Εγκαινιάστηκε η 4η έκθεση Art Thessaloniki

22-11-19 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Την προοπτική της Θεσσαλονίκης να γίνει ένα art hub, πέρα από τουριστικός προορισμός και κόμβος καινοτομίας, υπογράμμισε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εγκαινιάζοντας χθες την 4η Art Thessaloniki. Ο ίδιος χαρακτήρισε την έκθεση εξαιρετική, σημειώνοντας πως κάθε φορά είναι καλύτερη, ενώ υπογράμμισε τη συμβολή της ΔΕΘ-Helexpo στα δρώμενα της πόλης, καθώς, όπως είπε, κάθε μήνα προσφέρει και μια διαφορετική συγκίνηση στον κόσμο της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Art Thessaloniki, Παντελής Τσάτσης, τόνισε πως η φετινή διοργάνωση είναι πραγματικά διεθνής, στο πέρασμα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Αναφέρθηκε δε στο πλούσιο περιεχόμενό της, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον διεθνούς φήμης ηθοποιό και σημαντικό εικαστικό, Billy Zane, ο οποίος είναι ο Τιμώμενος Καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης. 

Τον διεθνή χαρακτήρα της Art Thessaloniki επισήμανε και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ένα γεγονός που βοηθά τη Θεσσαλονίκη και κάλεσε τον κόσμο να το στηρίξει.

Τέλος, ο Χρήστος Τσαλικίδης, εκπρόσωπος του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου -ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων- μετέφερε τον χαιρετισμό του, σημειώνοντας πως η Art Thessaloniki είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία και μια έκθεση- θεσμός, που επιβεβαιώνει ότι η Θεσσαλονίκη παράγει πολιτισμό. 

Στην 4η Art Thessaloniki συμμετέχουν 38 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με έργα 500 και πλέον καλλιτεχνών. Οι μουσειακές της εκθέσεις είναι αυτές του Billy Zane και του Dennis Oppenheim, η «Unexpected Dialogue»-Picasso & Jankulovski με κεραμικά έργα του Pablo Picasso και ζωγραφικά έργα του Mice Jankulovski, αλλά και η συλλογή με θέμα «Balkan Masks» από το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη-Κέντρο Έρευνας Μάσκας. 

Η έκθεση φιλοξενεί επίσης 13 ξεχωριστά πρότζεκτ, μεταξύ των οποίων το βραβείο «Mataroa» για νέους δημιουργούς έως 33 ετών, το οποίο καθιερώνεται σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, αλλά και τα τρία βραβεία για την Καλύτερη Γκαλερί, για τον Καλύτερο Επιμελητή και τον Καλύτερο Καλλιτέχνη, σε συνεργασία με την World Association of Visual Arts (WAVA). 

Η Art Thessaloniki θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.  

διαβάστε ακόμα

Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια
Φθινόπωρο στην Πάτρα με αθλητισμό και μουσική