Ο υπεύθυνος τουρισμός και τα ταξίδια περιπέτειας στην ΙΤΒ

01-02-19 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ο υπεύθυνος τουρισμός θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ ειδικών και εκθετών στο πλαίσιο του συμποσίου Pow-Wow for Tourism Professionals που περιλαμβάνει η έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου, εκθέτες και συνεργάτες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους που στηρίζουν τον υπεύθυνο τουρισμό σε οικολογικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, συζητώντας την αειφορία και την υπευθυνότητα στον τουρισμό.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο επικεφαλής πρότζεκτ της UNESCO World Heritage and Sustainable Tourism, Peter DeBrine, και θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Μαλαισία, συνεργάτης της εφετινής έκθεσης ΙΤΒ.

Το σλογκαν των εφετινών εκδηλώσεων Pow-Wow είναι «Εντυπωσιακοί Δρόμοι και Μονοπάτια – Απολαμβάνοντας τα Φυσικά και Πολιτιστικά Τοπία της Γης».

Στο μοναδικό συμπόσιο του είδους παγκοσμίως, κορυφαίοι διεθνείς ομιλητές από διαφορετικές τουριστικές αγορές, επιχειρήσεις και την Επιστήμη θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες και διαπιστώσεις τους στον κοινωνικά υπεύθυνο τουρισμό.

Το εύρος των θεματικών περιλαμβάνουν τον οικολογικά υπεύθυνο τουρισμό περιπέτειας, τις εμπειρίες γαστρονομικών ταξιδίων, την τεχνολογία, την κλιματική αλλαγή, τη διαφύλαξη της άγριας φύσης, τον αστρο-τουρισμό, τις πράσινες διαπιστεύσεις και τα γεωπάρκα.

Ο αριθμός των εκθετών σε αυτό το κομμάτι της έκθεσης παρουσιάζει αύξηση. Από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, περί τους 80 εκθέτες από 30 χώρες θα παρουσιάσουν τις καινοτομίες και τα προϊόντα τους. 

Για πρώτη φορά μετέχουν εκθέτες όπως εθνικά πάρκα της Κροατίας, η WWF Γερμανίας, το Brot für die Welt Tourism Watch καθώς και ο κορυφαίος οργανισμός για την προστασία των παιδιών στην τουριστική βιομηχανία, The Code

Το 2019 η Ένωση Ταξιδίων Περιπέτειας (ΑΤΤΑ) αποτελεί για άλλη μια χρονιά ισχυρό συνεργάτη της έκθεσης.

Νέο κομμάτι αποτελεί φέτος η Τεχνολογία, Ξεναγήσεις και Δραστηριότητες (ΤΤΑ), όπου μεγάλοι παίκτες και μικρές start-up θα παρουσιάζουν τα καινοτόμα προϊόντα τους από όλο τον κόσμο όσον αφορά τις υπηρεσίες προορισμού. 

Σύμφωνα με το Phocuswright, το διεθνές ερευνητικό ινστιτούτο ταξιδιών, οι περιηγήσεις και οι δραστηριότητες αποτελούν περίπου το 10% της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς, ποσοστό λίγο περισσότερο από τα σιδηροδρομικά ταξίδια, τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων και τις κρουαζιέρες. 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων