Στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Φιλοτελικό Φόρουμ της PostEurop

17-01-20 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Στην Αθήνα έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά το Ευρωπαϊκό Φιλοτελικό Φόρουμ της  Ένωσης των Ευρωπαϊκών Ταχυδρομικών PostEurop.

Ειδικότερα, το συνέδριο που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια, θα διεξαχθεί στις  26 και 27 Μαϊου στο Divani Palace Acropolis. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν ενεργά όλες οι χώρες-μέλη της Ένωσης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018, η Ένωση γιόρτασε τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της,  στο αντίστοιχο Φόρουμ που φιλοξενήθηκε από το Πολωνικό Ταχυδρομείο Poczta Polska, στο ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 εκπροσώπων, γεγονός που αποτέλεσε ρεκόρ για το θεσμό.

Στο εν λόγω συνέδριο, παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του φιλοτελισμού, όπως οι σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται στην εκτύπωση γραμματοσήμων, τα προϊόντα και οι προηγμένες ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες για θέματα που αφορούν στον Φιλοτελισμό. Παράλληλα, στο συνέδριο θα συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις που πραγματοποιούνται από την PostEurop στον τομέα του φιλοτελισμού. Στόχος των επιλεγμένων παρουσιάσεων είναι η ενημέρωση των μελών για νέες λύσεις, υπηρεσίες, προϊόντα και τεχνικές.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το γραμματόσημο έχει πλέον ψηφιοποιηθεί. Για παράδειγμα, η δημιουργία  γραμματοσήμων τυπωμένων με τεχνικές φύλλων χρυσού και λεπτομέρειες μικρουδατογραφήματος, τα διαδραστικά γραμματόσημα που περιέχουν μικροτσίπ και αντιδρούν στο τηλέφωνο και σε άλλες συσκευές, οι εκτυπωτές που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν πολλαπλές υφές, οι ψηφιακές μηχανές που  εκτυπώνουν άμεσα τα γραμματόσημα από ζωντανές φωτογραφίες ή νέες ψηφιακές πλατφόρμες για την πώληση συλλεκτικών αντικειμένων, είναι  μερικές μόνο από τις καινοτομίες στο χώρο του φιλοτελισμού, είναι

Εξάλλου στην Ελλάδα, κάθε Μάιο, από το 1956 μέχρι σήμερα, το φιλοτελικό κοινό αναμένει τα γραμματόσημα EUROPA, μια από τις πιο δημοφιλείς ειδικές θεματικές εκδόσεις που εκδίδεται ταυτόχρονα και με κοινή θεματολογία, από τα ταχυδρομεία 49 ευρωπαϊκών χωρών.

Στην περυσινή έκδοση με την κοινή θεματολογία «National Birds» τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επέλεξαν να προβάλλουν δύο είδη πουλιών που είναι στενά συνυφασμένα με το ελληνικό τοπίο: τον Μαυροπετρίτη, ένα γεράκι-σύμβολο του ελληνικού θαλάσσιου και νησιωτικού χώρου και τον Βραχοτσοπανάκο, ένα μικροπούλι χαρακτηριστικό των αρχαιολογικών μας χώρων και των ορεινών περιοχών.

Επιπλέον, φέτος, για πρώτη φορά, τα γραμματόσημα EUROPA «ζωντανεύουν» , δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να ακούσει το κελαριστό τραγούδι των πτηνών που απεικονίζουν, μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Cee – App.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός