H Ινδία Τιμώμενη Χώρα στην 84η ΔΕΘ

11-09-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τις προοπτικές που ανοίγονται μέσω της ινδικής συμμετοχής στην 84η ΔΕΘ, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα δυναμική, συζήτησαν η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo με την πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα, κα Shamma Jain, η οποία επισκέφθηκε την Έκθεση. Η Ινδία θα είναι η Τιμώμενη Χώρα στην 84η ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2019, στο πλαίσιο της στρατηγικής του εθνικού εκθεσιακού φορέα για ένα νέο άνοιγμα προς ανατολάς. Μάλιστα, η συμμετοχή της Ινδίας στην φετινή 83η ΔΕΘ είναι ιδιαίτερα αυξημένη και λειτουργεί ως προπομπός για την επόμενη χρονιά. Ειδικότερα, φέτος η Ινδία έχει έρθει στη ΔΕΘ με 35 επιχειρήσεις και η συμμετοχή της είναι μία από τις μεγαλύτερες κρατικές συμμετοχές.

Την πρέσβειρα υποδέχθηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα γύρω από την προετοιμασία της ινδικής συμμετοχής στην επόμενη ΔΕΘ, ενώ τονίσθηκε η σημασία που θα έχει στη σύσφιξη των εμπορικών και οικονομικών  σχέσεων των δύο πλευρών, αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται για περαιτέρω συνεργασίες ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων. Μάλιστα, υπογραμμίσθηκαν οι ιστορικές και πολιτισμικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ από την πλευρά της Ινδίας επισημάνθηκε η ευκαιρία που δίνεται μέσω της 84ης ΔΕΘ για την παρουσίαση των προοπτικών της ινδικής οικονομίας. Να σημειωθεί ότι ήδη προετοιμάζεται η υπογραφή συμφωνιών ανάμεσα στη ΔΕΘ-Helexpo και σε μεγάλους εκθεσιακούς οργανισμούς της Ινδίας. 

Στη συνέχεια η κα Shamma Jain ξεναγήθηκε στα περίπτερα, παίρνοντας μια μικρή γεύση από τη φετινή διοργάνωση. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρέσβειρα της Ινδίας συναντάται με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ενόψει της ινδικής συμμετοχής στην 84η ΔΕΘ, αφού η κα Shamma Jain είχε ξαναβρεθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στα τέλη του περασμένου Ιουλίου. 

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Πιερία – Ανάδειξη του Ολύμπου και του ορεινού τουρισμού
Lufthansa: Ο στόχος για αύξηση της κερδοφορίας περνά μέσα από 4.000 απολύσεις
Nafplio Challenge 2025: Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού
67η Γενική Συνέλευση MedCruise: Επενδύσεις, πολυτέλεια και νέοι ορίζοντες για την κρουαζιέρα
Art News | Οι must-see εκθέσεις του Οκτωβρίου
Η Υπουργός Τουρισμού στην έκθεση για τις Μεσογειακές Προστατευόμενες Θαλάσσιες Περιοχές
Και η Κάρπαθος δυναμικά στην αναρρίχηση και τον εναλλακτικό τουρισμό - Τι λέει στο Τ.Ν. ο αντιδήμαρχος Τουρισμού
Ο Λευκός Πύργος: Η Μεταμόρφωση ενός Οθωμανικού Οχυρού σε Σύμβολο της Θεσσαλονίκης
Wizz Air | Έξι νέες συνδέσεις με Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2025/26
Πιστοποίηση Green Key στο Amaronda Resort & Spa στην Ερέτρια