Εκπτώσεις σε εισιτήρια εισόδου και σε ξενοδοχεία για την προσέλκυση επισκεπτών στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης

14-04-21 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα αναλαμβάνει η Ισπανία για την προσέλκυση επισκεπτών της παγκόσμιας τεχνολογικής διοργάνωσης Mobile World Congress η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 28 Ιουνίου και 1 Ιουλίου στη Βαρκελώνη.

Η φετινή έκθεση όπως έχει ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή θα πραγματοποιηθεί κανονικά και με φυσική παρουσία, παρά τις αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί ως προς την πραγματοποίησή της, εξαιτίας της αποχώρησης σημαντικών εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, όπως Sony, Nokia, Microsoft, Ericsson, Cisco, Oracle, Intel, Facebook και British Telecom. Αιτία είναι η αβεβαιότητα για την επιδημιολογική κατάσταση, αφού ο εμβολιασμός δεν έχει προχωρήσει, στις διάφορες χώρες, στο αναμενόμενο και ο κορωνοϊός συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο. Επιπλέον, η LG έχει, επίσης, ανακοινώσει την ακύρωσή της μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι η εκδοχή του ΜWC, για το 2020, είχε ακυρωθεί για υγειονομικούς λόγους. αφότου είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ακύρωσης συμμετοχής πολλών τεχνολογικών κολοσσών.

Συνεπώς, η GSMA έχει ανακοινώσει μείωση στις τιμές των εισιτηρίων έως και 30%, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα συμπληρωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων. Έτσι, οι τιμές, προ ΦΠΑ, μειώνονται στα 699 ευρώ για το Discovery Pass, 1.597 ευρώ για το Leader’s Pass και 4.195 ευρώ για το VIP Pass. Επιπλέον, η GSMA θα προσφέρει εκπτώσεις, ύψους 25% στις κρατήσεις, στα ξενοδοχεία, μέσω του τουριστικού της πρακτορείου, Β Network. Επομένως, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, πληρώνοντας μεταξύ 200 και 1.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Με αυτόν τον τρόπο, ευελπιστούν στην παρουσία 50.000 επισκεπτών έναντι περί 100.000 προηγούμενων διοργανώσεων.

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, η GSMA και το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας έχουν επιβεβαιώσει ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, συμπεριλαμβανομένων εκθετών, βοηθών και χορηγών, θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη και να συμμετέχουν με φυσική παρουσία, παρά τους οποιοδήποτε ισχύοντες περιορισμούς σε μετακινήσεις. Το μέτρο θα επιτρέψει σε πολίτες από χώρες εκτός ΕΕ, όπως των ΗΠΑ ή της Κίνας, να εισέλθουν στη χώρα και να παρευρεθούν στην έκθεση.

Το 2020, η ακύρωση του ΜWC είχε δημιουργήσει ζημίες, ύψους 492 εκατ. ευρώ, στην πόλη της Βαρκελώνης. Ο αντίκτυπος που θα είχε σε περίπτωση ακύρωσης φέτος, είναι άγνωστος, ενώ η διοργανώτρια εταιρία θα έπρεπε να επιστρέψει περί τα 9,5 εκατ. ευρώ στις ισπανικές δημόσιες αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί εντός ενός αυστηρού σχεδίου υγείας και ασφάλειας, με την ονομασία Committed Community. Μεταξύ των μέτρων που περιγράφονται σε αυτό, είναι η διενέργεια τεστ Covid-19 κάθε 72 ώρες, η καταγραφή των επαφών, η δημιουργία χώρων, στους οποίους οι παρευρισκόμενοι δεν θα έρχονται σε επαφή, όπως και η αναδιοργάνωση του εστιατορίου, ο έλεγχος του αριθμού των συμμετεχόντων και η αύξηση του προσωπικού υγείας στους χώρους της έκθεσης που θα ελέγχει την τήρηση των αποστάσεων.

 

διαβάστε ακόμα

Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP