Ανοίγει η τουριστική αγορά της Ιορδανίας

26-11-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ανοίγει η τουριστική αγορά της Ιορδανίας προς την Ελλάδα. Τούτο κατέδειξε η διοργάνωση του 1ου Greek Tourism Workshop στο Αμμάν της Ιορδανίας στο οποίο συμμετείχαν 179 τουριστικοί πράκτορες, tour operators και άλλοι τουριστικοί παράγοντες της χώρας. Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση Greek Tourism Workshop στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, καθώς και επικεφαλής τουριστικών φορέων της Ιορδανίας, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο πολυτελές Amman Rotana Hotel στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Οι εργασίες του workshop, στο οποίο διενεργήθηκαν πλέον των 510 επιχειρηματικών ραντεβού, κατέγραψαν το έντονο ενδιαφέρον των Ιορδανών για ταξίδια στην Ελλάδα.   

Στόχος της εκδήλωσης, που είχε την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, ήταν η γνωριμία των Ιορδανών opinion makers και leaders με τους ελληνικούς προορισμούς και την ελληνική υποδομή φιλοξενίας με στόχο την επανεκκίνηση και ταχεία άνοδο της τουριστικής αγοράς της Ιορδανίας προς την Ελλάδα, αλλά και τη συνακόλουθη ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας.

Υπογραμμίζεται ότι το 1ο Greek Tourism Workshop στο Αμμάν της Ιορδανίας αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και παρακαταθήκη προβολής του ελληνικού προορισμού στην τουριστική αγορά της Ιορδανίας. 

Μετά το τέλος των B2B συναντήσεων, έλαβε χώρα το παραδοσιακό Gala Dinner της εκδήλωσης στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν: ο εκτελών χρέη Αναπληρωτή Υπουργού Τουρισμού της Ιορδανίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Κληρονομιάς κ. ISSA GAMMOH, ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Τουρισμού της Ιορδανίας κ. ABDEL RAZZAQ ARABIAT, ο Πρέσβης του Χασιμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Ελλάδα κ. FAWAZ AL EITAN μετά της συζύγου του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιορδανίας κ. MUHAMMAD SAMIH και ο Πρόεδρος της Ένωσης Tour Operators της Ιορδανίας κ. AWNI KAWAR. Από ελληνικής πλευράς στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: η Αναπληρωτής Επικεφαλής της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιορδανία κα Ιωάννα Κριεμπάρδη και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας.

Στο ιορδανικό επαγγελματικό τουριστικό κοινό και τα τοπικά media η κα Νάνσυ Θέου από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ, παρουσίασε την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, ενώ επίσης, παρουσίασαν τους προορισμούς τους, η Τιμώμενη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εκπροσωπήθηκε από την κα Χάιντι Λαζάνη, Διευθύντρια Γραφείου Περιφερειάρχη, η Περιφέρεια Κρήτης που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη, Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Νικόλαο Χαράλαμπο Λαγογιάννη, Project Manager της Πελοπόννησος Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Κληρονομιάς κ. ISSA GAMMOH, ανέπτυξε τους στενούς δεσμούς των δύο λαών και τις οικονομικές προοπτικές που διανοίγονται μεταξύ των δύο χωρών στο κομμάτι του τουρισμού, δυνατότητες που επαυξάνονται λόγω του εξαιρετικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας στον τομέα της παροχής υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών. Σημείωσε δε ότι αυτή η σχέση δύναται να είναι αμφίδρομη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνικού τουρισμού τόνισε ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές και διακοπές αναψυχής και ευεξίας καθόλη τη διάρκεια του έτους, καθώς ευνοείται από τα ήπια κλιματολογικά χαρακτηριστικά της χώρας, αλλά και τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές που καλύπτουν κάθε απαίτηση. Επίσης, αναφέρθηκε στις προοπτικές επιμήκυνσης της ελληνικής τουριστικής σεζόν 365 ημέρες το χρόνο, μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γαστρονομία, τις μεγάλες δυνατότητες shopping στην Ελλάδα (tax free κ.ά.), το yachting αλλά και τα ανταγωνιστικά πακέτα προσφορών.

Από ελληνικής πλευράς στην εκδήλωση, επίσης, παρευρέθηκαν, για τον ΕΟΤ η κα Ελένη Γερολυμάτου Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και η κα Πένυ Χαρίτου Προϊσταμένη Τμήματος Συντονισμού και Υποστήριξης Υπηρεσιών Εξωτερικού, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Δημήτρης Πασχαλίδης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και για την Περιφέρεια Κρήτης, η κα Μαρία Λαβδάκη, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και ο κ. Νικόλαος Αλεξάκης Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Τέλος, χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Aegean Airlines, το τουριστικό γραφείο Mideast Travel Worldwide και το online σύστημα The Booking Expert.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ