Κορωνοϊός: Ακυρώσεις μεγάλων συνεδρίων και στις ΗΠΑ

27-02-20 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ακυρώσεις μεγάλων συνεδρίων και επαγγελματικών συναντήσεων λαμβάνουν χώρα και στις ΗΠΑ, τόσο ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όσο και λόγω των ακυρώσεων από πλευράς συνέδρων.

Στις πρόσφατες ακυρώσεις περιλαμβάνεται το ετήσιο, παγκόσμιο συνέδριο πωλητών της Workday Inc. το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 2 Μαρτίου στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου θα συμμετείχαν 3.000 στελέχη και εργαζόμενοι της εταιρείας δημιουργίας λογισμικού. Το εν λόγω συνέδριο, θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, ώστε να διασφαλίσει την υγεία των συμμετεχόντων, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επίσης, το Facebook και η Sony αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στο συνέδριο προγραμματιστών παιχνιδιών στο Σαν Φρανσίσκο το Μάρτιο. Τέλος, η Verizon, η IBM και η AT & T αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο συνέδριο του κυβερνοχώρου, RSA, το οποίο θα διεξαγόταν αυτή την εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν νέες κατευθυντήριες γραμμές για τις επιχειρήσεις εάν ο κορωνοϊός εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι οι τοπικές κοινότητες και οι πόλεις μπορεί να χρειαστεί να «τροποποιήσουν, να αναβάλουν ή να ακυρώσουν μαζικές συγκεντρώσεις» , επιλέγοντας αντ’ αυτού την απομακρυσμένη, ηλεκτρονική διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump όρισε τον Αντιπρόεδρο Mike Pence, υπεύθυνο της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού , εν μέσω αυξανόμενης κριτικής για το χειρισμό των κρουσμάτων από το Λευκό Οίκο.

Σε ευρεία συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του Λευκού Οίκου, τονίζοντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της διοίκησης και τους πόρους που εξασφαλίστηκαν για την καταπολέμηση του ιού.

«Λόγω όλων όσων έχουμε κάνει, ο κίνδυνος για τον αμερικανικό λαό παραμένει πολύ χαμηλός», δήλωσε ο Trump.

Ο Πρόεδρος δεν έκλεισε την πόρτα σε έκκληση των Δημοκρατικών της Γερουσίας για περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια ως έκτακτη χρηματοδότηση για τις προσπάθειες κατά του κορωνοϊού, παρά το δραματικό άλμα των δημοκρατών από τη συνολική "Θα πράξουμε ό, τι κρίνεται σκόπιμο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουμε τόσα πολλά, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει πολύ δουλειά για να περιορίσουμε τον ιό στο ελάχιστο", δήλωσε ο Trump.

Στη συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος δεν ανακοίνωσε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λέγοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για περιορισμούς σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και της Ιταλίας, οι οποίες καταγράφουν μεγάλο αριθμό περιπτώσεων κορωνοϊού.

Τέλος, ο Πρόεδρος επισήμανε στους δημοσιογράφους, παρά τα όσα συζητούνται παρασκηνιακά για την πρωθύστερη πρόθεση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ακόμη και Αμερικανών που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, ότι «οι ΗΠΑ ήταν υποχρεωμένες να επαναπατρίσουν τους ασθενείς Αμερικανούς πολίτες που ήταν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess».

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη