Τα πανελλήνια πρωταθλήματα LATTE ART (ημιτελικός) και COFFEE IN GOOD SPIRITS (τελικός) της SCA GREECE κυριαρχούν σήμερα στο stage Coffee Events της 14ης HORECA.
Επιπλέον, στην κλειστή αίθουσα των Coffee Seminars, ακριβώς δίπλα στο stage, στο Hall 1, ειδικοί παρουσίασαν μυστικά και συμβουλές για επιτυχημένο καφέ ενώ σε σχετικό panel αναλύθηκαν οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων στον καφέ, μέσα από την έρευνα της ALCO που παρουσίασε αποκλειστικά στη HORECA ο Κώστας Παναγόπουλος και μαζί του συζήτησαν οι Νιόβη Καλλέργη, Διευθύντρια Marketing KAFEA TERRA, Κώστας ΚαλαφατάςΠρόεδρος SCA GR, Kωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Franchise, Γιάννης Αποστολόπουλος πρόεδρος SCA, Τατιανή Καμπιώτη, Business Executive Officer Nestle Professional, Διονύσης Μουστής Υπεύθυνος Coffee Possibilites LAVAZZA.
Από χθες, διαδραστικές παρουσιάσεις, επιδείξεις και ομιλίες κέντρισαν το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου της καφεστίασης. Στην αίθουσα των Coffee Seminars, έμπειροι barista, micro-roasters αλλά και στελέχη ηγετικών εταιρειών στο χώρο του καφέ παρουσίασαν τις νέες τάσεις, ανέλυσαν παλιά και νέα δεδομένα και συνέβαλαν στη διαμόρφωση μιας πλήρους εικόνας για την εμπειρία του καφέ που κάθε επιχειρηματίας της καφεστίασης οφείλει να έχει.
Το ενδιαφέρον του κοινού μαγνήτισε το panel “Specialty Coffee: Μύθοι και Αλήθειες” με τους Κώστα Δαλακούρα (Coffee Republic), Κώστα Καλαφατά (Samba Café) και Στέφανο Δωματιώτη (TAF), οι οποίοι ανέλυσαν το ζήτημα του Τρίτου Κύματος καφέ και έγιναν δέκτες των ερωτήσεων του κοινού αποσαφηνίζοντας έτσι κάθε απορία. Επιπλέον μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο είχε και το workshop του παγκόσμιου πρωταθλητή Latte Art Μιχάλη Καραγιάννη με τίτλο «Latte Art και γάλα». Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εκδηλώσεων έγινε διεξοδική συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον καφέ. Ειδικά στο slot που παρουσίασε ο Γιώργος Μωραΐτης, με θέμα Arabica ή Robusta, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο έκανε πλήθος ερωτήσεων αποδεικνύοντας το ζήλο για περαιτέρω βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους προς τους πελάτες τους.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της HORECA 2019 η διεξαγωγή του ημιτελικού του πανελληνίου πρωταθλήματος Greek Barista από τον SCA Greece, μέσω του οποίου αναμένεται να αναδειχτούν οι Έλληνες πρωταθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι 6 φιναλίστ που θα διαγωνιστούν στον τελικό της Δευτέρας, είναι οι εξής: Γιώργος Μωραίτης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Νίκος Παρασκεύοπουλος,Κωνσταντίνος Σπάνος, Κωνσταντίνος Ιατρίδης.
16.00 – 17.00
Workshop: Coffee Cocktails – Η πιο hot τάση της εποχής
Δημήτρης Παπαϊωάννου – Πρωταθλητής Coffee in Good spirits
17.00 – 18.00
Πώς επιτυγχάνουμε την τελειότητα στον espresso – Όλες οι σωστές ρυθμίσεις
Παναγιώτης Νίκας – Coffeexpert
11.00 – 12.00
Μονοποικιλιακοί vs Χαρμάνια: Τι ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή μου
Γιώργος Μακρόπουλος – Nestlé
12.00 – 13.00
Workshop: Cold brew, όλα για το δροσερό trend!
Γιώργος Μωραΐτης – Maui Gourmet
13.00 – 14.00
Τα βήματα στην επιλογή πράσινου καφέ
Δημήτρης Παινέσης – ΕΛΛΑΦΡΙΚ
14.15 – 15.45
Panel: Coffee Shops & Social Media – Η συνταγής της επιτυχίας
Δημήτρης Σερίφης – Nelios, Ευτυχία Δανάκου – Γρηγόρης μικρογεύματα, Ντέμη Μαρτιάδη – Peace of Mind
16.00 – 17.00
Η οργάνωση ενός barista- Νέες λύσεις για μέγιστη απόδοση
Παναγιώτης Μπάφης – Designer, Συνεργάτης ΣΕΕΜΕ
17.00 – 18.00
Πώς εξασφαλίζουμε δυνατό σώμα;
Στέφανος Δωματιώτης – TAF
11.00 – 12.00
Οι παραμελημένοι παράγοντες στην κερδοφορία σας
Διονύσης Μουστής – Lavazza
12.00 – 13.00
Workshop: Matcha tea, μια δυνατή κατηγορία τσαγιού
Γιάννης Λιανός & Σάκης Εφρεμίδης – Δρόμοι Του Τσαγιού
13.00 – 14.00
Workshop: Ροφήματα αληθινής σοκολάτας
Παύλος Λούντζης – ΕΛΜΑΚ Beverages
14.15 – 15.45
Panel: Ο ελληνικός καφές στις σύγχρονες προκλήσεις
Παναγιώτης Χάσκος, Μάνθος Αρχοντάκης, Γιάννης Δρίτσας
16.00 – 17.00
Workshop: Cocktails σοκολάτας για όλους!
Αλέξης Ελ Σουρεΐφι – Ι. ΓΙΑΛΟΥΣΗΣ
14:00-18:00
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ COFFEE IN GOOD SPIRITS / SCA GREECE
ΤΕΛΙΚΟΣ
11:00-11:30
Lavazza Brand Story: Μια ιστορία 120 ετών
11:40-12:10
Brewing Techiques
Στέφανος Δωματιώτης – TAF
12:20-12:50
Προσεγγίζοντας το κομμάτι του specialty στην αγορά του καφέ
Φρέντυ Πάστρας – Mayer – Area 51
13:00-18:00
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LATTE ART (ART BAR) / SCA GREECE
ΤΕΛΙΚΟΣ
14:30-18:00
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒREWER’S CUP / SCA GREECE
ΤΕΛΙΚΟΣ
11:00-11:30
Η εκδημοκράτηση του specialty coffee
Coffee Island
11:40-12:10
Η ποιότητα του καφέ: από τη φάρμα μέχρι τον roaster
A. Αναστασόπουλος – Αναστασόπουλος – El Cafe
13:00-16:30
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ GREEK BARISTA / SCA GREECE
ΤΕΛΙΚΟΣ
17:00-17:30
Η εξέλιξη του CEZVE/IBRIK από την παράδοση μέχρι την εποχή του specialty coffee
Χρήστος Σωτήρος – Λουμίδης
17:30
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ