Ο γαστρονομικός τουρισμός στην WTM

24-10-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ειδικοί από το χώρο του γαστρονομικού τουρισμού θα εξηγήσουν, από το βήμα της διεθνούς έκθεσης τουρισμού, WTM του Λονδίνου, πώς οι προορισμοί σε όλο τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι γαστρονομικές ταξιδιωτικές εμπειρίες

Στην εκδήλωση της WTM «Food Tourism 2025: What You Need to Know Now» (Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, 10.30-11.45), ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Ένωσης Γαστρονομικών Ταξιδίων (World Food Travel Association), κ. Erik Wolf, θα συντονίζει 3 πάνελ που θα καλύψουν πολλές απόψεις ενός ανερχόμενου κλάδου. 

Η εκδήλωση θα προσφέρει μια ενδελεχή ματιά στους τρόπους με τους οποίους ο γαστρονομικός τουρισμό θα αναπτυχθεί μεσοπρόθεσμα, ενώ θα αναδείξει γιατί οι προορισμοί που προσδοκούν ανάπτυξη του αποτυπώματός τους στην αγορά θα πρέπει να διασφαλίσουν πρότυπα για το μέλλον.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν και αμφιλεγόμενα ζητήματα όπως η σύνδεση του γαστρονομικού τουρισμού με τον υπερ τουρισμό και οι ανησυχίες για την απόρριψη τροφίμων και το πλαστικό.

Οι ομιλητές θα είναι: Roberta Garibaldi, καθηγήτρια Marketing και Τουριστικού Management στο Πανεπιστήμιο του Bergamo, Ιταλία; Patrick Torrent, εκτελεστικό διευθυντής της Τουριστικής Επιτροπής Καταλονίας, Μαρία Αθανασοπούλου, ιδιοκτήτρια της εταιρίας μάρκετινγκ Respond On Demand και Udi Goldschmidt, διευθύνων σύμβουλος του Γαστρονομικού Ινστιτούτου της Ιερουσαλήμ.

Το ζήτημα της αειφορίας στον γαστρονομικό τουρισμό θα αναπτύξει η διευθύντρια Προορισμών και Αειφορίας της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ, κ. Clare Jenkinson (Τεταρτη, 7 Νοεμβρίου, 14.00-14.30).

Ο Δρ. Abed Al Razzaq Arabiyat, διευθύνων σύμβουλος της Τουριστικής Επιτροπής της Ιορδανίας, θα μιλήσει για το πώς η Ιορδανία ενσωμάτωσε τη γαστρονομία στον πολιτισμό της μέσω της πρακτικής του karam (υποδοχή επισκεπτών και περαστικών με φαγητό και ποτό). Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου στις 15.30.

Σε έρευνα της Booking.com σε δείγμα 50.000 ταξιδιωτών, εντοπίστηκε οτι πάνω από 6 στους 10 επιλέγουν προορισμό για τη γαστρονομία και το ποτό και πάνω από το ένα τρίτο σκοπεύει να κάνει γαστρονομιό ταξίδι μέσα στο 2018.

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Πιερία – Ανάδειξη του Ολύμπου και του ορεινού τουρισμού
Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια