83η ΔΕΘ: Θεματικό πάρκο "Ψηφιακή Ελλάδα"

10-09-18 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ένα θεματικό πάρκο με 120 νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα (Digital Greece)» παρουσιάζει στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ). Το εν λόγω θεματικό πάρκο συγκεντρώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο της start up κοινότητας και καταλαμβάνει ολόκληρο το περίπτερο 12, το δεύτερο μεγαλύτερο περίπτερο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τ.μ.).

Η «Ψηφιακή Ελλάδα» θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ (8-16 Σεπτεμβρίου), ακριβώς δίπλα στο περίπτερο 13, όπου βρίσκονται οι ΗΠΑ, τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ. Η αμερικανική συμμετοχή δίνει έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και την καινοτομία (με τη συμμετοχή εταιρειών που βρίσκονται στην αιχμή της νέας τεχνολογίας παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι Facebook, Microsoft, Google και Cisco), παρέχοντας στους Έλληνες start uppers την ευκαιρία για σημαντικές επαφές και networking.

Στην «Ψηφιακή Ελλάδα» οι Έλληνες επιχειρηματίες παρουσιάζουν –χωρίς κόστος (αφού η συμμετοχή τους χρηματοδοτείται από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ)- τις καινοτόμες ιδέες τους, τη φρέσκια ματιά τους στον τρόπο που έχουμε μάθει να λειτουργούμε, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά τους, πλαισιωμένοι από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και workshops σε θέματα νέων τεχνολογιών, creative industry, ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος παράλληλων εκδηλώσεων, πραγματοποιούνται συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με διακεκριμένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων υποστήριξης του οικοσυστήματος, με προτεραιότητα στον εντοπισμό πηγών χρηματοδότησης και στις επαφές με επενδυτές.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, στο περίπτερο 12 λειτουργεί ραδιοτηλεοπτικό στούντιο, μέσω του οποίου οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο σύνολο της επικράτειας και σε όλο τον κόσμο, όπου φτάνει το σήμα της ΕΡΤ.

Προκειμένου, μάλιστα, να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των start ups, το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ δρομολόγησε ειδικό τρένο, για τη μεταφορά από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά των συμμετεχόντων στην «Ψηφιακή Ελλάδα».

Ο κ.Τσίπρας στο θεματικό πάρκο "Ψηφιακή Ελλάδα"

Το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με start uppers -στο πλαίσιο εκδήλωσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του θεματικού πάρκου- δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τις ιδέες που αναπτύσσουν οι επιχειρήσεις τους όσο και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να ξεχωρίσουν στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις και τα προγράμματα στήριξης της Πολιτείας για τις καινοτόμες αυτές προσπάθειες, καθώς και στην αρμοδιότητα του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ να συμβάλλει στη στήριξη των start uppers.

Στον Πρωθυπουργό παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, όπως η δρομολογούμενη ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και η ψηφιακή υπογραφή, η τηλεοπτική κάλυψη 411.000 πολιτών που ψηφίζεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας, οι επενδύσεις για τη δημιουργία δικτύων νέας γενιάς και το πλαίσιο ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών, ενώ ενημέρωση υπήρξε και για τα έργα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως το e-ΚΕΠ, αλλά και τα προγράμματα που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας.

 

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google