Ακυρώθηκαν οι ποδηλατικοί αγώνες UCΙ που ήταν σε εξέλιξη στα ΗΑΕ λόγω κορωνοϊού

28-02-20 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ακυρώθηκαν πριν από την ολοκλήρωσή τους οι ποδηλατικοί αγώνες της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας, UCI, οι οποίοι ήταν σε εξέλιξη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, λόγω δύο κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για ότι δύο Ιταλούς, μέλη του προσωπικού . Η απόφαση για την ακύρωση λήφθηκε ενώ αναμένονταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλά ήταν προς το συμφέρον της υγείας των αθλητών, των εμπλεκόμενων και του προσωπικού.

Νικητής των αγώνων ανακηρύχθηκε ο Βρετανός Adam Yates, ο οποίος είχε τερματίσει πρώτος μετά τον 5ο γύρο.

Οι ποδηλάτες, συμπεριλαμβανομένου του Yates και του συναδέλφου Briton Chris Froome, εξετάζονται τώρα για να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί στον ιό.

«Η UCI καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την υγεία των αθλητών και όλων των εμπλεκόμενων ατόμων. Οι αρμόδιες αρχές της χώρας έχουν λάβει τα συνιστώμενα υγειονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου όλων όσων συμμετέχουν στον αγώνα. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, τα άτομα αυτά είτε θα επαναπατριστούν αν είναι αρνητικά, ή θα τεθούν σε καραντίνα εάν είναι θετικά».

Πριν ακυρωθεί ο γύρος, ο Δανός ποδηλάτης Michael Morkov ταξίδεψε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Βερολίνο για  να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζει συμπτώματα και είναι απομονωμένος στο ξενοδοχείο, ως μέτρο προφύλαξης, ενώ  πρόκειται να γίνουν όλες οι σχετικές εξετάσεις.

Το υπουργείο Υγείας και Πρόληψης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε ότι όλοι οι ποδηλάτες, το διοικητικό προσωπικό και οι διοργανωτές θα εξεταστούν μέσω συνεχούς περιοδικού ελέγχου και θα ληφθούν μέτρα απομόνωσης για την εξάλειψη της εξάπλωσης της επιδημίας.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ