Ακυρώσεις αθλητικών διοργανώσεων στο εξωτερικό λόγω κορωνοϊού

24-02-20 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Συνεχίζονται οι ακυρώσεις, αναβολές και αλλαγές τόπου διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών γεγονότων, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ειδικότερα, το Grand Prix της Φόρμουλα 1 που είχε προγραμματιστεί για τις 19 Απριλίου στη Σαγκάη, αναβάλλεται επ’ αόριστον, όπως και το  Sanya E-Prix της Φόρμουλα Ε που θα διεξαγόταν στις 21 Μαρτίου στη Sanya. Παράλληλα, ο προκριματικός αγώνας για τους Ολυμπιακούς μεταξύ  Ασίας και Ωκεανίας, μεταφέρεται από το Wuhan στο Αμάν της Ιορδανίας και θα διεξαχθεί στις 3 με 11 Μαρτίου.

Όσον αφορά στο τένις, το πρωτάθλημα Fed Cup Asia-Oceania Group I μεταφέρθηκε από το Dongguan στο Ντουμπάι, στα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 3 με 7 Μαρτίου. Στην ιστιοπλοΐα, το ασιατικό πρωτάθλημα Nacra 17 το οποίο θα πραγματοποιούνταν στη Σαγκάη από τις 1 έως τις 6 Μαρτίου, αναμένεται να διεξαχθεί  στη Γένοβα της Ιταλίας από τις 12 έως 19 Απριλίου. 

Επιπροσθέτως, οι ολυμπιακές δοκιμές της Κίνας στο Qingdao από τις 28 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου μεταφέρθηκαν στις 10 με 16 Μαΐου ενώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ στο Yangzhou από τις 22-26 Απριλίου αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Μαζί με τα ανωτέρω, πλήθος άλλων αθλημάτων έχουν πληγεί,  όπως μεταξύ άλλων αγώνες  χόκεϋ επί χόρτου, χόκεϋ επί πάγου, ποδοσφαίρου, γκολφ και καταδύσεων έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού, αναμένοντας νεότερα για την εξάπλωση του ιού και οδηγίες από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες. 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο