Συνέδριο στην Κεφαλονιά για τα εκκλησιαστικά αρχεία ως πηγή ιστορίας και πολιτισμού

04-10-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία Κεφαλληνίας, με την Ι. Μητρόπολη Κεφαλληνίας και τη Δημόσια Κεντρική Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη – Μουσείο Ληξουρίου διοργανώνει Συνέδριο Ιστορίας με θέμα «Τα εκκλησιαστικά αρχεία ως πηγή ιστορίας και πολιτισμού της Κεφαλονιάς».

Το Συνέδριο που έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου στο Αργοστόλι απευθύνεται στην επιστημονική κοινότητα της Επτανήσου, της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού καθώς έχουν προσκληθεί και έχουν αποδεχθεί να συμμετέχουν ως ομιλητές επιστήμονες από την Ιταλία και τις ΗΠΑ που ασχολούνται με επτανησιακού ενδιαφέροντος ιστορικά θέματα. Επίσης απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό με ιστορικά και πολιτιστικά ενδιαφέροντα.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη του πλούτου και της σημασίας των Εκκλησιαστικών Αρχείων για την έρευνα και τη μελέτη της ιστορίας, της κοινωνίας και του πολιτισμού της Κεφαλονιάς αλλά και του ευρύτερου Επτανησιακού χώρου. Θα γίνουν πρωτότυπες επιστημονικές ανακοινώσεις στις θεματικές ενότητες: α) ιστορία, β) πολιτική, γ) κοινωνία: οικονομία, δίκαιο, θεσμοί, δ) τέχνη, ε) αρχαιολογία και στ) Αρχεία και νέες τεχνολογίες: διάσωση, ανάδειξη, αξιοποίηση.

Παράλληλα θα υπάρξουν πολιτιστικές δραστηριότητες (μουσική εκδήλωση, έκθεση πρωτότυπου αρχειακού υλικού, επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής Αγίου Ανδρέα Μηλαπηδιάς). Το συνέδριο και το σύνολο των λοιπών δραστηριοτήτων θα είναι ελεύθερο εισόδου.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»