Διήμερο συνέδριο στο Μορφοβούνι για τον εναλλακτικό και βιώσιμο τουρισμό στη Θεσσαλία

07-10-22 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στο Μορφοβούνι διήμερο συνέδριο με θέμα: «Εναλλακτικός και βιώσιμος τουρισμός στη Θεσσαλία».

Το συνέδριο έχει ως σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων του τουρισμού της Ελλάδας και της Γερμανίας, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσσαλία και ευρύτερα στον ελληνικό χώρο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε ζητήματα εναλλακτικού τουρισμού όπως ο ορειβατικός, ο πεζοπορικός, ο ποδηλατικός και ο καταδυτικός τουρισμός και τους τρόπους δικτύωσης για την ανάπτυξη τους.

Ακόμη, θα διεξαχθεί εργαστήριο (workshop) με θέμα την αλυσίδα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών όπως οι στοχευμένοι τρόποι προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η ανάπτυξη προτύπων ποιότητας και κατάρτισης και οι καινοτόμες τουριστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις των επισκεπτών και θα συνδράμουν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των δήμων της Θεσσαλίας και της Ελλάδας.

Στόχος του συνεδρίου είναι η συζήτηση και η συνεργασία με όλους τους κρίσιμους παράγοντες για την εύρεση δημιουργικών και καινοτόμων λύσεων για τη δημιουργία μίας καλής βάσης δικτύωσης και συνεργασίας των φορέων των δύο χωρών με στόχο τον βιώσιμο τουρισμό.

 

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023