100% επιδοτούμενα συνέδρια στο Χονγκ Κονγκ ως αντίμετρο των απωλειών από τον κορωνοϊό

26-02-20 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Eπιδότηση ύψους 130 εκατ. δολ. προσφέρει στο συνεδριακό και εκθεσιακό κλάδο η κυβέρνηση της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η εν λόγω  κίνηση έχει ως στόχο να ενισχύσει  τις επιχειρήσεις μετά από την ακύρωση πλήθους εκδηλώσεων υψηλού προφίλ λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα τους όρους της σύμβασης, θα επιδοτηθεί το 100% του κόστους των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Χονγκ Κονγκ, με την προϋπόθεση ότι οι διοργανώσεις θα έχουν περισσότερους από 400 συμμετέχοντες και τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς θα προέρχονται από περιοχές εκτός Χονγκ Κονγκ. 

Το κόστος συμμετοχής για όλους τους εκπροσώπους και εκθέτες  που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις διοργάνωσης του Συμβουλίου Ανάπτυξης Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ, θα καλύπτεται κατά το ήμισυ, έως και 1.280 δολάρια ΗΠΑ, για περίοδο δώδεκα μηνών. 

Η Monica Lee-Müller, διευθύνουσα σύμβουλος της Hong Kong Convention and Exhibition Management Limited (HML), δήλωσε: «Η HML εκτιμά την οικονομική υποστήριξη της περιφέρειας , η οποία χρησιμεύει ως επίκαιρο μέτρο ανακούφισης για τη βιομηχανία, τις δημόσιες δραστηριότητες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και την πρόσφατη εκδήλωση του κορωνοϊού. Επίσης, στέλνει ένα θετικό μήνυμα στους διοργανωτές διεθνών εκδηλώσεων ότι το Χονγκ Κονγκ χαιρετίζει την επιστροφή τους. Είμαστε βέβαιοι ότι τα μέτρα θα ενθαρρύνουν τους διοργανωτές αναβληθέντων εκδηλώσεων να επιβεβαιώσουν τα νέα τους προγράμματα και τους νέους διοργανωτές να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ εργάζεται περαιτέρω για να αναδιαρθρώσει πολλά αναβληθέντα ή ακυρωθέντα γεγονότα από την εμφάνιση του κορωνοϊού.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour