Δήμος Πύλου: Επιστημονικό συνέδριο για την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό

04-10-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος διοργανώνει το Γ’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Πύλος: Ιστορία, Τέχνη και Πολιτισμός», στις 5 και στις 6 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Μεθώνης. Η διημερίδα έχει ως στόχο έχει να μεταδώσει την γνώση από πλευράς ιστορίας, τέχνης και πολιτισμού, τρία στοιχεία που αποτελούν σημαντικές συνιστώσες κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ανάπτυξης, προάγοντας τα πολιτιστικά και πνευματικά ενδιαφέροντα των κατοίκων. Η ανταλλαγή απόψεων και τα συμπεράσματα θα οδηγήσουν σε δράσεις βελτίωσης και ανάπτυξης της περιοχής.

Η εν λόγω εκδήλωση, εντάσσεται στις προσπάθειες προαγωγής των κοινωνικών, πολιτικών, πνευματικών και οικονομικών των δημοτών και προσδοκά να συμβάλει στην ενεργό συμμετοχή αυτών, τόσο για την προάσπιση των ατομικών τους συμφερόντων, όσο και για την προώθηση των τοπικών υποθέσεων και δραστηριοτήτων του δήμου Πύλου- Νέστορος.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η ανθρωπογενής δραστηριότητα σε αρκετούς από τους οικισμούς, οι οποίοι συνθέτουν σήμερα το δήμο, όπως είναι η Πύλος, η Χώρα, η Μεθώνη και η Κορώνη , αποδεικνύεται διαχρονικά από τα πρώτα χρόνια της αρχαιότητας ως τα σήμερα, μέσα από γραπτές μαρτυρίες, αρχαιολογικά ευρήματα, ανασκαφές και μνημεία. Κατά την αρχαιότητα η περιοχή του δήμου ήταν τμήμα του βασιλείου του Νηλέα και του γιου του Νέστορα,

Τα ερείπια του ανακτόρου του Νέστορα στον Επάνω Εγκλιανό επιβεβαιώνουν τη μαρτυρία του Όμηρου, ενώ πρόκειται για το καλύτερα σωζόμενο παλάτι της Μυκηναϊκής περιόδου. Το Παλαιόκαστρο στον όρμο της Βοϊδοκοιλιάς, το Νιόκαστρο στην Πύλο, τα περίφημα ενετικά κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης αλλά και η ιστορικής σημασίας ναυμαχία του Ναυαρίνου μαρτυρούν την αδιάλειπτη παρουσία της περιοχής στην ιστορική εξέλιξη της Ελλάδας.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη