Κορωνοϊός: Αντικαθιστούν με ημερίδες την ακύρωση του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη

20-02-20 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η ματαίωση του διεθνούς τεχνολογικού γεγονότος Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, λόγω του Κορωνοϊού  σήμανε και την ακύρωση των παράλληλων συνεδριακών του εκθέσεων, YoMo και 4YFN. Η τελευταία, αποτελεί τη στοχευμένη εκδήλωση του MWC για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, η οποία διοργανώνεται από το 2014, κατά τη διάρκεια του κεντρικού συνεδρίου ΜWC. 

Σε συνέχεια συνάντησης της τεχνολογικής ένωσης Barcelona Tech City, της Δημαρχίας της Βαρκελώνης, της Κυβέρνησης της Κοινότητας της Καταλονίας και άλλων τεχνολογικών ιδρυμάτων, ανακοινώθηκε η διοργάνωση του Barcelona Tech Spirit, σειρά στοχευμένων ημερίδων, το οποίο, ουσιαστικά, αντικαθιστά το 4YFN, καθώς θα είναι προσανατολισμένο στην παρουσίαση και δικτύωση των νεοφυών επιχειρήσεων. Η πραγματοποίησή του θα γίνει περίπου τις ίδιες ημέρες που είχε προγραμματιστεί το 4YFN, δηλαδή μεταξύ 24 και 26 Φεβρουαρίου.

Η Barcelona Tech City συνιστά ιδιωτική ένωση που αντιπροσωπεύει περί τις 800 εταιρίες και συνεργάζεται με επιχειρήσεις, νεοσύστατες εταιρίες, πανεπιστήμια, κυβερνητικούς θεσμούς και άλλες οντότητες. Στόχοι της αποτελούν η προώθηση της Βαρκελώνης ως διεθνούς κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας, η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας, η προσέλκυση τοπικών και διεθνών επενδύσεων, η υποστήριξη των ατόμων με κατάρτιση στον τομέα της τεχνολογίας και η διασύνδεσή τους με εταιρίες, καθώς και η προσέλκυση τέτοιων ατόμων από το εξωτερικό. Δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στη διοργάνωση δραστηριοτήτων και συνεδρίων, στη συμμετοχή σε τοπικές και διεθνείς εκθέσεις και εκδηλώσεις και στη διασύνδεση του τεχνολογικού περιβάλλοντος (www.barcelonatechcity.com). 

Σημειώνεται ότι, η ματαίωση του MWC δεν επηρεάζει το ίδιο όλες τις επιχειρήσεις της τεχνολογίας, καθώς μεγάλες εταιρίες έχουν τα κονδύλια να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους αυτόνομα, εκτός του συνεδρίου. Για τις μικρότερες όμως επιχειρήσεις, όπως πολλών που θα συμμετείχαν στο 4YFN, η ματαίωση σημαίνει και σημαντικές απώλειες επαφών. Εξάλλου, πέραν της παρουσίασης των επιχειρήσεων και των προϊόντων και υπηρεσιών τους, το συνέδριο λειτουργούσε για την επιχειρηματική δικτύωση αυτών. Επομένως, κρίθηκε αναγκαία η άμεση υποκατάστασή του για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις καθώς η οποιαδήποτε καθυστέρηση δρα αρνητικά στη σύγχρονη πραγματικότητα, δεδομένης της μεγάλης ανταγωνιστικότητας μεταξύ των νεοφυών επιχειρήσεων. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι, με αυτόν τον τρόπο, οι ισπανικές αρχές δημιουργούν έναν μηχανισμό, έστω μερικής, εξισορρόπησης, των μεγάλων κερδών που χάθηκαν για την πόλη Βαρκελώνη από τη ματαίωση του MWC.

Σύμφωνα με τον οικονομικό τύπο, μεταξύ των συμμετεχόντων, θα είναι και επενδυτικές εταιρίες όπως η Sabadell, Encomenda, CaixaBank, JME, Invereadhy, Nekko και άλλα επενδυτικά κεφάλαια. Οι διοργανωτές επισήμαναν ότι τα επόμενα έτη δεν θα διοργανωθεί το Barcelona Tech Spirit δεδομένου ότι στην πόλη έχει ήδη προγραμματιστεί η διοργάνωση του 4YFN, η οποία για το 2020 ματαιώθηκε, ως γνωστόν, σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή GSMA, για λόγους ανωτέρας βίας.   

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού