WTM 2019: Πιο ελκυστικές οι επενδύσεις στα ξενοδοχεία παγκοσμίως

06-11-19 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τα ξενοδοχεία ως περιουσιακό στοιχείο έχουν γίνει μια πολύ πιο ελκυστική προοπτική για τους επενδυτες παγκοσμίως, χάρη στην αύξηση της ζήτησης για ταξίδια, όπως διαπιστώθηκε από τις συζητήσεις στο πλαίσιο της WTM.

Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος της περιοχής ΕΜΕΑ της Hilton, Simon Vincent, η Hilton λειτουργεί 516 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο σε 17 brand, κι όμως μέχρι το 2006 μόνο το brand της Hilton λειτουργούσε πέρα από τη Β. Αμερική. Η εταιρία επενδυτικών κεφαλαίων Blackstone κατέβαλλε 26 δις. δολάρια στον όμιλο το 2007 για διεθνή εξάπλωσή του.

Πλέον brand όπως τα Motto, Hampton και Doubletree συναντώνται δίπλα σε ονόματα όπως τα Conrad και Waldorf Astoria, επομένως ο όμιλος κατάφερε να διατηρήσει την πιστότητα επισκεπτών του, ιδιαίτερα στο πρόγραμμα Hilton Honors με 100 εκατ. μέλη, τα οποία εναλλάσσουν brand ανάλογα με τις ταξιδιωτικές τους ανάγκες.

Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία αποτελούν προορισμούς μεγάλης ανάπτυξης για τον όμιλο, δήλωσε ο κ. Vincent ενώ το Λονδίνο έχει εξαιρετικές επιδόσεις λόγω της αδυναμίας της λίρας, όμως η κατάσταση στο Ην. Βασίλειο είναι πιο προβληματική.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της Wizz Air, József Váradi, παρουσίασε τη συνταγή για την επιτυχία της εταιρίας του. Η εταιρία με κέρδη 292 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ο κ. Váradi μπήκε στην Wizz Air μετά από την απόλυσή του από την ουγγρική εταιρία Malev Hungarian Airlines το 2003, ίδρυσε τον ευρωπαϊκό low cost αερομεταφορέα, ο οποίος πλέον εκτελεί 700 δρομολόγια σε 151 προορισμούς.

Όπως είπε, το Brexit αποτελεί ευκαιρία, καθώς μετά το δημοψήφισμα η Wizz Air έχει παρουσιάσει αύξηση χωρητικότητας 60% στο Ην. Βασίλειο, και ξεκαθάρισε οτι η βρετανική αγορά αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρίας ανεξάρτητα από την έκβαση του Brexit.

Επιπλέον, η Virgin Atlantic αποκάλυψε ότι θα μετατρέψει το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ σε «κάστρο του βορά», με σχέδια επέκτασης που θα αποκαλυφθούν την τελευταία ημέρα της WTM.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων