HORECA 2019 - Gastronomy Forum: στο επίκεντρο ο γαστρονομικός τουρισμός

09-02-19 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ο Γαστροτουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο των events του Gastronomy Forum της 14ης HORECA με κύριο μέλημα των αρχιμαγείρων – εισηγητών να διατηρούν πάντοτε τους chefs σε επαφή με την ουσία της μαγειρικής τέχνης.

Η αυλαία του Forum άνοιξε χθες με μια σειρά εισηγήσεων και πάνελ γύρω από τον Γαστροτουρισμό, με εκπροσώπους της εστιατορικής σκηνής και του Τουρισμού από τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα, τους Λειψούς και την Κεφαλονιά. Μεταξύ τους και οι κ.κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης & Γεωργία Τσάρα, που μίλησαν για το εξαιρετικά επιτυχημένο εστιατόριο Selene στη Σαντορίνη, αλλά και η κα Καραγκούνη Αγγελική από τον ΣΕΤΕ, που μαζί με τις Αθανασοπούλου Μαρία και Κρασσά Χρύσα, World Food Travel Association Ambassadors, συζήτησαν για τα περιθώρια ανάπτυξης του Γαστροτουρισμού στη χώρα μας.

Σήμερα παρουσιάστηκαν οι γαστρονομικές ταυτότητες της Νάξου, της Ρόδου και της Τήνου ενώ σε ειδική εκδήλωση η Σίσσυ Αγγελοπούλου, υπεύθυνη του προγράμματος παρουσίασε το «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ και η Χρυσούλα Παπαλέξη από το Ξενοδοχείο Γανυμήδης παρουσίασε το πρότυπο πρωινό Φωκίδας.

Νέες τάσεις στην εστίαση

Το πρόγραμμα του Gastronomy Forum περιελάμβανε και τις παρουσιάσεις των executive chefs, Τάσου Ζησόπουλου και Τάσου Τόλη, γύρω από τα trends στο bread pairing, αλλά και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο του κ. Νίκου Γκιώνη, Τεχνολόγου Τροφίμων, Υπεύθυνου Επιστημονικής Επιτροπής ΠΕΤΕΤ για την Επικοινωνία των επιχειρηματιών εστίασης με τους καταναλωτές μέσω των καταλόγων. Στη διάρκειά του συζητήθηκαν τα σωστά και τα λάθη που συναντάμε συχνά στα μενού, αλλά και οι ενδείξεις που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά σε αυτά. 

Μεγάλο ενδιαφέρον στο σημερινό πρόγραμμα είχε η παρουσίαση της νέας τάσης «Veganισμός & Ωμοφαγία» που παρουσίασαν οι Άλκιστης Αλεξανδράτου, Ντέμμυ Γεωργίου από το Λάιμ Bistro.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

17:00 – 17:45

Νέες τάσεις – High End Gastronomy Masterclass

Psomopoulos Stavros – Chef

18:00 – 18:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Ήπειρος

Τάσος Τόλης, Δότσιος Άδαμος – ex. Chefs , Στάθης Σιούτης – Γ.Γ. Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:00 – 11:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Σάμος

Μπιλιμπάς Ευάγγελος – ex. Chef, Ικαρίου Μαργαρίτα – ΕΟΣ Σάμου

12:00 – 12:45

Νέες τάσεις – Street food με ΠΟΠ προϊόντα

13:00 – 13:45

Νέες τάσεις – η εποχικότητα στο μενού

Αθανασιάδης Χρήστος συνιδιοκτήτης – Nice n easy

14:00 – 14:45

Νέες τάσεις – Brunch

Καπετανάκης Κώστας, Σμπίλη Μαρία, Μιχαλάκη Ιάνθη – Estrella

15:00 – 15:45

Νέες τάσεις – Μαγειρεύοντας με λουλούδια

Μπιλιμπάς Βαγγέλης – Afrodite Restaurant Σάμος

16:00 – 16:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Κρήτη

Σμαραγδακης Βαγγέλης – Epos Hotel

17:00 – 17:45

Right the wrongs – Προσφέροντας εμπειρία στον πελάτη

Χάτζη Σκευοφύλακα – Customer Experience Expert & Business Mentor

18:00 – 18:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Αρχαία Ελληνική διατροφή

Dr. Ντόρα Κατσονοπούλου – Καθηγήτρια Αρχαιολογίας, Cornell University, Κεχρής Δημήτρης – ex. Chef, Χάλαρης Λεωνίδας – ex. Pastry chef

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11:00 – 11:45

Κοινωνική ευαισθησία & διαχείριση τροφίμων – Μπορούμε

12:00 – 12:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Σκοπέλου γεύσεις

Μαίρη Διαμαντή – Πρόεδρος ξενοδόχων Σκοπέλου, Αθηνά Ντάκη & Μάχη Κλωνάρη – Αντιδήμαρχοι Σκοπέλου, Λιθαδιώτη Μερόπη – chef

13:00 – 13:45

Γαστροτουριστικοί προορισμοί

Κρεμέζη Αγλαΐα & Μωραΐτης Κώστας – Kea Artisanal Cooking Vacation

14:00 – 14:45

Νέες τάσεις – Τεχνικές ωμών θαλασσινών

Μίλτος Γιάννου – Ακροβόλι restaurant

15:00 – 15:45

Γαστρονομική ταυτότητα – Πελοπόννησος

Μπουρτσουκλής Παναγιώτης – Τα κόκκινα πιθάρια, Arcadia resort

16:00 – 16:45

Γαστροτουριστικοί προορισμοί

Ξεκάλου Κατερίνα, Αριστέα Δαφνομίλη, Άντα Ζανά – Avli Hotel Κρήτη

17:00 – 17:45

Γαστροτουριστικοί προορισμοί – Θρησκευτικός τουρισμός

Έφη Γρηγοριάδου – Συγγραφέας λαογράφος, Χρήστος Μαντάς – Μηχανικός τροφίμων, Κοκκάλας Παναγιώτης – Εx. Chef

18:00 – 18:45

Γαστροτουριστικοί προορισμοί

Φραγκεδάκη Τέτα, Αντωνέλλη Χριστιάννα – Mykonian Spiti

διαβάστε ακόμα

Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια
Φθινόπωρο στην Πάτρα με αθλητισμό και μουσική