Συνεδριακός τουρισμός: Η Αθήνα πρώτος προορισμός στην Ευρώπη για MICE το 2022

16-11-21 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η Αθήνα είναι η δημοφιλέστερη ευρωπαϊκή πόλη για τουρισμό MICE το 2022, σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι ανέδειξαν τους 5 κορυφαίους προορισμούς MICE στον κόσμο για εκδηλώσεις/ συνέδρια/ εκθέσεις τη νέα χρονιά, στο πλαίσιο έρευνας της American Express Meetings & Events.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από παγκόσμια έρευνα σε ειδικούς που είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση εκδηλώσεων, οι οποίοι εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι για το 2022.

Το 48% των εκδηλώσεων στην Ευρώπη αναμένεται να γίνει αποκλειστικά δια ζώσης, καθιστώντας την περιοχή τη δεύτερη στον κόσμο στη διοργάνωση εκδηλώσεων στον κόσμο μετά τη Β. Αμερική. Το 86% των ειδικών είναι αισιόδοξοι ότι ο αριθμός των δια ζώσης συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις αυτές θα επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας μέσα στην ερχόμενη πενταετία.

Οι 5 προορισμοί που, σύμφωνα με τους ειδικούς θα αποτελέσουν επίκεντρο των εκδηλώσεων στην Ευρώπη το 2022 είναι, με σειρά προτεραιότητας, η Αθήνα, το Παρίσι, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και το Λονδίνο.

Σε παγκόσμια κλίμακα, το 67% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα επίπεδα των δια ζώσης εκδηλώσεων θα επιστρέψουν σε επίπεδα προ πανδημίας μέσα σε ένα ή δύο χρόνια. Μέχρι το 2022, το 81% των εκδηλώσεων αναμένεται να περιλαμβάνουν κάποιο στοιχείο φυσικής παρουσίας.

Επιπλέον, το 64% των επαγγελματιών MICE αναφέρουν αύξηση του προϋπολογισμού για εκδηλώσεις το ερχόμενο έτος. Ωστόσο, η βιομηχανία δεν αναμένει και δεν σχεδιάζει την επιστροφή της σε ένα σενάριο προ κορωνοϊού, ενώ οι επαγγελματίες σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τα διδάγματα της πανδημίας προκειμένου να βελτιώσουν την αξία, την αποτελεσματικότητα και την αειφορία των μελλοντικών ενδηλώσεων.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»