ITB: Τεχνητή νοημοσύνη, εικονική πραγματικότητα και Pokémon Go στην υπηρεσία του τουρισμού

28-02-19 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Το πρώτο Εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας θα πραγματοποιηθεί στην εφετινή διεθνή έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου, από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου 2019.

Με την εικονική πραγματικότητα, οι επισκέπτες θα μπορούν να αποκομίζουν σχεδόν ζωντανές εντυπώσεις από προορισμούς πριν ταξιδέψουν σε αυτούς για διακοπές.

Με τα ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, μπορούν να πραγματοποιούν εικονικές ξεναγήσεις σε δωμάτια ξενοδοχείων, να απολαμβάνουν θέα 360 μοιρών περπατώντας στον προορισμό ή σε κρουαζιερόπλοια.

Το σχετικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Hall 10.2 της έκθεσης, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης τη σημασία της εικονικής πραγματικότητας και της τεχνητής νοημοσύνης στις πωλήσεις στον τουρισμό. 

Οι ειδικοί θα αναφερθούν σε λεπτομέρειες σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογίες και πρότζεκτ, και θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για ένα ζευγάρι γυαλιά Oculus VR.

Ειδικοί θα συζητήσουν τις δυνατότητες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η εικονική πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη, τροπους με τους οποίους οι τουρ οπερέιτορ μπορούν να επωφεληθούν από τις τεχνολογίες αυτές, μέσα για την αποτελεσματική τους χρήση, ενώ θα παρουσιασθούν και λύσεις που βασίζονται στις 2 τεχνολογίες.

Επιπλέον, θα παρουσιασθούν οι τελευταίες τάσεις στην εικονική πραγματικότητα και στην εφαρμογή της στον τουρισμό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εφαρμογή του Pokémon GO Trainer στα εικονικά ταξίδια στον κόσμο μέσω παιχνιδιών τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρία Niantic με έδρα στη Νέα Υόρκη και επενδυτής του παιχνιδιού Pokémon Go έχει ενεργοποιήσει ένα παιχνίδι Pokémon ειδικά για τη διοργάνωση της έκθεσης και οι επισκέπτες μπορούν να κυνηγούν μικρά τέρατα ζωντανά από τον εκθεσιακό χώρο και να εντοπίζουν τρόπους με τους οποίους η εικονική πραγματικότητα μπορεί να ενσωματωθεί στον πραγματικό κόσμο.

διαβάστε ακόμα

Δημοπρασία πολυτελών ακινήτων από τον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο - Μετέχει και βίλα στη Μύκονο
Kατεδάφιση αυθαιρέτου σε παραλία του Λαγονησίου - Αλλαγή χρήσης από ξενοδοχείο σε μονάδα ηλικιωμένων
Υπουργείο Τουρισμού | Συνεργασία με την easyjet - 2,4 εκατ. επιβάτες στην Ελλάδα το 2024
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Πυξίδα, για το ναυτικό επάγγελμα, ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής του ΝΑΤ»
EE: Ανάπτυξη 2,2% στην Ελλάδα, «αγκάθι» ο πληθωρισμός
Τροποποιείται το πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα»
ΞΕΕ/ 5o Idea Platform: 14 ομάδες ολοκλήρωσαν τον Νεανικό Διαγωνισμό Καινοτομίας
Allianz: H Αθήνα στους 10 κορυφαίους προορισμούς των Αμερικανών στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024
FedHATTA & ΗΑΤΤΑ διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο τουριστών από την Κινεζική αγορά για την Ελλάδα
Τουρισμός: Μεγάλη στροφή στα Ευρωπαϊκά ταξίδια εκτός υψηλής σεζόν – Επηρεάζεται και η Ελλάδα