Μπιλμπάο: Τον Ιούνιο η διεθνής έκθεση τεχνολογίας τροφίμων με εκτίμηση για 5.000 επισκέπτες

01-04-21 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου το Μπιλμπάο θα φιλοξενήσει τη νέα διεθνή έκθεση που ειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας τροφίμων, την Food 4 Future-ΕxpoFoodTech 2021.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον οργανισμό NEBEXT, που εξειδικεύεται στη διοργάνωση δρώμενων τεχνολογίας, καινοτομίας και βιωσιμότητας, του επιστημονικού κέντρου AZTI και τελεί υπό την αιγίδα της Κυβέρνησης των Βάσκων και της Δημαρχίας του Μπιλμπάο καθώς και των σημαντικότερων ενώσεων και εταιρειών του κλάδου τροφίμων και ποτών. Μάλιστα πρόσφατα, έλαβε χώρα η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της έκθεσης HIP-Horeca Profesional Expο.

H εν λόγω έκθεση θα συγκεντρώσει επαγγελματίες των κλάδων διατροφικών προϊόντων και ποτών στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μπιλμπάο (BEC) και θα έχει ως αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων, σε μια προσπάθεια να εισάγει νέες καινοτομίες που αναμένεται να μεταμορφώσουν τον τομέα τα επόμενα χρόνια, όπως την πλήρη ψηφιοποίηση του τομέα, την εύρεση πιο βιώσιμων μοντέλων ή την ανάπτυξη νέων υλικών και προϊόντων. Στόχος είναι να μετατραπεί το Μπιλμπάο σε πρωτεύουσα Καινοτομίας στον τομέα της Τεχνολογίας Τροφίμων, εκμεταλλευόμενο και την παράδοση που, επιτυχημένα, έχει δημιουργήσει η Αυτόνομη Κοινότητα των Βάσκων στο χώρο των τροφίμων και της γαστρονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην έκθεση αναμένεται ότι θα συμμετέχουν 280 ειδικοί από όλο τον κόσμο για να δώσουν βιώσιμες λύσεις για ένα τομέα που, άλλωστε, αντιπροσωπεύει το 11% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Επί τρείς ημέρες, η έκθεση θα εξερευνήσει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες έχουν εφαρμογή στην ασφάλεια τροφίμων, τη συσκευασία, την επεξεργασία τους, τη μεταφορά και την εφοδιαστική αλυσίδα, με σκοπό να αριστοποιηθούν οι διαδικασίες και να επιτευχθούν πιο αποδοτικά επιχειρηματικά μοντέλα. Οι διοργανωτές αναμένουν περί τους 5.000 επισκέπτες.

Οι ειδικοί θα αναπτύξουν τις απόψεις τους σε 56 συνέδρια, που θα πραγματοποιηθούν σε 6 οριζόντια οργανωμένα φόρουμ: κρέατος, αρτοποιημάτων, θαλασσινών, γαλακτοκομικών και αγροδιατροφικών προϊόντων. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τεχνολογίες, που αφορούν θεματολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, Αλυσίδας Κοινοποιήσεων (blockchain), Διαδικτύου Πραγμάτων, Βιοτεχνολογίας, Ανάλυσης Δεδομένων, Κυβερνοασφάλειας, Αυτοματοποίησης και Ρομποτικής.

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες