84η ΔΕΘ: Απόλυτη στήριξη στο έργο της ανάπλασης της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό

08-09-19 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στο έργο της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του το Σάββατο με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo. Μάλιστα χαρακτήρισε το έργο εμβληματικό και δεσμεύθηκε ότι όχι μόνο θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, αλλά και θα επισπευσθούν. Τόνισε δε πως θα πάρει προσωπικά, υπό την αιγίδα του, το έργο της ανάπλασης, σημειώνοντας πως θα φτιαχτεί το ωραιότερο εκθεσιακό κέντρο σε κέντρο πόλης στον κόσμο. 

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ανοδική πορεία της ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την στροφή της Έκθεσης σε περισσότερες κλαδικές διοργανώσεις.  Τέλος έκανε γνωστό ότι θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, ώστε η ΔΕΘ-Helexpo να αναλάβει το εκθεσιακό κομμάτι που συνδέεται με την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε στον πρωθυπουργό με λεπτομέρειες το έργο της ανάπλασης, σημειώνοντας πόσο σημαντική ήταν για τους Θεσσαλονικείς η επιλογή της κυβέρνησης να το εντάξει στις προγραμματικές της δηλώσεις ως ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα για τη χώρα. Δήλωσε δε την ετοιμότητα του εκθεσιακού φορέα να προχωρήσει με το πρότζεκτ, ώστε να προλάβει τον ανταγωνισμό από τις γύρω βαλκανικές χώρες. Τόνισε τέλος ότι στόχος είναι η επέτειος των 100 ετών της ΔΕΘ, το 2026, να εορτασθεί στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο.

Τη βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξει χρηματοδοτικά το έργο της ανάπλασης εξέφρασε ο Περιφερειάρχης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως η ΔΕΘ βρίσκεται στη αιχμή της προσπάθειας να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα κέντρο επενδύσεων και μοχλός ανάπτυξης. 

Περισσότεροι από 1.600 εκθέτες, πάνω από 300 startups, Τιμώμενη Χώρα Ινδία και 18 διεθνείς συμμετοχές είναι μερικά μόνο από τα μεγέθη της 84ης ΔΕΘ, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Μάλιστα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην 5G τεχνολογία που θα «τρέξει» πιλοτικά για πρώτη φορά στη ΔΕΘ, αλλά και στην Smoke Free καμπάνια. 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός