Ινδικός τουρισμός: Εγκαίνια της έκθεσης OTM της Βομβάης παρουσία του υπουργού Χ. Θεοχάρη

31-01-20 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών για τον Τουρισμό της Ινδίας, κ. Prahlad Singh Patel και τον υπουργό Τουρισμού της ινδικής πολιτείας Ουταρανχάλ, κ. Satpal Maharaj, θα συναντηθούν και θα εγκαινιάσουν την έκθεση τουρισμού OTM Mumbai στο εκθεσιακό κέντρο της Βομβάης, στις 3 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα ξεκίνησε να συμμετέχει στην έκθεση OTM Mumbai το 2016 και, όπως αναφέρει η διοργάνωση, είχε θεωρηθεί μια τολμηρή κίνηση διαφοροποίησής της από τις παραδοσιακές της αγορές. 

Έκτοτε, η Ελλάδα έχει καταγράψει ρεκόρ Ινδών επισκεπτών, με τις τουριστικές αφίξεις από την Ινδία να υπερδιπλασιάζονται το 2017.

Η εφετινή έκθεση OTM (3-5 Φεβρουαρίου) αναμένεται να έχει 1.050 εκθέτες από 55 χώρες, εκ των οποίων οι 23 είναι Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού. Μεγάλοι προορισμοί της Ευρώπης, της Αφρικής και της Αμερικής θα δώσουν το «παρών» δίπλα σε άλλους από την Ασία όπως η Ινδονησία, η Μαλαισία, η Καμπότζη, η Ιαπωνία, η Κορέα, η Ταϊβάν, η Ταϋλάνδη,  η Σρι Λάνκα και το Νεπάλ. Το Αζερμπαϊτζάν και η Ελλάδα θα είναι επίσης παρόντες προσθέτοντας μια επιπλέον ευρωπαϊκή πινελιά. Αίγυπτος, Κένυα, Τανζανία και Ρουάντα θα έχουν επίσης ισχυρή παρουσία.

Θα μετέχουν επίσης 30 Τουριστικές Επιτροπές και Ενώσεις Προορισμών από την Ινδία.

Η Βομβάη είναι η μεγαλύτερη αγορά τουρισμού της Ινδίας, τόσο για ταξίδια εξωτερικού όσο και εσωτερικού.

Κάθε χρόνο η έκθεση προσελκύει πάνω από 15.000 επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας, ανάμεσα στους οποίους είναι 800 κορυφαίοι buyers b2b από τις πιο σημαντικές αγορές εξερχόμενου τουρισμού της Ινδίας.

Στους ομιλητές θα είναι και ο πρόεδρος της Thomas Cook Ινδίας, ο πρόεδρος του οργανωτή ταξιδίων SOTC και ο επικεφαλής επιχειρήσεων της MakeMyTrip.

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Τουρισμού της Ινδίας, οι Ινδοί πραγματοποιούν ετησίως πάνω από 1 δισ. ταξίδια εντός της χώρας τους και 30 εκατ. στο εξωτερικό.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι