Κρίσιμο τεστ για τον ισπανικό συνεδριακό - εκθεσιακό τουρισμό η διοργάνωση του Mobile World Congress

17-04-21 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GSMA, κ. John Hoffman, στις τελευταίες δηλώσεις του τόνισε ότι η διοργανώτρια αρχή δεν θα ακυρώσει τη φετινή έκθεση του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη η οποία έχει προγραμματιστεί να διοργανωθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.

Εντούτοις, η έκθεση θα ακυρωθεί σε περίπτωση που διαταχθεί από την ισπανική Κυβέρνηση για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού. Πάντως, η Κυβέρνηση της Καταλονίας, διαβεβαίωσε, προ ολίγων ημερών, ότι η έκθεση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, στηρίζοντάς την με 5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές επιθυμούν τη συμμετοχή περί των 50.000 ατόμων, διαβεβαιώνοντας ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία εκθετών και επισκεπτών, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει διασπορά του ιού. Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι η έλλειψη πληροφόρησης του Διευθύνοντος Συμβούλου αναφορικά με τον ακριβή αριθμό συμμετεχόντων, δεδομένου ότι προς το παρόν είναι νωρίς για να γνωρίζουν την τελική απόφαση συμμετοχής ή μη, ορισμένων εταιρειών.

Εφόσον το επιδημιολογικό φορτίο θεωρηθεί ιδιαίτερα επιβαρυμένο από ορισμένους εκθέτες, σε συνδυασμό με τυχόν περιορισμούς που μπορεί να τεθούν στις μετακινήσεις, ορισμένοι συμμετέχοντες μπορεί να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους, ακόμη και την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, οι ισπανικοί φορείς Red.esκαι Icex, ο πρώτος υπεύθυνος για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης της Ισπανίας και ο δεύτερος για την προώθηση και στήριξη των επενδύσεων, της εθνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, ανακοίνωσαν τις 26 ισπανικές επιχειρήσεις που θα αποτελέσουν το ισπανικό περίπτερο, μεταξύ των οποίων είναι οι Kenmei, Agile και Amper. Το ισπανικό περίπτερο θα εκπροσωπείται από εταιρίες, από ένα ευρύ φάσμα τομέων της τεχνολογίας, όπως του Διαδικτύου Πραγμάτων, των ασύρματων συστημάτων 5ης γενιάς, της κυβερνοασφάλειας κ.α. από οκτώ Αυτόνομες Κοινότητες.

Ο κ. Hoffman έκανε έκκληση στους Ισπανούς να στηρίξουν τη διοργάνωση και να παρευρεθούν στη Βαρκελώνη, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών. Ο ίδιος θα περίμενε έως και 35.000 Ισπανούς στη φετινή έκθεση, έναντι των 28.000 σε προηγούμενα έτη, καθιστώντας εμφανή τη μείωση της διεθνούς συμμετοχής, η βαρύτητα της οποίας είναι άγνωστη για τη φετινή διοργάνωση. Πάντως, εκτίμησε ότι το Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη, για το 2022, θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, ενώ υπενθύμισε, για πολλοστή φορά, ότι ο οργανισμός έχει συμβόλαιο με την πόλη έως και το 2024, καθώς η έως τώρα πολύχρονη συνεργασία τους είναι άριστη, γεγονός, που μπορεί να επεκτείνει την εν λόγω συμφωνία περαιτέρω.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία είναι ίσως και η σπουδαιότερη στην Ισπανία, θα είναι και η πρώτη παρόμοιας εμβέλειας, που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μετά τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και στις υπόλοιπες διεθνείς εκθέσεις στην περιφέρεια της Ισπανίας. Εξάλλου, ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί σημαντικό τμήμα των δύο κυριότερων επιχειρηματικών κέντρων, της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, οι οποίες εισπράττουν μεγάλο μέρος των συνολικών κερδών τους από την πραγματοποίηση διεθνών εκθέσεων. Η Ισπανία προ πανδημίας ήταν η τρίτη χώρα παγκοσμίως σε έσοδα από συνεδριακό τουρισμό, ενώ το Mobile World Congress απέφερε περί τα 500 εκατ. ευρώ.

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων