασκευή 24 Μαΐου οι βραβεύσεις για το 2024
Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει στα προγράμματα - Για πρώτη φορά ιαματικός τουρισμός για όλους